ΚΑΛΟ ΣΑΣ ΤΑΞΙΔΙ

Σας καλωσορίζω σε αυτή τη σελίδα.

Η περιήγησή της μοιάζει με ένα συναρπαστικό ταξίδι γεμάτο εκπλήξεις και αποκαλύψεις γιά την φωτεινή και την αθέατη πλευρά του Φεγγαριού.

Το ταξίδι μόλις άρχισε…

Να θυμάστε πάντα ότι στην σκοτεινή πλευρά της Σελήνης εκτός των άλλων μπορεί ο καθένας μας να ανακαλύψει την χαμένη του Πόλη…

Γι αυτή όμως θα μιλήσουμε μια άλλη φορά...


ΣΤΟ BLOG ΓΡΑΦΟΥΝ …

ΕΓΩ ,Ο ΜΠΟΥΜΠΗΣ ΜΟΥ … ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ 13 ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ

Τρίτη 14 Οκτωβρίου 2008

ΠΟΙΟΣ ΚΑΛΥΠΤΕΙ ΤΟΝ ΧΡΟΝΟΠΟΥΛΟ?


ΟΛΑ ΤΑ ΚΑΛΑ ΠΑΙΔΙΑ ΧΕΡΑΚΙ ΧΕΡΑΚΙ...

Με την απειλή να κηρυχθεί έκπτωτος, από τον γ.γ. της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος , βρίσκεται ο δήμαρχος της Ζαχάρως Πανταζής Χρονόπουλος ο οποίος έχει καταδικαστεί τελεσίδικα για παράβαση καθήκοντος , ενώ έχουν εκδοθεί σε βάρος του και τρεις καταλογιστικές πράξεις από το Ελεγκτικό Συνέδριο που σχετίζονται άμεσα με την καταδίκη του.

« Πριν μερικές ώρες έλαβα τα σχετικά στοιχεία τα οποία και θα εξετάσω άμεσα με την βοήθεια των νομικών μας. Να είστε σίγουροι ότι δεν πρόκειται να χαριστούμε σε κανέναν. Αν προκύψουν ευθύνες θα αποδοθούν εκεί που πρέπει και φυσικά θα πράξουμε ότι προβλέπει η σχετική νομοθεσία» - δήλωσε χθες το μεσημέρι ο γ.γ. της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος Σπύρος Σπυρίδων.

Η υπόθεση που «καίει» τον δήμαρχο της Ζαχάρως , αφορά στην πρόσληψη ατόμων για την κάλυψη θέσεων στο ΚΕΠ του δήμου Ζαχάρως το Μάρτη του 2003. Ο κ. Χρονόπουλος με βάση τις δικαστικές αποφάσεις καταδικάστηκε διότι παραβίασε τους όρους της διακήρυξης προκειμένου να προσλάβει από το …παράθυρο άτομα της αρεσκείας του, παρακάμπτοντας τους υποψηφίους που είχαν τα εκ του νόμου προβλεπόμενα προσόντα.

Στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ηλείας όπου εκδικάστηκε η υπόθεση ο δήμαρχος της Ζαχάρως καταδικάστηκε αρχικά σε φυλάκιση δύο ετών ενώ το Εφετείο Πατρών στις 28 Ιουνίου του 2006 με απόφασή του, κήρυξε ένοχο και πάλι τον κ. Χρονοπουλο και τον καταδίκασε σε ποινή φυλάκισης οχτώ μηνών για το αδίκημα της παράβασης καθήκοντος .
Ο κ. Χρονόπουλος έκανε αίτηση αναίρεσης στον Άρειο Πάγο η οποία όμως πριν από μερικές εβδομάδες απορρίφθηκε με την υπ αριθμόν 1977 απόφαση του Άρειου Πάγου βάση της οποίας δεν έγινε δεκτή η αίτηση αναίρεσης που είχε καταθέσει με αποτέλεσμα η ποινή του να είναι τελεσίδικη.

Και σαν να μην έφταναν αυτά, το Ελεγκτικό Συνέδριο με τρείς καταλογιστικές πράξεις (την 1131/18/6/2004 με την οποία έχει καταλογιστεί εις βάρος του κ. Χρονόπουλου το ποσό των 21.120 ευρώ, την 0008/2/2/2006 για ποσό 14.608 ευρώ και την 0031/28/2/2007 για ποσό 16.612 ευρώ ) ο δήμαρχος Ζαχάρως είναι οφειλέτης του δήμου με συνολικό ποσό 51.340 ευρώ πλέον των προσαυξήσεων… Μάλιστα στην πρώτη και στην τρίτη περίπτωση ο καταλογισμός είναι οριστικός καθώς ο κ. Χρονόπουλος δεν κατέθεσε ένσταση κατά της απόφασης.

Όπως αναφέρεται στα σχετικά πορίσματα η οφειλή του δημάρχου της Ζαχάρως αφορά στις αμοιβές των παράνομα προσληφθέντων υπαλλήλων στο ΚΕΠ της πόλης . Συγκεκριμένα ο ταμίας του δήμου αμφισβήτησε την νομιμότητα των ενταλμάτων πληρωμής που αφορούσαν σε συμβάσεις μίσθωσης έργου μεταξύ των υπαλλήλων του ΚΕΠ και του δήμου τα οποία τελικά εξοφλήθηκαν μετά από εντολή δημάρχου. Τα εντάλματα αυτά υποβλήθηκαν στην συνέχεια στην Υπηρεσία Επιτρόπου του Ελεγκτικού Συνεδρίου στο Νομό Ηλείας για κατά προτεραιότητα κατασταλτικό έλεγχο. Κατά τον έλεγχο η δαπάνη κρίθηκε ως μη νόμιμη και συνάχθηκε Φύλλο Μεταβολών και Ελλείψεων το ποίοι κοινοποιήθηκε στον δήμαρχο ενώ το καταβληθέν ποσό δεν αναπληρώθηκε από το δήμο

Με βάση την τελεσίδικη δικαστική απόφαση και την οικονομική ζημιά που υπέστη ο δήμος της Ζαχάρως ο κ. Χρονόπουλος θα πρέπει να εκπέσει του αξιώματός του κι αυτό γιατί όπως αναφέρεται στο άρθρο 146 του Κώδικα Δήμων Κοινοτήτων οι δήμαρχοι αν καταδικαστούν με αμετάκλητη δικαστική απόφαση για μια σειρά από αδικήματα και για παράβαση καθήκοντος εφόσον από την διάπραξη του αδικήματος προξενείται οικονομική βλάβη στο δήμο, στην κοινότητα ή στα νομικά τους πρόσωπα κηρύσσονται έκπτωτοι…

Τα μέλη της αντιπολίτευσης του δήμου της Ζαχάρως Γιώργος Μπουσμπουρας και Γιώργος Βασιλόπουλος , κατέθεσαν χθες τα σχετικά έγγραφα στον εισαγγελέα Εφετών της Πάτρας και ζήτησαν να παρέμβει ώστε να εφαρμοστεί ο νόμος.

Οι δύο δημοτικοί σύμβουλοι με δηλώσεις τους κατηγορούν τον γ.γ. της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος ότι συγκαλύπτει τον κ. Χρονόπουλο και δεν εφαρμόζει τον νόμο διαπράττοντας σοβαρές αξιόποινες πράξεις της παράβασης καθήκοντος ως κατάχρηση εξουσίας.
Όπως λένε αν και στην περίπτωση του κ. Χρονόπουλου έχει παρέλθει διετία και ο περιφερειάρχης δεν έχει πράξει τα δέοντα , σε άλλη αντίστοιχη περίπτωση όταν στις 27 του περασμένου Αυγούστου δημοτικός σύμβουλος της Ζαχάρως, ο Παναγιώτης Κανέλλης, κηρύχθηκε έκπτωτος από το αξίωμά του γιατί διαπιστώθηκε η ύπαρξη ασυμβιβάστου εξαιτίας οφειλής του προς το δήμο Ζαχάρως.
Πρέπει να αναφερθεί ότι η οφειλή του κ. Κανέλη ήταν ύψους 36.899 ευρώ σαφώς μικρότερο από του κ. Χρονόπουλου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Η ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΠΟΥ ΟΙ "ΕΡΓΟΛΑΒΟΙ" ΤΗΣ ΗΛΕΙΑΣ ΕΚΛΕΙΣΑΝ ...

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ

ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΤΗΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ

ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΤΗΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ