ΚΑΛΟ ΣΑΣ ΤΑΞΙΔΙ

Σας καλωσορίζω σε αυτή τη σελίδα.

Η περιήγησή της μοιάζει με ένα συναρπαστικό ταξίδι γεμάτο εκπλήξεις και αποκαλύψεις γιά την φωτεινή και την αθέατη πλευρά του Φεγγαριού.

Το ταξίδι μόλις άρχισε…

Να θυμάστε πάντα ότι στην σκοτεινή πλευρά της Σελήνης εκτός των άλλων μπορεί ο καθένας μας να ανακαλύψει την χαμένη του Πόλη…

Γι αυτή όμως θα μιλήσουμε μια άλλη φορά...


ΣΤΟ BLOG ΓΡΑΦΟΥΝ …

ΕΓΩ ,Ο ΜΠΟΥΜΠΗΣ ΜΟΥ … ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ 13 ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ

Δευτέρα, 5 Μαΐου 2008

Παρακολούθηση θαλάσσιων χελωνών μέσω δορυφόρουTOY ΜΑΚΗ ΝΟΔΑΡΟΥ

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ 5.5.2008

Μέσω δορυφόρου (!) θα παρακολουθείται σύντομα η πορεία και η ζωή των θαλάσσιων χελωνών καρέτα-καρέτα στη Ζάκυνθο. Την εφαρμογή του συγκεκριμένου προγράμματος, με το οποίο θα ελέγχεται η πορεία του σπάνιου είδους μετά την ωοτοκία στη Ζάκυνθο, ανακοίνωσε η πρόεδρος του Εθνικού Θαλάσσιου Πάρκου, Αμαλία Καραγκούνη-Κύρτσου.
«Με την τοποθέτηση πομπού σε χελώνες, θα δίνεται δορυφορικά το στίγμα των κινήσεών τους στη Ζάκυνθο και την ευρύτερη περιοχή. Μέχρι σήμερα δεν έχουν γίνει γνωστά πολλά από τα στοιχεία της ζωής της καρέτα-καρέτα και η παρακολούθηση θα μας βοηθήσει σημαντικά. Ευελπιστούμε να μάθουμε πάρα πολλά για το οικοσύστημα και το βιολογικό πλούτο της χελώνας και να επεμβαίνουμε όπου κρίνουμε ότι χρειάζεται», δήλωσε στην «Ε» και πρόσθεσε:

«Στόχος μας είναι να προστατεύεται η καρέτα-καρέτα, ερμηνεύοντας το προεδρικό διάταγμα με τέτοιο τρόπο, ώστε να προστατεύεται το περιβάλλον και να προκύψει άλλος τρόπος διαχείρισης της τουριστικής ανάπτυξης».Οπως διευκρίνισε, αρχικά θα τοποθετηθούν δέκα πομποί σε ισάριθμες θαλάσσιες χελώνες. Ο κάθε πομπός κοστίζει περίπου 5.000 ευρώ και περίπου 1.000 ευρώ η σύνδεσή του με τον δορυφόρο. Το πρόγραμμα έχει διάρκεια ένα χρόνο και το κόστος του, που ανέρχεται στα 137.000 ευρώ, θα καλυφθεί από την Εθνική Τράπεζα.Η πρόεδρος του ΕΘΠ Ζακύνθου συνέδεσε την εφαρμογή του συγκεκριμένου προγράμματος με την τουριστική προβολή του νησιού. Μάλιστα για το λόγο αυτό η επίσημη έναρξη θα πραγματοποιηθεί στις 15 Μαΐου στο Γέρακα, με την τοποθέτηση πομπού σε χελώνα από τη βασίλισσα της Ισπανίας, Σοφία, που θα επισκεφθεί τη Ζάκυνθο ειδικά γι' αυτόν το σκοπό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Η ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΠΟΥ ΟΙ "ΕΡΓΟΛΑΒΟΙ" ΤΗΣ ΗΛΕΙΑΣ ΕΚΛΕΙΣΑΝ ...

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ

ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΤΗΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ

ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΤΗΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ