ΚΑΛΟ ΣΑΣ ΤΑΞΙΔΙ

Σας καλωσορίζω σε αυτή τη σελίδα.

Η περιήγησή της μοιάζει με ένα συναρπαστικό ταξίδι γεμάτο εκπλήξεις και αποκαλύψεις γιά την φωτεινή και την αθέατη πλευρά του Φεγγαριού.

Το ταξίδι μόλις άρχισε…

Να θυμάστε πάντα ότι στην σκοτεινή πλευρά της Σελήνης εκτός των άλλων μπορεί ο καθένας μας να ανακαλύψει την χαμένη του Πόλη…

Γι αυτή όμως θα μιλήσουμε μια άλλη φορά...


ΣΤΟ BLOG ΓΡΑΦΟΥΝ …

ΕΓΩ ,Ο ΜΠΟΥΜΠΗΣ ΜΟΥ … ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ 13 ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ

Δευτέρα 26 Νοεμβρίου 2007

ΤΑ ΖΩΝΙΑΝΑ ΤΗΣ ΗΛΕΙΑΣ (Ν7)...




Παρά τις συνταρακτικές αποκαλύψεις , τα πληρωμένα "παπαγαλάκια" των μεγαλοδικηγόρων και των μπάτσων της Ηλείας, ισχυρίζονται ότι όλα είναι υπερβολές και ότι φταίνε οι κακοί δημοσιογράφοι...



Ν. ΚΑΡΠΕΤΑΣ Ο πρώην εισαγγελέας, που υπηρέτησε σε Αμαλιάδα και Κρήτη, αποκαλύπτει:
«Κάπνιζαν χασίς στο διάδρομο των δικαστηρίων»

Του ΜΑΚΗ ΝΟΔΑΡΟΥ

Δίκες με κατηγορούμενους και μάρτυρες να καπνίζουν χασίς (!!!) στους διαδρόμους των δικαστηρίων της Αμαλιάδας, αστυνομικούς να κλέβουν τα πειστήρια των υποθέσεων ναρκωτικών από το δικαστικό μέγαρο της πόλης με τριαξονικά φορτηγά (!), πιέσεις, απειλές, ύποπτα παιχνίδια από συνδικαλιστές αστυνομικούς, αλλά και παρεμβάσεις εν ενεργεία πολιτικών προσώπων υπέρ των κυκλωμάτων διαφθοράς της Ηλείας, αποκαλύπτει στην «Ε» ο πρώην εισαγγελέας Νικόλαος Καρπέτας, που είχε υπηρετήσει την περίοδο 1995-1997 στην Αμαλιάδα και είχε χειριστεί πολλές από τις υποθέσεις διαφθοράς.

Ν. ΚαρπέταςΟ πρώην εισαγγελικός λειτουργός, που είχε υπηρετήσει και στο Ηράκλειο της Κρήτης, σημειώνει ότι στην Ηλεία τα πράγματα ήταν και είναι περισσότερο σκοτεινά... απ' ό,τι σήμερα στα Ζωνιανά. Η εικόνα είναι πιο ζοφερή, τα αδικήματα βαρύτερα και επιπλέον τη διαχείριση της εγκληματικότητας την έκαναν ουσιαστικά οι αρχές, σε αντίθεση με την Κρήτη, που τη βασική διαχείριση την έχουν οι πολίτες.«Τα εγκλήματα που συνέβησαν στην Ηλεία ασφαλώς είναι πιο ειδεχθή από εκείνα των Ζωνιανών και πιο "εγκεφαλικά" θα έλεγα, καθώς υπήρξαν καλά οργανωμένα σχέδια... Και όπως καταλαβαίνετε, όπου σε τέτοια ζητήματα εμπλέκονται οι αστυνομικοί, τα πράγματα είναι πιο επικίνδυνα», αναφέρει ο κ. Καρπέτας.


Πολιτικά πρόσωπα συγκαλύπτουν και πιέζουν...Οπως αποκαλύπτει, στην Κρήτη και στην Ηλεία υπήρχε και υπάρχει μια προσπάθεια συγκάλυψης όλων αυτών των κυκλωμάτων. Ενα μαύρο πέπλο σκεπάζει τα πάντα... από πάνω μέχρι κάτω, με κάποια πολιτικά πρόσωπα να κάνουν τα στραβά μάτια και να πιέζουν... υπέρ των κυκλωμάτων διαφθοράς. «Και στις δύο περιοχές το έζησα αυτό. Με έπαιρναν τηλέφωνο στο γραφείο μου από τα γραφεία εν ενεργεία πολιτικών προσώπων και μου έλεγαν σε φιλικό τόνο να πάω κάποιες υποθέσεις στα μαλακά. Δυστυχώς, σχεδόν όλοι εκείνοι που εμπλέκονταν στα κυκλώματα είχαν σχέσεις με άτομα που εργάζονταν στα πολιτικά γραφεία. Είχαν, όπως λέμε, ισχυρές πλάτες... Ομως το θέμα εδώ είναι ότι ένας δικαστικός λειτουργός ποτέ δεν πρέπει να υποχωρεί και να επηρεάζεται από τέτοιου είδους τηλεφωνήματα αν διαθέτει ελάχιστη πυγμή, θάρρος, αλλά και σεβασμό σε αυτό που κάνει», τονίζει ο κ. Καρπέτας. «Στην Ηλεία το απόστημα της διαφθοράς αστυνομικών-πολιτών δεν έσπασε από τη μεταξύ τους σύγκρουση. Το απόστημα, με όποιο κόστος, διότι κάποια στιγμή κινδύνευσαν και ανθρώπινες ζωές, το πιέσαμε εμείς για να σπάσει. Γι' αυτό και τότε δεν μπορούσε να υπάρξει εύκολα δημοσιότητα. Θυμάμαι τότε ότι δεν ήταν εύκολο να βρούμε μάρτυρες.


Τα στόματα ήταν ερμητικά κλειστά», αναφέρει ο πρώην εισαγγελικός λειτουργός και στη συνέχεια καυτηριάζει τη στάση των συνδικαλιστών αστυνομικών της Ηλείας στο όλο ζήτημα.


Με το μέρος των επίορκων οι συνδικαλιστές αστυνομικοίΟπως λέει: «Ο ρόλος της τοπικής Ενωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων ήταν πολύ περίεργος τότε. Συγκάλυψε με τις ανακοινώσεις της το όλο θέμα και προσπάθησε να μεταδώσει παντού ότι δήθεν δεν είχε συμβεί κάτι το αξιόλογο. Μάλιστα έδινε τέτοιες πληροφορίες και προς τα επάνω, χαρακτηρίζοντας τον αστυνομικό Δημήτρη Γεωργίου, που ερευνούσε τότε τις υποθέσεις, σαν παλαβό, που λέει ό,τι θέλει και που έχει προηγούμενα με κάποιους αξιωματικούς. Αυτή την εικόνα έδωσαν τότε στο υπουργείο Δημόσιας Τάξης και στον αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ. Και βεβαίως αυτή η εικόνα υποστηρίχθηκε μετά και στα δικαστήρια που ακολούθησαν, χωρίς όμως να περάσει στους δικαστές».


Παρακολουθήσεις και «γιάφκες» στην ΑθήναΟ πρώην εισαγγελικός λειτουργός αναφέρεται και στον πόλεμο που δέχθηκε από τους επίορκους αστυνομικούς, καθώς και στις ψυχολογικές πιέσεις που του ασκούσαν με σκοπό να παρατήσει την έρευνα στη μέση. «Το κύκλωμα των αστυνομικών έκανε τότε απίστευτο πόλεμο εναντίον μου, με πλήθος αναφορών και κατηγοριών, χωρίς όμως να καταφέρει κάτι. Το οργανωμένο αυτό κύκλωμα των αστυνομικών προσπάθησε να με εξοντώσει με ποικίλους τρόπους, διαδικαστικούς, εξωτερικούς κ.λπ. Το ίδιο υπέστη και ο αστυνόμος που ερευνούσε μαζί μου. Με έπαιρναν τηλέφωνο στο σπίτι μου και με απειλούσαν. Επίσης κάποια στιγμή διαπίστωσα ότι με παρακολουθούσαν με αυτοκίνητα στην Αθήνα όπου είχα την οικογένειά μου.Δεν θέλησα τότε όμως να το τραβήξω, εκτιμώντας ότι θα δημιουργούσα σοβαρό πρόβλημα στην οικογένειά μου γενικότερα. Ολοι αυτοί, αστυνομικοί και πολίτες στην Ηλεία, είχαν διασυνδέσεις με τον υπόκοσμο της Αθήνας και με νυχτερινά καταστήματα. Οι συναλλαγές τους ήταν ναρκωτικά και γυναίκες... Τότε, έπειτα από έρευνες, βρήκαμε και δύο διαμερίσματα "γιάφκες" στην περιοχή της Καλλιθέας, στα οποία διέμεναν διάφοροι κατά καιρούς, με σκοπό να αποφύγουν τις συλλήψεις», αναφέρει ο κ. Καρπέτας και προσθέτει:


«Κάπνιζε χασίς σαν να μην έτρεχε τίποτα»«Οταν πρωτοπήγα στα δικαστήρια της Αμαλιάδας, μια μέρα δικάζοντας στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο ένιωσα ξαφνικά να έρχεται στη μύτη μου μυρωδιά από χασίς! Εκανα δίκη και κάποιος μάρτυρας σε υπόθεση, έξω από την αίθουσα του δικαστηρίου, είχε ανάψει ένα τσιγάρο με ινδική κάνναβη και το κάπνιζε κανονικά σαν να μην έτρεχε τίποτα! Δεν διέκοψα τη δίκη και δεν είπα τίποτα εκείνη τη στιγμή γιατί θα γινόταν χαμός. Ομως αμέσως ενημέρωσα την Αστυνομία και διέταξα την απαγόρευση του καπνίσματος μέσα στο δικαστικό μέγαρο. Λίγο αργότερα κάποιοι μπήκαν στα δικαστήρια της Αμαλιάδας και έκλεψαν τα πειστήρια από υποθέσεις ναρκωτικών, φορτώνοντας ένα τριαξονικό φορτηγό και με το αυτοκίνητο της Ασφάλειας Αμαλιάδας να κρατάει τσίλιες...».


Υπάρχουν ακόμα κυκλώματα που δρουν ανενόχληταΟ κ. Καρπέτας υποστηρίζει ότι, παρά τις τότε αποκαλύψεις και καταδίκες, τα κυκλώματα της διαφθοράς και της διαπλοκής υπάρχουν ακόμη στην Ηλεία και δρουν ανενόχλητα. «Εκτιμώ ότι τα κυκλώματα διαφθοράς και εγκληματικότητας υπάρχουν ακόμη στην Ηλεία. Εκτιμώ ότι και πάλι είναι θέμα χρόνου να βγουν προς τα έξω. Δεν νομίζω ότι μετά τις τότε έρευνες εξέλιπεν η εγκληματικότητα στο νομό. Εκτιμώ ότι όλα εκείνα τα κυκλώματα σιγά σιγά έχουν αποκτήσει ξανά σάρκα και οστά και δρουν και σήμερα στην περιοχή. Τα πρόσφατα γεγονότα το αποδεικνύουν. Δεν μπορώ επίσης να πιστέψω, με βάση τα όσα έζησα τότε, ότι και σήμερα σε αυτά τα κυκλώματα δεν υπάρχουν και αστυνομικοί», τονίζει.


Ο πρώην εισαγγελέας εξηγεί ότι: «Αν σήμερα βγήκα και είπα κάποια πράγματα με το όνομά τους, το έκανα απλά για να σταλεί ένα μήνυμα πρώτα στον κόσμο, στους πολίτες, ότι θα πρέπει να γίνει κάποια αφύπνιση των συνειδήσεων και να αναλογιστούμε τις ευθύνες που έχουμε όλοι μας για το σύστημα, το οποίο, κακά τα ψέματα, είναι ξεχειλωμένο... Βεβαίως το μήνυμα απευθύνεται και προς τις αρχές και στους πολιτικούς μας. Πρέπει να καταλάβουν επιτέλους ότι οι πελατειακές σχέσεις που έχουν με όλους αυτούς αποδεικνύεται ότι είναι καταστροφική. Επίσης ήθελα να μαθευτούν και κάποια πράγματα. Διότι θα πρέπει να το καταλάβουν όλοι ότι η δημοσιότητα και η δημοσιογραφική έρευνα είναι εκείνη που τσακίζει το οργανωμένο έγκλημα».Για πολιτική κάλυψη των κυκλωμάτων διαφθοράς στην Ηλεία έκανε χθες λόγο και ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αμαλιάδας, Απόστολος Λιώσης. «Ολα εκείνα τα κυκλώματα δρούσαν με την κάλυψη πολιτικών. Οπως εμείς έχουμε προστάτες τους αγίους της εκκλησίας, έτσι κι εκείνοι έχουν σαν προστάτες τους τούς πολιτικούς. Δυστυχώς σήμερα υπάρχει μια περιρρέουσα ατμόσφαιρα ότι η δράση εκείνων των κυκλωμάτων συνεχίζεται ακόμη με πολιτική κάλυψη. Δεν έχω υπόψη μου κάτι συγκεκριμένο, αλλά τα μηνύματα που λαμβάνω από διάφορες πηγές αυτό αναφέρουν», δήλωσε στην «Ε» ο κ. Λιώσης.


ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ - 26/11/2007

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

sygharitiria kai kali dynami o dromos einai makris : gallia:

Ανώνυμος είπε...

bravosou ;kai sygharitiria

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Η ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΠΟΥ ΟΙ "ΕΡΓΟΛΑΒΟΙ" ΤΗΣ ΗΛΕΙΑΣ ΕΚΛΕΙΣΑΝ ...

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ

ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΤΗΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ

ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΤΗΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ