ΚΑΛΟ ΣΑΣ ΤΑΞΙΔΙ

Σας καλωσορίζω σε αυτή τη σελίδα.

Η περιήγησή της μοιάζει με ένα συναρπαστικό ταξίδι γεμάτο εκπλήξεις και αποκαλύψεις γιά την φωτεινή και την αθέατη πλευρά του Φεγγαριού.

Το ταξίδι μόλις άρχισε…

Να θυμάστε πάντα ότι στην σκοτεινή πλευρά της Σελήνης εκτός των άλλων μπορεί ο καθένας μας να ανακαλύψει την χαμένη του Πόλη…

Γι αυτή όμως θα μιλήσουμε μια άλλη φορά...


ΣΤΟ BLOG ΓΡΑΦΟΥΝ …

ΕΓΩ ,Ο ΜΠΟΥΜΠΗΣ ΜΟΥ … ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ 13 ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ

Κυριακή 7 Νοεμβρίου 2010

ΕΠΙΛΕΚΤΙΚΗ ΛΟΓΟΚΡΙΣΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΕΣΡ


Η ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΙΔΙΟΚΤΗΤΩΝ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΩΝ ΣΤΑΘΜΩΝ (ΠΕΙΡΑΣ) ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΕΙ ΤΗ ΦΙΜΩΣΗ ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΟΠΤΙΚΩΝ ΜΕΣΩΝ
Η ΠΕΙΡΑΣ έχει ήδη θέσει δημόσια τα προβλήματα που δημιουργεί ο τρόπος δράσης του ΕΣΡ και οι "ερμηνείες" που υιοθετεί για τις ισχύουσες νομοθετικές διατάξεις, που κρατούν σε ομηρία τις ραδιοτηλεοπτικές επιχειρήσεις, αγνοώντας τις συνθήκες τις αγοράς, δημιουργώντας εμπόδια στην ελεύθερη διακίνηση των ιδεών και στο δικαίωμα της πληροφόρησης των πολιτών.

Την Τρίτη 2.11.2010 το ΕΣΡ με αποφάσεις του επιβάλλει τη φίμωση όχι σε ένα αλλά σε τρία Μέσα Ενημέρωσης: Το KONTRA CHANNEL, το IONION FM Ηλείας και το IONION FM Αχαΐας

Καταδικάζουμε απερίφραστα κάθε απόπειρα φίμωσης της ελευθερίας του λόγου, δικαίωμα που για να το έχουμε χύθηκε αίμα.

- Καταδικάζουμε την απόφαση του ΕΣΡ να επιβάλει στο KONTRA CHANNEL λογοκρισία στο περιεχόμενο των ειδήσεών του, τη στιγμή που ο πρόεδρος του κ. Λασκαρίδης έχει δηλώσει ότι δεν ελέγχει το περιεχόμενο των ειδήσεων. Ποιός είναι άραγε ο ορισμός της λέξης «είδηση» κατά τον κ. Πρόεδρο και τα Μέλη του ΕΣΡ?
- Καταδικάζουμε την απόφαση του ΕΣΡ να επιβάλλει στο ρ/σ IONION FM Ηλείας να περιορίσει μετά από 21 χρόνια την εμβέλεια του σε μια ελάχιστη περιοχή έχοντας σαν άμεσο αποτέλεσμα την οικονομική κατάρρευση και το κλείσιμο του.
- Καταδικάζουμε την απόφαση του ΕΣΡ να χαρακτηρίσει τον ρ/σ IONION FM Αχαΐας ως μη νομίμως λειτουργούντα μετά από 16 χρόνια λειτουργίας με την αιτιολογία ότι η ιδιοκτήτρια του είχε ταυτόχρονα και άλλη απασχόληση.
- Καταδικάζουμε το αυθαίρετο κλείσιμο επιχειρήσεων και τη στέρηση εργασίας σε οικογένειες, επειδή το ΕΣΡ δέχτηκε μια ανώνυμη (ναι ανώνυμη!) καταγγελία κάποιου ανταγωνιστή τους.
- Καταδικάζουμε το κλείσιμο σταθμών γιατί το ΕΣΡ δήθεν "παραπλανήθηκε", "δεν κατάλαβε" ή "εξαπατήθηκε" (χωρίς βέβαια και να αναλαμβάνει καμία ευθύνη για την ανεπάρκειά του) όταν γέμιζε την Ελλάδα με "νομίμως λειτουργούντες" ραδιοφωνικούς σταθμούς, στους οποίους μοίρασε απλόχερα "βεβαιώσεις νομίμου λειτουργίας" με ανεπαρκή δικαιολογητικά, ενώ τώρα μετά από χρόνια θυμήθηκε (γιατί άραγε;) ότι τελικά δεν είναι νόμιμοι.

Η Πανελλήνια Ένωση Ιδιοκτητών Ραδιοφωνικών Σταθμών για άλλη μια φορά εκφράζει την αγανάκτηση των ραδιοφωνικών σταθμών της Περιφέρειας σχετικά με τον τρόπο με τον οποίο το ΕΣΡ διαχειρίζεται το δημόσιο αγαθό της Ενημέρωσης και τον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζει καίρια ζητήματα που αφορούν στη λειτουργία των ραδιοτηλεοπτικών μέσων σε όλη την Ελλάδα.

Καλούμε τους 300 Βουλευτές και ειδικά την Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας να πάρουν θέση και να ενεργήσουν τα δέοντα.

Φτάνει πια!


Το Διοικητικό Συμβούλιο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Η ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΠΟΥ ΟΙ "ΕΡΓΟΛΑΒΟΙ" ΤΗΣ ΗΛΕΙΑΣ ΕΚΛΕΙΣΑΝ ...

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ

ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΤΗΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ

ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΤΗΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ