ΚΑΛΟ ΣΑΣ ΤΑΞΙΔΙ

Σας καλωσορίζω σε αυτή τη σελίδα.

Η περιήγησή της μοιάζει με ένα συναρπαστικό ταξίδι γεμάτο εκπλήξεις και αποκαλύψεις γιά την φωτεινή και την αθέατη πλευρά του Φεγγαριού.

Το ταξίδι μόλις άρχισε…

Να θυμάστε πάντα ότι στην σκοτεινή πλευρά της Σελήνης εκτός των άλλων μπορεί ο καθένας μας να ανακαλύψει την χαμένη του Πόλη…

Γι αυτή όμως θα μιλήσουμε μια άλλη φορά...


ΣΤΟ BLOG ΓΡΑΦΟΥΝ …

ΕΓΩ ,Ο ΜΠΟΥΜΠΗΣ ΜΟΥ … ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ 13 ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ

Τρίτη 13 Μαΐου 2008

ΚΟΜΠΙΝΑ Η ΠΑΡΕΞΗΓΗΣΗ ?



Εκταμίευση με ερωτηματικά
Του ΜΑΚΗ ΝΟΔΑΡΟΥ
Ξαφνική και ανεξήγητη εκταμίευση ποσού άνω των 160.000.000 ευρώ (!) από τον λογαριασμό 0023/2341103053 του ΕΤΑΕΑ (Εθνικό Ταμείο Αντιμετώπισης Εκτάκτων Αναγκών), που προέρχονταν από τις προσφορές πολιτών πανελλαδικά και προορίζονταν για τις ανάγκες των πυρόπληκτων κατοίκων της χώρας, κατήγγειλαν χθες με ερώτησή τους στη Βουλή δεκατρείς βουλευτές του ΠΑΣΟΚ (Μιχ. Καρχιμάκης, Γ. Κουτσούκος, Μιχ. Κατρίνης, Δημ. Κουσελάς, Λ. Γρηγοράκος, Γ. Δριβελέγκας, Κ. Σπηλιόπουλος, Π. Μπεγλίτης, Χ. Τσιόκας, Γ. Μανιάτης, Απ. Κατσιφάρας, Βαγ. Παπαχρήστος και Δημ. Ρέππας).
Με ερώτησή τους, που απευθύνεται προς τους υπουργούς Οικονομίας και Οικονομικών & Εσωτερικών ζητούν να μάθουν τον προορισμό των εκταμιεύσεων, ενώ αφήνουν να εννοηθεί ότι τα χρήματα αυτά δεν αποκλείεται να επενδύθηκαν από την κυβέρνηση σε ομόλογα!
Η μετακίνηση των χρημάτων οφείλεται σε λογιστική πράξη της Τράπεζας της Ελλάδος, τόνισε ο πρόεδρος του Εθνικού Ταμείου Αντιμετώπισης Εκτάκτων Αναγκών, Πέτρος Μολυβιάτης, και εξήγησε: «Οταν γίναμε Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου τον περασμένο Νοέμβριο, διά νόμου, ο λογαριασμός μας υποχρεωτικά πήγε στην Τράπεζα της Ελλάδος, και η τράπεζα, βάσει του κανονισμού της, τον συγκεκριμένο λογαριασμό τον έσπασε σε δύο. Δηλαδή σε έναν διαχειριστικό και έναν αποθεματικό λογαριασμό. Τα 160.000.000 ευρώ για τα οποία ερωτούν οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ βγήκαν από τον έναν λογαριασμό και μπήκαν στον άλλον. Πρόκειται για μια λογιστική πράξη της Τράπεζας της Ελλάδος, βάσει του κανονισμού για τα Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου. Τα χρήματα υπάρχουν κανονικά και το υπόλοιπό μας είναι 171.000.000 ευρώ . Κανείς δεν μπορεί να πάρει ούτε ένα ευρώ αν δεν υπογράψει ο πρόεδρος του συμβουλίου, δηλαδή εγώ, και ένα ακόμη μέλος». Στο ίδιο πνεύμα είναι και η ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του υπουργείου Οικονομικών. Ωστόσο, όπως επισημαίνει ο εκ των 13 βουλευτών Γ. Κουτσούκος, «καθημερινά εδώ και καιρό γινόμαστε δέκτες της αγανάκτησης των πυρόπληκτων κατοίκων που με αγωνία ζητούν να μάθουν από εμάς πού πήγαν τα χρήματα που κατέθεσαν οι δωρητές και τα οποία έπρεπε εδώ και καιρό να έχουν φτάσει στα χέρια τους».
Ερωτηθείς από την «Ε», ο νομάρχης Ηλείας Χαράλαμπος Καφύρας για το ποσό που έχει λάβει η νομαρχία Ηλείας από το συγκεκριμένο ταμείο δήλωσε ότι αυτό ανέρχεται μόλις στα 4.000.000 ευρώ (1.400.000 για ζωοτροφές και τα υπόλοιπα για την αποκατάσταση των κατεστραμμένων από την φωτιά οικιών). «Δεν θέλουμε να πιστεύουμε ότι μπορεί κάποιοι να έπαιξαν κάποιο παιχνίδι με αυτά τα χρήματα που προορίζονται για ιερό σκοπό»- δήλωσε στην «Ε» ο κ. Καφύρας.
ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ - 13/05/2008

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Η ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΠΟΥ ΟΙ "ΕΡΓΟΛΑΒΟΙ" ΤΗΣ ΗΛΕΙΑΣ ΕΚΛΕΙΣΑΝ ...

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ

ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΤΗΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ

ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΤΗΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ