ΚΑΛΟ ΣΑΣ ΤΑΞΙΔΙ

Σας καλωσορίζω σε αυτή τη σελίδα.

Η περιήγησή της μοιάζει με ένα συναρπαστικό ταξίδι γεμάτο εκπλήξεις και αποκαλύψεις γιά την φωτεινή και την αθέατη πλευρά του Φεγγαριού.

Το ταξίδι μόλις άρχισε…

Να θυμάστε πάντα ότι στην σκοτεινή πλευρά της Σελήνης εκτός των άλλων μπορεί ο καθένας μας να ανακαλύψει την χαμένη του Πόλη…

Γι αυτή όμως θα μιλήσουμε μια άλλη φορά...


ΣΤΟ BLOG ΓΡΑΦΟΥΝ …

ΕΓΩ ,Ο ΜΠΟΥΜΠΗΣ ΜΟΥ … ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ 13 ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ

Πέμπτη, 14 Μαΐου 2009

Μάθημα αναλγησίας στο... προστατευόμενο οικοσύστημα ΚαϊάφαΚΑΤΑ ΤΑ ΑΛΛΑ Η ΕΤΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΕΙ ΤΟ ΟΙΚΟΣΥΣΤΗΜΑ...


Του ΜΑΚΗ ΝΟΔΑΡΟΥ

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ : 14.5.2009


Μια οδυνηρή εμπειρία έζησαν χθες παιδιά του νηπιαγωγείου και του δημοτικού, κατά τη διάρκεια μαθήματος περιβαλλοντικής εκπαίδευσης, στο -υποτίθεται- προστατευόμενο οικοσύστημα του Καϊάφα στην Ηλεία.
Τα αδέσποτα σκυλιά «ενοχλούσαν»! Οι μικροί μαθητές και οι εκπαιδευτικοί του Κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Κρέστενας, που τους συνόδευαν, έμεινα άναυδοι μπροστά στο θέαμα του θανάτου από δηλητήριο τριών αδέσποτων σκυλιών που ζούσαν επί μήνες στο δάσος, χωρίς να ενοχλούν τους επισκέπτες.
Οι αρχές εκτιμούν ότι πρόκειται για κτηνοτρόφους, που βόσκουν παράνομα τα κοπάδια τους στις καμένες δασικές εκτάσεις της περιοχής και λίγο πριν μεταβούν οι μικροί μαθητές στο δάσος, είχαν δώσει τροφή με ισχυρότατο δηλητήριο στα άτυχα αδέσποτα.
«Είχαμε μεταβεί στην περιοχή του δάσους δίπλα στη λίμνη που έχει μείνει ανέπαφο από τις φωτιές μαζί με τα παιδιά, όταν βρεθήκαμε ξαφνικά μπροστά στο αποτρόπαιο θέαμα του θανάτου των άτυχων ζώων. Τα παιδιά σοκαρίστηκαν και μας ρωτούσαν συνέχεια ποιος και γιατί έκανε αυτή την πράξη, ενώ δίπλα μας πολλοί τουρίστες φωτογράφιζαν την αθλιότητα για να την καταγγείλουν, όπως έλεγαν, στα ΜΜΕ της χώρας τους», δήλωσε σοκαρισμένος στην «Ε» ο υπεύθυνος του ΚΠΕ Κρέστενας, Παναγιώτης Σταθόπουλος.
«Μάθαμε από τους δασκάλους για το θλιβερό περιστατικό, το οποίο δεν μας τιμά ως κοινωνία. Στην περιοχή εισβάλλουν, παρά τις απαγορεύσεις και τις αντιδράσεις μας, διάφοροι κτηνοτρόφοι. Δυστυχώς το μέρος δεν μπορεί να φυλάσσεται συνέχεια», δήλωσε ο υπεύθυνος των εγκαταστάσεων, Νίκος Λευκαδίτης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Η ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΠΟΥ ΟΙ "ΕΡΓΟΛΑΒΟΙ" ΤΗΣ ΗΛΕΙΑΣ ΕΚΛΕΙΣΑΝ ...

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ

ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΤΗΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ

ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΤΗΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ