ΚΑΛΟ ΣΑΣ ΤΑΞΙΔΙ

Σας καλωσορίζω σε αυτή τη σελίδα.

Η περιήγησή της μοιάζει με ένα συναρπαστικό ταξίδι γεμάτο εκπλήξεις και αποκαλύψεις γιά την φωτεινή και την αθέατη πλευρά του Φεγγαριού.

Το ταξίδι μόλις άρχισε…

Να θυμάστε πάντα ότι στην σκοτεινή πλευρά της Σελήνης εκτός των άλλων μπορεί ο καθένας μας να ανακαλύψει την χαμένη του Πόλη…

Γι αυτή όμως θα μιλήσουμε μια άλλη φορά...


ΣΤΟ BLOG ΓΡΑΦΟΥΝ …

ΕΓΩ ,Ο ΜΠΟΥΜΠΗΣ ΜΟΥ … ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ 13 ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ

Παρασκευή 2 Νοεμβρίου 2007

ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ ΕΙΣ ΤΟ ...ΚΡΑΤΟΣ ΤΗΣ ΖΑΧΑΡΩΣ

Σάλος από τις αποκαλύψεις της εκπομπής του Α " Το Κουτί της Πανδώρας" με τον δημοσιογράφο Κώστα Βαξεβάνη γιά τα μυστηριώδη τεκταινόμενα στον Δημο Ζαχάρως.

"Μετά την εκπομπή με απείλησαν τηλεφωνικά τοπικοί παράγοντες" - αποκάλυψε ο δημοσιογράφος.


ΚΑΙ ΑΥΤΉ ΤΗΝ ΦΟΡΑ ΟΙ κακοπληρωμένοι ΚΟΝΔΥΛΟΦΟΡΟΙ - ΠΑΠΑΓΑΛΑΚΙΑ ΟΥΤΕ ΕΙΔΑΝ ΟΥΤΕ ΑΚΟΥΣΑΝ ΤΙΠΟΤΕ ...
ΑΝΤΕ ΚΑΙ ΕΠΙΤΙΜΑ ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΕΣΗΕΠΗΝ...ΑΞΙΟΣ Ο ΜΙΣΘΟΣ ΣΑΣ ...


ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ ΤΗΣ "ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑΣ" 2.11.2007


ΠΟΡΙΣΜΑ της Διεύθυνσης Τ.Α. Ηλείας για Ζαχάρω
7 φορές στο πειθαρχικό ο δήμαρχος

Του ΜΑΚΗ ΝΟΔΑΡΟΥ

Πόρισμα «φωτιά» της Διεύθυνσης Τοπικής Αυτοδιοίκησης και Διοίκησης Ηλείας, που έχει στη διάθεσή της η «Ε», αναφέρει ότι ο δήμαρχος της Ζαχάρως, Πανταζής Χρονόπουλος, εμπλέκεται σε τουλάχιστον εφτά περιπτώσεις παρανομιών και γι' αυτόν το λόγο προτείνεται να ασκηθεί εναντίον του πειθαρχική δίωξη «...για τα πειθαρχικά αδικήματα της σοβαρής παράβασης των καθηκόντων του και της υπέρβασης αυτών...».

Την ίδια ώρα αποκαλύπτεται ότι πίσω από τη δήθεν ήπιας μορφής τουριστική ανάπτυξη της παραχωρηθείσης περιοχής (κατά τις διαβεβαιώσεις της ΚΕΔ αλλά και κατά τα λεγόμενα του δημάρχου της Ζαχάρως που λέει ότι θα κατασκευαστούν μερικά τουριστικά περίπτερα) κρύβονται τεράστια και εκτός Ελλάδας (Τράπεζα Μισούκο-Ιαπωνία και Κορέα) οικονομικά συμφέροντα τα οποία ετοιμάζονται να αλώσουν την περιοχή με την επίσημη (!) συγκατάθεση της πλειοψηφίας του δημοτικού συμβουλίου Ζαχάρως.

Πρόταση για άσκηση πειθαρχικής δίωξης κατά του δημάρχου Ζαχάρως Πανταζή Χρονόπουλου, ο οποίος δηλώνει «ότι δεν φοβάται κανέναν...»


Οι περιπτώσεις για τις οποίες κατηγορείται ο δήμαρχος της Ζαχάρως, όπως αυτές περιγράφονται στα συμπεράσματα του πορίσματος της ΕΔΕ που υπογράφεται από την προϊσταμένη της Διεύθυνσης Τοπικής Αυτοδιοίκησης και Διοίκησης Ηλείας, Αννα Μητροπούλου, είναι οι εξής:


1 Εκμετάλλευση παλαιού περιπτέρου στην παραλία Ζαχάρως«Αποδείχτηκε ανακριτικά η σε βάρος του δημάρχου Ζαχάρως κ. Χρονόπουλου Πανταζή κατηγορία ότι χορήγησε άδειες λειτουργίας καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος (σνακ μπαρ-καφετέρια) στο αθλητικό σωματείο "Ολυμπιακός Ζαχάρως" ύστερα από την 57/22.3.01 αίτηση του συλλόγου αυτού προς το υπουργείο Οικονομικών για παραχώρηση κατά χρήση αυθαιρέτου κτίσματος που βρίσκεται στον κοινόχρηστο χώρο του αιγιαλού και της παραλίας, χωρίς το υπουργείο να εγκρίνει τέτοια παραχώρηση...».


2 Περίπτερο στην παραλία Σχίνων του Δ.Δ. Σχίνων και παράνομα έργα«Παραποίησε έγγραφο της ΚΕΔ (παραχωρητήριο) συμπληρώνοντας στην κατάρτιση των όρων διακήρυξης τη φράση "ή ελαφρών ξύλινων κατασκευών". Επίσης παρέβη τις διατάξεις του Ν. 973/79 σύμφωνα με το οποίο "δεν επιτρέπεται η υπεκμίσθωση εν όλω ή εν μέρει ούτε μετά ή άνευ ανταλλάγματος εν λόγω ή εν μέρει κ.λπ.". Τέλος, με τη σιωπή του ενθάρρυνε τον ενοικιαστή στην καταπάτηση 385 τ.μ. εντός του κοινόχρηστου χώρου αιγιαλού και παραλίας αντί να προβεί στις νόμιμες ενέργειες προστασίας του περιβάλλοντος από τις καταστροφικές επεμβάσεις στις παραλίες του δήμου, δεδομένου ότι τμήμα αυτών ευρίσκεται στη ζώνη Β απολύτου προστασίας».


3 Εκτέλεση έργων στο Δ.Δ. Σμέρνας«Η παράκαμψη από τον κ. δήμαρχο των νομίμων διαδικασιών επισύρει την κατηγορία της υπέρβασης των αρμοδιοτήτων του αφού λειτούργησε παραβαίνοντας τις διατάξεις του άρθρου 265...».


4 Παραχώρηση Δημοτικού Σχολείου Δ.Δ. Ξηροχωρίου«Για την υπόθεση αυτή συνάγεται αβίαστα το συμπέρασμα ότι ο δήμαρχος με σειρά πράξεων ή παραλείψεων διέπραξε το αδίκημα της παράβασης των καθηκόντων του και της υπέρβασης της αρμοδιότητάς του από δόλο...».


5 Διοργάνωση φεστιβάλ ηλεκτρονικής μουσικής στον Δήμο Ζαχάρως«...Εξαπάτησε το δημοτικό συμβούλιο υφαρπάζοντας την ψήφο των συμβούλων διότι η εκδήλωση, έχουσα το περίβλημα "πολιτιστική", από δημοτική μετατράπηκε σε ιδιωτική. Εκμεταλλεύτηκε το έμβλημα του δήμου για πραγμάτωση σκοπού εξωδημοτικού όπως αποδείχθηκε...».


6 Αυθαίρετες κατασκευές - παρεμβάσεις στην παραλία Κακοβάτου«Ο κ. δήμαρχος προέβη στην ενοικίαση του χώρου 6 στρεμμάτων με τη διαδικασία της δημοπρασίας χωρίς τα προαπαιτούμενα, ήτοι: μελέτη έγκρισης περιβαλλοντικών όρων, έγκριση κατασκευής εννιά περιπτέρων και ενός πάρκου αναψυχής, διάνοιξη παραλιακού δρόμου και διευθέτηση χειμάρρου Ακίδα. Κατόπιν των ανωτέρω ο δήμαρχος διέπραξε το αδίκημα της σοβαρής παράβασης καθήκοντος από πρόθεση...».


7 Λειτουργία ΚΕΠ Ζαχάρως«Ο κ. δήμαρχος χειρίστηκε παράνομα το θέμα της σύναψης συμβάσεων μίσθωσης έργου με 4 άτομα για τις ανάγκες λειτουργίας του ΚΕΠ Ζαχάρως. Συγκεκριμένα, ενώ δεν είχε τη διακριτική ευχέρεια να προσλάβει αποφοίτους ΔΕ παρά μόνο εν ελλείψει ΠΕ ή ΤΕ, εν τούτοις παρέκαμψε τη νομιμότητα και εξέδωσε την 38/03 απόφασή του προσλαμβάνοντας έναν ΠΕ και 3 ΔΕ η οποία ακυρώθηκε εν μέρει από την επιτροπή του άρθρου 18... Με την υπ' αριθμ. 11131.8/18.6.04 πράξη του Ελεγκτικού Συνεδρίου καταλογίσθηκε σε βάρος του δημάρχου το ποσό των 21.120 ευρώ ».(Οπως έγινε γνωστό, για την υπόθεση αυτή ο κ. Χρονόπουλος καταδικάστηκε στο Εφετείο Πατρών σε ποινή φυλάκισης οκτώ μηνών για παράβαση καθήκοντος και σύμφωνα με τον ίδιο έχει κάνει προσφυγή στον Αρειο Πάγο...)


«Υπάρχουν πράγματι κάποιες παρατυπίες στο Δήμο Ζαχάρως τις οποίες κα εξετάζουμε» -, ανέφερε λακωνικά στην «Ε» ο γενικός γραμματέας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, Σπύρος Σπυρίδων.Σύμφωνα με το νομικό σύμβουλο της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, Χρήστο Καποτά, ο δήμαρχος της Ζαχάρως έχει ήδη κληθεί σε απολογία για όλα αυτά και αναμένεται η συνεδρίαση του Πειθαρχικού Συμβουλίου το οποίο και θα αποφασίσει με τη γνωμοδότηση του γ.γ. αν τελικά κηρυχθεί ο δήμαρχος έκπτωτος ή όχι. Σχετικά με την καταδίκη του κ. Χρονόπουλου για το αδίκημα της παράβασης καθήκοντος σε οκτάμηνη φυλάκιση, ο κ. Καποτάς ανέφερε ότι ο δήμαρχος παραμένει στη θέση του και ας καταδικάστηκε, καθώς διαπιστώθηκε ότι δεν έβλαψε οικονομικά το δήμο αλλά τον εαυτό του...


«Είμαι σε όλα καθαρός και δεν φοβάμαι κανέναν. Ενδιαφέρομαι για το καλό του τόπου μου και έχω απόλυτη εμπιστοσύνη στους συμπολίτες μου που με ψήφισαν. Αυτές οι παρατυπίες που μου αναφέρετε θα πρέπει να ξέρετε ότι παραγράφονται μετά την παρέλευση της τριετίας. Δεν έχω βάλει δραχμή στην τσέπη μου και πονάω για τον τόπο μου», δήλωσε στην «Ε» ο κ. Χρονόπουλος και υπογράμμισε ότι πίσω απ' όλα αυτά κρύβονται οι πολιτικοί του αντίπαλοι για τους οποίους -όπως ανέφερε- έχει στοιχεία ότι έχουν προβεί σε καταπατήσεις δημόσιων εκτάσεων στην ευρύτερη περιοχή της Ζαχάρως.

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ - 02/11/2007

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΑΚΟΜΑ ΔΕΝ ΕΧΩ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΕΝΑ ΠΡΑΓΜΑ… ΓΙΑΤΙ ΘΥΜΗΘΗΚΕΣ ΤΟΣΟ ΝΩΡΙΣ ΤΗ ΖΑΧΑΡΩ ? ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΑΝΑ ΚΑΙΡΟΥΣ ΑΝΑΦΕΡΕΙΣ ΥΠΗΡΧΑΝ ΚΑΙ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΤΟ ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ Ή ΚΑΝΩ ΛΑΘΟΣ? ΑΝΑΡΩΤΙΕΜΑΙ ΛΟΙΠΟΝ ΜΗΠΩΣ ΤΙΣ ΑΛΗΘΕΙΕΣ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΓΡΑΦΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΕΙΣ ΕΣΥ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΔΙΚΟΥΣ ΣΟΥ ΣΚΟΠΟΥΣ ΠΟΥ ΠΟΛΥ ΘΕΛΩ ΝΑ ΜΑΘΩ….. ΑΛΗΘΕΙΑ «ΦΙΛΕ» ΜΑΚΗ…… ΓΙΑΤΙ ΤΩΡΑ ΠΟΥ Ο ΛΑΟΣ ΤΗΣ ΖΑΧΑΡΩΣ ΘΡΗΝΕΙ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙ ΜΕ ΚΑΘΕ ΤΡΟΠΟ ΝΑ ΟΡΘΟΠΟΔΗΣΕΙ, ΕΣΥ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕΣ ΝΑ ΤΑ ΓΡΑΨΕΙΣ ΟΛΑ ΑΥΤΑ…. ΓΙΑΤΙ ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΜΕΡΙΚΟΥΣ ΜΗΝΕΣ ΓΙΑΤΙ ΧΤΥΠΑΣ ΜΟΝΟ ΤΗ ΖΑΧΑΡΩ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΗ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗ ΒΡΩΜΙΑ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ … ΕΚΤΟΣ ΚΑΙ ΑΝ ΚΑΙ ΕΣΥ ΔΕΝ ΕΙΣΑΙ ΤΟΣΟ ΚΑΘΑΡΟΣ

ΜΑΚΗΣ ΝΟΔΑΡΟΣ είπε...

ΠΟΣΑ ΠΗΡΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΠΟΥ ΕΓΡΑΨΕΣ ΕΔΩ ΑΓΑΠΗΤΕ "ΦΙΛΕ" ΑΝΩΝΥΜΕ? Η ΕΙΝΑΙ ΚΙ ΑΥΤΗ Η ...ΔΟΥΛΕΙΑ ΜΕΣΑ ΣΤΑ ΧΡΩΣΤΟΥΜΕΝΑ ΓΕΝΙΚΩΣ ΠΟΥ ΕΤΣΙ ΚΙ ΑΛΛΙΩΣ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΠΑΡΕΙΣ ΠΟΤΕ...?

Χρήστος Αθανάσουλας είπε...

Ανώνυμε,
ο λαός που θρηνεί
δικαιούται να μάθει
ποιοί δεν δίστασαν ακόμη και να τον κάψουν
για να φτηνύνουν τη γη του
και να την ξεπουλήσουν σαν μεταπράτες μετά για ένα κομμάτι ψωμί....

Να κατηγορήσεις τον Νοδάρο και τον καθένα μας
γιατί δεν μπορέσαμε τόσα χρόνια να βοηθήσουμε στο να σπάσει το απόστημα, ΝΑΙ!!!!
Να το κάνεις όμως λέγοντας ένα μεγαλόπρεπο Ε-Π-Ι-Τ-Ε-Λ-Ο-Υ-Σ!!!
ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ!!!

ΟΛΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΠΟΥ ΓΡΑΦΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΦΤΗΝΕΣ ΚΟΥΤΟΠΟΝΗΡΙΕΣ, ΠΟΥ ΒΟΛΕΥΟΥΝ ΤΗΝ ΤΟΠΙΚΗ ΛΑΙΛΑΠΑ ΤΗΣ sugar townn...
βρε ουουουουστττ!!!

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Η ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΠΟΥ ΟΙ "ΕΡΓΟΛΑΒΟΙ" ΤΗΣ ΗΛΕΙΑΣ ΕΚΛΕΙΣΑΝ ...

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ

ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΤΗΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ

ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΤΗΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ