ΚΑΛΟ ΣΑΣ ΤΑΞΙΔΙ

Σας καλωσορίζω σε αυτή τη σελίδα.

Η περιήγησή της μοιάζει με ένα συναρπαστικό ταξίδι γεμάτο εκπλήξεις και αποκαλύψεις γιά την φωτεινή και την αθέατη πλευρά του Φεγγαριού.

Το ταξίδι μόλις άρχισε…

Να θυμάστε πάντα ότι στην σκοτεινή πλευρά της Σελήνης εκτός των άλλων μπορεί ο καθένας μας να ανακαλύψει την χαμένη του Πόλη…

Γι αυτή όμως θα μιλήσουμε μια άλλη φορά...


ΣΤΟ BLOG ΓΡΑΦΟΥΝ …

ΕΓΩ ,Ο ΜΠΟΥΜΠΗΣ ΜΟΥ … ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ 13 ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ

Τρίτη, 30 Σεπτεμβρίου 2008

ΖΑΧΑΡΩ : ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΤΟΥ ΠΑΝΤΑΖΗ ΧΡΟΝΟΠΟΥΛΟΥ


ΤΕΕ, Νομαρχία, Περιφέρεια «ψάχνονται» για τον δήμαρχο

Του Μ. ΝΟΔΑΡΟΥ

Την άμεση αντίδραση του Τεχνικού Επιμελητηρίου Δυτικής Ελλάδας, της Νομαρχίας Ηλείας και του γ.γ. της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας προκάλεσε το χθεσινό αποκαλυπτικό ρεπορτάζ της «Ε» για την κατασκευή ξενοδοχειακών εγκαταστάσεων εντός της προστατευόμενης περιοχής του οικοσυστήματος του Καϊάφα -από τη NATURA 2000 και Β2 ΖΟΕ- από τον δήμαρχο της Ζαχάρως, με άκυρες άδειες που υπογράφει αντί της Πολεοδομίας ο πρώην αντινομάρχης Ηλείας!
«Δεν έχω καμία ευθύνη για τις οικοδομικές άδειες που φέρεται να εξέδωσε υπέρ του κ. Χρονόπουλου η Νομαρχία Ηλείας το 2000. Η πρόθεση και η υποχρέωσή μας είναι να ελέγχουμε πάντα κάθε σοβαρή καταγγελία και αυτό θα πράξουμε στη συγκεκριμένη περίπτωση μετά το ρεπορτάζ. Δεν πρόκειται να χαριστούμε σε κανέναν, ούτε έχουμε πρόθεση να συγκαλύψουμε παράνομες ενέργειες, απ' όπου κι αν προέρχονται», δήλωσε χθες στην «Ε» ο γ.γ. της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, Σπύρος Σπυρίδων. «Τα στοιχεία που παρουσίασε η "Ε" ήταν γνωστά. Τώρα όμως που το θέμα έλαβε πανελλαδικά δημοσιότητα το ΤΤΕ Δυτικής Ελλάδας, σύντομα θα συνεδριάσει και θα πάρει θέση στο ζήτημα», δήλωσε στην «Ε» ο πρόεδρος της Ν.Ε. του ΤΤΕ Ηλείας, Βασίλης Καννελόπουλος. «Εχουμε δώσει εντολές στην Πολεοδομία της Ζαχάρως για την πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης. Δεν πρόκειται να επιτρέψουμε σε καμία περίπτωση και σε κανέναν, όποιος κι αν είναι αυτός, να προβεί σε παράνομες ενέργειες σε περιοχές που προστατεύονται ή υπόκεινται σε περιορισμούς. Θα πράξουμε τα δέοντα», ανέφερε στην «Ε» ο αντινομάρχης Ηλείας, Ευγένιος Μπαλκάμος. Εγγραφο-φωτιάΣτο μεταξύ, έγγραφο-«φωτιά» της Νομαρχιακής Επιτροπής Χωροταξίας Περιβάλλοντος (ΝΕΧΩΠ), που διενήργησε πριν από δύο χρόνια αυτοψία στο κτήμα του δημάρχου της Ζαχάρως Πανταζή Χρονόπουλου, όπου βρίσκονται τα αυθαίρετα ανεγερμένα κτίρια, επιβεβαιώνει με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο ότι η εν λόγω περιοχή είναι εντός της ζώνης προστασίας NATURA 2000 του οικοσυστήματος του Καϊάφα και μέσα στη Β2 Ζώνη Οικιστικού Ελέγχου, όπου με βάση τον νόμο απαγορεύεται κάθε είδους δόμηση από το 1993 και μετά. Χθες ο πρώην δήμαρχος της Ζαχάρως, Μένιος Κριτσέλης, αποκάλυψε ότι οι αρμόδιες υπηρεσίες της Πολεοδομίας είχαν εντοπίσει και καταγράψει σε αναφορές και αυτοψίες τις παρανομίες του κ. Χρονόπουλου από τον Σεπτέμβριο του 1997 αλλά περιέργως κανείς ποτέ δεν εφάρμοσε τον νόμο.

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ - 30/09/2008

1 σχόλιο:

Λωτοφάγος είπε...

Δηλαδή υπάρχει ελπίδα να τιμωρηθούν κάποιοι; Γιατί, σε αυτή τη χώρα τιμωρούνται μόνο οι φουκαράδες!
Να λέμε ευτυχώς που κάποιοι δημοσιογράφοι πιστεύουν ακόμα ότι επιτελούν λειτούργημα!

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Η ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΠΟΥ ΟΙ "ΕΡΓΟΛΑΒΟΙ" ΤΗΣ ΗΛΕΙΑΣ ΕΚΛΕΙΣΑΝ ...

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ

ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΤΗΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ

ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΤΗΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ