ΚΑΛΟ ΣΑΣ ΤΑΞΙΔΙ

Σας καλωσορίζω σε αυτή τη σελίδα.

Η περιήγησή της μοιάζει με ένα συναρπαστικό ταξίδι γεμάτο εκπλήξεις και αποκαλύψεις γιά την φωτεινή και την αθέατη πλευρά του Φεγγαριού.

Το ταξίδι μόλις άρχισε…

Να θυμάστε πάντα ότι στην σκοτεινή πλευρά της Σελήνης εκτός των άλλων μπορεί ο καθένας μας να ανακαλύψει την χαμένη του Πόλη…

Γι αυτή όμως θα μιλήσουμε μια άλλη φορά...


ΣΤΟ BLOG ΓΡΑΦΟΥΝ …

ΕΓΩ ,Ο ΜΠΟΥΜΠΗΣ ΜΟΥ … ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ 13 ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ

Τρίτη 22 Μαρτίου 2011

ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΑ ΗΛΕΙΑΣ : ΠΕΝΤΕ ΣΕ ΔΙΚΗ ΓΙΑ ΠΑΡΑΛΕΙΨΕΙΣ ΤΟΥ 2005…




ΜΕΡΙΚΕΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΑΡΑΛΕΙΨΕΙΣ ... 

ΠΟΡΙΣΜΑ «ΦΩΤΙΑ» ΤΩΝ 

ΕΠΙΘΕΩΡΗΤΩΝ ΕΛΕΓΚΤΩΝ 

ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ 

ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΑ ΤΗΣ Ν.Α. ΗΛΕΙΑΣ.   

ΤΟΥ ΜΑΚΗ ΝΟΔΑΡΟΥ

Στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ηλείας παραπέμπονται στις 24.3.2011 να δικαστούν με την κατηγορία της παράβασης καθήκοντος , ο πρώην προϊστάμενος της Πολεοδομίας Πύργου Ηλείας και ο νυν αντιδήμαρχος του Πύργου και πρώην αντινομάρχης Ηλείας , για την εικόνα των παραλείψεων που παρουσίασε Διεύθυνση Πολεοδομίας Χωροταξίας και Περιβάλλοντος το 2005 μετά από έλεγχο που πραγματοποίησαν οι Ελεγκτές Επιθεωρητές Δημόσιας Διοίκησης.

Ευθύνες επιρρίπτονται επίσης σε τρεις υπηρεσιακούς παράγοντες , έναν τοπογράφο μηχανικό , έναν αρχιτέκτονα μηχανικό κι έναν πολιτικό μηχανικό οι οποίοι – σύμφωνα με την Έκθεση – παρέβησαν τα καθήκοντά τους.

Όπως αναφέρεται στην από 19/12/2005 Έκθεση Επιθεώρησης – Ελέγχου των επιθεωρητών ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης, Αθανασίας Γεωργίου και Πέτρου Ελευθεριάδη , η διεύθυνση Πολεοδομίας Χωροταξίας και Περιβάλλοντος της ΝΑ Ηλείας :

* Δεν εφάρμοζε ορθώς τις διατάξεις του ΠΔ 8/13.7.1993 , περί του τρόπου έκδοσης οικοδομικών αδειών , με αποτέλεσμα η μη ορθή εφαρμογή του ανωτέρω ΠΔ να επιφέρει πράξεις και παραλείψεις που συνιστούν πειθαρχικές παραβάσεις.

* Δεν ακολουθούσε τον απαιτούμενο τύπο (θεώρηση του βιβλίου πρωτοκόλλου καταχώρηση του έτους , σελιδομέτρηση κλπ) στην τήρηση του πρωτοκόλλου εισερχομένων – εξερχομένων εγγράφων.

* Κατά παράβαση του άρθρου 12 του Ν 2690/1999 είχαν κρατηθεί τριάντα εφτά αριθμοί πρωτοκόλλου κενοί…

* Στο πρωτόκολλο της Διεύθυνσης από 1.9.2005 έως και 25.11.2005 βρέθηκαν εννέα εγγραφές σβησμένες με διορθωτικό και κενά.

* Δεν τηρούσε Ειδικό Βιβλίο καταχώρησης των οικοδομικών αδειών βάση της παρ.6.του άρθρου 4 του ΠΔ 8/13.7.1993.

* Εγκρίσεις άλλων υπηρεσιών για την έκδοση οικοδομικών αδειών , όπου απαιτείτο (αρχαιολογία – δασαρχείο ) κατά κανόνα υπήρχαν αλλά είχαν εκδοθεί εκ των υστέρων…

Ο πρώην προϊστάμενος της Πολεοδομίας Δημήτριος Σπυρούλιας , ερωτηθείς από την «Ε» ανέφερε ότι απλά εκτελούσε εντολές του τότε αντινομάρχη και ότι το θέμα είχε να κάνει με τους αριθμούς πρωτοκόλλου που είχαν κρατηθεί λόγω της αλλαγής ΦΠΑ στις οικοδομικές άδειες. « Δεν έγινε καμιά απολύτως παρατυπία και όλα στην Πολεοδομία λειτουργούσαν άψογα. Αυτό θα φανεί και στο δικαστήριο» - τόνισε ο κ. Σπυρούλιας.Την ίδια άποψη εξέφρασε στην «Ε» και ο πρώην αντινομάρχης Ηλείας και νυν αντιδήμαρχος του Πύργου Αντώνης Καράμπελας .

Σημειώνεται ότι το πόρισμα της ΕΔΕ που πραγματοποίησε για την ανωτέρω υπόθεση η Ν.Α. Ηλείας ήταν απαλλακτικό , για όλα τα εμπλεκόμενα πρόσωπα.-

nodaros@enet.gr



Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Η ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΠΟΥ ΟΙ "ΕΡΓΟΛΑΒΟΙ" ΤΗΣ ΗΛΕΙΑΣ ΕΚΛΕΙΣΑΝ ...

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ

ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΤΗΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ

ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΤΗΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ