ΚΑΛΟ ΣΑΣ ΤΑΞΙΔΙ

Σας καλωσορίζω σε αυτή τη σελίδα.

Η περιήγησή της μοιάζει με ένα συναρπαστικό ταξίδι γεμάτο εκπλήξεις και αποκαλύψεις γιά την φωτεινή και την αθέατη πλευρά του Φεγγαριού.

Το ταξίδι μόλις άρχισε…

Να θυμάστε πάντα ότι στην σκοτεινή πλευρά της Σελήνης εκτός των άλλων μπορεί ο καθένας μας να ανακαλύψει την χαμένη του Πόλη…

Γι αυτή όμως θα μιλήσουμε μια άλλη φορά...


ΣΤΟ BLOG ΓΡΑΦΟΥΝ …

ΕΓΩ ,Ο ΜΠΟΥΜΠΗΣ ΜΟΥ … ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ 13 ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ

Παρασκευή 25 Νοεμβρίου 2011

Ο Καιάδας είναι στην Ηλεία; (πως ΔΕΝ ΣΚΕΠΤΟΝΤΑΙ οι Δήμαρχοι της Ηλείας . . . )


Ο  Καιάδας είναι στην Ηλεία; (πως ΔΕΝ ΣΚΕΠΤΟΝΤΑΙ οι Δήμαρχοι της Ηλείας . . . )
 

Του Χρήστου Αθανάσουλα

apallou.blogspot.com  

Σήμερα θέλω να μιλήσω σ’ αυτούς που ακόμα αγωνιούν, σ’ αυτούς που ακόμη πιστεύουν
στην αλληλεγγύη, σ’ αυτούς που πιστεύουν στον ανθρωπισμό, σ’ αυτούς που πιστεύουν στη Δημοκρατία και σ’ αυτούς που ακόμη αναρωτιούνται κάθε τόσο «γιατί όχι και στην Ηλεία;»…
Ας πάμε μια μικρή βόλτα. Σε μια κοντινή πόλη, στην Πάτρα. Να δούμε τι κάνουν εκεί  με την επιβολή του ειδικού τέλους στα ακίνητα, που οι πολίτες καλούνται να το καταβάλλουν, μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ.

Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Πατρέων, στη συνεδρίασή του την Τετάρτη, 16 Νοεμβρίου 2011, συζήτησε διεξοδικά το μέτρο και κατέληξε ΟΜΟΦΩΝΑ στα παρακάτω συμπεράσματα – αποφάσεις:
«Θεωρεί το μέτρο άδικο και επιπλέον σύμφωνα και με τις εκτιμήσεις του νομικού κόσμου, το μέτρο αυτό είναι και παράνομο και αντισυνταγματικό.
Είναι συνέχεια της λεηλασίας που υπέστη το λαϊκό εισόδημα με τις αλλεπάλληλες περικοπές μισθών και συντάξεων αλλά και τις φοροεπιδρομές, ολόκληρο τον προηγούμενο χρόνο.
Γίνεται απαιτητό και από το ένα εκατομμύριο των ανέργων, από όσους βρίσκονται σε πλήρη εισοδηματική αδυναμία χωρίς να είναι καταγεγραμμένοι άνεργοι, το ίδιο και από μικροεπαγγελματίες με κλειστά μαγαζιά και επιχειρήσεις με ελάχιστο ή μηδενικό τζίρο και εισόδημα.
Ο  τρόπος είσπραξης έχει όλα τα χαρακτηριστικά της κοινωνικής βαρβαρότητας, που συνοδεύει την κυβερνητική πολιτική στο σύνολό της.

Θα κόβουν το ρεύμα, αγαθό πρώτης και ζωτικής ανάγκης για την επιβίωση, σε οικογένειες με αρρώστους, μικρά παιδιά, υπερήλικες.

Δεν μπορούμε να δεχθούμε αυτόν τον σύγχρονο Καιάδα.

Η κοινωνία της πόλης μας, έχοντας δεχτεί ανελέητα πλήγματα εδώ και δύο δεκαετίες με την πλήρη αποδιάρθρωση της παραγωγικής της βάσης, βιώνει την σημερινή κρίση έχοντας ποσοστά ανεργίας και φτώχειας διπλάσια από τους πανελλαδικούς μέσους όρους.

Ήδη πολλές οικογένειες αδυνατούν να πληρώσουν τώρα τους λογαριασμούς του ηλεκτρικού, του νερού, του τηλεφώνου. Δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι αναζητούν με απόγνωση ένα μεροκάματο για να εξασφαλίσουν την διατροφή των παιδιών τους.

Το Δημοτικό Συμβούλιο ομόφωνα αποφασίζει:
*  Καλεί τους δημότες σε ανυπακοή, σε άρνηση πληρωμής των χαρατσιών και καταδικάζει την πολιτική της προηγούμενης και της σημερινής κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ- ΝΔ - ΛΑΟΣ.
*  Απαιτεί την άμεση ανάκληση του ειδικού χαρατσιού.
*  Δίνει εντολή για την άμεση ενεργοποίηση των υπηρεσιών του Δήμου, προκειμένου να προβεί σε επανασύνδεση με το τμήμα ηλεκτροφωτισμού, όπου γίνει διακοπή ρεύματος, της νομικής υπηρεσίας για αντιμετώπιση νομικών κυρώσεων κλπ. (!!)
*  Στηρίζει κάθε συλλογική δράση ενάντια στα φοροχαράτσια και σε υποστήριξη όσων αρνούνται να τα πληρώσουν. Καλεί όλους τους κοινωνικούς φορείς να πρωτοστατήσουν στον αγώνα και στην έμπρακτη συμπαράσταση στον κάθε δημότη. Να συντονίσει την δράση του με άλλους δήμους.
Η απόφαση να κοινοποιηθεί στον Πρωθυπουργό, στους αρμόδιους Υπουργούς και τη Διοίκηση της ΔΕΗ και να δημοσιοποιηθεί σε όλα τα μέσα ενημέρωσης».
Αυτά αποφάσισε ΟΜΟΦΩΝΑ το Δημοτικό Συμβούλιο Πατρέων κάνοντας δεκτές σχεδόν απόλυτα τις αποφάσεις των Λαϊκών Συνελεύσεων των διαφόρων δημοτικών διαμερισμάτων.
Βλέπετε στην Πάτρα οι Λαϊκές συνελεύσεις δεν θεωρούνται «μικρές μειοψηφίες που καταλύουν τη Δημοκρατία», όπως τις θεωρούν οι άρχοντές μας στον Πύργο…
Από την Τρίτη 22/11 στο ΚΕΠ του Δήμου λειτουργεί γραφείο για το ζήτημα του «χαρατσιού» για την ενημέρωση, την συλλογή πληροφοριών για νομική προσφυγή και για καταγγελίες διακοπών ώστε να γίνεται η επανασύνδεση από το ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΦΩΤΙΣΜΟ (!!!) όπως αποφάσισε το Δημοτικό Συμβούλιο…
Σας μετέφερα αυτούσιο το ψήφισμα του ΔΣ του Δήμου Πατρέων, σαν μια ακόμη πρόσκληση και πρόκληση στους Δημάρχους του Νομού: Επιτέλους σταθείτε πλάϊ στους δημότες σας…
Αυτό το Σάββατο θα έχει την ευκαιρία ο Δήμαρχος Αρχαίας Ολυμπίας.


Ας κάνει το πρώτο βήμα.

Η ΙΕΡΗ ΠΟΛΗ ας γίνει η ΠΡΩΤΗ ΠΟΛΗ του Νομού…

1 σχόλιο:

Χρήστος Αθανάσουλας είπε...

ΤΕΛΙΚΑ:θέλει αρετή και τόλμη…

Το περασμένο Σάββατο είχε την ευκαιρία ο Δήμαρχος Αρχαίας Ολυμπίας να κάνει το πρώτο βήμα.
Να αποδείξει ότι η ΙΕΡΗ ΠΟΛΗ είναι η ΠΡΩΤΗ ΠΟΛΗ του Νομού…

Κρίμα που, ενώ ΕΙΧΕ ΑΡΕΤΗ:
έδωσε σεμινάρια δημοκρατίας (που θα έπρεπε να παρακολουθήσουν οι Πυργιώτες δημοτικοί άρχοντες, που δεν αντέχουν το διάλογο) δεχόμενος εκπροσώπους των κινημάτων και των συνδικάτων σε 6ωρη διαβούλευση!...

δεν είχε την ΤΟΛΜΗ να …αποφύγει τα στρογγυλέματα στο ψήφισμα που εκδόθηκε…

ΤΙΠΟΤΑ ΔΕ ΧΑΘΗΚΕ.
Ο ΜΟΝΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΠΟΥ ΧΑΝΕΤΑΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΔΕ ΔΙΝΕΤΑΙ ΠΟΤΕ!...

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Η ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΠΟΥ ΟΙ "ΕΡΓΟΛΑΒΟΙ" ΤΗΣ ΗΛΕΙΑΣ ΕΚΛΕΙΣΑΝ ...

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ

ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΤΗΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ

ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΤΗΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ