ΚΑΛΟ ΣΑΣ ΤΑΞΙΔΙ

Σας καλωσορίζω σε αυτή τη σελίδα.

Η περιήγησή της μοιάζει με ένα συναρπαστικό ταξίδι γεμάτο εκπλήξεις και αποκαλύψεις γιά την φωτεινή και την αθέατη πλευρά του Φεγγαριού.

Το ταξίδι μόλις άρχισε…

Να θυμάστε πάντα ότι στην σκοτεινή πλευρά της Σελήνης εκτός των άλλων μπορεί ο καθένας μας να ανακαλύψει την χαμένη του Πόλη…

Γι αυτή όμως θα μιλήσουμε μια άλλη φορά...


ΣΤΟ BLOG ΓΡΑΦΟΥΝ …

ΕΓΩ ,Ο ΜΠΟΥΜΠΗΣ ΜΟΥ … ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ 13 ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ

Σάββατο 28 Νοεμβρίου 2009

ΜΙΑ ΠΡΟΤΑΣΗ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΗΛΕΙΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ


ΧΤΕΣ ΗΤΑΝ Ο ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΑΙ Ο ΠΕΤΡΟΣ... ΑΥΡΙΟ ΕΓΩ ΚΙ ΕΣΕΙΣ !


Έχουν περάσει αρκετές εβδομάδες που οι δημοσιογράφοι της εφημερίδας «ΠΡΩΤΗ» του Πύργου Ηλείας, Χρήστος Βορλόκας (αρχισυντάκτης) και Πέτρος Γκίστης (ρεπόρτερ) απολύθηκαν από την εφημερίδα μετά από εφτά χρόνια σκληρής εργασίας , επειδή αρνήθηκαν να δεχθούν την εξευτελιστική πρόταση της μείωσης του μισθού τους με το σκεπτικό ότι η εφημερίδα «μπαίνει μέσα» οικονομικά…

Λες και όταν η εφημερίδα είχε κέρδη , η ιδιοκτησία τα μοίραζε στους συντάκτες της…

Η παράνομη απόλυση των δύο συναδέλφων προκάλεσε την δικαιολογημένη αντίδραση της ΕΣΗΕΠΗΝ και της ΠΟΕΣΥ που με ανακοινώσεις τους κατήγγειλαν με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο την ασυδοσία της ιδιοκτησίας της εφημερίδας που φυσικά έχει παρελθόν σε τέτοιου είδους καταστάσεις…

Θα περίμενε κανείς ότι οι εναπομείναντες συντάκτες , κάποιοι μέλη της ΕΣΗΕΠΗΝ και κάποιοι υποψήφια μέλη…θα αντιδρούσαν δυναμικά και αποφασιστικά στην άδικη και καταχρηστική απόλυση των συναδέλφων τους και θα καυτηρίαζαν με τον δικό τους τρόπο την παρανομία.

Θα περίμενε κανείς ότι αυτοί που έμειναν πίσω , θα είχαν την ανθρωπιά, και την μαγκιά να υψώσουν την φωνή τους , στις απολύσεις και να ζητήσουν έστω τυπικά , με μια τυπική έστω στάση εργασίας στον χώρο δουλειάς την πρόσληψη των συναδέλφων τους.

Αντί αυτού δεν έγινε απολύτως τίποτα. Οι «μάχιμοι» ρεπόρτερ της εφημερίδας έβαλαν την ουρά τους κάτω από τα σκέλια και συνέχισαν να εργάζονται κανονικά σα να μη συνέβη τίποτα αρκούμενοι κάποιοι εξ αυτών σε απλά και ανούσια τηλεφωνήματα συμπαράστασης προς τους δύο απολυμένους.

Το ίδιο δυστυχώς έπραξαν και οι συνάδελφοι των άλλων τοπικών ΜΜΕ της Ηλείας …συμπεριφερόμενοι κι εκείνοι σαν να μην έγινε τίποτα …ούτε γάτα …ούτε ζημιά…

Όμως το «πούλημα» των απολυμένων συναδέλφων μας από την σιωπή όλων , σηματοδοτεί κάτι πολύ σημαντικό που ίσως κάποιοι σήμερα να μη το καταλαβαίνουν.

Οι ιδιοκτήτες των ΜΜΕ μέσα από αυτή την σιωπή, γιγαντώνονται και καταπατούν πλέον προκλητικά – αν όχι όλοι , οι περισσότεροι – την εργατική νομοθεσία αλλά και τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας , αναγκάζοντας τους συναδέλφους σε εξοντωτικά ωράρια .

Είναι ζήτημα χρόνου , στην θέση των απολυμένων δύο συναδέλφων από την ΠΡΩΤΗ, να βρεθούν όλοι εκείνοι που σήμερα κάνουν την πάπια… κοιτάζοντας απλά το τομάρι τους…

Η σιωπή στην αυθαιρεσία των ιδιοκτητών ΜΜΕ απέναντι στους δημοσιογράφους , είναι συνενοχή …και οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια και σε άλλες απολύσεις και αυθαιρεσίες.

Μήπως είναι καιρός όλοι μαζί να μαζευτούμε και να συζητήσουμε στα σοβαρά, αφήνοντας πίσω τις όποιες αντιπαραθέσεις , για το μέλλον της δουλειάς μας και τις διεκδικήσεις σε συλλογική βάση μέσα από κάποιο συνδικαλιστικό όργανο ?

Γιατί αν αυτό υπήρχε , και την επόμενη ημέρα των απολύσεων , υπήρχε γενική απεργία των δημοσιογράφων σε όλα τα ΜΜΕ της Ηλείας, οι δύο συνάδελφοι σήμερα πολύ πιθανόν να ήσαν στη δουλειά τους .

Μια πρόταση κάνω… για το καλό και το επαγγελματικό μέλλον όλων μας…

1 σχόλιο:

admin είπε...

ΕΡΓΑΤΕΣ ΕΝΩΜΕΝΟΙ,ΠΟΤΕ ΝΙΚΗΜΕΝΟΙ..

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Η ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΠΟΥ ΟΙ "ΕΡΓΟΛΑΒΟΙ" ΤΗΣ ΗΛΕΙΑΣ ΕΚΛΕΙΣΑΝ ...

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ

ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΤΗΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ

ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΤΗΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ