ΚΑΛΟ ΣΑΣ ΤΑΞΙΔΙ

Σας καλωσορίζω σε αυτή τη σελίδα.

Η περιήγησή της μοιάζει με ένα συναρπαστικό ταξίδι γεμάτο εκπλήξεις και αποκαλύψεις γιά την φωτεινή και την αθέατη πλευρά του Φεγγαριού.

Το ταξίδι μόλις άρχισε…

Να θυμάστε πάντα ότι στην σκοτεινή πλευρά της Σελήνης εκτός των άλλων μπορεί ο καθένας μας να ανακαλύψει την χαμένη του Πόλη…

Γι αυτή όμως θα μιλήσουμε μια άλλη φορά...


ΣΤΟ BLOG ΓΡΑΦΟΥΝ …

ΕΓΩ ,Ο ΜΠΟΥΜΠΗΣ ΜΟΥ … ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ 13 ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ

Τρίτη 10 Νοεμβρίου 2009

ΕΗΕΠΗΝ : Να σταματήσουν οι απολύσεις και οι εκβιασμοί στην εφημερίδα «Πρώτη» του Πύργου


ΟΝΕΙΡΟ ΗΤΑΝ...

Κάποτε σε αυτή την εφημερίδα κάποιοι φίλοι δημοσιογράφοι, αναμμεσά τους κι εγω , ξεκινούσαμε με όνειρα, ελπίδες και σχέδια κάτι το διαφορετικό στον χώρο του Τύπου στην Ηλεία.

Ετσι τουλάχιστον έλεγε τότε ο εκδότης στις συσκέψεις που γίνονταν τα πρωϊνά .
Πορευτήκαμε όλοι μαζί και για κάποιο χρονικό διάστημα μέσα από δυσκολίες αποδείξαμε ότι
μπορούσαμε τα όνειρά μας γιά μιά ελεύθερη εφημερίδα να τα κάνουμε πραγματικότητα...
Μέχρι που ξυπνήσαμε από το όνειρο...όταν αυτό μετατράπηκε σε εφιάλτη.
Ηταν τότε που οι ιδιοκτήτες και οι εκδότες μπέρδεψαν τις μπίζνες που έκαναν με την δημοσιογραφία και το ρεπορτάζ...
Και από εκείνη την στιγμή άρχισε ο κατήφορος...των πιέσεων, των εκδικητικών απολύσεων , της απαξίωσης της εφημερίδας.
Δεν χαίρομαι που η ΠΡΩΤΗ έφτασε σε αυτό το επίπεδο.
Λυπάμαι γιά τους απολυμένους συναδέλφους και γιά το όνειρο που έμεινε ...ονειρο με αποκλειστική ευθύνη των εκδοτών-ιδιοκτητών.
ΥΓ : Εχουν γνώση οι φύλακες για τον ρόλο των "ρουφιάνων" - δημοσιογράφων , που με την στάση τους συνέβαλλαν στον κατήφορο...


Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΣΗΕΠΗΝ

10.11.2009

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Πελοποννήσου – Ηπείρου – Νήσων καταγγέλλει την απαράδεκτη, ηθικά και νομικά αβάσιμη και ανερμάτιστη συμπεριφορά της ιδιοκτησίας της εφημερίδας «Πρώτη» του Πύργου Ηλείας η οποία, τον τελευταίο καιρό, ασκεί στους συναδέλφους έναν ιδιότυπο εκβιασμό, καλώντας τους να επιλέξουν μείωση των αποδοχών τους ή απόλυση!

Η ιδιοκτησία της εφημερίδας, κρυπτόμενη πίσω από προσχήματα και παραβιάζοντας στοιχειώδεις προβλέψεις της εργατικής νομοθεσίας, καλεί το προσωπικό να δεχθεί μείωση αποδοχών κατά 25%. Όσοι εκ των συναδέλφων δεν... υποκύψουν, τους περιμένει η οδός η απόλυσης!

Πρόκειται για πρωτοφανή σε ωμότητα εκβιασμό που έχει τρομοκρατήσει τους συναδέλφους και έχει προκαλέσει κλίμα αναστάτωσης στον δημοσιογραφικό κόσμο του νομού Ηλείας.

Δυο από τους συναδέλφους που δεν δέχθηκαν μείωση των, έτσι κι αλλιώς, χαμηλών αποδοχών τους, ο Χρήστος Βορλόκας και ο Πέτρος Γκίστης, ήδη ειδοποιήθηκαν ότι πρόκειται σύντομα να τους κοινοποιηθεί η απόλυση τους.

Η βαναυσότητα και η αυθαιρεσία της εργοδοσίας δεν πρόκειται να περάσει. Η ΕΣΗΕΠΗΝ επεξεργάζεται ήδη ένα πλαίσιο κινήσεων σε συνδικαλιστικό και νομικό επίπεδο ώστε αυτές οι επαχθείς και εκβιαστικές ενέργειες να σταματήσουν άμεσα.

Σε περίπτωση που η ιδιοκτησία της «Πρώτης» εμμείνει στην παράνομη απόφαση της, η ΕΣΗΕΠΗΝ, έχοντας τη στήριξη των δημοσιογραφικών Ενώσεων όλης της χώρας αλλά και της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Συντακτών, έτσι όπως εκφράστηκε στην σύσκεψη της Δευτέρας 9 Νοεμβρίου 2009 στην Αθήνα, προτίθεται να αναγγείλει άμεσα σειρά κινητοποιήσεων στην εφημερίδα «Πρώτη» ζητώντας ταυτόχρονα τη συνδρομή κάθε αρμόδιας αρχής με σκοπό την αποκατάσταση της τάξης και της εργασιακής γαλήνης στην εφημερίδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Η ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΠΟΥ ΟΙ "ΕΡΓΟΛΑΒΟΙ" ΤΗΣ ΗΛΕΙΑΣ ΕΚΛΕΙΣΑΝ ...

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ

ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΤΗΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ

ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΤΗΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ