ΚΑΛΟ ΣΑΣ ΤΑΞΙΔΙ

Σας καλωσορίζω σε αυτή τη σελίδα.

Η περιήγησή της μοιάζει με ένα συναρπαστικό ταξίδι γεμάτο εκπλήξεις και αποκαλύψεις γιά την φωτεινή και την αθέατη πλευρά του Φεγγαριού.

Το ταξίδι μόλις άρχισε…

Να θυμάστε πάντα ότι στην σκοτεινή πλευρά της Σελήνης εκτός των άλλων μπορεί ο καθένας μας να ανακαλύψει την χαμένη του Πόλη…

Γι αυτή όμως θα μιλήσουμε μια άλλη φορά...


ΣΤΟ BLOG ΓΡΑΦΟΥΝ …

ΕΓΩ ,Ο ΜΠΟΥΜΠΗΣ ΜΟΥ … ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ 13 ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ

Τρίτη 2 Οκτωβρίου 2007

ΗΛΕΙΑ: ΑΡΠΑΧΤΗ ΣΤΑ ΠΟΤΑΜΙΑ ΜΕ ΤΟ ΠΡΟΣΧΗΜΑ ΤΩΝ ΑΝΤΙΠΛΗΜΜΥΡΙΚΩΝ ΕΡΓΩΝ...



"Αχ Ηλεια Σταχτοπουτα...
...με την παρθενιά σου χρόνια τώρα βγαλμένη στο σφυρί...
...παραδομένη στους πλασιέ της καμένης γης σου...
Άντε πούλα και το άλλο γυάλινο γαμημένο γοβάκι σου...
Πούλα το να τελειώνουμε!"
Χρηστος Αθανασουλας
ΤΟΥ ΜΑΚΗ ΝΟΔΑΡΟΥ

Αρπαχτή…στα πανάκριβα αδρανή υλικά στον Πηνειακό Λάδωνα πλησίον της κοινότητας Εφύρας, πραγματοποιούν τις τελευταίες ημέρες εργολάβοι της Ηλείας με το πρόσχημα της εκτέλεσης των αντιπλημμυρικών έργων και την ανοχή της Κτηματικής Υπηρεσίας Ηλείας.

Η προκλητική …λοβιτούρα περιγράφεται με λεπτομέρειες , στο ΑΠ.7942/27/9/2007 έγγραφο της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών της Νομαρχίας Ηλείας , το οποίο εστάλη στον γενικό γραμματέα της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος , στην Γενική Διεύθυνση Δημοσίων Εργων και στην Κτηματική Υπηρεσία Ηλείας.

« Ή υπηρεσία μας πραγματοποίησε αυτοψία στον Πηνειακό Λάδωνα κατάντη της Γέφυρας του Σιμόπουλου στο ΔΔ Εφύρας και διαπίστωσε ότι οι εργασίες που πραγματοποιούνταν ήταν αμμοχαλικοληψία και όχι αντιπλημμυρική προστασία . Παντού γινόταν άναρχη αμμοχαλικοληψία δημιουργώντας μεγάλους κρατήρες και μεγάλα χαντάκια εντός της ενεργής κοίτης . Τμήμα από το υλικό που εξορύχτηκε από τον ποταμό είχε απομακρυνθεί , εντός του ποταμού είχαν τοποθετηθεί κοσκίνες διαχωρισμού του υλικού κα δεν είχαν κατασκευαστεί τα απαραίτητα αναχώματα προστασίας.» - επισημαίνει στην αυτοψία της η Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών Ηλείας και απαιτεί να σταματήσει η αλλόγιστη και άναρχη αμμοχαλικοληψία στον Πηνειακό Λάδωνα και να παραδωθεί ο ποταμός στην φυσική του κατάσταση.

Στο θέμα παρενέβη χθες και η Νομαρχιακή Επιτροπή του ΣΥΝ στην Ηλεία η οποία αφού κατήγγειλε ότι διάφοροι εργολάβοι που εκτελούν υποτίθεται αντιπλημμυρικά έργα , έχουν προβεί τελευταία σε ένα όργιο αυθαίρετης και παράνομης αμμοχαλικοληψίας, ζήτησε την άμεση παρέμβαση της νομαρχίας Ηλείας.

« Δυστυχώς για πολλοστή φορά τα μεγάλα οικονομικά συμφέροντα που κρύβονται πίσω από τις εταιρείες εξόρυξης αδρανών υλικών που δρουν στην Ηλεία , φαίνονται να είναι ισχυρότερα των νόμων του Κράτους. Οι αρμόδιες αρχές σιωπούν προκλητικά στην οικολογική καταστροφή η οποία θα έχει άμεσες επιπτώσεις στο περιβάλλον. Το πλιάτσικο στον Πηνειακό Λάδωνα είναι μόνο ένα μικρό κομματάκι από το παζλ της απερίγραπτης εικόνας και της αρπαχτής που έχει στηθεί τα τελευταία χρόνια γύρω από τα ποτάμια της Ηλείας .» - αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Ενωση Πολιτών για την Οικολογία και το Περιβάλλον Ηλείας (ΕΠΟΠ) και καλεί τον εισαγγελέα και τον Επιθεωρητή Δημόσια Διοίκησης να παρέμβουν άμεσα επί του θέματος.-

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Καταστρέφουν την Πηνεία με μαφιόζικη νοοτροπία και εγκληματικές πράξεις!

Είμαστε πολύ ευγνώμων για την περιβαλλοντική σας ευαισθησία και τη σχετική αρθρογραφία σας. Μπράβο σας!
Μια και τα υπουργεία και οι αρχές προφανώς δεν φτάνουν μέχρι την επαρχία, θα ήθελα να καταγγείλω δια μέσου αυτού του τρόπου τη φοβερή καταστροφή και καταπάτηση στην Πηνεία, Νομό Ηλείας, από κατοίκους και αγρότες της περιοχής που μετατρέπουν ακατάπαυστα άγρια φύση (δηλ. εθνική περιουσία που ανήκει σε όλους μας, ή αν θέλετε: σε κανέναν) σε ιδιωτικούς τους χώρους για προσωπικό τους και μόνο συμφέρον. Και αυτό συνεχώς, ξεδιάντροπα και ανενόχλητα μπροστά στα μάτια όλων.
Στην Πηνεία (που παλαιότερα έκρυβε απίστευτες ομορφιές) εδώ και χρόνια γίνονται αφάνταστες παραβιάσεις του νόμου εις βάρος του περιβάλλοντος και συνεπώς απέναντι σε κάθε πολίτη που ζει εκεί.

Θα σας αναφέρω μερικά παραδείγματα:

- Τεράστιες περιοχές δημόσιας γης - πρώην πολύτιμοι βιότοποι - παρόχθια και στις κοίτες του ποταμού Πηνειού (Λάδωνα) έχουν μετατραπεί σε χωράφια μετά από ανάλογη ...αποψίλωση).

Επιπλέον έχουν στηθεί διάφορα κτήσματα όπως τεράστιες αποθήκες κ.α. (Αυτά όλα φαίνονται ξεκάθαρα ακόμα και από το google maps, όποιος θέλει να τα δει και δεν θέλει να εθελοτυφλεί μπορεί να τα δει!

- Άπειρα χωράφια και ελαιοστάσια ξαφνικά ξετρύπωσαν πάνω στις βουνοκορφές όπως π.χ. αυτές γύρω από το χωριό Οινόη, αφού βέβαια πρώτα κάηκαν (γιατί κάηκαν άραγε;)

- στις κοίτες του ποταμού Πηνειού (Λάδωνα) γίνονται παράνομες αμμοληψείες κατάσταση που έχει καταντήσει ...κόλαση, από φυσικό τοπίο που ήταν παλιά (και εδώ βλ. πάλι google maps).

- στα ρέμματα της περιοχής γίνονται ...αποψηλώσεις με αυθαίρετο τρόπο, δηλαδη με άλλα λόγια ο καθένας ...ανοίγει τα χωράφια του όπως θέλει και ειδικά μετα την μεγάλη πυρκαγιά του 2007 η κατάσταση είναι ανεξέλεγκτη!

Οι πρώην βιότοποι έχουν μετατραπεί σε χωράφια, χωματερές και τσακισμένα τοπία!
Το σύνθημα εδώ στην «Άγρια Δύση» είναι «μπείτε σκύλοι, αλλέστε». Που είναι η πολιτεία; Αλλά και που είναι οι ΕΝΕΡΓΟΙ πολίτες;

Δεν υπάρχει νόμος, δεν υπάρχει έλεχγος. Ο ένας καλύπτει τον άλλον και όλοι είναι μέσας στο κόλπο. Κοινοτάρχες μέσα, πολίτες μέσα, όλοι μέσα. Η πελατοκρατεία σε όλο το μεγαλείο της!

Έλεος. Για την συγκεκριμένη περιοχή, ένας αγροφύλακας υπήρχε μόνο και αυτόν διάφοροι πολίτες τον ...απειλούσαν!

Εμείς ως πολίτες που στεκόμαστε μπροστά σε αυτή την καταστροφή, βλέποντας τις αρχές να αδρανούν και να επιδοκιμάζουν όλες αυτές τις παρανομίες, ή μάλλον, να είναι μέρος της παρανομίας και παρότρυνση συνάμα, τί μπορούμε να κάνουμε;

Ελπίζουμε εσέις να μπορέσετε να ρίξετε το φως της πλατιάς δημοσιότητας στα εγκλήματα αυτά. Ερευνήστε το θέμα και θα ...τρίβετε τα μάτια σας! Δημοσιεύστε το θέμα! Βοηθείστε να σταλούν περιβαλλοντικοί επιθεωρητές ή οποιονδήποτε άλλο τέλος πάντων στην Πηνεία! Να μαζέψουμε υπογραφές, να πιέσουμε, ό,τι χρειαστεί.

Κουνήστε το «ραβδί» της δημοσιότητας, διότι από την τοπική κοινωνία δεν περιμένουμε τίποτα να γίνει ή να αλλάξει. Η κατάσταση έχει καταντήσει σκέτη μάφια!

Όμως δεν αντέχουμε άλλο να βλέπουμε να καταρρέει ό,τι έχει απομείνει με αυτόν τον αυθαίρετο και ελεεινό τρόπο σε αυτό τον πανέμορφο τόπο και να μένουμε με διπλομένα τα χέρια!

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Η ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΠΟΥ ΟΙ "ΕΡΓΟΛΑΒΟΙ" ΤΗΣ ΗΛΕΙΑΣ ΕΚΛΕΙΣΑΝ ...

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ

ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΤΗΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ

ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΤΗΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ