ΚΑΛΟ ΣΑΣ ΤΑΞΙΔΙ

Σας καλωσορίζω σε αυτή τη σελίδα.

Η περιήγησή της μοιάζει με ένα συναρπαστικό ταξίδι γεμάτο εκπλήξεις και αποκαλύψεις γιά την φωτεινή και την αθέατη πλευρά του Φεγγαριού.

Το ταξίδι μόλις άρχισε…

Να θυμάστε πάντα ότι στην σκοτεινή πλευρά της Σελήνης εκτός των άλλων μπορεί ο καθένας μας να ανακαλύψει την χαμένη του Πόλη…

Γι αυτή όμως θα μιλήσουμε μια άλλη φορά...


ΣΤΟ BLOG ΓΡΑΦΟΥΝ …

ΕΓΩ ,Ο ΜΠΟΥΜΠΗΣ ΜΟΥ … ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ 13 ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ

Κυριακή 13 Μαρτίου 2011

ΧΡΗΜΑΤΙΚΗ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ ΣΤΟΝ ΠΡΩΗΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΛΕΧΑΙΝΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ




ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΤΗΚΕ Η ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΓΙΑ ΠΑΡΑΒΙΑΣΗ ΤΟΥ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΟΣ ΣΕ ΔΙΚΑΙΗ ΔΙΚΗ .
Η ΥΠΟΘΕΣΗ ΕΙΧΕ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΜΕ ΤΑ ΛΥΟΜΕΝΑ ΣΠΙΤΙΑ ΠΟΥ ΠΡΟΟΡΙΖΟΝΤΑΝ ΓΙΑ ΤΣΙΓΓΑΝΟΥΣ ΑΛΛΑ ΔΟΘΗΚΑΝ ΠΡΟΚΛΟΓΙΚΑ ΣΕ ΑΣΧΕΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ.

Αποζημίωση 3.000 ευρώ στον πρώην δήμαρχο Λεχαινών Ηλείας Δημήτρη Χατζηγιάννη επιδίκασε το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (ΕΔΔΑ) για παραβίαση του δικαιώματος σε δίκαιη δίκη.  

Η σχετική προσφυγή με αριθμό Νο. 41769/08 υποβλήθηκε στο ΕΔΔΑ από το ΕΠΣΕ. Η χώρα μας  κατά το ΕΔΔΑ, παραβίασε το άρθρο 6.1 (δικαίωμα σε δίκαιη δίκη μέσα σε λογική προθεσμία) της Ευρωπαϊκής Σύμβασης Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (ΕΣΔΑ) γιατί η ποινική διαδικασία σε βάρος του πρώην Δημάρχου Λεχαινών Δημήτρη Χατζηγιάννη, από την ημέρα που κλήθηκε να καταθέσει ως κατηγορούμενος κατά την προανάκριση (19 Ιουλίου 2004) μέχρι την αθώωσή του (12 Φεβρουαρίου 2008), κράτησε λίγο περισσότερο από τρεισήμισι χρόνια για ένα βαθμό δικαιοδοσίας.

Η υπόθεση είχε να κάνει με την αποκάλυψη της «Ε» για την διάθεση λυόμενων σπιτιών σε Ελληνες ΡΟΜΑ στο πλαίσιο ειδικού προγράμματος του Υπουργείου Εσωτερικών ,  τα οποία όμως είχαν δοθεί προεκλογικά σε μη δικαιούχους από εκπροσώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.  

Όπως αναφέρεται η Ελλάδα παραβίασε επίσης το Άρθρο 13 (δικαίωμα πραγματικής προσφυγής) της ΕΣΔΑ γιατί δεν υπάρχει στο εσωτερικό δίκαιο ένδικο μέσο για να προσφύγει το κάθε θιγόμενο άτομο από την παραβίαση του δικαιώματος σε δίκαιη δίκη μέσα σε λογική προθεσμία που προβλέπεται από το Άρθρο 6.1 της ΕΣΔΑ.

Ο Εκπρόσωπος του ΕΠΣΕ Παναγιώτης Δημητράς δήλωσε: «Με τη σημερινή απόφαση το ΕΔΔΑ θεώρησε πως μια ποινική διαδικασία που εκκρεμεί στη δικαιοσύνη χωρίς λόγο έστω και μόνο επί τρεισήμισι χρόνια –μια συνηθισμένη κατάσταση στην Ελλάδα- παραβιάζει την αρχή της δίκαιης δίκης και οδηγεί σε επιβολή σημαντικών προστίμων αποζημίωσης των θιγόμενων από το κράτος. Ο δρόμος είναι ανοικτός για κάθε διάδικο σε ποινικές διαδικασίες που δεν οδηγούν σε πρωτόδικη δίκη μέσα σε τρία χρόνια να προσφεύγει στο ΕΔΔΑ για αποζημίωση επικαλούμενος/η την έλλειψη ανάλογου ένδικου μέσου για αποζημίωση στην Ελλάδα. Παράλληλα, η κυβέρνηση και η Βουλή οφείλουν να υιοθετήσουν αμέσως παρόμοιο ένδικο μέσο που να είναι αποτελεσματικό (δηλαδή να αποφασίζει χωρίς καθυστέρηση) για να σταματήσουν οι προσφυγές και οι βέβαιες καταδίκες από το ΕΔΔΑ.»

Η απόφαση είναι οριστική και διαθέσιμη μόνο στα γαλλικά στην ιστοσελίδα:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Η ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΠΟΥ ΟΙ "ΕΡΓΟΛΑΒΟΙ" ΤΗΣ ΗΛΕΙΑΣ ΕΚΛΕΙΣΑΝ ...

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ

ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΤΗΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ

ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΤΗΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ