ΚΑΛΟ ΣΑΣ ΤΑΞΙΔΙ

Σας καλωσορίζω σε αυτή τη σελίδα.

Η περιήγησή της μοιάζει με ένα συναρπαστικό ταξίδι γεμάτο εκπλήξεις και αποκαλύψεις γιά την φωτεινή και την αθέατη πλευρά του Φεγγαριού.

Το ταξίδι μόλις άρχισε…

Να θυμάστε πάντα ότι στην σκοτεινή πλευρά της Σελήνης εκτός των άλλων μπορεί ο καθένας μας να ανακαλύψει την χαμένη του Πόλη…

Γι αυτή όμως θα μιλήσουμε μια άλλη φορά...


ΣΤΟ BLOG ΓΡΑΦΟΥΝ …

ΕΓΩ ,Ο ΜΠΟΥΜΠΗΣ ΜΟΥ … ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ 13 ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ

Τετάρτη 15 Οκτωβρίου 2008

ΞΕΒΡΑΚΩΜΑΤΑ ...ΚΥΡΙΩΝ


Ο κυριος ΚΩΣΤΑΣ ΛΑΜΠΡΟΣ - ΕΚΔΟΤΗΣ ΤΗΣ "ΠΡΩΤΗΣ" - ΜΕΛΟΣ ΣΤΟ ΔΣ ΤΗΣ FORYM AE - ΠΟΥ ΠΗΡΕ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΡΑΘΥΡΟ ΤΗΝ ΑΝΕΓΕΡΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟΥ ΤΗΣ ΖΑΧΑΡΩΣ ΜΕ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΑΥΣΤΡΑΛΩΝ
...ΠΟΥ ΜΕ ΑΠΕΛΥΣΕ ΠΑΡΑΝΟΜΑ ΤΟΝ ΙΟΥΝΙΟ ΤΟΥ 2008 ΚΑΙ ΜΟΥ ΧΡΩΣΤΑΕΙ ΑΚΟΜΑ ΤΗΝ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ ΚΑΙ ΤΑ ΔΕΔΟΥΛΕΥΜΕΝΑ
... ΠΟΥ ΑΠΕΛΥΣΕ ΠΡΟ ΗΜΕΡΩΝ ΠΑΡΑΝΟΜΑ ΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟ ΠΗΓΗ ΓΙΑΚΟΥΜΕΛΟΥ ΕΠΕΙΔΗ ΕΙΧΕ ΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΜΟΥ ΣΤΟ BLOG ΤΗΣ...
ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΣΤΟ ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΠΥΡΓΟΥ...
ΡΙΞΤΕ ΜΙΑ ΜΑΤΙΑ ΣΤΟ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΕΓΓΡΑΦΟ ΚΑΙ ΣΤΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΚΑΙ ΒΓΑΛΤΕ ΤΑ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΣΑΣ...

ΡΕΠΟΡΤΑΖ : ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ "ΠΡΩΪΝΗ" ΤΟΥ ΠΥΡΓΟΥ


Φωτογραφικός διαγωνισμός επί θητείας Λευτάκη για την εφαρμογή του Διπλογραφικού από συγκεκριμένη εταιρία
Σκάνδαλο 80.000 ευρώ στο Νοσοκομείο Πύργου
- Τον Ιούνιο του 2008 η «ΠΡΩΙΝΗ» είχε αποκαλύψει τα σχέδια του απερχόμενου τότε Διοικητή και της εταιρίας SIBA SOFT A.E.
- Σε εκκρεμότητα η υπόθεση επανεξέτασης του διαγωνισμού από τη νέα Διοίκηση

Σοβαρά ερωτηματικά προκύπτουν για την επιλογή εταιρίας πληροφοριακών συστημάτων από το Νοσοκομείο Πύργου σχετικά με την προμήθεια και εγκατάσταση Διπλογραφικού Συστήματος καθώς βάση των στοιχείων που έχει στη διάθεση της η «Πρωινή», οι διαδικασίες που ακολουθήθηκαν από τον προηγούμενο Διοικητή του «Ανδρέας Παπανδρέου» αποδεικνύουν ότι πρόκειται για ένα «στημένο» και «φωτογραφικό» διαγωνισμό με στόχο την ανάληψη και εφαρμογή του εν λόγω προγράμματος συνολικού ύψους 80.000 ευρώ, από συγκεκριμένη εταιρία.
Το σκάνδαλο αυτό, είχε αποκαλύψει η «Πρωινή» στις 5 Ιουνίου 2008, έχοντας στα «χέρια» της και την αναφορά των εργαζομένων του Τμήματος Οικονομικών και Κίνησης Ασθενών του Νοσοκομείου Πύργου (3 Ιουνίου 2008) η οποία μιλούσε για σοβαρά προβλήματα στην εφαρμογή του νέου Λογισμικού που προμηθεύτηκε το Νοσοκομείο Πύργου από την εταιρία S.I.BA. SOFT Α.Ε. (ύστερα από πρόχειρο διαγωνισμό) αλλά και για διενέργεια φωτογραφικού διαγωνισμού υπέρ της προαναφερθείσας εταιρίας «Ένωση Εταιριών ΜΗΧΑΝΟΓΡΑΦΙΚΗ Ε.Π.Ε., SIBA SOFT A.E., Λάμπρος Κωνσταντίνος» με προϋπολογισμό 64.813,35 ευρώ.
Για να πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή, προκειμένου να γίνει κατανοητό πως η παραπάνω εταιρία ανέλαβε ένα τόσο σοβαρό έργο απ’ το… παράθυρο και πως δέκα μήνες μετά, μετά την αποκάλυψη του σκανδάλου από την «Πρωινή» η υπόθεση παραμένει σε εκκρεμότητα…

Για αρχή, το …Λογισμικό
Τον Ιανουάριο του 2008, η Διοίκηση του Νοσοκομείου Πύργου ζητά οικονομικές προσφορές από εταιρίες νοσοκομειακών εφαρμογών για την προμήθεια Λογισμικού προκειμένου να ξεκινήσει η εφαρμογή Διπλογραφικού Συστήματος στο «Ανδρέας Παπανδρέου». Ο προϋπολογισμός για το Λογισμικό αυτό δεν θα πρέπει, βάσει των οδηγιών, να ξεπερνά τις 15.000 ευρώ, για τον προφανή λόγο της … απευθείας ανάθεσης.
Στον πρόχειρο διαγωνισμό υποβλήθηκαν τρεις προσφορές από ισάριθμες εταιρίες και συγκεκριμένα: Στις 6 Ιανουαρίου 2008 από την εταιρία ACE ΠΡΟΗΓΜΕΝΕΣ ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ Α.Ε. με κόστος έργου 15.470 ευρώ για την εφαρμογή Medical, στις 8 Ιανουαρίου 2008 από την εταιρία SIBA SOFT Α.Ε. με κόστος 14.280 ευρώ για την εφαρμογή του συστήματος Info Health (σημειώνεται εδώ, ότι η εν λόγο εταιρία παρείχε έκπτωση 80.000 περίπου ευρώ- γιατί άραγε;- καθώς η αρχική τιμή της προσφοράς όπως αναφέρεται άγγιζε το ποσό των 94.010 ευρώ!!!), και στις 14 Ιανουαρίου 2008 από την εταιρία ATCOM ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΙΑ ΕΜΠΟΡΙΑΣ & ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ & ΠΟΛΥΜΕΣΩΝ με κόστος 16.065 ευρώ για την εφαρμογή Hospital.
Λίγες ημέρες αργότερα από την παράδοση των προσφορών, στις 23 Ιανουαρίου 2008 ο τότε Διοικητής κ. Αντώνης Λευτάκης αποφασίζει «την προμήθεια λογισμικού για την εφαρμογή του διπλογραφικού συστήματος, από την εταιρία SIBA SOFT με το ποσό των 14.280 ευρώ με το ΦΠΑ κατόπιν συλλογής τριών προσφορών λόγω του επείγοντος, με δεδομένο ότι το διπλογραφικό σύστημα έπρεπε να είχε εφαρμοστεί από 1/01/08, ενώ το ήδη εγκατεστημένο λογισμικό πρόγραμμα είναι μη λειτουργικό πλέον λόγω έλλειψης τεχνικής υποστήριξης από την εταιρία HITECK».
Ως εδώ, φαίνεται όλα να έγιναν «καλώς» ωστόσο όπως αποδεικνύεται παρακάτω, η επιλογή της SIBA SOFT προφανώς ήταν… εξαρχής προσχεδιασμένη για να μπορέσει να αναλάβει στη συνέχεια ολόκληρη την εφαρμογή του προγράμματος…


Ο… φωτογραφικός διαγωνισμός
Στις 21 Φεβρουαρίου 2008, συνεδριάζει το Δ.Σ. του Νοσοκομείου Πύργου και αποφασίζει ομόφωνα ύστερα από εισήγηση του προέδρου κ. Λευτάκη, την διενέργεια ανοιχτού διαγωνισμού για την ανάδειξη αναδόχου για την εφαρμογή του διπλογραφικού συστήματος με κριτήριο κατακύρωσης της συμφερότερη προσφορά προϋπολογισμού 90.000 ευρώ ενώ ορίζει και επιτροπή αξιολόγησης.
Ενάμιση μήνα μετά, στις 8 Απριλίου 2008 προκηρύσσεται ο ανοιχτός διαγωνισμός, μόνο που στους «όρους συμμετοχής» και συγκεκριμένα στο «αντικείμενο του έργου» εμπεριέχεται φωτογραφική διάταξη υπέρ της εταιρίας SIBA SOFT που προμήθευσε το λογισμικό, καθώς απαιτούμενη είναι η «παραμετροποίηση υφιστάμενου λογισμικού».
Η μοναδική προσφορά που κατατίθεται είναι από την «Ένωση Εταιριών ΜΗΧΑΝΟΓΡΑΦΙΚΗ Ε.Π.Ε., SIBA SOFT A.E., Λάμπρος Κωνσταντίνος» ωστόσο η Επιτροπή αξιολόγησης που συνεδριάζει στις 14 Μαΐου 2008 κατά πλειοψηφία κρίνει σκόπιμο την επαναπροκήρυξη του διαγωνισμού με το σκεπτικό ότι δεν αναπτύχτηκε ανταγωνισμός λόγω της ύπαρξης μιας μόνο προσφοράς και λαμβάνοντας υπόψη τον υψηλό προϋπολογισμό.
Δυο ημέρες όμως μετά, στις 16 Μαΐου 2008, στη διάρκεια συνεδρίασης του Δ.Σ. ο πρόεδρος κ. Αντώνης Λευτάκης εισηγείται την απόρριψη της πρότασης της Επιτροπής Αξιολόγησης και τη συνέχιση και ολοκλήρωση της διαδικασίας του διαγωνισμού. Τα μέλη του Δ.Σ. ομόφωνα απορρίπτουν την εισήγηση της Επιτροπής και αποφασίζουν τη συνέχιση και ολοκλήρωση της διαδικασίας του διαγωνισμού. Έτσι, στις 23 Μαΐου 2008, μετά την απόφαση του Δ.Σ. η Επιτροπή Αξιολόγησης προβαίνει στην αποσφράγιση της προσφοράς της «Ένωση Εταιριών ΜΗΧΑΝΟΓΡΑΦΙΚΗ Ε.Π.Ε., SIBA SOFT A.E., Λάμπρος Κωνσταντίνος» και την κρίνει τεχνικά αποδεκτή και ως μοναδική δεν τη βαθμολογεί.
Ακολουθεί συνεδρίαση του Δ.Σ. του Νοσοκομείου στις 27 Μαΐου 2008 τα μέλη του οποίου κάνουν δεκτό το πρακτικό της Επιτροπής Αξιολόγησης και στις 30 Μαΐου 2008 κατακυρώνεται το έργο από την Επιτροπή Αξιολόγησης στην προαναφερόμενη Ένωση Εταιριών με τιμή 64.813,35 ευρώ η οποία και είναι εντός προϋπολογισμού.

Η αποκάλυψη του σκανδάλου
Το ίδιο διάστημα, ο τότε Διοικητής βρίσκεται υπό παραίτηση και μάλιστα στις 2 Ιουνίου 2008 δημοσιεύεται η αντικατάσταση του στο ΦΕΚ. Την αμέσως επόμενη ημέρα και αφού η δημοσίευση της αντικατάστασης του κ. Λευτάκη «διατηρείται» - όσο είναι αυτό δυνατόν- κρυφή, αναφορά των εργαζομένων του Τμήματος Οικονομικών & Κίνησης Ασθενών προς το Διοικητικό Συμβούλιο, προκαλεί «τριγμούς» στην σχεδιαζόμενη συνεργασία μεταξύ Νοσοκομείου και Ένωσης Εταιριών καθώς φέρει προ των ευθυνών τους, όλους όσους συνηγόρησαν υπέρ της ανάληψης του έργου από την συγκεκριμένη εταιρία που σημειωτέον προμήθευσε και το Λογισμικό, καθώς διαπιστώνονται σοβαρά προβλήματα στην εφαρμογή του νέου Λογισμικού και στην λειτουργικότητα του προγράμματος.
Παρόλα αυτά, ο απερχόμενος πλέον Διοικητής, με στόχο να «προλάβει» την εξόφληση της εταιρίας που θα αναλάμβανε την εφαρμογή του Διπλογραφικού, συγκαλεί Διοικητικό Συμβούλιο στις 5 Ιουνίου 2008 προκειμένου να εγκρίνει την κατακύρωση του έργου που είχε προτείνει η Επιτροπή Αξιολόγησης (30 Μαΐου 2008).
Την ίδια ημέρα όμως, αποκλειστικό δημοσίευμα της ΠΡΩΙΝΗΣ, αποκάλυπτε το σκάνδαλο. Αποτέλεσμα ήταν, το Δ.Σ. να συνεδριάσει υπό την προεδρία του αντιπροέδρου του Δ.Σ. Αντώνη Βαγγόπουλου (λόγω λύσης της υπαλληλικής σχέσης του Διοικητή κ. Αντώνη Λευτάκη στις 2-06-08) και να «οδηγηθεί» σε… μεσοβέζικη λύση, αναβάλλοντας την έγκριση του θέματος ώστε να επανεξεταστεί από το νέο Διοικητή, λαμβάνοντας υπόψη όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στο πρακτικό, την αναφορά των εργαζομένων που προΐστανται στο Τμήμα Οικονομικών& Κίνησης Ασθενών περί προβλημάτων στην εφαρμογή του νέου Λογισμικού. Επιπλέον όμως, συμφώνησαν με την εισήγηση του αντιπροέδρου για κατακύρωση του οικονομικού πρακτικού αφού πρώτα- σύμφωνα με το πρακτικό- ο νέος Διοικητής διαπραγματευτεί και επανεξετάσει το έργο της ανωτέρω ένωσης εταιριών ΜΗΧΑΝΟΓΡΑΦΙΚΗ Ε.Π.Ε., SIBA SOFT A.E., Λάμπρος Κωνσταντίνος που συμμετείχαν στο διαγωνισμό.
Υπενθυμίζεται ωστόσο ότι για να μπορέσει να λειτουργήσει σωστά το νέο Λογισμικό, βάσει των εξηγήσεων που είχαν δώσει τότε οι εκπρόσωποι της προαναφερόμενης εταιρίας στα μέλη του Δ.Σ. στα όσα επισήμαιναν στην αναφορά τους οι εργαζόμενοι, απαιτείται η αγορά και… συμπληρωματικών λογισμικών κάτι που ουσιαστικά αυξάνει στο διπλάσιο σχεδόν τον προϋπολογισμό του έργου! Δηλαδή, επιχειρήθηκε η προμήθεια ενός προγράμματος ελλιπούς για λόγους πέραν της κοινής λογικής και του δημοσίου συμφέροντος.
Ποια είναι η αντιμετώπιση του θέματος από τη νέα Διοίκηση του Νοσοκομείου, παραμένει για την ώρα άγνωστη. Το σίγουρο όμως είναι, πως ο νέος Διοικητής Σ. Τριβιζάς, καλείται να «βγάλει τα κάστανα από τη φωτιά» για ένα σοβαρό ζήτημα στο οποίο δεν είχε καμία εμπλοκή όπως και για πολλά άλλα θέματα τα οποία, έκπληκτος παρακολουθεί να «σκάνε» μπροστά του…

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Άρα, τώρα γίνεται πιο σαφές το γιατί τον Ιούνιο του 2007 έγινε αλλαγή στα κατασταστικά των εταιρειών του κ.Κωνσταντίνου Λάμπρου!!!
Άραγε σε ποιά άλλη "μπίζνα" είναι χωμένος;;;
Κατάλαβες τώρα φίλε Μάκη και φίλη Πηγή γιατί απολυθήκατε;;;
Πάντως όλοι εμείς που πιστεύουμε στη δύναμη του ελεύθερου λόγου και του ελεύθερου πνεύματος είμαστε μαζί σας και κρατάμε "Θερμοπύλες"!!!
Συνεχίστε δυναμικά!!!
ΤΡΕΧΑΝΤΗΡΙ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Η ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΠΟΥ ΟΙ "ΕΡΓΟΛΑΒΟΙ" ΤΗΣ ΗΛΕΙΑΣ ΕΚΛΕΙΣΑΝ ...

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ

ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΤΗΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ

ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΤΗΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ