ΚΑΛΟ ΣΑΣ ΤΑΞΙΔΙ

Σας καλωσορίζω σε αυτή τη σελίδα.

Η περιήγησή της μοιάζει με ένα συναρπαστικό ταξίδι γεμάτο εκπλήξεις και αποκαλύψεις γιά την φωτεινή και την αθέατη πλευρά του Φεγγαριού.

Το ταξίδι μόλις άρχισε…

Να θυμάστε πάντα ότι στην σκοτεινή πλευρά της Σελήνης εκτός των άλλων μπορεί ο καθένας μας να ανακαλύψει την χαμένη του Πόλη…

Γι αυτή όμως θα μιλήσουμε μια άλλη φορά...


ΣΤΟ BLOG ΓΡΑΦΟΥΝ …

ΕΓΩ ,Ο ΜΠΟΥΜΠΗΣ ΜΟΥ … ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ 13 ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ

Τετάρτη 28 Ιανουαρίου 2009

ΛΑΜΟΓΙΕΣ ΠΕΡΙ ΓΚΟΛΦ ΣΤΗΝ ΞΕΒΡΑΚΩΤΗ ΗΛΕΙΑ...


ΔΗΜΟΣ ΛΕΧΑΙΝΩΝ
Ακόνιζαν τα μαχαίρια για παραθαλάσσιο φιλέτο 400 στρεμμάτων
Του ΜΑΚΗ ΝΟΔΑΡΟΥ
«"Φιλέτο" παραθαλάσσιας έκτασης 400 στρεμμάτων, που ανήκει στον Δήμο Λεχαινών Ηλείας επιχείρησε να βάλει στο χέρι περίεργη εταιρεία με έδρα την Κύπρο, με τη βοήθεια του προϊσταμένου της Κτηματικής Υπηρεσίας Ηλείας».
Αυτό καταγγέλλει επίσημα η δημοτική αρχή Λεχαινών, η οποία μάλιστα, έπειτα από την έκτακτη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, αποφάσισε ομόφωνα να καταδικάσει με γραπτή της ανακοίνωση τη συγκεκριμένη ενέργεια σε βάρος του δήμου από την Κτηματική Υπηρεσία και ειδικά από τον προϊστάμενό της, επισημαίνοντας ότι η εν λόγω έκταση ανήκει από παλιά στον Δήμο Λεχαινών.
Με έδρα την Κύπρο
Τα παράξενα ξεκίνησαν τον Νοέμβριο του 2007, όταν η εταιρεία «Monifo Investments Limited» με έδρα την Κύπρο κατέθεσε στο υπουργείο Οικονομικών φάκελο, με σκοπό να επενδύσει στην παραθαλάσσια έκταση με την κατασκευή ξενοδοχείων και γηπέδων γκολφ.«Ο προϊστάμενος της Κτηματικής Υπηρεσίας Ηλείας κατά παράδοξο τρόπο δεν μας ενημέρωσε, όπως όφειλε, αλλά ξεκίνησε αλληλογραφία με τη συγκεκριμένη εταιρεία, προχώρησε στη χάραξη αιγιαλού - παραλίας και προσπάθησε στα κρυφά να μετατρέψει την περιουσία του δήμου σε δημόσια έκταση, με σκοπό να την πάρει η οφ-σορ εταιρεία. Για τις ενέργειές του που είναι προκλητικές και παράνομες, ενημέρωσα αμέσως το υπουργείο Οικονομικών, από το οποίο μάλιστα εκλήθηκε ο κ. Σιάνης για να δώσει τις δέουσες εξηγήσεις και αμέσως μετά η όλη διαδικασία σταμάτησε» - δήλωσε στην «Ε» ο δήμαρχος Λεχαινών, Νίκος Κουλούρης.
«Ολα έγιναν νόμιμα και δεν υπάρχει καμιά απολύτως παρατυπία. Επραξα ό,τι λέει ο νόμος. Ο Δήμος Λεχαινών θα πρέπει να αποδείξει ότι αυτή η έκταση του ανήκει μέσα από σοβαρά αποδεικτικά στοιχεία» - ανέφερε στην «Ε» ο κ. Σιάνης.
Προσωπικά δεδομένα
Χθες το δημοτικό συμβούλιο Λεχαινών κατήγγειλε εκ νέου τον κ. Σιάνη ότι δεν χορηγεί στον δήμο τα σχετικά έγγραφα που του έχει ζητήσει, αν και έχει υποβληθεί αίτηση από τις 12 Ιανουαρίου 2009. Αναφέρεται μάλιστα ότι ο προϊστάμενος της Κτηματικής Υπηρεσίας επικαλείται προσωπικά δεδομένα (!) και δεν δίνει τον φάκελο της αλληλογραφίας της υπηρεσίας του με την οφ-σορ εταιρεία.
Στο θέμα παρενέβη και η Ενωση Πολιτών για την Οικολογία και το Περιβάλλον, η οποία μεταξύ άλλων υποστηρίζει ότι είναι παράλογο και απίστευτο, την ώρα που λόγω της έλλειψης νερού να κινδυνεύουν χιλιάδες στρέμματα καλλιεργειών στην Ηλεία, κάποιοι να προωθούν με σκοτεινούς τρόπους την κατασκευή γηπέδων γκολφ.
ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ - 28/01/2009

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Η ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΠΟΥ ΟΙ "ΕΡΓΟΛΑΒΟΙ" ΤΗΣ ΗΛΕΙΑΣ ΕΚΛΕΙΣΑΝ ...

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ

ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΤΗΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ

ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΤΗΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ