ΚΑΛΟ ΣΑΣ ΤΑΞΙΔΙ

Σας καλωσορίζω σε αυτή τη σελίδα.

Η περιήγησή της μοιάζει με ένα συναρπαστικό ταξίδι γεμάτο εκπλήξεις και αποκαλύψεις γιά την φωτεινή και την αθέατη πλευρά του Φεγγαριού.

Το ταξίδι μόλις άρχισε…

Να θυμάστε πάντα ότι στην σκοτεινή πλευρά της Σελήνης εκτός των άλλων μπορεί ο καθένας μας να ανακαλύψει την χαμένη του Πόλη…

Γι αυτή όμως θα μιλήσουμε μια άλλη φορά...


ΣΤΟ BLOG ΓΡΑΦΟΥΝ …

ΕΓΩ ,Ο ΜΠΟΥΜΠΗΣ ΜΟΥ … ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ 13 ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ

Δευτέρα 15 Σεπτεμβρίου 2008

ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΖΑΧΑΡΩΣ : ΔΥΣΟΣΜΙΑ ΔΙΑΠΛΟΚΗΣ



ΑΝΤΙ ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΙΟΔΟΤΡΙΑ ΤΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΖΕΙ «ΑΛΛΗ» ΕΤΑΙΡΕΙΑ, ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΟΜΩΣ... ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ
Δυσοσμία διαπλοκής
Του ΜΑΚΗ ΝΟΔΑΡΟΥ
Εντονη δυσοσμία διαπλοκής αναδύεται τα τελευταία εικοσιτετράωρα από το υπό ανέγερση με τα χρήματα της αυστραλιανής βοήθειας προς τους πυρόπληκτους, «αμαρτωλό» δημαρχείο της Ζαχάρως στην Ηλεία.
Ο πρόεδρος του ΕΕΣ, Ανδρέας Μαρτίνης, αντιλαμβανόμενος έστω και αργά την κατάσταση, παίρνει αποστάσεις, προσφεύγει στις νομικές του υπηρεσίες και αδειάζει ευθέως τον δήμαρχο της Ζαχάρως Πανταζή Χρονόπουλο, ο οποίος χωρίς διαγωνισμό έδωσε το έργο στην εταιρεία που ήθελε.
Οπως αποκαλύφθηκε από στελέχη του Ερυθρού Σταυρού, ελάχιστες ώρες μετά την προχθεσινή επίσκεψη του προέδρου του ΕΕΣ Ανδρέα Μαρτίνη στη Ζαχάρω, το δημαρχείο κατασκευάζει η εταιρεία ΕΟΜΕΚΑ Ο.Ε. που είχε δώσει προσφορά 1.827.000.000 ευρώ και όχι η εταιρεία FORUM Α.Ε., η οποία ανέλαβε επίσημα την κατασκευή με προσφορά 1.800.000 ευρώ (χωρίς διαγωνισμό).
Το περίεργο είναι ότι η ΕΟΜΕΚΑ Ο.Ε., που έχει αναρτήσει μάλιστα και σχετικές πινακίδες στην περίφραξη του κτιρίου, φέρεται να συνεργάζεται άμεσα με τη FORUM Α.Ε. και σε σχετικές διαφημίσεις στον τοπικό Τύπο έχουν κοινό τηλέφωνο και κοινή διεύθυνση (!). Επίσης, με βάση τα στοιχεία που έχει η «Ε» από το Εθνικό Τυπογραφείο, στο Δ.Σ. της FORUM Α.Ε. συμμετέχει και ο εκδότης της τοπικής εφημερίδας του Πύργου «Πρώτη».
Οι νομικές υπηρεσίες του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού ερευνούν σε βάθος την υπόθεση, ενώ έντονα δυσαρεστημένος ο πρόεδρος του ΕΕΣ Ανδρέας Μαρτίνης δηλώνει ευθέως ότι: «Κανείς δεν πρόκειται να παίξει παιχνίδια σε βάρος του ΕΕΣ και με τα χρήματα της αυστραλιανής κυβέρνησης». «Εκ πρώτης όψεως φαίνεται ότι κάποιοι προσπάθησαν να εξαπατήσουν τον ΕΕΣ. Είμαστε στο στάδιο της διερεύνησης. Εχουμε ήδη ενημερώσει τις νομικές μας υπηρεσίες και σύντομα θα σταλεί εξώδικο στον εργολάβο για να δούμε τελικά τι πραγματικά συμβαίνει. Είμαι σοβαρότατα ενοχλημένος και προβληματισμένος από την απροσδόκητη αυτή αποκάλυψη και δεν αποκλείεται εντός των προσεχών ημερών να κηρυχθεί έκπτωτος ο εργολάβος και την ανέγερση του δημαρχείου, αν τελικά το αποφασίσουν ομόφωνα οι τοπικοί παράγοντες, θα την αναλάβουμε εμείς εδώ από την Αθήνα» - λέει στην «Ε» ο κ. Μαρτίνης και προσθέτει: «Το παράξενο είναι ότι ο εργολάβος πριν από μερικές ημέρες έστειλε σε μένα προσωπικά επιστολή και μου ζητούσε εξηγήσεις, γιατί σταμάτησα το έργο ενώ δεν υπάρχει απόφαση για την ανάκληση της άδειας. Μάλιστα σε κάποιο σημείο του εγγράφου μάς πιέζει λέγοντας ότι το κόστος του έργου θα αυξηθεί επειδή ακριβαίνουν τα καύσιμα».
Ο ΕΕΣΟ πρόεδρος του ΕΕΣ για ακόμα μία φορά επιρρίπτει τις ευθύνες για τη μη διενέργεια επίσημου διαγωνισμού στον δήμαρχο της Ζαχάρως Πανταζή Χρονόπουλο, που συνέλεξε και τις σχετικές προσφορές. «Μου καταγγέλθηκε από ανθρώπους του Ερυθρού Σταυρού ότι η εταιρεία FORUM Α.Ε. που εκτελεί το έργο, και η ΕΟΜΕΚΑ Ο.Ε. που εμφανίστηκε ξαφνικά, είναι συγκοινωνούντα δοχεία στην ουσία και ότι διαφημίζονται στον τοπικό Τύπο δίνοντας κοινό τηλέφωνο. Το θέμα αυτό είναι πολύ σοβαρό και θα το ψάξουμε, διότι έχει άμεση σχέση με τη συλλογή προσφορών που μας έστειλαν από τη Ζαχάρω. Να δούμε τι σόι συλλογή ήταν αυτή...» - λέει στην «Ε» ο κ. Μαρίτινης και προσθέτει:«Οταν άρχισα να ψάχνω το θέμα με πήρε στο τηλέφωνο ο κ. Πανταζής Χρονόπουλος και μου είπε ότι κάποιοι άλλαξαν την πινακίδα για να του κάνουν σαμποτάζ! Το θέμα του διαγωνισμού για την ανάδειξη του εργολάβου δεν με αφορά. Αυτή τη δουλειά την είχε αναλάβει ο δήμος της Ζαχάρως. Είχα δώσει σαφείς εντολές να τηρηθεί και να ακολουθεί η νόμιμη διαδικασία. Δηλαδή της διενέργειας διαγωνισμού. Αν αυτό δεν τηρήθηκε, θα πρέπει να αναζητήσετε τις ευθύνες στον δήμο και όχι στον ΕΕΣ».
Ο κ. Μαρτίνης επισκέφθηκε προχθές τη Ζαχάρω και σε εκδήλωση κάλεσε την τοπική αυτοδιοίκηση να αποφασίσει ομόφωνα αν επιθυμεί τελικά την ανέγερση του δημαρχείου, διαφορετικά -όπως τόνισε- τα χρήματα της αυστραλιανής βοήθειας θα πάνε αλλού.Νωρίτερα ο πρόεδρος του ΕΕΣ είχε καλέσει το νομάρχη Ηλείας Χαράλαμπο Καφύρα «να συμμαζέψει τις υπηρεσίες του που στέλνουν αντιφατικά έγγραφα και να μην εκθέτει τοπικούς παράγοντες», υποστηρίζοντας ότι νωρίτερα είχε συνάντηση μαζί του, κατά τη διάρκεια της οποίας ο νομάρχης τον διαβεβαίωσε πως δεν υπάρχει πρόβλημα με την άδεια του κτιρίου και «πως χρειάζονται να γίνουν κάτι αλλαγές».
nodaros@enet.gr
ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ - 15/09/2008

2 σχόλια:

DIOGO 7 είπε...

ΔΗΜΑΡΧΕ ΜΑΓΑΛΟΚΑΡΧΑΡΙΑ ΟΛΑ ΜΑΘΑΙΝΟΝΤΑΙ ΣΕ ΤΟΥΤΗ ΤΗ ΖΩΗ...ΕΠΕΤΑΙ ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΕΙΑ

ΗΛΕΚΤΡΑ είπε...

Εγώ έχω ενα τίτλο στο blog μου και το χρησιμοποιώ σε τέτοιες περιπτώσεις

ΜΑΧΕΣ ΠΟΥ ΚΕΡΔΙΖΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ!!!!

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Η ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΠΟΥ ΟΙ "ΕΡΓΟΛΑΒΟΙ" ΤΗΣ ΗΛΕΙΑΣ ΕΚΛΕΙΣΑΝ ...

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ

ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΤΗΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ

ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΤΗΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ