ΚΑΛΟ ΣΑΣ ΤΑΞΙΔΙ

Σας καλωσορίζω σε αυτή τη σελίδα.

Η περιήγησή της μοιάζει με ένα συναρπαστικό ταξίδι γεμάτο εκπλήξεις και αποκαλύψεις γιά την φωτεινή και την αθέατη πλευρά του Φεγγαριού.

Το ταξίδι μόλις άρχισε…

Να θυμάστε πάντα ότι στην σκοτεινή πλευρά της Σελήνης εκτός των άλλων μπορεί ο καθένας μας να ανακαλύψει την χαμένη του Πόλη…

Γι αυτή όμως θα μιλήσουμε μια άλλη φορά...


ΣΤΟ BLOG ΓΡΑΦΟΥΝ …

ΕΓΩ ,Ο ΜΠΟΥΜΠΗΣ ΜΟΥ … ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ 13 ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ

Τετάρτη 30 Μαρτίου 2011

Η ΞΕΒΡΑΚΩΤΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΗΣ ΗΛΕΙΑΣ


 
"Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης" Ι.Ι. Μάγερ

ΓΙΑΤΙ ΚΥΡΙΟΙ ΕΚΔΟΤΕΣ ΘΑΨΑΤΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ ; :http://www.enet.gr/?i=issue.el.home&date=29/03/2011&id=263154

Γράφουν τα βιβλία και τα καταστατικά των δημοσιογραφικών ενώσεων της χώρας μας , ότι ο ρόλος και το καθήκον των δημοσιογράφων και των ΜΜΕ είναι η κριτική και ο αυστηρός έλεγχος της εκάστοτε εξουσίας .


Και η «εξουσία» είναι από τον Πρωθυπουργό της χώρας και την κυβέρνησή του μέχρι τον τελευταίο παράγοντα της τοπικής αυτοδιοίκησης , τον αστυνομικό , τον εφοριακό, τον υπάλληλο της πολεοδομίας, τον δήμαρχο , τον αντιδήμαρχο κλπ. κλπ.

Σύμφωνα με το υπ. Αριθμ. 64/2010 Βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Ηλείας που εκδόθηκε στον Πύργο Ηλείας  στις 7.10.2010, η ελευθεροτυπία ,  η τεκμηριωμένη με στοιχεία  δημοσιογραφική έρευνα και το δικαίωμα της ενημέρωσης των πολιτών είναι τα υπέρτατα αγαθά της δημοκρατίας.

« Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου αναγνωρίζει τον ρόλο των δημοσιογράφων ως « public watch dog» δηλαδή τον ρόλο του δημόσιου παρατηρητή , ήτοι την ελεγκτική λειτουργία του Τύπου , η οποία καλύπτει την δυνατότητά του να στηλιτεύει τα κακώς κείμενα με την δημοσιοποίηση και δημόσια κριτική τους , ενώ ούτε οι δικαστικές αρχές δεν δύνανται να εκφύγουν του δημοσιογραφικού ελέγχου και της άσκησης οξείας κριτικής …»- αναφέρουν στο σκεπτικό του Βουλεύματος οι δικαστές του Πύργου .

Ποιος όμως στην Ηλεία ακούει τους δικαστές και τις δημοσιογραφικές ενώσεις ?

Για την ενημέρωση της Ηλείας πέρα βρέχει…

Για τα τοπικά εκδοτικά κατεστημένα και τα «τσιράκια» τους , δημοσιογραφία δεν είναι η αποκάλυψη , ο έλεγχος και η κριτική των δημοσίων προσώπων αλλά το λιβάνισμα , οι γνωριμίες και οι καλές δημόσιες σχέσεις …με σκοπό το κέρδος καθώς οι παράλληλες επιχειρηματικές δραστηριότητες πρέπει να πάνε μπροστά…  

Ετσι λοιπόν για τους  διαμορφωτές της ενημέρωσης σε αυτόν τον δύστυχο νομό,  δεν είναι είδηση ότι παραπέμπονται σε δίκη στις 7.4.2011με την κατηγορία της παράβασης καθήκοντος,  οι πρώην αντινομάρχες Ηλείας και νυν αντιδήμαρχοι του Πύργου,  Αντώνης Καράμπελας και Λεωνίδας Δημουλιάς μαζί με τέσσερις ακόμη υπηρεσιακούς παράγοντες της νομαρχιακής αυτοδιοίκησης Ηλείας.- όπως έγραψε η «Ελευθεροτυπία» και διάφορα ηλεκτρονικά ΜΜΕ της περιοχής μας και όχι μόνο.

Δεν είναι  είδηση ότι σε δίκη που ακόμα δεν έχει προσδιοριστεί, επειδή ο σχετικός φάκελος δεν έχει ακόμη διαβιβαστεί από την Βουλή στην Εισαγγελία Πύργου  , με την ίδια κατηγορία και για την ίδια υπόθεση , παραπέμπεται να δικαστεί και ο Ηλείος βουλευτής του ΠΑΣΟΚ και πρώην νομάρχης Ηλείας Τάκης Δημητρουλόπουλος, μετά την άρση της βουλευτικής του ασυλίας στις αρχές Μαρτίου .

Δεν είναι είδηση τα πορίσματα του Συνηγόρου του Πολίτη και το κατηγορητήριο που αναφέρουν ότι δημόσια πρόσωπα διέπραξα προκλητικές παρανομίες επί δέκα συνεχόμενα χρόνια .  

Δεν είναι είδηση ότι  Ανεξάρτητη Αρχή αναφέρει  ότι  οι εγκαταστάσεις τριών εργοστασίων στην Ηλεία λειτουργούσαν  χωρίς την απαιτούμενη αδειοδότηση, ότι δεν είχαν  επιβληθεί οι προβλεπόμενες διοικητικές κυρώσεις (ανάκληση – αναστολή αδειών) , ενώ αναφέρει αδράνεια και μη ανταπόκριση συνεργασίας από τις αρμόδιες υπηρεσίες της νομαρχίας Ηλείας.

Όχι δεν είναι είδηση όλα αυτά και οι πολίτες της Ηλείας δεν πρέπει να μάθουν για τα όσα έγραψε χθες η «Ελευθεροτυπία» και τα όσα αναπαρήγαγαν κάποια τοπικά και όχι μόνο έγκυρα ΜΜΕ.

Ετσι αποφάσισαν οι διαμορφωτές της ενημέρωσης δείχνοντας για μια ακόμη φορά το πρόσωπό τους ,τις  προθέσεις τους  και δινοντας μια εξήγηση σε όλους μας .

ΟΧΙ Η ΚΑΤΑΝΤΙΑ ΤΗΣ ΗΛΕΙΑΣ ΜΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΥΧΑΙΑ

ΕΧΕΙ ΒΑΛΕΙ ΤΟ ΧΕΡΑΚΙ ΤΗΣ ΣΕ ΑΥΤΗ ΚΑΙ Η ...ΞΕΒΡΑΚΩΤΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 

...ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΟΧΗ ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΥΛΟΓΙΕΣ ΕΚΕΙΝΩΝ ΠΟΥ ΣΗΜΕΡΑ ΔΗΘΕΝ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΜΑΣ ! 






Η «ΘΑΜΜΕΝΗ» ΕΙΔΗΣΗ & ΤΑ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ…

Η ΕΙΔΗΣΗ
«Στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ηλείας παραπέμπονται να δικαστούν στις 7/4/11, με την κατηγορία της παράβασης καθήκοντος, οι πρώην αντινομάρχες και νυν αντιδήμαρχοι Πύργου, Αντώνης Καράμπελας και Λεωνίδας Δημουλιάς, μαζί με 4 υπηρεσιακούς παράγοντες της νομαρχίας Ηλείας. Η υπόθεση αφορά παράβαση καθήκοντος σχετικά με την λειτουργία τριών επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνταν χωρίς άδεια και ρύπαιναν το περιβάλλον στο Χάβαρι Αμαλιάδας. Για την ίδια υπόθεση θα παραπεμφθεί σε δίκη που δεν έχει ακόμα προσδιοριστεί και ο βουλευτής ΠΑΣΟΚ και πρώην νομάρχης, Τάκης Δημητρουλόπουλος, μετά την άρση της βουλευτικής του ασυλίας, που ζήτησε ο ίδιος». Η ως άνω είδηση κυριολεκτικά θάφτηκε από τον τοπικό τύπο της Ηλείας.

ΤΑ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ
Απευθυνόμενοι προς τους υπό κατηγορία αιρετούς:
Δεν σας προστατεύουν, όταν δεν συζητάνε αυτό που είναι είδηση.
Δεν σας προστατεύουν, όταν δεν συζητάνε αυτό που έχει ήδη πληροφορηθεί ο κόσμος….
Δεν σας προστατεύουν, αλλά αντίθετα σας υπονομεύουν όταν δεν σας δίνουν ευκαιρία λόγου, να αρθρώσετε μια δημόσια λέξη υποστήριξης του εαυτού σας για το θέμα…
Δεν σας προστατεύουν όταν προσπαθούν να «κρύψουν κάτω απ το χαλί τις λαδιές, ενώ το λάδι ρέει ήδη στο πεζοδρόμιο….»
Δεν σας προστατεύουν όταν το κάνουν «γαργάρα» ενώ όλος ο κόσμος ξέρει…..Σας ενοχοποιούν, δεν το καταλαβαίνετε;
Δεν σας προστατεύουν μ’ αυτόν τον τρόπο.

Καλά! Αυτοί δεν το καταλαβαίνουν. Εσείς δεν το αντιλαμβάνεστε;
Αν δεν είσθε σε θέση να καταλάβετε τέτοια απλούστατα θέματα & να κάνετε μια απλή επικοινωνιακή κίνηση προς το συμφέρον σας, πως θα αντιληφθείτε τον τρόπο με τον οποίο θα βοηθήσετε τον τόπο, που χρήζει ανασυγκρότησης;
Τελικά μήπως γι’ αυτό πηγαίνουμε απ’ το κακό στο χειρότερο….;

ΙΟΝΙΟΝ FM


5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ίσως να θέλουν να σεβαστούν το τεκμήριο αθωότητας των κατηγορουμένων όπως επιτάσσει και ο κώδικας δεοντολογίας της ΕΣΗΕΑ και να περιμένουν, όπως οφείλουν, πριν σπιλωθούν οι υπολήψεις των ανθρώπων με την δημοσιότητα, να βγει δικαστική απόφαση.

ΜΑΚΗΣ ΝΟΔΑΡΟΣ είπε...

ΜΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΟΥ ΣΚΕΠΤΙΚΟ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΠΟΤΕ ΝΑ ΜΑΘΑΙΝΟΥΝ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΑΡΑΠΟΜΠΕΣ ΣΕ ΔΙΚΕΣ ΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΠΡΟΣΩΠΩΝ ΑΛΛΑ ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΠΡΩΤΑ Η ΔΙΚΗ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΝΑ ΜΑΘΟΥΝ...ΑΝ ΜΑΘΟΥΝ...

ΤΙ ΛΕΣ ΡΕ ΦΙΛΕ ?

ΑΥΤΑ ΟΥΤΕ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΔΕΝ ΓΙΝΟΝΤΑΙ !

ΔΗΛΑΔΗ ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΕΙ ΤΟ ΔΙΚΑΣΤΙΚΟ ΚΑΙ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ...

Ανώνυμος είπε...

Είπε ο Νοδάρος ότι είναι ένοχοι; Ότι κατηγορούνται ανέφερε...

Άμα ήταν κανένας φουκαριάρης κατηγορούμενος όμως δε θα μας έπιανε η ευαισθησία και θα εξέλειπαν οι έμμεσες απειλές για τη δεοντολογία της ΕΣΗΕΑ, συνωνόματε ανώνυμε...

Ανώνυμος είπε...

Ρίξε μια ματιά στο Διαύγεια της Ζαχάρως για να δεις ποιος υπογράφει ως δήμαρχος. Έχει θράσος τελικα.

Ανώνυμος είπε...

Η ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΗΣ ΗΛΕΙΑΣ ΕΞΑΡΤΑΤΑΙ ΑΠΟ
ΝΟΜΑΡΧΕΣ - ΔΗΜΑΡΧΟΥΣ Κ.Τ.Λ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΩΝ ΝΑ ΓΡΑΨΟΥΝ!!! ΘΑ ΠΕΙΝΑΣΟΥΝ!
ΗΔΗ ΑΠΟ ΟΤΙ ΛΕΓΕΤΑΙ ΤΟΥΣ ΟΦΕΙΛΟΥΝ ΠΟΛΛΑ ΧΡΗΜΑΤΑ..ΟΠΩΣ ΛΕΕΙ Ο ΜΑΚΗΣ ΘΑ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΝΑ ΓΙΝΕΙ Η ΔΙΚΗ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΘΑ ΓΡΑΨΟΥΝ ΣΤΑ ΣΙΓΟΥΡΑ!!!ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΚΟΤΕΣ..ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ! ΑΠΛΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ...ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΔΕΔΕΙΓΜΕΝΑ!!!

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Η ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΠΟΥ ΟΙ "ΕΡΓΟΛΑΒΟΙ" ΤΗΣ ΗΛΕΙΑΣ ΕΚΛΕΙΣΑΝ ...

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ

ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΤΗΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ

ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΤΗΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ