ΚΑΛΟ ΣΑΣ ΤΑΞΙΔΙ

Σας καλωσορίζω σε αυτή τη σελίδα.

Η περιήγησή της μοιάζει με ένα συναρπαστικό ταξίδι γεμάτο εκπλήξεις και αποκαλύψεις γιά την φωτεινή και την αθέατη πλευρά του Φεγγαριού.

Το ταξίδι μόλις άρχισε…

Να θυμάστε πάντα ότι στην σκοτεινή πλευρά της Σελήνης εκτός των άλλων μπορεί ο καθένας μας να ανακαλύψει την χαμένη του Πόλη…

Γι αυτή όμως θα μιλήσουμε μια άλλη φορά...


ΣΤΟ BLOG ΓΡΑΦΟΥΝ …

ΕΓΩ ,Ο ΜΠΟΥΜΠΗΣ ΜΟΥ … ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ 13 ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ

Σάββατο 30 Αυγούστου 2008

ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ ...


Αγαπητοι μου φίλοι.

Τις τελευταίες ώρες γνωστά-άγνωστα φασιστοειδή και λαμόγια της Ηλείας , τα συμφέροντα των οποίων ζημιώθηκαν από την αποκάλυψη της υπόθεσης του δημαρχείου της Ζαχάρως, εκτός από τις ανώνυμες τηλεφωνικές απειλές μεθοδεύουν μέσα από ανώνυμα σχόλια να με βλάψουν σε προσωπικό επίπεδο, χρησιμοποιώντας ψεύδη και συκοφαντίες . Στα πρόσωπα αυτά δεν θα μπω στην διαδικασία να απαντήσω παρά μόνο μέσω της δικαιοσύνης καθώς εχω προσφύγει ήδη στις αρμόδιες αρχές ηλεκτρονικου εγκλήματος προκειμένου να αποκαλυφθεί η ταυτότητά τους.


Την ίδια ώρα ο δήμαρχος της Ζαχάρως , χρησιμοποιώντας τα τοπικά παπαγαλάκια του τα οποία κατά παράβαση της δημοσιογραφικης δεοντολογίας δεν πήραν την αποψη των εμπλεκομένων προσώπων, έκανε γνωστό ότι υπέβαλε μηνύσεις κατά των δύο δημοτικών συμβούλων του Γ.Μπούσμπουρα και Γ. Βασιλόπουλου , κατά του διευθυντή της εφημερίδας ΠΡΩΙΝΗ Γιάννης Αργυρόπολου (γραμματέας ΝΕ ΠΑΣΟΚ Ηλείας) και κατά του δημοσιογράφου της "Ελευθεροτυπιας" Μάκη Νοδάρου , επειδή τολμήσαμε να δημοσιοποιήσουμε την αθλιότητα που διαπράχθηκε με τα χρήματα της αυστραλιανής κυβέρνησης που προορίζονταν γιά τους πυροπληκτους συμπατριώτες μας.
Δεν θα σχολιάσω την πράξη του δημαρχου της Ζαχαρως αλλα απλά θα πω οτι κανενας δεν έχει το δικαίωμα και την δύναμη να σταματήσει το ρεπορτάζ γιά την άθλια αυτή υπόθεση .


Το ρεπορταζ συνεχιζεται και φυσικα τα ερωτηματικά μεγαλώνουν καθώς σήμερα σας παραθέτω διαφήμιση στην εφημερίδα ΠΡΩΤΗ της Παρασκευής 29.8.2008 όπου προσέξτε:


Διαφημίζονται δύο από τις 4 εταιρείες που προσπάθησαν να πάρουν το έργο της κατασκευής του δημαρχείου της Ζαχάρως χωρίς διαγωνισμό !

Είναι η εταιρεία FORUM (που πήρε τελικά το έργο ) και η εταιρεία ΕΟΜΕΚΑ με κοινο τηλέφωνο !!! στεγαζόμενες στο ιδιο κτιριο όπως και η εφημερίδα ΠΡΩΤΗ !

ΣΑΣ ΛΕΕΙ ΚΑΤΙ ΑΥΤΟ ?

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΕΡΥΘΡΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ ΤΑ ΞΕΡΕΙ?

Ο ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ ΤΟΥ ΑΡΕΙΟΥ ΠΑΓΟΥ?

ΤΟ ΥΠΕΧΩΔΕ?

Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ?

Ο ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ ΤΟΥ ΠΥΡΓΟΥ?


ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ? ΘΑ ΜΑΣ ΠΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΠΟΥ ΞΕΡΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΜΕ ΕΚΕΙΝΑ ΠΟΥ ΟΛΟΙ ΣΑΣ...ΕΧΕΤΕ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ?

Παρασκευή 29 Αυγούστου 2008

ΗΛΕΙΑ: Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΕΡΥΘΡΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ ΤΟΝ ΑΠΟΚΑΛΕΙ ΨΕΥΤΗ ΓΙΑ ΟΣΑ ΙΣΧΥΡΙΖΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΑΥΘΑΙΡΕΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ




ΜΕ ΠΟΙΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ Η FORUM ΠΗΡΕ ΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ?
ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΣΧΕΣΗ FORUM ΚΑΙ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΠΡΩΤΗΣ ΣΤΗΝ ΗΛΕΙΑ?
ΓΙΑΤΙ Η "ΠΡΩΤΗ" ΔΕΝ ΕΚΑΝΕ ΠΟΤΕ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΑΤΑΔΙΚΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΠΑΝΤΑΖΗ ΧΡΟΝΟΠΟΥΛΟΥ - ΓΙΑ ΤΑ ΠΟΡΙΣΜΑΤΑ "ΦΩΤΙΑ" ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥ ΚΛΠ?
ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΣΧΕΣΗ FORUM-ΠΡΩΤΗΣ-ΜΗΧΑΝΟΓΡΑΦΙΚΗΣ?
ΤΙ ΣΧΕΣΗ ΕΧΕΙ Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ ΤΗΣ ΗΛΕΙΑΣ?
ΠΟΙΟΙ ΔΗΜΟΙ ΕΚΑΝΑΝ ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ ΚΑΤΑΤΜΗΣΕΙΣ ΕΡΓΩΝ ???
ΠΟΙΟΣ ΚΑΝΕΙ ΚΟΥΜΑΝΤΟ ΣΤΑ ΚΕΚ?
ΠΟΙΟΣ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ?
ΣΕ ΠΟΙΟΝ ΑΝΗΚΟΥΝ?
ΤΙ ΣΧΕΣΗ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΜΕ ΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΤΗΣ ΖΑΧΑΡΩΣ?

Δεν θιγουμε καποιον... Ερωτηματα θετουμε ...Παρακαλείται οποιος γνωριζει κατι να μας ενημερωσει...

ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΤΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ


«Αδειάζει» τον δήμαρχο ο Μαρτίνης
Των ΜΑΚΗ ΝΟΔΑΡΟΥ, ΝΑΤΑΣΑΣ ΜΠΕΡΗ
Πλήθος νέων ερωτημάτων αντί απαντήσεων προκάλεσε η χθεσινή συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στα ΜΜΕ ο πρόεδρος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Ανδρέας Μαρτίνης, με αφορμή την πρόσφατη αποκάλυψη της «Ε» για τη χρησιμοποίηση της οικονομικής βοήθειας της αυστραλιανής κυβέρνησης, που ενώ προοριζόταν για την ανακούφιση των πληγέντων από τη φωτιά πολιτών χρησιμοποιήθηκε για την ανέγερση δημαρχείου στη Ζαχάρω Ηλείας.

Το μεγάλο ερώτημα που έχει να κάνει με τη διαφάνεια και τη νομιμότητα της συγκεκριμένης κατασκευής, για το αν υπήρξε ή όχι επίσημος διαγωνισμός για την ανάδειξη του εργολάβου που κατασκευάζει το έργο, καθώς και επιτροπή αξιολόγησης, ούτε χθες απαντήθηκε από τον κ. Μαρτίνη.«Να ρωτήσετε τον δήμο» απάντησε σε σχετική ερώτηση της «Ε». «Ανέθεσα στον δήμο ως συλλογικό όργανο να κάνει συλλογή προσφορών, αφού υπάρξει μια εκδήλωση ενδιαφέροντος, και να βρεθεί ο ανάδοχος εργολάβος που θα κτίσει το έργο. Ο δήμος μάζεψε τέσσερις προσφορές, δεν υπήρξε υπόδειξη καταλληλότερου ή μη καταλλήλου. Οι προσφορές δόθηκαν στις αρμόδιες υπηρεσίες μας, οι οποίες πρότειναν να το αναθέσουν στον μειοδότη, όπως και έγινε. Για τη διαδικασία που ακολούθησε ο δήμος θα πρέπει να σας ενημερώσει ο δήμος. Και να μην σας παραπέμπει σε μένα», δήλωσε ο κ. Μαρτίνης, διαψεύδοντας κατηγορηματικά την πρόσφατη γραπτή ανακοίνωση του δημάρχου της Ζαχάρως Πανταζή Χρονόπολου ότι το συγκεκριμένο έργο δημοπρατήθηκε από τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό.

Ανδρ. ΜαρτίνηςΟι προσφορές«Οποιος ισχυρίζεται τέτοια πράγματα είναι ψεύτης», δήλωσε χθες το μεσημέρι στην «Ε» ο κ. Μαρτίνης και τόνισε για ακόμη μια φορά ότι για την επιλογή του εργολάβου θα έπρεπε να τηρηθούν οι διαδικασίες που προβλέπουν οι κανονισμοί και ο νόμος.
Οπως έγινε γνωστό χθες, οι προσφορές που κατατέθηκαν -και από τις οποίες επιλέχθηκε ο μειοδότης- ήταν οι: FORUM Α.Ε. (ποσό: 1.800.000,00 ευρώ + ΦΠΑ), ΕΟΜΕΚΑ Ο.Ε. ΤΕΧΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (ποσό: 1.827.600,00 ευρώ + ΦΠΑ), ΔΟΜΗΛ Ο.Ε. -Ν.ΔΙΑΚΟΣ-Π.ΘΕΟΔΩΡΟΠΟΥΛΟΣ (ποσό: 1.858.000,00 ευρώ + ΦΠΑ) και ΦΩΤΙΟΣ ΙΩΝ.ΠΑΝΑΓΟΥΛΙΑΣ (ποσό: 1.920.400,00 ευρώ + ΦΠΑ).
Με βάση τα στοιχεία που παρουσίασε ο κ. Μαρτίνης προκύπτει ακόμη ότι τα χρήματα της αυστραλιανής κυβέρνησης, που κατέθεσε σε ειδικό λογαριασμό του ΕΕΣ στις 10.9.2007, δεν ήταν για την πυρόπληκτη Ζαχάρω, αλλά για την αντιμετώπιση των καταστροφών από τις πυρκαγιές που αφορούσαν όλη τη χώρα. Ομως ο ΕΕΣ, κατά τα λεγόμενα του κ. Μαρτίνη, με δεδομένη την καταστροφή στην ευρύτερη περιοχή της Ζαχάρως που ήταν σχεδόν ολοκληρωτική, έκρινε σκόπιμο να κατευθύνει εκεί τη γενναιόδωρη προσφορά των Αυστραλών.

«Στις 27.9.2007 παμψηφεί η Τοπική Αυτοδιοίκηση αποφάσισε να εισηγηθεί στον ΕΕΣ ότι το ποσό της χορηγίας θα πρέπει να διατεθεί για ένα διαχρονικό έργο υποδομής. Και πρότεινε την ανέγερση κτιρίου πολλαπλών χρήσεων στη Ζαχάρω, το οποίο θα αποτελούσε ουσιαστικά το διοικητήριο της περιοχής. Στο νέο κτίριο θα στεγάζονταν οι υπηρεσίες του Δήμου Ζαχάρως, τα γραφεία των δημοτικών διαμερισμάτων, υπηρεσίες πρόνοιας, κέντρο ιατρικής και ψυχοκοινωνικής υποστήριξης, Πρώτων Βοηθειών, Αγωγής Υγείας κ.λπ.», είπε ο κ. Μαρτίνης και υπογράμμισε μεταξύ άλλων ότι:«Αποδεχθήκαμε την πρόταση διότι θα ήταν εξαιρετικά δύσκολο να εμπλακεί ο ΕΕΣ σε θέματα κατασκευής κατεστραμμένων οικιών. Αυτό δυστυχώς αποδείχθηκε ορθό ύστερα από τη διαπιστωθείσα αδυναμία εκ μέρους της τοπικής κοινωνίας να διευκολύνει την απορρόφηση των κονδυλίων από το Ταμείο Αλληλεγγύης που συνέστησε η πολιτεία, της οποίας το έργο παρακωλύεται από την τοπική γραφειοκρατία και τις επιμέρους διαμάχες». Σε σχετική ερώτηση για αν το κτίριο οικοδομείται σε χώρο οικιστικού πρασίνου, ο κ. Μαρτίνης τόνισε ότι «κανένα χαρτί από αυτά που είναι αναγκαία φάνηκε περίεργο, ούτε ανεκλήθη από τις υπηρεσίες. Η αρμόδια Αρχή έδωσε την άδεια», προσθέτοντας πως «στις 20 Ιουνίου 2008 η χρηματοδότηση του έργου διακόπηκε από εμένα μέχρι να διευκρινιστούν ορισμένα πράγματα, και θα διευκρινιστούν προς όλες τις κατευθύνσεις». Ο κ. Μαρτίνης αναφέρθηκε και στους δύο καταγγέλλοντες δημοτικούς συμβούλους κ.κ. Γιώργο Μπούσμπουρα και Γιώργο Βασιλόπουλο. «Ουδέποτε απευθύνθηκαν στον ΕΕΣ. Τιμώ αυτούς τους δύο κυρίους που εκφράζουν έστω και ανορθόδοξα τις απόψεις τους. Οφειλαν όμως να έρθουν να μου επισημάνουν οτιδήποτε στραβό θεωρούσαν ότι γινόναν. Μένουν στην Αθήνα, άρα τους ήταν πολύ εύκολο να έρθουν να με βρουν. Θα διερευνήσω τα κίνητρά τους. Εάν κάποιος εκ των καταγγελλόντων είναι μηχανικός, μελετητής, μπορεί να είχε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την καλύτερη ανάπτυξη του έργου...». *
ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ - 29/08/2008

Πέμπτη 28 Αυγούστου 2008

ΙΔΟΥ Ο ΕΡΓΟΛΑΒΟΣ ΠΟΥ ΧΤΙΖΕΙ ΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΤΗΣ ΖΑΧΑΡΩΣ

ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΗΡΙΑ...


ΤΟ ΕΠΙΣΗΜΟ ΕΓΓΡΑΦΟ ΤΟΥ ΕΕΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΡΓΟΛΑΒΟ ΠΟΥ ΧΤΙΖΕΙ ΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΣΤΗ ΖΑΧΑΡΩ ΜΕ ΧΡΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑΝΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΠΟΥ ΠΡΟΟΡΙΖΟΝΤΑΝ ΓΙΑ ΤΑ ΘΥΜΑΤΑ ΤΗΣ ΦΩΤΙΑΣ...

Η ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΤΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΤΟΥ ΕΡΓΟΛΑΒΟΥ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ.
ΤΟ ΙΔΙΟ ΚΑΙ Η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ ΤΩΝ ΠΡΟΣΦΟΡΩΝ.

"Ο ΔΗΜΟΣ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΤΟΝ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ - ΕΙΝΑΙ ΨΕΥΤΗΣ ΟΠΟΙΟΣ ΛΕΕΙ ΟΤΙ Ο ΕΕΣ ΔΗΜΟΠΡΑΤΗΣΕ ΤΟ ΕΡΓΟ" - ΔΗΛΩΣΕ ΣΗΜΕΡΑ Ο Α.ΜΑΡΤΙΝΗΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΕΕΣ.

"Ο ΕΡΥΘΡΟΣ ΣΤΑΥΡΟΣ ΔΗΜΟΠΡΑΤΗΣΕ ΤΟ ΕΡΓΟ" - ΕΙΧΕ ΔΗΛΩΣΕΙ ΠΡΟ ΗΜΕΡΩΝ ΣΕ ΓΡΑΠΤΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Ο ΠΑΝΤΑΖΗΣ ΧΡΟΝΟΠΟΥΛΟΣ .

ΠΟΙΟΣ ΛΕΕΙ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ? ΚΑΙ ΜΕ ΠΟΙΟ ΤΡΟΠΟ Η FORUM ΠΗΡΕ ΤΗ "ΔΟΥΛΕΙΑ"?

ΤΙ ΕΣΤΙ FORUM? ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΕΡΓΟΛΑΒΟΙ?

ΓΙΑΤΙ Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ "ΠΡΩΤΗ" ΤΗΣ ΗΛΕΙΑΣ ΔΕΝ ΈΧΕΙ ΓΡΑΨΕΙ ΠΟΤΕ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΠΑΝΤΑΖΗ ΧΡΟΝΟΠΟΥΛΟΥ ?

ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΧΕΣΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ "ΠΡΩΤΗΣ" ΚΑΙ FORUM? ΚΑΙ ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΗ?

ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΚΑΝΟΥΜΕ . ΑΝ ΚΑΠΟΙΟΣ ΞΕΡΕΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΣ ΜΑΣ ΠΕΙ.

ΑΥΤΗ Η ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΑΠΟΚΤΑ ΞΕΧΩΡΙΣΤΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ.

Τετάρτη 27 Αυγούστου 2008

ΖΑΧΑΡΩ: ΟΙ ΑΥΣΤΡΑΛΟΙ ΨΑΧΝΟΥΝ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΤΟΥΣ * Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΛΕΕΙ ΤΑ ΔΙΚΑ ΤΟΥ

*** ΑΓΩΓΗ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΜΟΥ ΔΗΛΩΣΕ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ ΤΟΥ ΑΝΤ1 ΟΤΙ ΘΑ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙ Ο ΠΑΝΤΑΖΗΣ ΧΡΟΝΟΠΟΥΛΟΣ , ΓΙΑ ΤΑ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΠΟΥ ΕΚΑΝΑ ΑΠΑΙΤΩΝΤΑΣ ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΜΕΓΑΛΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ...

ΔΗΜΑΡΧΕ ΜΟΥ ΠΡΟΤΕΙΝΩ ΝΑ ΠΑΡΕΙΣ ΣΑΝ ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΗ ΤΑ 500 ΕΥΡΩΠΟΥΛΑ ΠΟΥ ΜΟΥ ΧΡΩΣΤΑΕΙ ΔΥΟ ΜΗΝΕΣ Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ "ΠΡΩΤΗ" ΠΟΥ ΜΕ ΑΠΕΛΥΣΕ , ΚΑΙ ΑΝ ΔΕΝ ΣΕ ΦΤΑΝΟΥΝ ΕΧΩ ΑΚΟΜΑ 3,5 ΕΥΡΩ ΣΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΚΑΙ 5 ΕΥΡΩ ΣΤΗΝ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ , ΤΟ ΠΑΝΤΕΛΟΝΙ , ΤΟ ΜΠΛΟΥΖΑΚΙ ΜΟΥ , ΤΑ ΠΑΠΟΥΤΣΙΑ ΜΟΥ, ΤΟ ΜΠΟΞΕΡΑΚΙ ΜΟΥ ...

ΣΥΝΟΛΟ 8,5 ΕΥΡΩ +500+ μερικα ρουχα και υποδηματα = ΤΗΝ ΕΚΑΝΕΕΕΕΕΕΕΕΕΣ ΜΠΑΓΑΣΑ !


Να σοβαρευτούμε όμως τώρα . Εχουμε και λέμε...


Εισαγγελέας για το αυθαίρετο δημαρχείο

Του ΜΑΚΗ ΝΟΔΑΡΟΥ

Την παρέμβαση της Εισαγγελίας Πλημμελειοδικών Πύργου και της αυστραλιανής κυβέρνησης, προκάλεσαν χθες τα αποκαλυπτικά ρεπορτάζ της «Ε» για τη χρησιμοποίηση της αυστραλιανής χρηματικής βοήθειας ύψους 1.800.000 ευρώ προς τους πυρόπληκτους, για την κατασκευή παράνομου δημαρχείου στη Ζαχάρω Ηλείας μέσω του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού.
Η αντεισαγγελέας Πύργου, Μαρία Παπαγιαννίδου, διέταξε τη διενέργεια έρευνας προκειμένου να διαπιστωθεί αν και ποια πρόσωπα παρανόμησαν, χρησιμοποιώντας τη βοήθεια της αυστραλιανής κυβέρνησης για άλλο σκοπό από εκείνον που προοριζόταν και αν το επίμαχο κτίριο κατασκευάζεται νόμιμα.

Η κατασκευή του νέου δημαρχείου με τα χρήματα της αυστραλιανής κυβέρνησης είναι καθ' όλα νόμιμη, διαβεβαίωσε χθες ο δήμαρχος Ζαχάρως Πανταζής Χρονόπουλος


Χθες στο θέμα αναφέρθηκε και η εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών της αυστραλιανής κυβέρνησης, η οποία δήλωσε στην αυστραλιανή εφημερίδα «Herald Sun»: «Εχουμε λάβει γνώση για τον προβληματισμό των δύο Ελλήνων δημοτικών συμβούλων για το θέμα της ανέγερσης νέου δημοτικού κτιρίου, χρηματοδοτούμενου με πόρους που κατατέθηκαν ως βοήθεια από την Αυστραλία για την ανακούφιση των πυρόπληκτων. Ο πρέσβης μας στην Αθήνα έχει επικοινωνήσει με τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό κι έχει ζητήσει να συναντηθεί με τον αρμόδιο προκειμένου να συζητήσει μαζί του το θέμα αυτό».


Τα σοβαρά ερωτηματικά που προκύπτουν από την υπόθεση που έφερε στο φως η «Ε», όπως, οι λόγοι της μη διενέργειας επίσημου διαγωνισμού για την ανάδειξη του εργολάβου που ανέλαβε την κατασκευή του κτιρίου με προϋπολογισμό 1.800.000 ευρώ , το όνομα του συγκεκριμένου προσώπου, οι λόγοι χρησιμοποίησης της βοήθειας που προοριζόταν για τα θύματα της φωτιάς για άλλους σκοπούς και η νομιμότητα κατασκευής του νέου δημαρχείου, παρέμειναν και χθες αναπάντητα από τους εμπλεκόμενους στην υπόθεση.


Ο δήμαρχος Ζαχάρως Πανταζής Χρονόπουλος διαβεβαίωσε χθες τα ΜΜΕ ότι η κατασκευή του νέου δημαρχείου με τα χρήματα της αυστραλιανής κυβέρνησης είναι καθ' όλα νόμιμη και μάλιστα επικαλέστηκε την άδεια της Πολεοδομίας Ζαχάρως.«Μνημείο αυθαιρεσίας» χαρακτήρισαν τη συγκεκριμένη άδεια οι δημοτικοί σύμβουλοι της αντιπολίτευσης Γιώργος Μπούσμπουρας και Γιώργος Βασιλόπουλος και κατήγγειλαν ότι η εκδοθείσα άδεια, που δεν την υπογράφει ο προϊστάμενος μηχανικός της Πολεοδομίας αλλά ο τεχνικός υπάλληλος που είναι και δημοτικός σύμβουλος (!) με την παράταξη του κ. Χρονόπουλου, είναι «μαϊμού». Μάλιστα αποκαλύπτουν ότι ο εν λόγω υπάλληλος στις 26.10.2005 είχε αποφανθεί γραπτώς ότι το εν λόγω οικόπεδο δεν είναι οικοδομήσιμο αλλά στη συνέχεια αναίρεσε εαυτόν.


Την ίδια ώρα έρχονται στο φως νέα στοιχεία για το «κράτος της Ζαχάρως» όπου σύμφωνα με τις καταγγελίες της αντιπολίτευσης στον δήμο, επικρατούν άλλοι νόμοι...«Ψάξτε στο βάθος»Οπως αποκάλυψε χθες στην «Ε» ο πρώην δήμαρχος της Ζαχάρως Μένιος Κριτσέλης, που είχε διατελέσει δήμαρχος επί 16 συνεχόμενα χρόνια, όταν παρέδωσε τη δημαρχία στον νυν δήμαρχο Πανταζή Χρονόπουλο, του άφησε μέσω του Ειδικού Προγράμματος Τοπικής Αυτοδιοίκησης (ΕΠΤΑ) το ποσό των 460 εκατομμυρίων δρχ. για την κατασκευή δημαρχείου καθώς επίσης και σχετικό οικόπεδο στο κέντρο της πόλης.«Δυστυχώς -όπως καταγγέλλει ο κ. Κριτσέλης- τα χρήματα αυτά χάθηκαν και ο δήμαρχος τα έκανε χαλίκια... καθώς πήγαν γι' άλλους σκοπούς και όχι για την κατασκευή του δημαρχείου. Οσο για το οικόπεδο που είχαμε αγοράσει, το έκανε χώρο στάθμευσης αυτοκινήτων». Και πρόσθεσε:«Υπηρέτησα την πόλη και την πατρίδα μου επί 16 συνεχόμενα χρόνια αλλά τέτοιες ενέργειες δημάρχου όπως αυτές του Πανταζή Χρονόπουλου πρώτη φορά βλέπω. Δεν είναι δυνατόν να χτίζει σήμερα δημαρχείο σε χώρο οικιστικού πρασίνου με χρήματα που προορίζονταν για τους συμπολίτες μας που έχουν καεί. Ελπίζω η κυβέρνηση και οι δικαστικές Αρχές να ψάξουν σε βάθος το πολύ σοβαρό αυτό θέμα».Για την απίστευτη υπόθεση, η οποία εκθέτει τη χώρα μας διεθνώς, έδειξαν μεγάλο ενδιαφέρον χθες το BBC και τα ΜΜΕ της Αυστραλίας. *

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ - 27/08/2008

Τρίτη 26 Αυγούστου 2008

ΧΤΙΖΟΥΝ ΜΕ ΞΕΝΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΝ ... ΔΕΝ ΕΙΔΑΝ ... ΔΕΝ ΑΚΟΥΣΑΝ...


*** ΠΡΟΣ "ΠΑΠΑΓΑΛΑΚΙΑ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥΣ , ΕΡΓΟΛΑΒΟΥΣ ΚΑΙ ΕΚΔΟΤΕΣ " :
"Η ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΣΑΣ ΝΑ ΜΕΙΩΣΕΤΕ ΤΗΝ ΑΞΙΑ ΤΟΥ ΘΕΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΟ ΓΛΥΨΙΜΟ... ΣΑΣ , ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΣΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΗΝ ΔΙΑΠΛΟΚΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΜΠΛΟΚΗ ΣΑΣ ΣΤΟ ΚΑΡΑΜΠΙΝΑΤΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ...
ΠΡΟΣΕΧΩΣ ΘΑ ΑΠΟΚΑΛΥΦΘΕΙ ΠΛΗΡΩΣ ΤΟ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΣΑΣ ΠΡΟΣΩΠΟ .
ΤΟ ΠΑΝΗΓΥΡΙ ΜΟΛΙΣ ΑΡΧΙΣΕ..." (ΧΙ ΧΙ ΧΙ ΧΙ ΧΙ ΧΙ)
ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΡΓΟΛΑΒΟ ΠΟΤΕ ΘΑ ΜΑΣ ΠΕΙΤΕ ?


ΣΑΛΟΣ ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΗΣ «Ε» * ΕΡ. ΣΤΑΥΡΟΣ: Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΤΟΝ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ * ΔΗΜΑΡΧΟΣ: Ο ΕΡ. ΣΤΑΥΡΟΣ...
Ηλεία: Πιγκ-πογκ με το αυθαίρετο δημαρχείο
Του ΜΑΚΗ ΝΟΔΑΡΟΥ
Καυτή «πατάτα» αποδεικνύεται για τον δήμαρχο της Ζαχάρως Πανταζή Χρονόπουλο και τον πρόεδρο του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Ανδρέα Μαρτίνη, το χθεσινό αποκαλυπτικό ρεπορτάζ της «Ε» για την απίστευτη υπόθεση της ανέγερσης δημαρχείου στην πυρόπληκτη Ζαχάρω με τη βοήθεια ύψους 1.800.000 ευρώ, που έδωσε η αυστραλιανή κυβέρνηση αποκλειστικά «για την ανακούφιση των θυμάτων της φωτιάς».

Χθες, μετά τον σχετικό θόρυβο που προκλήθηκε πανελλαδικά, οι κ.κ. Μαρτίνης και Χρονόπουλος προσπάθησαν να απεμπλακούν από την υπόθεση επιρρίπτοντας εμμέσως πλην σαφώς το μπαλάκι των ευθυνών ο ένας στον άλλον.«Το έργο εκτελεί ο εργολάβος και ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός και οι τεχνικές υπηρεσίες του επιβλέπουν απλώς. Ο Δήμος Ζαχάρως επέλεξε τις προσφορές τεσσάρων εργολάβων και εμείς διαλέξαμε τον μειοδότη, τον οποίο ούτε ξέρω ούτε θέλω να τον μάθω. Δεν μπορώ να ξέρω αν έκανε διαγωνισμό, όπως όφειλε, ή όχι. Εγώ έδωσα εντολή για διαγωνισμό. Αν εκτελούσαν τον σχετικό διαγωνισμό, θα είχα πρόβλημα γιατί, όπως καταλαβαίνετε, υπάρχει μίσος μεταξύ κάποιων εκεί στη Ζαχάρω. Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός για την εκτέλεση ενός έργου μπορεί να κάνει διαγωνισμό μόνο σε πανελλήνια κλίμακα. Γι' αυτό και ανατέθηκε ο διαγωνισμός της συλλογής προσφορών στον δήμο της Ζαχάρως», δήλωσε χθες στην «Ε» ο πρόεδρος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Ανδρέας Μαρτίνης.

Στην ερώτηση της «Ε» πού είναι η προκήρυξη του σχετικού διαγωνισμού, δήλωσε άγνοια και πρόσθεσε ότι το έργο έχει σταματήσει μέχρι να διευκρινιστεί τι ακριβώς συμβαίνει. «Για οποιοδήποτε ζήτημα κακοδιαχείρισης που θα αποκαλυφθεί στη συνέχεια, θα προσφύγουμε στη Δικαιοσύνη», τόνισε.
Την ίδια ώρα, ο δήμαρχος της Ζαχάρως Πανταζής Χρονόπουλος σε γραπτή του ανακοίνωση «αδειάζει» τον πρόεδρο του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού ισχυριζόμενος ότι η δημοπράτηση του έργου έγινε από τον Ερυθρό Σταυρό και όχι από τον Δήμο Ζαχάρως...«Ο Ερυθρός Σταυρός εκπόνησε τη μελέτη, δημοπράτησε το έργο και ξεκίνησε να κατασκευάζει το έργο», αναφέρει στη γραπτή του δήλωση ο κ. Χρονόπουλος.Ο δήμαρχος της Ζαχάρως κατηγορεί για τον σχετικό θόρυβο τους παράγοντες του ΠΑΣΟΚ, δηλώνει ο ίδιος ότι ανήκει στο ΠΑΣΟΚ και στρέφεται κατά του γραμματέα της Ν.Ε. του κόμματος.
«Αποτελεί πρόκληση για την πυρόπληκτη Ζαχάρω και γενικότερα για την Ηλεία η σπατάλη χρημάτων που προορίζονταν για τις ανάγκες των συγγενών των θυμάτων της φωτιάς κάτω από αδιαφανείς διαδικασίες. Η κυβέρνηση και οι δικαστικές Αρχές οφείλουν άμεσα να διερευνήσουν σε βάθος την υπόθεση και να αποδώσουν ευθύνες όπου πρέπει. Με τον πόνο και την αγωνία των συγγενών των τραγικών θυμάτων δεν μπορεί κανείς να παίζει πολιτικά παιχνίδια», δήλωσε στην «Ε» ο γραμματέας της Ν.Ε. του ΠΑΣΟΚ στην Ηλεία Γιάννης Αργυρόπουλος.
Το θέμα αναμένεται να απασχολήσει σύντομα και τη Βουλή, καθώς το ΠΑΣΟΚ και ο ΣΥΡΙΖΑ ετοιμάζονται να καταθέσουν σχετικές ερωτήσεις:«Οφείλει η Πολιτεία να διερευνήσει σε βάθος τις πολύ σοβαρές καταγγελίες και να αποδώσει ευθύνες. Διότι τα χρήματα που κατατέθηκαν για τον ιερό σκοπό της ενίσχυσης των πυροπλήκτων της Ηλείας δεν μπορεί σε καμιά περίπτωση να χρησιμοποιούνται για άλλους σκοπούς. Καταθέτω ερώτηση στη Βουλή», είπε στην «Ε» ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ στην Ηλεία Γιάννης Κουτσούκος.«Για την απίστευτη αυτή υπόθεση θα καταθέσω άμεσα ερώτηση στη Βουλή», ανέφερε και ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Φώτης Κουβέλης.
Πηγές της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Ηλείας ανέφεραν χθες στην «Ε» ότι το συγκεκριμένο κτίριο κακώς οικοδομείται διότι ο χώρος όπου βρίσκεται εντάσσεται σε περιοχή οικιστικού πρασίνου. Ανέφεραν επίσης ότι η έκδοση της σχετικής άδειας από το πολεοδομικό γραφείο της Ζαχάρως «έχει σοβαρό πρόβλημα» και ότι γενικά η υπόθεση, σε ό,τι αφορά τον πολεοδομικό χαρακτήρα της, βρίσκεται υπό διερεύνηση σε βάθος. *
ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ - 26/08/2008

ΛΑΜΟΓΙΑ ΑΡΠΑΞΑΝ ΤΗΝ ΒΟΗΘΕΙΑ ΤΩΝ ΑΥΣΤΡΑΛΩΝ ΠΟΥ ΠΡΟΟΡΙΖΟΤΑΝ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΥΡΟΠΛΗΚΤΟΥΣ




ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ-ΣΟΚ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΖΑΧΑΡΩΣ * ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ ΕΡΥΘΡΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑΝΗΣ ΠΡΕΣΒΕΙΑΣ
«Χτίζουν αυθαίρετο δημαρχείο με 1,8 εκατ. ευρώ των πυροπλήκτων»
Του ΜΑΚΗ ΝΟΔΑΡΟΥ
Βρώμικα παιχνίδια και «αρπαχτές» με την οικονομική βοήθεια που προορίζεται για τους συγγενείς των θυμάτων της φωτιάς παίζονται τους τελευταίους μήνες στην Ηλεία από πρόσωπα που συμπεριφέρονται και ενεργούν προκλητικά υπεράνω του νόμου, με την κάλυψη πολιτικών προσώπων και παραγόντων της Νέας Δημοκρατίας. Αυτό αναδεικνύει η αποκάλυψη του σκανδάλου που αφορά την οικονομική βοήθεια της αυστραλιανής κυβέρνησης προς τους πυρόπληκτους κατοίκους της Ζαχάρως Ηλείας, που συνέπεσε με τη χθεσινή μαύρη επέτειο από το πέρασμα της φωτιάς στον νομό.

Οπως επισημαίνεται στην επιστολή-βόμβα των μελών της αντιπολίτευσης προς την αυστραλιανή πρεσβεία στην Αθήνα, ο Δήμος της Ζαχάρως, υπό την εποπτεία του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, χτίζει τους τελευταίους μήνες, με συνοπτικές και παράνομες διαδικασίες, στο κέντρο της πόλης δημαρχείο, με τα χρήματα -ύψους 1.800.000 ευρώ- που χορήγησε ως βοήθεια η αυστραλιανή κυβέρνηση στους πυρόπληκτους μετά τις φωτιές στην Ηλεία.
Τα χρήματα αυτά, με βάση το επίσημο «έγγραφο-απάντηση» της αυστραλιανής πρεσβείας που υπογράφει ο πρέσβης Τζέρεμι Νιούμαν (βρίσκεται στη διάθεση της «Ε»), αποτελούν «κεφάλαιο βοήθειας που δόθηκε σε ειδικό λογαριασμό του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού για τα θύματα της φωτιάς με σκοπό την ανακούφισή τους» και όχι για την κατασκευή κάποιου πολυώροφου κτιρίου.
Το συγκεκριμένο οίκημα φέρεται μάλιστα να οικοδομείται σε χώρο οικιστικού πρασίνου, ο οποίος με βάση τα συμβόλαια αγοράς (βρίσκονται στη διάθεση της «Ε») είναι μη οικοδομήσιμος. Τις εργασίες εκτελεί εργολάβος-φάντασμα καθώς καμιά υπηρεσία αλλά ούτε ο πρόεδρος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Ανδρέας Μαρτίνης ήταν σε θέση μέχρι χθες να δημοσιοποιήσουν το όνομά του επειδή δεν το θυμόταν...
Το θέμα αποκτά μεγάλη σοβαρότητα καθώς, με βάση τις καταγγελίες και τη μηνυτήρια αναφορά του πολιτικού μηχανικού και επικεφαλής της αντιπολίτευσης στον Δήμο Ζαχάρως, Γιώργου Μπούσμπουρα, για την παράνομη οικοδομή δεν έγινε από τον δήμο ο σχετικός διαγωνισμός αλλά απευθείας ανάθεση σε εργολάβο. Κάποιες από τις εργασίες δε -όπως καταγγέλλει- εκτελούνται υπεργολαβικά και από συγγενικά πρόσωπα αιρετού εκπροσώπου του Δήμου Ζαχάρως που έχει τεθεί σε διαθεσιμότητα από τον γ.γ. της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος λόγω της πρόσφατης καταδίκης του για την κατάρτιση πλαστού εγγράφου.
«Μας έφεραν τρεις προσφορές εργολάβων και διαλέξαμε την καλύτερη. Δεν ξέρουμε αν έγινε σχετικός διαγωνισμός. Αν δεν έγινε είναι λάθος. Εμείς είχαμε δώσει σαφείς οδηγίες για το θέμα αυτό. Δεν θυμάμαι το όνομα του εργολάβου που εκτελεί το έργο» -λέει στην «Ε» ο πρόεδρος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού.Οι εξηγήσεις Μαρτίνη Πώς όμως και γιατί δόθηκαν τα χρήματα που προορίζονταν για τα θύματα της φωτιάς σε εργολάβο για την κατασκευή δημαρχείου στη Ζαχάρω και όχι στις οικογένειες των θυμάτων της φωτιάς;
Ο πρόεδρος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Ανδρέας Μαρτίνης, ο οποίος είναι και ο διαχειριστής της οικονομικής βοήθειας από την αυστραλιανή κυβέρνηση δίνει τη δική του εξήγηση:«Αμέσως μετά τις φωτιές ο δήμος μάς ζήτησε να χρησιμοποιήσουμε τα χρήματα αυτά για την κατασκευή δημαρχείου επειδή ήταν απαίτηση όλων των εκπροσώπων των τοπικών διαμερισμάτων. Θυμάμαι όταν πήγα στη Ζαχάρω με υποδέχθηκαν όλοι εγκάρδια με έκαναν επίτιμο δημότη και μου ζήτησαν να πράξω αυτό πράγμα που αποδέχθηκα. Μου έδειξαν και αποφάσεις του δημοτικού συμβουλίου. Αν αυτές είναι νόμιμες ή όχι δεν είναι δική μου δουλειά να τις κρίνω», λέει στην «Ε» ο κ. Μαρτίνης και σημειώνει:«Οταν μάθαμε από την αυστραλιανή κυβέρνηση ότι κάτι δεν πάει καλά με τις άδειες κ.λπ. ήταν αργά και τα έργα είχαν αρχίσει. Ομως ζήτησα στις 20 Ιουνίου 2008 από τον Δήμο της Ζαχάρως να διακοπούν οι εργασίες μέχρι να ξεκαθαρίσει η κατάσταση. Σας δηλώνω κατηγορηματικά ότι πρόθεση του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού ήταν και είναι η ανακούφιση των πληγέντων από τη φωτιά κατοίκων και αν κάποιος παρανόμησε σε αυτή την περίπτωση επιφυλασσόμαστε παντός νομίμου δικαιώματός μας».
Σκάνδαλο
Ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης στον Δήμο Ζαχάρως Γιώργος Μπούσμπουρας και ο δημοτικός σύμβουλος Γιώργος Βασιλόπουλος με επιστολή τους προς την αυστραλιανή κυβέρνηση καταγγέλλουν ότι τα χρήματα που προορίζονταν για τις οικογένειες των θυμάτων χρησιμοποιούνται σήμερα για την ανέγερση ενός κτιρίου, χωρίς απόφαση του Δ.Σ. για την επιλογή του χώρου, την ανάθεση της μελέτης, την έγκρισή της από το Δ.Σ. και χωρίς δημοπρασία για την ανάδειξη του μειοδότη αναδόχου... Επίσης καταγγέλλουν ότι ποτέ δεν ήρθε στο δημοτικό συμβούλιο πρόταση για την αποδοχή της δωρεάς, όπως προβλέπει ο δημοτικός και κοινοτικός κώδικας.«Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός που διαχειρίζεται την προσφορά της αυστραλιανής κυβέρνησης δεν εκτιμά, όπως όλοι εμείς, ούτε τη νομιμότητα ούτε την ανάγκη προστασίας του περιβάλλοντος... Αλλιώς δεν θα δαπανούσε τα χρήματα του αυστραλιανού λαού κατασκευάζοντας αυθαίρετα κτίσματα με συνοπτικές διαδικασίες και με χρήματα που προορίζονταν για τις οικογένειες των θυμάτων. Καλούμε άμεσα τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, την ελληνική κυβέρνηση και την αυστραλιανή πρεσβεία να παρέμβουν, να ψάξουν σε βάθος τη βρώμικη αυτή, υπόθεση να τιμωρήσουν εκείνους που έπαιξαν με τη βοήθεια των πυροπλήκτων συναθρώπων μας», λένε στην «Ε» οι δύο δημοτικοί σύμβουλοι.
Οι κ. Μπούσμπουρας και Βασιλόπουλος αποκαλύπτουν επίσης στην «Ε» ότι από τις 31.3.2008 έχουν καταθέσει μηνυτήρια αναφορά προς τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου ζητώντας την παρέμβασή του και τη διερεύνηση των αποδεκτών της χρηματικής βοήθειας και άλλων φορέων προς τον Δήμο Ζαχάρως.«Ζητήσαμε εγγράφως από τον δήμαρχο Πανταζή Χρονόπουλο να μας πει για τα χρήματα αυτά αλλά δεν μας έδωσε καμιά απάντηση. Υπάρχουν 300.000 ευρώ από ποδοσφαιρικό αγώνα που έδωσε ο Ολυμπιακός για τους πυρόπληκτους, μια επιταγή με άγνωστο ποσό τού τέως βασιλιά Κωνσταντίνου και άλλα ποσά, την τύχη των οποίων κανείς δεν γνωρίζει. Ζητάμε να μάθουμε πού πήγαν τα χρήματα αυτά και κανείς δεν μας λέει», καταγγέλλουν στην «Ε» οι δύο δημοτικοί σύμβουλοι.
ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ - 25/08/2008

Δευτέρα 25 Αυγούστου 2008

ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΕΡΓΟΛΑΒΟΣ ΠΟΥ ΧΤΙΖΕΙ ΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΤΗΣ ΖΑΧΑΡΩΣ ΧΩΡΙΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΜΕ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑΝΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ? ΟΕΟ?


ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΚΥΡΙΟ ΕΚΔΟΤΗ ΤΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΠΡΩΤΗ ΤΟΥ ΠΥΡΓΟΥ ΗΛΕΙΑΣ

ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΙΤΕ ΜΕ ΤΙΣ ΓΝΩΡΙΜΙΕΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΗ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΠΟΥ ΕΧΕΤΕ ...


ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΕΡΓΟΛΑΒΟΣ "ΦΑΝΤΑΣΜΑ" ΠΟΥ ΧΤΙΖΕΙ ΧΩΡΙΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΤΗΣ ΖΑΧΑΡΩΣ ΜΕ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑΝΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΠΟΥ ΠΡΟΟΡΙΖΟΝΤΑΝ ΓΙΑ ΤΑ ΘΥΜΑΤΑ ΤΗΣ ΦΩΤΙΑΣ?


ΒΟΗΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΑΝ ΞΕΡΕΤΕ ΚΑΤΙ ΠΛΖ....!!!

Σάββατο 23 Αυγούστου 2008

Ο ΤΡΑΓΙΚΟΣ ΠΑΤΕΡΑΣ ΠΟΥ ΕΧΑΣΕ ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΤΟΥ ΣΤΙΣ ΦΩΤΙΕΣ ΤΗΣ ΑΡΤΕΜΙΔΑΣ ΣΠΑΖΕΙ ΤΗΝ ΣΙΩΠΗ ΤΟΥ...


«Ζω για να δω τους υπεύθυνους να τιμωρούνται»
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΟΝ ΜΑΚΗ ΝΟΔΑΡΟ
ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ 23.8.2008
Ενα χρόνο μετά το ολοκαύτωμα στη μαρτυρική Αρτέμιδα, με τους δεκάδες νεκρούς που πέθαναν με τραγικό τρόπο παγιδευμένοι στις φλόγες των φονικών πυρκαγιών, οι μνήμες ζωντανεύουν ξανά.
Και μαζί τους ο πόνος, η απόγνωση και η δυστυχία γίνονται κοφτερά μαχαίρια που πληγώνουν και ματώνουν ακόμη τις καρδιές εκείνων που έμειναν πίσω.Λένε ότι η πληγή που αφήνει πίσω του ο θάνατος ενός αγαπημένου ανθρώπου, επουλώνεται σιγά σιγά με το πέρασμα του χρόνου. Ομως όταν η πληγή δεν είναι μία, αλλά έξι, τότε τα πράγματα ξεφεύγουν από κάθε όριο λογικής και ανθρωπίνων δυνατοτήτων και αντοχών.

Οι μνήμες ζωντανεύουν ξανά στον τόπο του ολοκαυτώματος.
Η τραγική περίπτωση του Γιώργου Παρασκευόπουλου είναι μία από αυτές. Ισως η μοναδική, η πιο σπάνια πάνω στη Γη. Ο άτυχος αυτός άνθρωπος έχασε στις 24 Αυγούστου 2007 όλη την οικογένειά του μέσα στις φλόγες, μερικά μόλις χιλιόμετρα έξω από την Αρτέμιδα.Τα τέσσερα ανήλικα παιδιά του, την Αγγελική 15 ετών, τη Μαρία 12, την Αναστασία 11 και τον Κωνσταντίνο 5, τη σύζυγό του Αθανασία 37 ετών και τη μητέρα του Αγγελική, 76 ετών.Το σπίτι του ερήμωσε, όπως και η καρδιά του.
Ο εφιάλτης της μοναξιάς στοιχειώνει τη ζωή του και όμως, ένα χρόνο μετά παραμένει όρθιος και δυνατός στα πόδια του για κάποιους συγκεκριμένους λόγους που εξηγεί στην «Ε» σπάζοντας για πρώτη φορά τη σιωπή του.Εφυγαν άδικαΠολλοί είναι αυτοί που αναρωτιούνται κατά καιρούς πώς είναι δυνατόν ένας άνθρωπος που του έχει συμβεί αυτό το τραγικό περιστατικό, να στέκεται στα πόδια του και από πού αντλεί τη δύναμη να έχει πίσω του τη φρίκη και να πορεύεται στη ζωή.
«Δεν θα ήθελαν ποτέ οι δικοί μου άνθρωποι, οι συγγενείς μου να λυγίσω. Πιστεύω ότι ο άνθρωπος είναι το μεγαλύτερο και το πιο άγριο θηρίο πάνω στη Γη και γι' αυτό μπορεί να αντέξει παρόμοιες καταστάσεις. Εκτός από τους δικούς μου ανθρώπους, όλοι εκεί πάνω στην Αρτέμιδα έφυγαν άδικα και με τον πλέον τραγικό τρόπο. Δεν υπάρχουν λόγια να περιγράψω τα όσα νιώθω μετά από αυτό το κακό που με βρήκε. Ομως δεν λυγίζω. Το παλεύω... Αδυνατώ να πιστέψω τι μου έχει συμβεί...Αυτό που με κρατάει όρθιο στα πόδια μου ακόμα, είναι η θέληση και η υποχρέωση που έχω στους δικούς μου ανθρώπους να δω να τιμωρούνται και να λογοδοτούν στη Δικαιοσύνη οι υπεύθυνοι αυτής της τραγωδίας.Το ελπίζω να γίνει αυτό, διότι από προηγούμενες καταστάσεις και ανάλογα περιστατικά έχουμε δει ότι σε αυτή τη χώρα κανείς δεν τιμωρείται και δεν πάει φυλακή, όσο κακό και αν έχει διαπράξει...Ομως πιστεύω στη Δικαιοσύνη και στους έντιμους δικαστές μας. Δεν είναι όλοι οι άνθρωποι διεφθαρμένοι. Πιστεύω ότι θα αποδοθεί δικαιοσύνη».
Μοιάζει απίστευτο, αλλά ένα χρόνο μετά τα τραγικά γεγονότα που του μετέτρεψαν τη ζωή σε εφιάλτη ο Γιώργος Παρασκευόπουλος, ο τραγικός αυτός πατέρας είναι εγκαταλελειμμένος από όλους εκείνους που τόσους μήνες με υποκρισία δηλώνουν ότι δήθεν ενδιαφέρονται για τις τύχες εκείνων που έζησαν τη φρίκη της φωτιάς στην Ηλεία.
«Μόνο οι φίλοι μου και οι συγγενείς μου στάθηκαν στο πλευρό μου και μου έδωσαν και μου δίνουν δύναμη και κουράγιο, όσο μπορούν.Ολοι οι άλλοι, και φυσικά και η Πολιτεία, είναι τελείως απόντες...Ο δήμος, η νομαρχία, οι αρμόδιοι... Ολοι τους... Ούτε ένα γεια δεν μου έχουν πει ποτέ τόσο καιρό τώρα. Κανείς ποτέ δεν μπήκε στον κόπο να πάρει έστω ένα τυπικό τηλέφωνο να εκφράσει τη συμπαράστασή του.Δεν ήταν κάτι που με εξέπληξε... Την περίμενα αυτή την αντίδραση γιατί οι άνθρωποι πια δεν σκέφτονται συναισθηματικά. Η ζωή μας έχει γίνει ο θάνατός σου η ζωή μου... Κανείς τους δεν καταλαβαίνει από πόνο. Κανείς τους δεν καταλαβαίνει τίποτα. Δυστυχώς.Με πήρε πριν από ένα μήνα ο γενικός γραμματέας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος και ζήτησε να συναντηθεί μαζί μου, αλλά δεν δέχτηκα. Δεν θέλω να τον συναντήσω. Διότι τι έχει να μου πει ο κύριος αυτός μετά από ένα χρόνο... Εντάξει, είμαστε εδώ και σε συμπονάμε;».
Ο Γιώργος Παρασκευόπουλος αναπολώντας τα τραγικά γεγονότα που του σημάδεψαν για πάντα τη ζωή εξηγεί στην «Ε» ότι, αν είχε τη δυνατότητα να γυρίσει πίσω στον χρόνο, θα έκανε πολλά για το χωριό και για τους ανθρώπους του.
«Θα γύριζα πίσω στο χωριό, στην Αρτέμιδα και θα ασχολιόμουν μαζί με τους άλλους κατοίκους για την προστασία και την ενημέρωση των πολιτών.Θυμάμαι όλοι μας τότε ήμασταν ανενημέρωτοι στα πάντα. Οι φλόγες πλησίαζαν από παντού στο χωριό και κανείς δεν ήρθε τυπικά να μας πει τι να κάνουμε και πού να πάμε.Ο τόπος εκεί επίσης ήταν παρατημένος. Δεν είχε γίνει καμιά ενέργεια για την πρόληψη ενός τέτοιου κακού. Ούτε αντιπυρικές ζώνες προστασίας υπήρχαν ούτε τίποτα. Αν ο κόσμος ήταν ενημερωμένος, δεν θα είχαμε κανένα θύμα. Η Αρτέμιδα έχει 2.500 τ.μ. τσιμέντο γύρω γύρω στην πλατεία και κρουνό με νερό με φυσική ροή. Αν ο κόσμος καθόταν εκεί, δεν θα πάθαινε τίποτα. Ομως ο κόσμος, ανενημέρωτος και πάνω στον πανικό του, έφυγε για καλύτερα και βρήκε τον θάνατο μέσα στις φλόγες.Από τις 2 περίπου που ξεκίνησε η φωτιά μέχρι τις 4 κανείς δεν ήρθε να ενημερώσει ή να μας δώσει οδηγίες.Δεν περίμενα ποτέ ότι θα συνέβαινε κάτι τόσο κακό. Στην οικογένειά μου είπα όταν έφυγαν, να πάνε στη Ζαχάρω και να με πάρουν τηλέφωνο, με το σκεπτικό ότι κινδύνευα εγώ που έμεινα πίσω και όχι εκείνοι που έφυγαν από το χωριό. Δεν μπορούσα να φανταστώ ότι μέσα στους ελαιώνες θα συνέβαινε αυτό το κακό. Αν είχα την παραμικρή υποψία ότι κάτι θα συνέβαινε, θα είχα πάει μαζί τους και πιθανόν να είχα λειτουργήσει εντελώς διαφορετικά. Οι υπεύθυνοι δεν έκαναν τίποτα ποτέ για την περιοχή. Ούτε ο δήμος, ούτε η Πυροσβεστική, ούτε η Αστυνομία. Ο ρόλος τους ήταν να βοηθήσουν τον κόσμο.Εκείνες τις τραγικές στιγμές κανείς δεν ήρθε να μας πει κάτι για τους δικούς μας ανθρώπους που είχαν χαθεί μέσα στις φλόγες. Τους πρώτους νεκρούς τούς βρήκα εγώ μαζί με τον ξάδερφό μου το απόγευμα. Και το πρωί βρήκαμε τους δικούς μας. Ψάχναμε όλη τη νύχτα γι' αυτούς...Στη συνέχεια η Τοπική Αυτοδιοίκηση, ο Δήμος Ζαχάρως δεν έδειξε κανένα σεβασμό στους νεκρούς μας. Κάποιοι προσπάθησαν και προσπαθούν να δημιουργήσουν εντυπώσεις μέσα από τον δικό μας τον πόνο. Κρατιόμαστε με τα δόντια όλο αυτόν τον καιρό για να μην κάνουμε άσχημα πράγματα».
Τολμάμε να ρωτήσουμε τις σχέσεις που είχε με την οικογένειά του πριν συμβεί το κακό και η φωνή του σπάει σε χίλια κομμάτια, όπως και η καρδιά του...
«Με τη σύζυγό μου δεν είχα μια απλή σχέση. Ηταν το άλλο μου μισό στη ζωή μου. Το ίδιο και τα παιδιά μου. Ημασταν μια πολύ αγαπημένη οικογένεια. Δεν κάναμε ο ένας χωρίς τον άλλον. Είμαστε μια τρελή περίπτωση... Ημασταν αγαπημένοι όλοι. Με τα παιδιά μου ήμουν πατέρας και φίλος μαζί. Το κακό ήταν ότι δούλευα πάρα πολύ και τους έβλεπα λίγο... Το χειρότερο της υπόθεσης αυτό ήταν».
Αραγε τι μπορεί να περιμένει κάποιος σαν τον Γιώργο Παρασκευόπουλο στο μέλλον από τη ζωή του;
Σταμάτησε η ζωή
«Από τη ζωή μου δεν περιμένω τίποτα πια μετά από αυτό που μου συνέβη. Σήμερα μεταφέρω απλά το σώμα μου. Η ζωή μου όλη σταμάτησε στην Αρτέμιδα εκείνο το τραγικό απόγευμα. Εκεί χάθηκαν για πάντα όλα μου τα όνειρα. Είμαι θετικός σαν άνθρωπος. Η ζωή έχει ευτυχισμένες στιγμές, αλλά όμως αυτό που συνέβη σε μένα είναι τελείως διαφορετικό και πέρα από τα όρια του πόνου και της λογικής ενός ανθρώπου. Αν αυτά τα αγαπημένα μου πρόσωπα που έφυγαν τόσο άδικα, με βάση τα όσα λέει η θρησκεία μας, μας βλέπουν εκεί που βρίσκονται τώρα, δεν θα ήθελαν σε καμιά περίπτωση να με δουν να γονατίσω ή να πάθω κακό. Ημουνα παλικάρι πριν, όταν τους είχα δίπλα μου και έτσι θα παραμείνω γι' αυτούς στο υπόλοιπο της ζωής μου. Και όσο αντέξω. Νιώθω συχνά την παρουσία τους δίπλα μου...», -λέει στην «Ε» ο τραγικός πατέρας και υπογραμμίζει:«Την εποχή που συνέβη το κακό κάποιοι δημοσιογράφοι έγραψαν ότι είχα τάσεις αυτοκτονίας. Το διαψεύδω σήμερα, ένα χρόνο μετά, κατηγορηματικά. Ποτέ δεν μου πέρασε από το μυαλό κάτι τέτοιο... Μένω όρθιος για τους δικούς μου ανθρώπους που χάθηκαν, αλλά και για των άλλων τα παιδιά. Γιατί τα παιδιά όλου του κόσμου τα αγαπάω...».
Με δύναμη που πηγάζει μέσα από την καρδιά του ο πατέρας που έχασε στις φωτιές όλη του την οικογένεια απαντά στο τελευταίο ερώτημα της «Ε» για το τι θα έλεγε σε κάποιον που θα είχε τη δική του μοίρα στη ζωή.
«Σε έναν άλλον πατέρα που θα του συνέβαινε αυτό το τραγικό περιστατικό θα έλεγα ότι θα πρέπει να παραμείνει όρθιος, να μη λυγίσει για να θυμάται πάντα τους δικούς του ανθρώπους και να πορεύεται στη ζωή του την υπόλοιπη με ψηλά το κεφάλι, κάτι που θα το επιθυμούσαν κι εκείνοι που έχουν φύγει...Και να πιστεύει στον εαυτό του πάντα και να παραμείνει δυνατός, γιατί όλοι κάποια στιγμή θα τον ξεχάσουν εκτός από τους δικούς του ανθρώπους...».
ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ - 23/08/2008

Παρασκευή 22 Αυγούστου 2008

ΕΠΙΤΑΓΗ ΕΛΠΙΔΑΣ


1,2 ΕΚΑΤ. ΕΥΡΩ ΠΑΡΕΔΩΣΕ ΣΤΟΥΣ ΠΥΡΟΠΛΗΚΤΟΥΣ ΤΗΣ ΗΛΕΙΑΣ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ
Επιταγή νέας ελπίδας
ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΤΗΝ ΑΡΤΕΜΙΔΑ
Του ΜΑΚΗ ΝΟΔΑΡΟΥ
Επιταγή ύψους 1,2 εκατ. ευρώ παρέδωσαν χθες το απόγευμα στην Αρχαία Ολυμπία ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου και ο γραμματέας του Εθνικού Συμβουλίου Γιάννης Ραγκούσης, σε μια προσπάθεια έμπρακτης βοήθειας για την ανασυγκρότηση του πυρόπληκτου νομού Ηλείας.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γ. Παπανδρέου με κατοίκους της μαρτυρικής ΑρτέμιδαςΝωρίτερα ο κ. Παπανδρέου επισκέφθηκε τη μαρτυρική Αρτέμιδα, εκεί όπου πριν από ένα χρόνο έχασαν τη ζωή τους μέσα στη φωτιά με τραγικό τρόπο είκοσι τέσσερις πολίτες. Μέσα σε βαριά και πένθιμη ατμόσφαιρα, με φόντο το απέραντο μαυρισμένο τοπίο, μαυροφορεμένες γυναίκες και ηλικιωμένοι κάτοικοι του μικρού χωριού υποδέχθηκαν εγκάρδια στο μικρό καφενείο τον κ. Παπανδρέου και αφού του εξέφρασαν την αγωνία τους για την επόμενη μέρα, τον ενημέρωσαν για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, καυτηρίασαν την αναλγησία και την αδιαφορία της Πολιτείας και τον παρότρυναν να δει με ανθρωπιά τα σοβαρότατα προβλήματα που αντιμετωπίζουν μετά το πέρασμα τη φωτιάς από τον τόπο τους. Ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης του Δήμου Ζαχάρως, Γιώργος Μπούσμπουρας, ζήτησε από τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ τα χρήματα που προσφέρει στην Ηλεία να δοθούν αποκλειστικά στους πυρόπληκτους κατοίκους και η διαχείρισή τους να γίνει από ειδική επιτροπή, επισημαίνοντας με νόημα ότι πολλά από τα χρήματα που δόθηκαν για τους πυρόπληκτους της Ηλείας δεν έφτασαν ποτέ στους δικαιούχους.Στην ΑρτέμιδαΟ κ. Παπανδρέου, αφού συνομίλησε με τους συγγενείς των θυμάτων της πυρκαγιάς, επισκέφθηκε μερικά από τα σπίτια της Αρτέμιδας που χτίζονται και στη συνέχεια κατευθύνθηκε συγκινημένος τον χώρο όπου βρήκαν τραγικό θάνατο στις 24 Αυγούστου 2007 οι κάτοικοι του χωριού, στην προσπάθειά τους να διαφύγουν.Συγκλονισμένος από το θέαμα απόθεσε στο κάθε μνημείο ξεχωριστά από ένα λουλούδι και κοντοστάθηκε κοιτώντας με οδύνη τις φωτογραφίες εκείνων που χάθηκαν άδικα κατά τη διάρκεια των περσινών πυρκαγιών. Στη συνέχεια ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ μετέβη στην Αρχαία Ολυμπία όπου, παρουσία πολλών στελεχών του κόμματος και πλήθους κόσμου, αναφέρθηκε στην περσινή τραγωδία.Τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ καλωσόρισε ο γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής Ηλείας Γιάννης Αργυρόπουλος, ο οποίος μεταξύ άλλων είπε ότι «ο τόπος μας έναν χρόνο μετά τον πύρινο όλεθρο ζει δύσκολες στιγμές», διότι -όπως χαρακτηριστικά τόνισε- «βιώνουμε την αδιαφορία και την αναλγησία της κυβέρνησης, οι προεκλογικές υποσχέσεις της οποίας αποδείχθηκαν ακάλυπτες επιταγές». Συνεχίζοντας πρόσθεσε ότι η βοήθεια της κυβέρνησης προς τους πληγέντες εξαντλήθηκε στα «προεκλογικά τριχίλιαρα για εξαγορά συνειδήσεων» και πως «τώρα υπόκεινται σε επανέλεγχο», ενώ επετέθη στη Ν.Δ. λέγοντας ότι «δύο ημέρες πριν από την επίσκεψη Καραμανλή πιστώθηκαν με χρήματα οι λογαριασμοί των αγροτών για να τα αφαιρέσουν λίγες ημέρες αργότερα».Στη συνέχεια τον λόγο πήρε ο κ. Παπανδρέου: «Ολη η Ελλάδα σκύβει με σεβασμό το κεφάλι της μπροστά στις μνήμες της μεγάλης τραγωδίας που ζήσατε και ζήσαμε μαζί, πέρσι, εδώ, σε τούτο τον τόπο.Πέρασα από όλες τις περιοχές: Αχαΐα, Ηλεία, Μεσσηνία, Λακωνία, Κορινθία, Εύβοια. Ενα ήταν το μήνυμα: "Μην μας ξεχάσετε. Μην μας ξεχάσετε, όταν φύγουν τα φώτα της δημοσιότητας".Τρεις στόχοιΣήμερα λέμε, δεν σας ξεχάσαμε. Είμαστε εδώ να εκπληρώσουμε την υπόσχεσή μας, το χρέος μας. Μια πράξη συμβολική και ουσιαστική. Μια πράξη ευθύνης, μια πράξη συνέπειας αλλά και μια πράξη που επενδύει στην αναγέννηση της ελπίδας. Είμαστε εδώ να πούμε ότι, ναι, υπάρχει ελπίδα». Ο κ. Παπανδρέου έκανε λόγο για επένδυση σε τρεις συγκεκριμένους στόχους. «Πρώτα απ' όλα, στην αναγέννηση της ελπίδας, επενδύοντας στα παιδιά των πυρόπληκτων περιοχών. Θα επενδύσουμε σε υποτροφίες για τους νέους, υποτροφίες ζωής για τις σπουδές τους, για τα παιδιά αυτά τα οποία έχουν ανάγκη.»Δεύτερον, στην αναγέννηση της ελπίδας, επενδύοντας στο περιβάλλον, με πρότυπες δράσεις, ενέργειες και έργα. Αναδασώσεις, αντιπλημμυρικά, πρότυπα πάρκα που χρησιμοποιούν ανανεώσιμες πηγές ενέργειας. »Τρίτον, στην αναγέννηση της ελπίδας, επενδύοντας στο όραμα, στους θεσμούς, στην προοπτική, στις υποδομές που εμπεριέχονται μέσα στην πρόταση νόμου, που έχουμε καταθέσει στη Βουλή και που συζητείται την επόμενη εβδομάδα».Πρόταση νόμου»Μια πρόταση νόμου, που ανοίγει διάπλατα τη δυνατότητα της αναγέννησης της ελπίδας για την περιοχή, οραματικά και ρεαλιστικά. Μια πρόταση, η οποία αναδεικνύει ένα άλλο πρότυπο ανάπτυξης, ένα πρότυπο ανάπτυξης που συνάδει ακριβώς με αυτή τη μεγάλη παράδοση και τις αξίες της Ολυμπίας, του πολιτισμού μας, που αξιοποιεί αυτό το ανεκτίμητο άυλο κεφάλαιο, που λέγεται πολιτισμός και Ολυμπία.»Μέσα από αυτή την πρόταση, επενδύουμε σε ένα πρότυπο ανάπτυξης που έχει πρώτιστο στόχο τον άνθρωπο και όχι το κέρδος. Πρώτιστο στόχο τον πολιτισμό και όχι την απαξίωση. Πρώτιστο στόχο, τον σεβασμό, την προστασία των δικαιωμάτων του πολίτη, την εκεχειρία και την ειρήνη και όχι τη βαρβαρότητα.»Γι' αυτό δημιουργούμε κι έναν φορέα, ο οποίος θα κάνει διεθνή διαγωνισμό για την υλοποίηση του δικού μας προγράμματος, της δικής μας πρότασης, που θα κινητοποιήσει επιστήμονες και πνευματικούς ανθρώπους σε όλο τον κόσμο», είπε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και τόνισε ότι: «Θα γυρίσουμε τη σελίδα στην περιοχή σας. Θα γυρίσουμε τη σελίδα στην Ηλεία, στις πυρόπληκτες περιοχές. Θα γυρίσουμε τη σελίδα στην Ελλάδα. Διότι ο λόγος μας είναι λόγος τιμής». *
ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ - 22/08/2008

Τετάρτη 13 Αυγούστου 2008

ΙΔΟΥ ΤΟ ΑΙΣΧΟΣ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΤΗΣ ΖΑΧΑΡΩΣ


Η ΔΡΑΜΑΤΙΚΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΩΝ ΣΥΓΓΕΝΩΝ ΤΩΝ ΔΕΚΑΕΝΝΕΑ ΝΕΚΡΩΝ ΤΗΣ ΑΡΤΕΜΙΔΑΣ ΣΤΟ ΚΡΑΤΙΔΙΟ ΤΗΣ ΖΑΧΑΡΩΣ ΗΛΕΙΑΣ


«Κύριοι Δημοτικοί Σύμβουλοι,
Διαβάσαμε στην Πρόσκλησή σας με Αριθμ. 9310/08-08-08, ότι στο Δημοτικό σας Συμβούλιο που θα πραγματοποιηθεί στις 12 Αυγούστου του 2008, καλείστε για να πάρετε απόφαση για δυο θέματα τα οποία μας αφορούν άμεσα. Το πρώτο θέμα τις προαναφερθείσας πρόσκλησης αναφέρει: «Καθιέρωση της 24ης Αυγούστου ως ημέρα μνήμης και αργίας».
Εμείς κάποιοι άνθρωποι που χάσαμε του δικούς μας ανθρώπους σας κάνουμε γνωστό ότι ΖΟΥΜΕ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΧΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΜΝΗΜΗ ΜΑΣ.
Θεωρούμε πως είναι υποκριτικό και ασέβεια στους χαμένους ανθρώπους, ο Δήμαρχος αυτός, μαζί με τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου να εισηγούνται και να παίρνουν τέτοιες αποφάσεις.
Αναλογισθήκατε ποτέ κύριοι Σύμβουλοι:
1. Ποια ήταν τα έργα που κάνατε το 2007 (πριν τη φωτιά), με τα χρήματα της Πολιτικής Προστασίας , έτσι ώστε να προστατέψετε τον πολίτη , ΤΗΝ ΖΩΗ ΤΟΥ, και την περιουσία του;
2. Μήπως τα έργα αυτά δεν έγιναν επειδή τα χρήματα της Πολιτικής Προστασίας αντί να διατεθούν για τα έργα που έπρεπε, ο Δήμαρχος τα Διέθεσε για άλλα έργα, ένα χρόνο ίσως και λιγότερο πριν τις φωτιές ; (όπως για παράδειγμα το γεφύρι στο Θολό που το βάφτισε αντιπλημμυρικό )
3. Ποια ήταν τα μέτρα που πήρατε για την πρόληψη αυτής της φωτιάς;
4. Που ήταν το απαραίτητο δυναμικό και τα μέσα που θα έπρεπε να διαθέτετε για την αντιμετώπισης της καταστροφικής φωτιάς;
5. Ποιος είναι ο εισηγητής του συγκεκριμένου θέματος ; Πως φέρθηκε αυτός ο άνθρωπος , ως Αποθηκάριος στον άνθρωπο με τους έξη (6) νεκρούς; Σας μιλάμε για τον Πρόεδρο του Δημοτικού σας Συμβουλίου, όταν πριν λίγους μήνες, ως Αποθηκάριος Ορισμένος από τον Δήμαρχό σας, διαχειρίζονταν την βοήθεια λες και ήταν δική του περιουσία. Ξεχάσατε τι έγινε τότε, όταν δεν έδινε το ονομαστικό δέμα βοήθειας που είχε φτάσει στον άνθρωπο με τους έξη νεκρούς ; Ξεχάσατε το πόσο απαξιωτικά και με πόση ασέβεια φέρθηκε σ’ αυτόν τον ηλικιωμένο παππού.
Αυτός ο άνθρωπος δικαιούται σήμερα από την θέση του Προέδρου του Δημοτικού σας Συμβουλίου να εισηγείται ένα τέτοιο θέμα ; Θα το ανεχθείτε ; Θα το ψηφίσετε ;
Για ποια μέρα μνήμης και αργίας μιλάτε ;
Την μέρα των παραλήψεων και των σοβαρών αμελειών; Ή τις μέρες της απαξίωσης των ανθρώπων που μετρούσαν ανθρώπινες απώλειες.
Αυτές οι παραλήψεις και οι αμέλειες είχαν σαν αποτέλεσμα εμείς να θρηνούμε 19 ανθρώπους. Ανθρώπους δικούς μας!
Το δεύτερο θέμα που μας αφορά και μάλιστα θα έπρεπε να το έχετε συζητήσει και μαζί μας και να έχετε ζητήσει την συγκατάθεσή μας είναι το θέμα 7: «Δαπάνες επιμνημόσυνης δέησης αδικοχαμένων πυρκαγιάς 2007, ψήφιση πίστωσης »
Τι δαπάνη είναι αυτή που θα πληρώσετε κύριοι Δημοτικοί Σύμβουλοι;
Σας ζητήσαμε εμείς ποτέ να πληρώσετε τους παπάδες που θα ψάλλουν τα μνημόσυνα των δικών μας ανθρώπων;
Ή μήπως πιστεύετε πως θα αφήσουμε τον καθένα να ξανακάνει μνημόσυνο για την μνήμη των δικών μας ανθρώπων; Όχι αυτή τη φορά δεν θα επιτρέψουμε κάτι τέτοιο.
Δεν επιθυμούμε να κάνετε κανένα μνημόσυνο εσείς για τους δικούς μας ανθρώπους. Για την ακρίβεια δεν δίνουμε την συγκατάθεσή μας και ως συγγενείς τους, σας απαγορεύουμε να μνημονεύσετε τα ονόματα των δικών μας ανθρώπων.
Θεωρούμε πως προσβάλλετε η μνήμη τους , όταν χρησιμοποιούνται για να φτιάξουν το προφίλ κάποιων ανθρώπων . Βρείτε άλλους τρόπους να φτιάξετε το προφίλ σας και να διαφημιστείτε και αφήστε την μνήμη των δικών μας τουλάχιστον ανθρώπων.
Άλλωστε δεν είναι οξύμωρο σχήμα απ’ την μια να χορεύετε στα Πανηγύρια, να διοργανώνετε Δεξιώσεις ως και καλλιστεία σκύλων και απ’ την άλλη εκδηλώσεις για την μνήμη των δικών μας ανθρώπων.
Δεν θέλουμε να κάνετε τίποτα εσείς, κύριε Πρόεδρε του Δημοτικού Συμβουλίου και κύριε Δήμαρχε.
Δεν θέλουμε ούτε μνημόσυνα , ούτε δεξιώσεις , ούτε τραγούδια και βιολιά.
Τα χρήματα που είναι να διαθέσετε γι’ αυτήν την δαπάνη, δώστε τα σε ανθρώπους που τους έχουν καεί τα σπίτια και οι περιουσίες τους.
Ασχοληθείτε κύριε Δήμαρχε και κύριοι Δημοτικοί Σύμβουλοι, με τους ανθρώπους που δεν έχουν που να μείνουν , που τους κάηκαν τα σπίτια και οι περιουσίες τους και αφήστε σε μας τα μνημόσυνα των ανθρώπων μας. Άλλωστε εμείς δεν σας ζητήσαμε ποτέ τίποτα , τώρα απαιτούμε να σεβαστείτε την άποψή μας για ένα θέμα που αφορά μόνο εμάς!
Σας καλούμε κύριοι Δημοτικοί Σύμβουλοι να καταψηφίσετε τα πιο πάνω θέματα , δείχνοντας σεβασμό στην μνήμη των αδικοχαμένων ανθρώπων μας.
Έτσι θα μας δείξετε πως υπάρχουν κάποιοι ΑΝΘΡΩΠΟΙ που σέβονται την μνήμη των δικών μας ανθρώπων και δεν μετέχουν στο μεγάλο Πανηγύρι ( φαγοπότι ), που στήθηκε πάνω σε καμένα πτώματα. Σεβασμός στην μνήμη τους θα είναι η άρνηση λήψης απόφασης».

Δευτέρα 11 Αυγούστου 2008

ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΤΗΣ ΖΑΧΑΡΩΣ ΗΛΕΙΑΣ


ΥΠΕΡΑΝΩ ΝΟΜΩΝ, ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΣΕΩΝ, ΕΝΕΡΓΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ, ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΘΗΝΩΝ...


ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ - 11.8.2008 -ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΑ



Λόγια δημάρχων

«Εμείς αγαπάμε το δάσος του Καϊάφα πιο πολύ από αυτούς τους αλεξιπτωτιστές τους οικολόγους ή και συμφεροντολόγους. Ποιος είναι τώρα ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών που θα μας πει στον τόπο μας πώς θα φτιάξουμε το δάσος;».

Με αυτά τα λόγια ο δήμαρχος του «κράτους της Ζαχάρως» Ηλείας, Πανταζής Χρονόπουλος, σχολίασε χθες τις πρόσφατες καταγγελίες και τις παρεμβάσεις, για το τελευταίο οικολογικό έγκλημα με τις μπουλντόζες στον Καϊάφα που αποκάλυψε το WWF Ελλάς και κατήγγειλαν οι τοπικές οικολογικές οργανώσεις, ο πρόεδρος της Ολομέλειας των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας Δημ. Παξινός, το ΚΚΕ και οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Αλ. Αλαβάνος, Μ. Παπαγιαννάκης και Ν. Τσούκαλης.

Το τραγικό και απίστευτο της υπόθεσης είναι ότι μαζί του φέρονται -με βάση τα δημοσιεύματα του τοπικού Τύπου- να συμφώνησαν και οι δήμαρχοι Φυγαλείας, Βώλακος, Ανδρίτσαινας, Αλιφείρας και Σκιλλούντος. Ζήτησαν και την παρέμβαση του τοπικού εισαγγελέα (!), «για τους άμεσους και έμμεσους εκβιασμούς διαφόρων παραγόντων που δεν έχουν καμιά σχέση με την περιοχή και δίνουν ανύπαρκτα στοιχεία στα ΜΜΕ και στο Ιντερνετ».


Και μετά αναρωτιούνται οι Ηλείοι, γιατί ο νομός εξακολουθεί να βρίσκεται τελευταίος σε ρυθμούς ανάπτυξης...

Μ.ΝΟΔ.

ΕΝΑΝ ΜΙΣΟ ΑΥΓΟΥΣΤΟ ΠΟΥ ΚΑΙΕΙ ΤΗΝ ΑΦΗ ( 17-8-2007 - 10-8-2008)


Βρες μου τον υπερθετικό του "αφόρητος"...ό,τι μπορεί να υπερβεί τη στάθμη του μέσα μουκαι δώστο μου...
Δωσε μου ένα μέτρο να ξεπηδήσει μια ανάσα,ένας παλμός λαθραίος που θ' αγγίξει αβάσταχτατην ανάγκη του γρίφου σου...
Στην ανάγκη αυτοσχεδίασε...στείλε μου τον απόηχο λησμονημένης ηδονής...ένα νοητό πέρασμα σε γρίλιες μισόκλειστων βλεφάρων...
Εναν μισό Αύγουστο που καίει την αφή...το μπλέ βραχυκυκλωμένης νύχτας από ηλεκτρική καταιγίδα...
Ενα μολύβι που σαϊτεύει το κόκκινο σε φωτοκύτταρα μνήμης...
Στριφογύρισε το μαχαίρι που παίζει παιχνίδια φόβου μπηγμένομέσα στη ψυχή μου... να αιμορραγήσει χιλιοστό λίγο πριν το θάνατο....
Κι αν το καρφώσεις πιο βαθιά μη φοβηθείς...αναλαμβάνω την ηθική αυτουργία του φόνου της...
Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ ???
Δανεικό από το μπλογκ της Αναστασίας- (την ευχαριστώ πολυ)

Σάββατο 9 Αυγούστου 2008

ΚΥΡ΄ ΑΡΧΙΣΥΝΤΑΚΤΑ ΜΟΥ ΔΩΣΕ ΜΟΥ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΕΙΣ ΓΙΑ ΡΕΠΟΡΤΑΖ- ΤΗΝ ΒΡΙΣΚΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩ!

(Ο γιος του εκδοτη και νεος αρχισυντακτης της ΠΡΩΤΗΣ που με εχει απληρωτο από την 1η Ιουλιου 2008 )
Το άλλο με τον ΤΟΤΟ το ξέρετε?


Κλείνουν σήμερα τα σαραντάμερα από την άδικη, καταχρηστική και παράνομη απόλυσή μου από την εφημερίδα ΠΡΩΤΗ του Πύργου Ηλείας.
( Βλέπε ανακοινώσεις ΕΣΗΕΑ-ΕΣΕΠΗΝ-ΠΟΕΣΥ- Ερωτηση στη Βουλή από τον ΣΥΡΙΖΑ κλπ)

Σαράντα ημέρες και ο κατά τα άλλα ΑΡΙΣΤΕΡΟΣ εκδότης της εφημερίδας , αρνείται πεισματικά να μου καταβάλλει την αποζημίωσή μου αλλά και τον μισθό του Ιουνίου.

Κι όμως , ο κύριος αυτός κυκλοφορεί στους δρόμους του Πύργου και της Ηλείας γενικότερα ως λαμπρός και επιτυχημένος επιχειρηματίας (και καλά κάνει και μπράβο του) .
Αλλά πως είναι δυνατόν να πλασάρεσαι στην πιάτσα ως επιχειρηματίας πετυχημένος και να μην πληρώνεις τον παράνομα απολυμένο εργαζόμενό σου? Οι συνεργατες του πως επιτρεπουν να εκτιθεται ετσι το κυρος της επιχειρησης τους.
Αληθεια τι λένε αυτοι?

Επίσης πώς είναι δυνατόν να στέλνει τον γιο του στον Επόπτη Εργασίας του Πύργου για την συζήτηση της υπόθεσης ως μέλος του ΔΣ της εταιρείας της εφημερίδας?

ΚΑΙ ΤΕΛΙΚΑ Ο ΚΑΤΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΑΓΑΠΗΤΟΣ ΚΑΙ ΣΕΒΑΣΤΟΣ ΓΙΟΣ ΣΑΣ,
ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΚΥΡΙΕ ?
ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ- ΡΕΠΟΡΤΕΡ Η ΑΡΧΙΣΥΝΤΑΚΤΗΣ ΤΗΣ ΠΡΩΤΗΣ?

Αγαπητοί μου φίλοι και συνάδελφοι της ΠΡΩΤΗΣ και των άλλων τοπικών ΜΜΕ.
Για να γίνει κάποιος αρχισυντάκτης σε μια εφημερίδα δεν θα πρέπει εκτός της δημοσιογραφικής του αναγνώρισης μέσα από τα ρεπορτάζ και τις επιτυχίες του , να είναι τουλάχιστον μέλος κάποιας δημοσιογραφικής ένωσης?

ΔΕΝ ΑΡΚΕΙ Ο ΜΠΑΜΠΑΣ ΜΑΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ – ΕΚΔΟΤΗΣ ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΑΡΧΙΣΥΝΤΑΚΤΕΣ

ΑΥΤΑ ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΗΛΕΙΑ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΓΕΛΑΕΙ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΜΕΝΑ Ο ΚΟΣΜΟΣ .

ΚΑΙ ΜΙΑ ΕΡΩΤΗΣΗ :
Ο ΔΙΚΟΣ ΜΟΥ Ο ΜΠΑΜΠΑΣ ΉΤΑΝ ΚΟΥΡΕΑΣ ΣΤΑ ΛΕΧΑΙΝΑ . ΜΕ ΜΕΓΑΛΩΣΕ ΜΕ ΒΑΣΑΝΑ – ΔΥΣΚΟΛΙΕΣ – ΣΤΕΡΗΣΕΙΣ…
Μικρος δεν έτρωγα ορτίκια αλα κρεμ , ουτε αγριογούρονο με δαμάσκινα. Δεν επίνα σαμπάνια ουτε ετρωγα χαβιάρι. Κανενα ρεγκο μονο καμια φορά μαζί με την φασολάδα...Δεν ειχα δικο μου αυτοκινητο παρα μονο ενα παλιοποδηλατο...
Δεν ειχα χαρτζιλικι παρα μονο οταν εκανα κανενα μεροκαματο στις οικοδομες.
Ειχα ομως την δυναμη να γινω αυτο που ειμαι. ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΓΛΥΨΩ ΚΑΝΕΝΑΝ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΝΑ "ΚΟΥΝΙΕΜΑΙ" ΜΕ ΤΑ ΛΕΦΤΑ - ΣΟΡΥ ΤΑ ΞΥΡΑΦΑΚΙΑ !!! ΤΟΥ ΜΠΑΜΠΑ ΜΟΥ...
ΔΙΚΑΙΟΥΜΑΙ ΝΑ ΓΙΝΩ ΑΡΧΙΣΥΝΤΑΚΤΗΣ ?

ΒΡΕ ΟΥΟΥΟΥΟΥΟΥΣΤ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Δευτέρα 4 Αυγούστου 2008

Ο ΕΝΤΙΜΟΤΑΤΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΤΗΣ ΖΑΧΑΡΩΣ ΠΑΝΤΑΖΗΣ ΧΡΟΝΟΠΟΥΛΟΣ

Ο "ΚΥΡΙΟΣ" ΜΕ ΤΟ ΠΕΡΙΣΤΡΟΦΟ ΣΤΗΝ ΦΩΤΟ ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ?
Ο ΛΟΥΚΥ-ΛΟΥΚ Η Ο ΣΕΡΙΦΗΣ ΤΗΣ ΗΛΕΙΑΣ ?
ΟΠΟΙΟΣ ΤΟ ΒΡΕΙ ΛΑΜΒΑΝΕΙ ΣΑΝ ΔΩΡΟ ΕΝΑ ΑΥΘΑΙΡΕΤΟ ΕΝΤΟΣ ΤΗΣ Β ΖΩΝΗΣ ΑΠΟΛΥΤΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΟΙΚΟΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΠΟΛΥΠΑΘΟΥ ΚΑΪΑΦΑ...



Εξώδικο (!!!) στον ραδιοφωνικό σταθμό Ιόνιον FM και στην εκπομπή «ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ» που επιμελούμαι και παρουσιάζω κάθε πρωί 9-10, έστειλε προχθές ο δήμαρχος της Ζαχάρως Πανταζής Χρονόπουλος με το αιτιολογικό ότι του κάνουμε σκληρή κριτική και ελεγχο…
Τον Πανταζή Χρονόπουλο καλέσαμε αμέσως να βγει στην εκπομπή μας για να μας πει την άποψή του αλλά ακόμα τον περιμένουμε…

ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΤΟ ΕΞΩΔΙΚΟ ΚΙ ΈΝΑ ΔΕΙΓΜΑ ΤΩΝ «ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ» ΤΟΥ κ. ΧΡΟΝΟΠΟΥΛΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ ΤΑ ΤΟΠΙΚΑ «ΠΑΠΑΓΑΛΑΚΙΑ» ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΔΑΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΚΟΥΣΑΝ ΠΟΤΕ…
ΓΕΙΑ ΣΟΥ ΗΛΕΙΑ ΜΕ ΤΑ ΩΡΑΙΑ ΣΟΥ...!!!


ΔΕΙΤΕ ΚΙ ΕΔΩ...: http://kamena.blogspot.com/


ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ ! : http://www.protothema.gr/content-fakeloi.php?id=1266

Παρασκευή 1 Αυγούστου 2008

ΠΡΟΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ "ΠΡΩΤΗ" ΤΟΥ ΠΥΡΓΟΥ ΗΛΕΙΑΣ: "ΦΕΡΤΕ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΜΟΥ ΡΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕ!"


ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΚΥΡΙΟ ΕΚΔΟΤΗ ΤΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ «ΠΡΩΤΗ» ΗΛΕΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΛΟΙΠΟΥΣ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ
Είναι ποτέ δυνατόν ένα μεγάλος επιχειρηματίας όπως εσείς με αριστερές καταβολές και απόψεις να εξακολουθείτε να αρνείστε να δώσετε τον μισθό του Ιουνίου στον παράνομα απολυμένο δημοσιογράφο σας?

Η περίπτωσή σας έφτασε μέχρι την Βουλή …

Η περίπτωσή σας απασχόλησε τις μεγάλες δημοσιογραφικές ενώσεις της χώρας (ΕΣΗΕΑ-ΠΟΕΣΥ – ΕΣΗΕΠΗΝ)…

Μήπως δεν μου δίνεται τα χρήματά μου επειδή δεν έχετε?
Αν είναι έτσι να σας τα χαρίσω βρε αδερφέ…η να σας δανείσω 500 ευρω για τις τρέχουσες ανάγκες σας.

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΑΓΕ ΝΤΡΟΠΗ ΕΝΑΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ ΝΑ ΑΡΝΕΙΤΑΙ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΤΟΝ ΜΙΣΘΟ ΣΤΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟ ΤΟΥ?

ΜΕ ΤΙ ΠΡΟΣΩΠΟ ΑΡΑΓΕ ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΊΤΕ ΣΤΟΝ ΠΥΡΓΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΙ ΠΡΟΣΩΠΟ ΑΝΤΙΚΡΙΖΕΤΕ ΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΣΑΣ ?

ΤΑ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΑΥΤΑ ΟΙ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΤΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΣΑΣ?

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Η ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΠΟΥ ΟΙ "ΕΡΓΟΛΑΒΟΙ" ΤΗΣ ΗΛΕΙΑΣ ΕΚΛΕΙΣΑΝ ...

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ

ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΤΗΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ

ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΤΗΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ