ΚΑΛΟ ΣΑΣ ΤΑΞΙΔΙ

Σας καλωσορίζω σε αυτή τη σελίδα.

Η περιήγησή της μοιάζει με ένα συναρπαστικό ταξίδι γεμάτο εκπλήξεις και αποκαλύψεις γιά την φωτεινή και την αθέατη πλευρά του Φεγγαριού.

Το ταξίδι μόλις άρχισε…

Να θυμάστε πάντα ότι στην σκοτεινή πλευρά της Σελήνης εκτός των άλλων μπορεί ο καθένας μας να ανακαλύψει την χαμένη του Πόλη…

Γι αυτή όμως θα μιλήσουμε μια άλλη φορά...


ΣΤΟ BLOG ΓΡΑΦΟΥΝ …

ΕΓΩ ,Ο ΜΠΟΥΜΠΗΣ ΜΟΥ … ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ 13 ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ

Τρίτη 16 Οκτωβρίου 2007

ΖΑΧΑΡΩ: ΑΜΑΡΤΩΛΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΑΠΟΘΗΚΗ ΜΕ ΤΗ ΒΟΗΘΕΙΑ


ΠΥΡΟΠΛΗΚΤΟΙ: Εισαγγελική παρέμβαση ζητούν στελέχη της Αυτοδιοίκησης, που καταγγέλλουν αδιαφάνεια στη χορήγηση βοήθειας, μαυραγοριτισμό και «αρπαχτές» στη Ζαχάρω
«Να μπει φως στα... μυστήρια της αποθήκης»
Του ΜΑΚΗ ΝΟΔΑΡΟΥ
Την παρέμβαση του εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ηλείας ζητούν ο επικεφαλής τής ελάσσονος μειοψηφίας του νομαρχιακού συμβουλίου Ηλείας, στέλεχος του ΚΚΕ και μέλος της Πανηλειακής Επιτροπής Αγώνα για την αποκατάσταση των πυροπλήκτων, Γιώργος Καραπάνος, και ο επικεφαλής της μειοψηφίας του Δήμου Ζαχάρως Γιώργος Μπούσμπουρας, προκειμένου να ριχθεί άπλετο φως στα... μυστήρια της τεράστιας αποθήκης στη Ζαχάρω, όπου βρίσκεται όλη σχεδόν η υλική βοήθεια που πρόσφεραν επώνυμοι και ανώνυμοι πολίτες και οι επιχειρήσεις στους πυρόπληκτους κατοίκους.
Οι κ. Καραπάνος, Μπούσμπουρας, οι κάτοικοι των πυρόπληκτων περιοχών, αλλά και κάποιοι εθελοντές που εργάστηκαν στις συγκεκριμένες αποθήκες, καταγγέλλουν ότι η βοήθεια προς τους πυρόπληκτους κατοίκους γίνεται με αδιαφανείς διαδικασίες και με απίστευτη προχειρότητα, με αποτέλεσμα κάποιες οικογένειες που έχουν πραγματική ανάγκη να μη λαμβάνουν αυτά που τους χρειάζονται.
Στις καταγγελίες όμως, εκτός από το αλαλούμ, γίνεται λόγο και για μαυραγορίτες και «αρπαχτές» ακριβών αντικειμένων, τα οποία, ενώ προορίζονταν για τους πυρόπληκτους, εξαφανίστηκαν μυστηριωδώς από τη συγκεκριμένη αποθήκη, χωρίς ποτέ κάποιος να δώσει τις δέουσες εξηγήσεις...
«Στην επίσκεψη που κάναμε ζήτησα από τον αρμόδιο αντιδήμαρχο Γ. Σχίζα να μου δώσει την κατάσταση με τους δικαιούχους πυρόπληκτους κατοίκους, αλλά εκείνος μας είπε ότι δεν έχει τέτοιο έγγραφο και μας παρέπεμψε στο δημοτικό συμβούλιο. Αυτά που συμβαίνουν στη συγκεκριμένη αποθήκη είναι απίστευτα και έχουν άμεσο αντίκτυπο στους φτωχούς πολίτες που καταστράφηκαν από τη φωτιά. Εχουμε σοβαρές καταγγελίες για περιπτώσεις μαυραγοριτών που δρουν εκμεταλλευόμενοι αυτό το αλαλούμ. Ζητάμε την παρέμβαση του εισαγγελέα, προκειμένου να ριχθεί άπλετο φως», δήλωσε στην «Ε» ο κ. Καραπάνος.
Σκληρά εργάζονται οι εθελοντές για τη διανομή της βοήθειας στους κατοίκους της Ζαχάρως αλλά, όπως τονίζουν νομαρχιακοί και δημοτικοί σύμβουλοι, τα «παράτραγουδα» είναι πολλά
«Απόλυτο αλαλούμ»
Ιδιαίτερα αποκαλυπτική όμως για τα τεκταινόμενα στην αποθήκη του μυστηρίου είναι η Ειρήνη Τσεκούρα, μητέρα 3 παιδιών, που άφησε το σπίτι της και την οικογένειά της και μαζί με τους εθελοντές μετέβη από τις 26 Αυγούστου μέχρι και τις 14 Σεπτέμβρη εκεί, προκειμένου να προσφέρει εθελοντικά βοήθεια στο ξεφόρτωμα και στην τακτοποίηση των πραγμάτων.
«Επικρατεί ένα απίστευτο αλαλούμ. Δεν υπάρχει πουθενά λίστα με τα ονόματα των δικαιούχων-πυροπλήκτων και σημαντικό μέρος της βοήθειας πηγαίνει στα χέρια κάποιων που δεν έχουν ανάγκες. Υπάρχουν όμως και μεγάλα ερωτηματικά για τα ακριβά πράγματα που ξεφορτώσαμε και κανείς δεν γνωρίζει πού πήγαν. Οπως για παράδειγμα ένα φορτίο με ακριβά δερμάτινα μπουφάν από την Καστοριά, στρώματα, αλυσοπρίονα, ακριβές μάρκες ρούχων κ.λπ. Ακόμα και κάποια δέματα που ήρθαν ονομαστικά για κατοίκους, χρειάστηκε να παρέμβουμε εμείς δυναμικά για να δοθούν στους δικαιούχους... Αυτά τα πράγματα είναι απαράδεκτα. Δεν μπορεί κανένας να παίζει με τον πόνο των ανθρώπων που καταστράφηκαν από τη φωτιά και για ψηφοθηρικούς λόγους να κάνει παιχνίδια με την ανθρωπιστική βοήθεια», δήλωσε στην «Ε» η κ. Τσεκούρα και πρότεινε, προκειμένου να αποκαλυφθεί όλη η αλήθεια για τη βοήθεια, να γίνει έλεγχος σε όλα τα δελτία αποστολής μεταφοράς της βοήθειας στη συγκεκριμένη αποθήκη, αλλά και γενικότερος έλεγχος σε όλα τα είδη που μπήκαν και στη συνέχεια εξαφανίστηκαν...
«Φορτώνουν και χάνονται»
«Εχουμε καταγγελίες ότι τις νύχτες προσεγγίζουν την αποθήκη διάφορα μικρά φορτηγάκια, τα οποία φορτώνονται και αναχωρούν προς άγνωστη κατεύθυνση. Τα όσα γίνονται στη συγκεκριμένη αποθήκη είναι πρωτοφανή και χρειάζονται έλεγχο. Καλώ τον εισαγγελέα να παρέμβει και να ερευνήσει όλα αυτά», δήλωσε στην «Ε» ο επικεφαλής της μειοψηφίας του Δήμου Ζαχάρως, Γιώργος Μπούσμπουρας.
Σοβαρή είναι και η καταγγελία που έκανε χθες ο Σπήλιος Κάρτας, αδερφός της μητέρας από την Αρτέμιδα που κάηκε μαζί με τα τέσσερα παιδιά της και τον αδερφό της. Ο κ. Κάρτας κατήγγειλε ότι ο αρμόδιος αντιδήμαρχος-υπεύθυνος της αποθήκης, όταν ο πατέρας του πήγε να παραλάβει ένα ονομαστικό πακέτο βοήθειας, του είπε ότι δεν δικαιούται να πάρει τίποτε άλλο και άφησε να εννοηθεί ότι έχει μεταφέρει και ηλεκτρικές συσκευές στην Αθήνα...
«Εχουμε χάσει 6 ανθρώπους στην οικογένειά μας και δεν έχουμε ανάγκη από την υλική βοήθεια. Μια Αμερικανίδα μάς έστειλε 5.000 δολάρια και τα μοίρασα στον Σπύρο Κιόσα, τον Αλβανό εργάτη κι ένα ακόμη παλικάρι από την Αλβανία. Για την προσβολή αυτή θα υποβάλουμε μήνυση», δήλωσε στα ΜΜΕ ο κ. Κάρτας.
Ο υπεύθυνος αντιδήμαρχος Ιωάννης Σχίζας, παιδίατρος στο επάγγελμα, παραδέχτηκε ότι στο παρελθόν πιθανόν να έγιναν κάποια λάθη και να πήραν τη βοήθεια άτομα που δεν δικαιούνταν και ανέφερε ότι σήμερα τα πράγματα είναι υπό πλήρη έλεγχο και ότι τίποτε το παράνομο δεν συμβαίνει στη συγκεκριμένη αποθήκη.
«Εχουμε να κάνουμε καθημερινά με εκατοντάδες πολίτες. Πραγματοποιούμε αφιλοκερδώς ένα τεράστιο ανθρωπιστικό έργο, είμαστε εδώ για πολλές ώρες άυπνοι και κουρασμένοι και είναι πολύ άδικο κάποιοι να μας προσάπτουν ανυπόστατες και αστήρικτες κατηγορίες. Ολοι αυτοί έχω την εντύπωση ότι είναι κατευθυνόμενοι και έχουν στόχο τους το Δήμο Ζαχάρως», δήλωσε στην «Ε» ο κ. Σχίζας.

nodaros@enet.gr

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ - 16/10/2007

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Η ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΠΟΥ ΟΙ "ΕΡΓΟΛΑΒΟΙ" ΤΗΣ ΗΛΕΙΑΣ ΕΚΛΕΙΣΑΝ ...

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ

ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΤΗΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ

ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΤΗΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ