ΚΑΛΟ ΣΑΣ ΤΑΞΙΔΙ

Σας καλωσορίζω σε αυτή τη σελίδα.

Η περιήγησή της μοιάζει με ένα συναρπαστικό ταξίδι γεμάτο εκπλήξεις και αποκαλύψεις γιά την φωτεινή και την αθέατη πλευρά του Φεγγαριού.

Το ταξίδι μόλις άρχισε…

Να θυμάστε πάντα ότι στην σκοτεινή πλευρά της Σελήνης εκτός των άλλων μπορεί ο καθένας μας να ανακαλύψει την χαμένη του Πόλη…

Γι αυτή όμως θα μιλήσουμε μια άλλη φορά...


ΣΤΟ BLOG ΓΡΑΦΟΥΝ …

ΕΓΩ ,Ο ΜΠΟΥΜΠΗΣ ΜΟΥ … ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ 13 ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ

Κυριακή, 4 Νοεμβρίου 2007

ΟΛΟΙ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΕΜΠΑΘΕΙΣ ΜΕ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΖΑΧΑΡΩΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙΗ ΧΑΜΕΝΗ ΤΙΜΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑΣ ΣΤΗΝ ΗΛΕΙΑ
Μετά τον "στημένο" δημοσιογράφο Κώστα Βαξεβάνη του Αλφα - κατά τα λεγόμενα του δημάρχου Πανταζή Χρονόπουλου και τον "εμπαθή" Μάκη Νοδάρο της Ελευθεροτυπίας , μιά ακόμη "κακή" δημοσιογράφος η Ντίνα Μπατζιά του περιοδικού ΑΝΤΙ περιγράφει τις αθλιότητες της Ζαχάρως αλλά και τα ερωτηματικά που υπάρχουν γύρω από διάφορα θέματα.Είναι άραγε και αυτή στο παιχνίδι κατά του έντιμου και αθώου σε όλα δημάρχου της πόλης και των φίλων του?
Την ίδια ώρα οι τοπικοί δημοσιογράφοι της Ηλείας σιωπούν προκλητικά στις αποκαλύψεις...και τα πληρωμένα "γιουσουφάκια- παπαγαλάκια" εξακολουθούν να κάνουν τον Κινέζο...

ΤΗΣ ΝΤΙΝΑΣ ΜΠΑΤΖΙΑ ΣΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΑΝΤΙ

Ανεξέλεγκτο εμπόριο καμένων κορμών και χάραξη παραλιακού δρόμου μες σε αμμοθίνες της προστατευμένης περιοχής

Με την ανοχή των τοπικών αρχών, καθημερινά δεκάδες ιδιώτες, άγνωστοι, ανεξέλεγκτα μπαίνουν στο δάσος του Καϊάφα, κόβουν με πριόνια τους ριγμένου στο χώμα καμένους κορμούς πεύκων και φορτώνουν τα αγροτικά και τα φορτηγά τους με αυτά. Ακριβώς απέναντι από τη λιμνοθάλασσα και δίπλα στο δρόμο. Και μεταξύ αυτών των δέντρων, αρκετά δεν είχαν καταστραφεί εντελώς, είχαν πράσινα κλαράκια ή πέταξαν ήδη μέσα σε ένα μήνα από τη φωτιά.
Υλοτομούν δηλαδή σε περιοχή που προστατεύεται από τη Natura 2000. Κι ο δασάρχης Κρέστενας λέει πως δεν τα εμπορεύονται, τα παίρνουν για δική τους χρήση ντόπιοι, αφού τα έκοψε πρώτα ο στρατός. Ακριβώς δίπλα η Εταιρεία Τουριστικών Ακινήτων άνοιξε τάφρο για να περάσουν σωληνώσεις δικτύου ύδρευσης. Κάτοικοι όμως λένε πως γι’ αυτό κόπηκαν και πολλά υγιή δέντρα. «Της τρελής γίνεται, κανείς δεν ξέρει ποιος, γιατί και με ποιανού εντολή κόβει ξύλα», λέει κι ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης στο δήμο Ζαχάρως Γιώργος Μπούσμπουρας.
Περί μελέτης περιβαλλοντικών επιπτώσεων σε τέτοιες ευαίσθητες περιοχές ακούει κανείς;


Όταν οι παρανομίες γίνονται από τον ίδιο τον δήμαρχο…
…κι όταν πολιτικό κόμμα αποφασίζει να κάνει ρεπορτάζ…

Η Νομαρχιακή επιτροπή του ΚΚΕ Ηλείας κατήγγειλε τον δήμαρχο Ζαχάρως Πανταζή Χρονόπουλο για παράνομη προσπάθεια οικοπεδοποίησης και καταστροφής του περιβάλλοντος, παρουσιάζοντας και αποδεικτικά στοιχεία φωτογραφίες από τις έκνομες ενέργειες. Δημόσια, σε συνέντευξη Τύπου, αποκάλυψε ότι τις «...με μπουλντόζες και γκρέιντερ, που μάλιστα απασχολούνται εκεί αντί να συμμετέχουν στα επείγοντα αντιπλημμυρικά έργα, ο δήμαρχος της Ζαχάρως καταστρέφει το περιβάλλον, μια παράνομη πράξη που αν την έκανε άλλος πολίτης, τώρα θα ήταν φυλακή...».
Κατάγγέλεται πως ο δήμαρχος διανοίγει τον παράνομο δρόμο σε προστατευόμενη παραθαλάσσια περιοχή μέσα στην οποία υπάρχουν αμμόλοφοι που καταστρέφονται, το περιβάλλον με κάθε τρόπο και μέρα με τη μέρα, με μπουλντόζες και φωτιές θυσιάζεται στον βωμό του κέρδους, χωρίς να επεμβαίνει κανείς εκ των αρμοδίων. Μιλάμε για έναν παραλιακό δρόμο από το Μπισκινόρεμα μέχρι τον Κακόβατο, άκαυτο κι απείραχτο κατά τα άλλα.

Αλλά και ο δημοτικός σύμβουλος Ζαχάρως Χαράλαμπος Σαντάρμης δήλωσε πως «Ο δήμαρχος την τελευταία τριετία έχει ανοίξει παράνομα δρόμο στην παραλία ισοπεδώνοντας και καταστρέφοντας αμμόλοφους. Η περιοχή είναι προστατευόμενη. Για το θέμα έχει επιληφθεί η Δικαιοσύνη. Δυστυχώς, τούτες τις μέρες κάποιοι βρήκαν την ευκαιρία να ολοκληρώσουν την οικολογική καταστροφή στον βωμό των οικονομικών συμφερόντων»
Και δυο ακόμη ερωτήματα

ü Πως και δεν κάηκαν τα μπαγκαλόουζ ιδιοκτησίας του δημάρχου Χρονόπουλου κοντά στη λίμνη Καϊάφα, τα οποία έχει δώσει σε γερμανό επιχειρηματία για να μη φαίνεται ο ίδιος; Γιατί δεν έφτασε εκεί η φωτιά ή τέλος πάντων ποιος φρόντισε να σβήσει έγκαιρα ή να κόψει δέντρα για να μην καεί η επιχείρηση;
ü Πως και δεν άρπαξε η βίλα του δημάρχου στο Λαπίθα, αυτή η γνωστή που έχει φάτσα θέα τη λίμνη Καϊάφα; Ενώ τα υπόλοιπα κατακάηκαν;


ΣΤΙΣ ΑΠΟΘΗΚΕΣ ΒΟΗΘΕΙΑΣ

Και να που κοντά δυο μήνες μετά τις φωτιές, μετά από τους ψίθυρους, τα φοβισμένα λόγια τρομοκρατημένων ντόπιων που ήξεραν αλλά δεν μιλούσαν, έφτασε η ώρα του εισαγγελέα για την κεντρική αποθήκη που στέγαζε τη βοήθεια χιλιάδων ανθρώπων προς τους πυρόπληκτους του δήμου Ζαχάρως. Εκεί που η διαχείριση υλικού όσων από καρδιάς έσπευσαν να στείλουν, γινόταν από το δήμο κατά πως ήθελε και βολευόταν και βόλευε, κι ούτε το ένα τρίτο δεν έφτανε στους πραγματικούς πυρόπληκτους.

Την παρέμβαση του εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ηλείας ζήτησαν ο επικεφαλής τής ελάσσονος μειοψηφίας του νομαρχιακού συμβουλίου Ηλείας, στέλεχος του ΚΚΕ και μέλος της Πανηλειακής Επιτροπής Αγώνα για την αποκατάσταση των πυρόπληκτων, Γιώργος Καραπάνος, και ο επικεφαλής της μειοψηφίας του Δήμου Ζαχάρως Γιώργος Μπούσμπουρας, για να εξακριβωθεί τι έγινε σ’ αυτή τη τεράστια αποθήκη στη Ζαχάρω με τη βοήθεια. Από καιρό, από την πρώτη βδομάδα μετά τις πυρκαγιές είχαν ακουστεί σημεία και τέρατα. Από ανθρώπους που είδαν με τα μάτια τους, από μη πυρόπληκτους που πήγαν να βοηθήσουν σαν εθελοντές, κι από οργανώσεις όπως ο Ερυθρός Σταυρός που σηκώθηκε κι έφυγε από τη Ζαχάρω βλέποντας φαινόμενα τέτοια.

Οι κάτοικοι των πυρόπληκτων περιοχών, αλλά και κάποιοι εθελοντές που εργάστηκαν στις συγκεκριμένες αποθήκες, και οι Καραπάνος και Μπούσμπουρας, καταγγέλλουν ότι η βοήθεια προς τους πυρόπληκτους κατοίκους γίνεται με αδιαφανείς διαδικασίες και με απίστευτη προχειρότητα, με αποτέλεσμα κάποιες οικογένειες που έχουν πραγματική ανάγκη να μη λαμβάνουν αυτά που τους χρειάζονται. Ακόμη, μιλούν και για μαυραγορίτες και «αρπαχτές» ακριβών αντικειμένων, τα οποία, ενώ προορίζονταν για τους πυρόπληκτους, εξαφανίστηκαν μυστηριωδώς από τη συγκεκριμένη αποθήκη, χωρίς ποτέ κάποιος να δώσει εξηγήσεις.
Και ο αντιδήμαρχος κοινωνικής πρόνοιας Γιάννης Σχίζας που έχει την αποθήκη υπ’ ευθύνη του να δηλώνει πως δεν έχει στα χέρια του κατάσταση με τους δικαιούχους πυρόπληκτους. Κατά τα άλλα, να λέει πως οι κατηγορίες για αδιαφάνεια κλπ είναι ανυπόστατες, και πως τα έχουν βάλει με το δήμο Ζαχάρως που όλοι δουλεύουν και κουράζονται για να εξυπηρετήσουν τον κόσμο.Μιλήσαμε με την Ειρήνη Τσεκούρα που μένει με την οικογένειά της στη ζαχάρω από το 2004, δεν είναι πυρόπληκτη, κι όμως από τη πρώτη μέρα είναι εκεί σαν εθελόντρια. Και τι δεν είδαν τα μάτια της! Από την επομένη της φωτιάς, 26 Αυγούστου, μέχρι τώρα έχει καθαρίσει, τακτοποιήσει, κουβαλήσει, φορτώσει κιλά και κιλά βοήθειας. Μαζί με άλλους εθελοντές που ήρθαν αυτόνομα, με κλιμάκια προσκόπων από όλη την Ελλάδα και του Ερυθρού Σταυρού. Μιλάει για ένα απίστευτο αλαλούμ, για παροχή βοήθειας ειδικά ακριβών πραγμάτων –ηλεκτρικά είδη, δερμάτινα, αλυσοπρίονα- σε ανθρώπους που μόνο πυρόπληκτοι δεν ήταν. Παιχνίδια και χατίρια με την ανθρωπιστική βοήθεια, σε βάρος όσων την έχουν πραγματικά ανάγκη. Τις νύχτες έμπαιναν φορτηγά, φόρτωναν κι εξαφανίζονταν. Κι αυτά έγιναν ακόμη και με ονομαστικά πακέτα βοήθειας. Ζητούν να γίνει έλεγχος, να παρέμβει ο εισαγγελέας για όλες τις παρανομίες που καταγγέλλουν, ενώ τις επόμενες μέρες είναι πολύ πιθανό να δούμε και μηνύσεις.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Η ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΠΟΥ ΟΙ "ΕΡΓΟΛΑΒΟΙ" ΤΗΣ ΗΛΕΙΑΣ ΕΚΛΕΙΣΑΝ ...

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ

ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΤΗΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ

ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΤΗΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ