ΚΑΛΟ ΣΑΣ ΤΑΞΙΔΙ

Σας καλωσορίζω σε αυτή τη σελίδα.

Η περιήγησή της μοιάζει με ένα συναρπαστικό ταξίδι γεμάτο εκπλήξεις και αποκαλύψεις γιά την φωτεινή και την αθέατη πλευρά του Φεγγαριού.

Το ταξίδι μόλις άρχισε…

Να θυμάστε πάντα ότι στην σκοτεινή πλευρά της Σελήνης εκτός των άλλων μπορεί ο καθένας μας να ανακαλύψει την χαμένη του Πόλη…

Γι αυτή όμως θα μιλήσουμε μια άλλη φορά...


ΣΤΟ BLOG ΓΡΑΦΟΥΝ …

ΕΓΩ ,Ο ΜΠΟΥΜΠΗΣ ΜΟΥ … ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ 13 ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ

Πέμπτη 9 Οκτωβρίου 2008

ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΚΟΥΜΠΟΥΡΟΦΟΡΑ ΛΑΜΟΓΙΑ


" Οταν κάποιες φορές το μουστάκι , γίνεται ο φερετζές του φασίστα..."

(Κάθε ομοιότητα οποιδήποτε προσώπου με τον άνω ...είναι συμπτωματική)


«Εχθρός», απολύεται!
Δημοσιογράφος στην Ηλεία απολύθηκε, επειδή είχε αναρτήσει στην προσωπική της ιστοσελίδα την ηλεκτρονική διεύθυνση ιστοσελίδας συντάκτη της «Ε» και αρνήθηκε να τη διαγράψει, ύστερα από την εντολή του εκδότη της. Το πρωτοφανές περιστατικό, για το οποίο χθες εξέδωσε σκληρή ανακοίνωση και η τοπική Ενωση Συντακτών, συνέβη στην εφημερίδα «ΠΡΩΤΗ» της Ηλείας. Ο εκδότης της εφημερίδας και πρώην αντινομάρχης στην Ηλεία, Κώστας Λάμπρος (μέτοχος στην εταιρεία «FORUM Α.Ε.», που έχει αναλάβει χωρίς διαγωνισμό την ανέγερση του «αμαρτωλού» δημαρχείου της Ζαχάρως), ζήτησε από τη δημοσιογράφο Πηγή Γιακουμέλου να διαγράψει από την ιστοσελίδα της ό,τι είχε σχέση με την προσωπική ιστοσελίδα του ανταποκριτή της «Ε», με το πρόσχημα ότι ο τελευταίος είναι... εχθρός του!Η δημοσιογράφος αρνήθηκε, επικαλούμενη το δικαίωμά της να διαχειρίζεται ελεύθερα την προσωπική της σελίδα. Και τότε, ο εκδότης την απέλυσε με συνοπτικές διαδικασίες.Ετσι γούσταρε!
Μ.ΝΟΔ.
ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ - 09/10/2008


ΤΙ ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΟΥΝ ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΤΗΣ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ
Παράνομο από τα... θεμέλια
Του ΜΑΚΗ ΝΟΔΑΡΟΥ
Νέες καταγγελίες για παρανομίες σε όλα τα στάδια της ανέγερσης του αμαρτωλού δημαρχείου Ζαχάρως, που φτιάχτηκε με χρήματα που προορίζονταν για τους πυρόπληκτους από την αυστραλιανή κυβέρνηση, αποκάλυψαν χθες οι δύο δημοτικοί σύμβουλοι της αντιπολίτευσης, Γιώργος Μπούσμπουρας και Γιώργος Βασιλόπουλος.
Καταγγέλλουν στην «Ε» πως τη μελέτη για την ανέγερση του δημαρχείου Ζαχάρως την έχει συντάξει, παράνομα, το τεχνικό γραφείο του εργολάβου, το οποίο ανέλαβε, επίσης παράνομα, χωρίς διαγωνισμό για την κατασκευή του έργου, να την υλοποιήσει. Υποστηρίζουν πως η συγκεκριμένη μελέτη στερείται βασικών αδειοδοτήσεων και έγινε σε χρόνο-ρεκόρ προτού ξεκινήσουν οι εργασίες κατασκευής.Οι παρανομίες, αποφαίνονται, υπάρχουν σε όλα τα στάδια:Σύνταξη μελέτης, δημοπράτηση του έργου, έκδοση οικοδομικής άδειας. Οπως αναφέρουν:1 Εχει παραβιαστεί η νομοθεσία περί ανάθεσης μελετών. Δεν υπάρχουν αποφάσεις δημοτικού συμβουλίου για τη σκοπιμότητα/αναγκαιότητα του έργου και για τη σύνταξη της μελέτης.2 Δεν υπάρχουν εγκεκριμένα από την ΤΥΔΚ Τεύχη Δημοπράτησης (κτιριολογικό πρόγραμμα, προϋπολογισμός έργου, σχέδιο Σύμβασης Ειδικής Συγγραφής Υποχρεώσεων, προεκτίμηση αμοιβών μελετών κ.λπ.).3 Δεν υπάρχει πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος μελετητών, πρακτικό επιλογής των μελετητών, σύμβασης ανάθεσης μελετητών, ούτε απόφαση του Δ.Σ. για έγκριση μελετών.4 Δεν τηρήθηκε η νομοθεσία και η απαιτούμενη από τον νόμο δημοσιότητα. Αντιθέτως, προκύπτει μεθόδευση, ώστε το έργο να το αναλάβει ο συγκεκριμένος εργολάβος.5 Η έκδοση οικοδομικής άδειας από το Πολεοδομικό Γραφείο Ζαχάρως, τονίζουν, αντίκειται στη χρήση του οικοπέδου (γι' αυτό -υποστηρίζουν- ο δήμαρχος επιδιώκει τροποποίηση του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου).6 Οι μελέτες έχουν συνταχθεί από μηχανικούς που δεν είναι μελετητές δημοσίων έργων αλλά εργολάβοι δημοσίων έργων.7 Δεν προηγήθηκε έγκριση από την αρμόδια Αρχιτεκτονική Επιτροπή, όπως προβλέπεται για τα σημαντικά δημόσια κτιριακά έργα.8 Τον έλεγχο πληρότητας των στοιχείων του φακέλου που υποβλήθηκε στο Πολεοδομικό Γραφείο Ζαχάρως για την έκδοση της οικοδομικής άδειας δεν τον πραγματοποίησε ο προϊστάμενος της υπηρεσίας, που είναι τοπογράφος-μηχανικός, αλλά υπάλληλος εργοδηγός.Οι δύο δημοτικοί σύμβουλοι επισκέφθηκαν χθες τον εισαγγελέα Εφετών Πατρών και το Τμήμα Περιβάλλοντος της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος καταθέτοντας τα νέα στοιχεία σε ό,τι αφορά τις διαδικασίες κατασκευής του νέου δημαρχείου.Παράνομο και το Κέντρο Υγείας;Την ίδια ώρα οι Γ. Βασιλόπουλος και Γ. Μπούσμπουρας θέτουν θέμα νομιμότητας για το οικόπεδο όπου κατασκευάζεται το Κέντρο Υγείας Ζαχάρως. Καταγγέλλουν πως κατασκευάζεται σε χώρο αστικού πρασίνου (ο δήμαρχος Ζαχάρως έχει υποβάλει αίτημα τροποποίησης του ΓΠΣ). Οι δύο δημοτικοί σύμβουλοι διερωτώνται αν κατά την ανέγερση του Κέντρου Υγείας έχει τηρηθεί η νομιμότητα και οι προβλεπόμενες διαδικασίες. *
ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ - 09/10/2008

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Η ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΠΟΥ ΟΙ "ΕΡΓΟΛΑΒΟΙ" ΤΗΣ ΗΛΕΙΑΣ ΕΚΛΕΙΣΑΝ ...

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ

ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΤΗΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ

ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΤΗΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ