ΚΑΛΟ ΣΑΣ ΤΑΞΙΔΙ

Σας καλωσορίζω σε αυτή τη σελίδα.

Η περιήγησή της μοιάζει με ένα συναρπαστικό ταξίδι γεμάτο εκπλήξεις και αποκαλύψεις γιά την φωτεινή και την αθέατη πλευρά του Φεγγαριού.

Το ταξίδι μόλις άρχισε…

Να θυμάστε πάντα ότι στην σκοτεινή πλευρά της Σελήνης εκτός των άλλων μπορεί ο καθένας μας να ανακαλύψει την χαμένη του Πόλη…

Γι αυτή όμως θα μιλήσουμε μια άλλη φορά...


ΣΤΟ BLOG ΓΡΑΦΟΥΝ …

ΕΓΩ ,Ο ΜΠΟΥΜΠΗΣ ΜΟΥ … ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ 13 ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ

Πέμπτη 7 Μαΐου 2009

ΠΑΠΑΣ ΚΑΤΑ ΧΕΛΙΔΟΝΙΩΝ ΣΤΗΝ ΗΛΕΙΑ


Ιερέας κατέστρεψε χελιδονοφωλιές γιατί λέρωναν την εκκλησία!
Του ΜΑΚΗ ΝΟΔΑΡΟΥ
Κωμικοτραγικές σκηνές εκτυλίχθηκαν χθες το πρωί στο Βαρθολομιό Ηλείας, με έναν παπά να πηδάει στα παγκάκια της πλατείας και να καταστρέφει με ένα μακρύ κοντάρι τις γεμάτες νεοσσούς χελιδονοφωλιές, που βρίσκονταν στον ναό όπου υπηρετεί.
Το πρωτοφανές περιστατικό συνέβη στον ναό του Αγίου Ιωάννη, με τη δικαιολογία ότι τα χελιδόνια με την παρουσία τους γέμιζαν με ακαθαρσίες τον περιβάλλοντα χώρο και τους εξωτερικούς τοίχους της εκκλησίας! Η είδηση προκάλεσε την έντονη αντίδραση των οικολογικών οργανώσεων Ηλείας και Αχαΐας, ΕΠΟΠ και ΟΙΚΙΠΑ αντίστοιχα, αλλά και του Συλλόγου Προστασίας και Περίθαλψης Αγριας Ζωής ΑΝΙΜΑ.
«Οι φτερωτοί προάγγελοι της άνοιξης αντιμετώπισαν με επιτυχία τις δυσκολίες του πολυήμερου ταξιδιού τους από την Αφρική στην Ελλάδα, αλλά δεν κατάφεραν να αντιμετωπίσουν την ανθρώπινη βλακεία. Οι μαθητές του Βαρθολομιού πήραν ένα πολύ κακό μάθημα από τον ιερέα τους, ο οποίος, απ' ό,τι φαίνεται, χρειάζεται οικολογική κατήχηση», δήλωσε στην «Ε» ο βιολόγος και μέλος της ΟΙΚΙΠΑ Θωμάς Κουτρούμπας.
«Οι πατέρες της Ορθόδοξης Εκκλησίας έχουν μιλήσει με αγάπη για τα άγρια πλάσματα του Θεού, οι ασκητές είχαν συντρόφους πουλιά, φίδια και αρκούδες. Ο Οικουμενικός Πατριάρχης απελευθέρωσε γερακίνα στην Πάρνηθα σε μια συμβολική κίνηση τον περασμένο Μάιο, ο εφημέριος στο Λεσίνι Μεσολογγίου ξανάφτιαξε τη χαλασμένη φωλιά του πελαργού στο καμπαναριό της εκκλησίας, ο αρχιμανδρίτης από το Στεφανοβίκειο Μεσσηνίας φρόντισε να σταλεί τραυματισμένος πελαργός στην ΑΝΙΜΑ. Νομίζουμε ότι ο ιερέας, εν γνώσει ή εν αγνοία του, παραβαίνει τον νόμο του Θεού», τόνισε στην «Ε» η υπεύθυνη της ΑΝΙΜΑ Μαρία Γανωτή.
«Θα περιμένουμε από τον μητροπολίτη Ηλείας να τοποθετηθεί στο ζήτημα αυτό και να φροντίσει ώστε να μην επαναληφθεί αυτό το θλιβερό φαινόμενο σε άλλη εκκλησία», δήλωσε στην «Ε» το μέλος της ΕΠΟΠ Διονύσης Κράγκαρης.
ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ : 7.5.2009

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Καθημερινή 08-05-2009

Πρόταση για μη κατασκευή της Ιονίας στον Καϊάφα
Να ακυρωθεί η κοινή υπουργική απόφαση με την οποία εγκρίθηκε η κατασκευή της Ιονίας Οδού, μεταξύ Καλαμάτας και Πατρών, αλλά μόνο για το Τμήμα που διέρχεται από τη λίμνη Καϊάφα, πρότεινε ο εισηγητής κ. Αθαν. Ράντος, στη συνεδρίαση του Ε΄ Τμήματος του ανωτάτου ακυρωτικού δικαστηρίου, στην οποία προήδρευσε ο κ. Κ. Μενουδάκος. Είχε προηγηθεί αίτηση ακύρωσης από τους κατοίκους ορισμένων οικισμών του δήμου Ζαχάρως Ηλείας, για το τμήμα της οδού, το οποίο διέρχεται από τη λίμνη Καϊάφα και διά μέσου οικισμών του δήμου Ζαχάρως.Οπως υποστηρίζεται στην προσφυγή, με τη διέλευση της οδού αφενός διασπώνται και αποκόπτονται σε δύο τμήματα οι οικισμοί και κατεδαφίζεται μεγάλος αριθμός οικιών και αφετέρου καταστρέφεται το οικοσύστημα στην περιοχή της λίμνης που προστατεύεται από διεθνείς συμβάσεις και το κοινοτικό δίκαιο. Για τη διέλευση, μάλιστα, της οδού από την περιοχή της λίμνης Καϊάφα διεξάγεται έρευνα από τα αρμόδια όργανα της Ευρωπαϊκής Ενωσης και έχει δρομολογηθεί διαδικασία ενδεχόμενης διακοπής της χρηματοδότησης και παραπομπής στο Δικαστήριο των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων για παράβαση Οδηγιών τη Ευρωπαϊκής Ενωσης. Πρέπει να σημειωθεί ότι το τμήμα αυτό της Ιονίας Οδού ακολουθεί τον άξονα της ήδη υφιστάμενης οδού, η οποία, όμως διαπλατύνεται και μετατρέπεται σε αυτοκινητόδρομο.

Ελευθεροτυπία 08/05/2009

Εισήγηση ενώπιον του Συμβουλίου της Επικρατείας ζητεί να απαγορευθεί η εκτέλεση των έργων για την κατασκευή της Ιονίας οδού στο τμήμα που διέρχεται από τη λίμνη Καϊάφα και από οικισμούς της Δήμου Ζαχάρως στην Ηλεία.
Σύμφωνα με τον σύμβουλο Επικρατείας Αθ. Ράντο, η επίμαχη υπουργική απόφαση με την οποία εγκρίθηκε η κατασκευή του αυτοκινητόδρομου πρέπει να ακυρωθεί για λόγους προστασίας του περιβάλλοντος. Οι κάτοικοι της Ζαχάρως που έχουν προσφύγει στο ΣτΕ υποστηρίζουν ότι η διέλευση της Ιονίας οδού καταστρέφει το οικοσύστημα της λίμνης Καϊάφα που προστατεύεται από διεθνείς συμβάσεις, ενώ αποκόπτονται σε δύο τμήματα οικισμοί του δήμου. Σημειώνεται ότι το θέμα απασχολεί τα αρμόδια όργανα της Ευρωπαϊκής Ενωσης, που διεξάγουν έρευνα προκειμένου να διερευνηθούν οι επιπτώσεις του έργου στην ευρύτερη περιοχή, η οποία έχει ενταχθεί στη Διεθνή Σύμβαση Προστασίας του Περιβάλλοντος NATURA 2000, με ορατό τον κίνδυνο παραπομπής της χώρας μας στο ευρωπαϊκό δικαστήριο.

Το Βήμα 08/05/2009
Να «παγώσει» η κατασκευή της Ιονίας οδού στο τμήμα που διέρχεται από τη λίμνη Καϊάφα και από οικισμούς του Δήμου Ζαχάρως Ηλείας πρότεινε στο Ε΄ Τμήμα του Συμβουλίου της Επικρατείας ο κΑθ.Ράντος
Στο Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο έχουν προσφύγει κάτοικοι της Ζαχάρως, οι οποίοι υποστηρίζουν ότι καταστρέφεται το οικοσύστημα στην περιοχή της λίμνης Καϊάφα που προστατεύεται από διεθνείς συμβάσεις και το Κοινοτικό Δίκαιο, ενώ αποκόπτονται σε δύο τμήματα οι οικισμοί του δήμου και κατεδαφίζεται μεγάλος αριθμός οικιών. Μάλιστα, για τη διέλευση της Ιονίας οδού από την περιοχή της λίμνης Καϊάφα, διεξάγεται έρευνα από τα αρμόδια όργανα της Ευρωπαϊκής Ενωσης, ενώ δεν αποκλείεται και παραπομπή της χώρας μας στο Δικαστήριο των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων για παράβαση οδηγιών της Ευρωπαϊκής Ενωσης.

...εσυ ασχολήσου με τα Χελιδόνια λίγο ακόμα...

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Η ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΠΟΥ ΟΙ "ΕΡΓΟΛΑΒΟΙ" ΤΗΣ ΗΛΕΙΑΣ ΕΚΛΕΙΣΑΝ ...

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ

ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΤΗΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ

ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΤΗΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ