ΚΑΛΟ ΣΑΣ ΤΑΞΙΔΙ

Σας καλωσορίζω σε αυτή τη σελίδα.

Η περιήγησή της μοιάζει με ένα συναρπαστικό ταξίδι γεμάτο εκπλήξεις και αποκαλύψεις γιά την φωτεινή και την αθέατη πλευρά του Φεγγαριού.

Το ταξίδι μόλις άρχισε…

Να θυμάστε πάντα ότι στην σκοτεινή πλευρά της Σελήνης εκτός των άλλων μπορεί ο καθένας μας να ανακαλύψει την χαμένη του Πόλη…

Γι αυτή όμως θα μιλήσουμε μια άλλη φορά...


ΣΤΟ BLOG ΓΡΑΦΟΥΝ …

ΕΓΩ ,Ο ΜΠΟΥΜΠΗΣ ΜΟΥ … ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ 13 ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ

Τετάρτη 5 Δεκεμβρίου 2012

Ο ΑΝΤΩΝΗΣ ΦΟΥΣΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΤΗΣ ΤΡΑΓΩΔΙΑΣ ΤΩΝ ΦΟΝΙΚΩΝ ΠΥΡΚΑΓΙΩΝ ΤΗΣ ΗΛΕΙΑΣ





Καταδίκη και αυστηρές ποινές για την τραγωδία των πυρκαγιών του Αυγούστου 2007 στην Ηλεία με δεκάδες θύματα.


Εκδόθηκε χθες (4-12-2012), ύστερα από διαδικασία οκτώ (8) μηνών, η απόφαση του Τριμελούς Πλημ/κείου Πύργου Ηλείας, για την καταστροφική πυρκαγιά της 24ης Αυγούστου 2007 στην Αρτέμιδα Ζαχάρως και τα άλλα εκεί χωριά, κατά την οποία βρήκαν τραγικό θάνατο 36 άνθρωποι, μεταξύ των οποίων και μία μητέρα με τα τέσσερα ανήλικα παιδιά της και τη πεθερά της.
             
Ειδικότερα, βάσει της απόφασης αυτής, κηρύχτηκαν ένοχοι για εμπρησμό δάσους από αμέλεια, για κοινό εμπρησμό από αμέλεια και για 36 ανθρωποκτονίες από αμέλεια οι παρακάτω:
  1. Ο τότε Νομάρχης Ηλείας σε ποινή φυλάκισης 49 ετών και 3 μηνών.
  2. Ο τότε Δήμαρχος Ζαχάρως Ηλείας σε ποινή φυλάκισης 59 ετών και 6 μηνών.
  3. Ο τότε Πυροφύλακας Μίνθης Ζαχάρως σε ποινή φυλάκισης 59 ετών και 9 μηνών.
  4. Ο τότε Διοικητής του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Κρεστένων σε ποινή φυλάκισης 5 ετών.
  5. Μία ηλικιωμένη γυναίκα στο χωριό Παλαιοχώρι Ζαχάρως, που έβραζε κόλυβα και, από αμέλεια της, ξεκίνησε και επεκτάθηκε η φωτιά στο δάσος, σε ποινή φυλακίσεως 49 ετών και 9 μηνών.
Το Δικαστήριο, επίσης, αποφάσισε ότι, σε περίπτωση ασκήσεως εφέσεως, αυτή να έχει αναστέλλουσα δύναμη, δηλ. δεν θα οδηγηθούν οι καταδικασθέντες στη Φυλακή, μέχρι να εκδικασθεί η υπόθεση σε δεύτερο βαθμό από το αρμόδιο Εφετείο Πατρών.
             
Συνήγοροι Πολιτικής Αγωγής των συγγενών των θυμάτων ήταν οι κ.κ.Αντ. Φούσας, Δημ. Κουσιουρής και Μανώλης Σταύρου. Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας και την έκδοση της αποφάσεως, ο κ.Αντ. Φούσας, απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις των δημοσιογράφων ,προέβη στην παρακάτω δήλωση:

«Το Δικαστήριο, με τη σημερινή απόφασή του, έδωσε ένα ηχηρό μήνυμα κατά της αδιαφορίας και της ανευθυνότητας των αρμοδίων και υπευθύνων για την προστασία των πολιτών και της περιουσίας του Ελληνικού Κράτους.
Ειδικότερα, καταδίκασε την αμελή συμπεριφορά των αρμοδίων τοπικώς στην Ηλεία τον Αύγουστο του 2007, λόγω της οποίας  βρήκαν τραγικό θάνατο 36 άνθρωποι στην Αρτέμιδα Ζαχάρως και στα γύρω χωριά.
Αποκορύφωμα αυτής της καταστροφής ήταν να βρει τραγικό θάνατο και η μάνα των τεσσάρων ανήλικων παιδιών, την ώρα που προσπαθούσε, να τα σώσει από την πύρινη λαίλαπα, αλλά, δυστυχώς, κάηκαν τελικά και τα 4 ανήλικα παιδιά και η μάνα και η γιαγιά τους.
Με παρεκάλεσαν οι συγγενείς των τραγικών θυμάτων να δηλώσω δημόσια την ικανοποίησή τους προς την Ελληνική Δικαιοσύνη για τη σωστή και δίκαιη απόφασή τους. Είναι δε η πρώτη φορά, μετά από 5 ½ χρόνια, που αισθάνονται ηθική δικαίωση για τον άδικο χαμό των προσφιλών τους προσώπων».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Η ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΠΟΥ ΟΙ "ΕΡΓΟΛΑΒΟΙ" ΤΗΣ ΗΛΕΙΑΣ ΕΚΛΕΙΣΑΝ ...

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ

ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΤΗΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ

ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΤΗΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ