ΚΑΛΟ ΣΑΣ ΤΑΞΙΔΙ

Σας καλωσορίζω σε αυτή τη σελίδα.

Η περιήγησή της μοιάζει με ένα συναρπαστικό ταξίδι γεμάτο εκπλήξεις και αποκαλύψεις γιά την φωτεινή και την αθέατη πλευρά του Φεγγαριού.

Το ταξίδι μόλις άρχισε…

Να θυμάστε πάντα ότι στην σκοτεινή πλευρά της Σελήνης εκτός των άλλων μπορεί ο καθένας μας να ανακαλύψει την χαμένη του Πόλη…

Γι αυτή όμως θα μιλήσουμε μια άλλη φορά...


ΣΤΟ BLOG ΓΡΑΦΟΥΝ …

ΕΓΩ ,Ο ΜΠΟΥΜΠΗΣ ΜΟΥ … ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ 13 ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ

Παρασκευή 30 Ιανουαρίου 2009

ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΗ ΟΙ ΑΘΛΙΟΤΗΤΕΣ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΤΗΣ ΖΑΧΑΡΩΣ


Ερώτηση στη Βουλή κάτεθεσαν σήμερα δύο στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ γιά τις αθλιότητες του κράτους , του πρώην μπάτσου και νυν κουμπουροφόρου δημαρχου της Ζαχάρως Πανταζή Χρονόπουλου και της παρέας του.
Τις αθλιότητες που δεν είδαν τα τοπικά πληρωμένα παπαγαλάκια της δημοσιογραφίας ...και οι εργολάβοι της διαπλοκής.


Ε Ρ Ω Τ Η Σ Η

Προς τoν κ. Υπουργό Εσωτερικών

ΘΕΜΑ: Ανέγερση «χώρου πολιτιστικών εκδηλώσεων» στο Δήμο Ζαχάρως

Με την ερώτηση υπ’ αριθμό 3622 από 27-8-08 του Φώτη Κουβέλη σχετικά με την ανέγερση του νέου δημαρχείου Ζαχάρως, κόστους 1.8000.000 ευρώ με πόρους, οι οποίοι χορηγήθηκαν από την αυστραλιανή κυβέρνηση για την ανακούφιση των κατοίκων της περιοχής που επλήγησαν από την καταστροφική πυρκαγιά του περασμένου Αυγούστου και κατατέθηκαν σε ειδικό λογαριασμό του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, αναδείχθηκαν οι πτυχές μιας μεγάλης παρανομίας, η οποία άφηνε εκτεθειμένη τη χώρα μας.
Το νέο δημαρχείο επρόκειτο να κτιστεί στο κέντρο της πόλης παράνομα, με απευθείας ανάθεση σε εργολάβο, εντός χώρου οικιστικού πράσινου, μη οικοδομήσιμου, όπως προκύπτει από τα συμβόλαια αγοράς. Επιπλέον, όπως υποστηρίχτηκε από μέλη του δημοτικού συμβουλίου του Δήμου Ζαχάρως, η οικοδόμηση του κτηρίου θα πραγματοποιείτο χωρίς να έχει ληφθεί απόφαση του δημοτικού συμβουλίου για την επιλογή του χώρου, χωρίς σχετική έγκριση του έργου και χωρίς δημοπρασία για την ανάδειξη του μειοδότη αναδόχου.
Στην απάντησή του με αρ. πρωτ. 57838 από 16-9-2008, ο Υφυπουργός Εσωτερικών επιβεβαίωνε ότι «σε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ζαχάρως προτάθηκε στον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό η κατασκευή, σε χώρο του δήμου, κτιρίου πολλαπλών χρήσεων το οποίο στην ουσία θα αποτελούσε το νέο δημαρχείο (…)».
Περαιτέρω, στην ίδια απάντηση, γνωστοποιούσε ότι ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός είχε ζητήσει τη «διακοπή των εργασιών προκειμένου να διερευνηθούν τα ζητήματα που έχουν προκύψει σχετικά με την ανέγερση του εν λόγω κτιρίου». Οι εργασίες πράγματι σταμάτησαν έπειτα από τις ως άνω παρεμβάσεις και τον εντοπισμό σοβαρών πολεοδομικών παραβάσεων.
Ωστόσο, στις 28 Ιανουαρίου 2009, λίγους μήνες αργότερα, ξεκίνησαν εκ νέου οι εργασίες ανέγερσης από συνεργεία, παρά την κατηγορηματική άρνηση του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού - μέσω του προέδρου του - να εκταμιεύσει οποιοδήποτε ποσό για την ανέγερση ενός τέτοιου κτιρίου.
Σύμφωνα με δημοσιεύματα του τύπου, υπάλληλος της Πολεοδομίας Ζαχάρως, ο οποίος φέρεται να είναι και αντιδήμαρχος της πόλης, προέβη στην 324/2008 αναθεώρηση της 1/2008 άδειας και στην αλλαγή του τίτλου της από «ανέγερση δημαρχιακού μεγάρου Ζαχάρως» σε «χώρο πολιτιστικών εκδηλώσεων» με προφανή σκοπό να παρακάμψει τους περιορισμούς δόμησης που ισχύουν σε χώρους οικιστικού πρασίνου.
Με βάση τα προαναφερόμενα, Ερωτάται ο αρμόδιος Υπουργός:
Θα διερευνηθούν άμεσα και ενδελεχώς από τις αρμόδιες αρχές οι νέες καταγγελίες για την παράνομη ανέγερση δημαρχείου – χώρου πολιτιστικών εκδηλώσεων, πλέον, με χρήματα που προορίζονταν από την κυβέρνηση της Αυστραλίας για τους πυρόπληκτους της Ηλείας;
Με ποιους τρόπους έχουν διανεμηθεί μέχρι σήμερα οι πόροι που προέρχονται από την οικονομική βοήθεια ξένων κρατών προς τους πυρόπληκτους της Ηλείας και πώς διασφαλίζει η κυβέρνηση ότι αυτοί οι πόροι φθάνουν στους πληγέντες και δεν χρησιμοποιούνται αυθαιρέτως για άλλους σκοπούς;
30.1.2009

Οι ερωτώντες βουλευτές

Φώτης Κουβέλης

Νίκος Τσούκαλης

1 σχόλιο:

Λωτοφάγος είπε...

Μιλούσα με έναν γνωστό μου τις προάλλες, από τη Ζαχάρω, ο οποίος προσπαθούσε να με πείσει ότι ο δήμαρχος δεν είναι τόσο κακός, ότι εξασφάλισε ευρωπαϊκά κονδύλια και πως το δημαρχείο είναι απαραίτητο!
Φυσικά, εξεπλάγη που ήξερα τόσα πολλά για τα "έργα και τις ημέρες" του! Και ακόμα φυσικότερα, δεν γνώριζε για τον ξυλοδαρμό! Είναι δυνατόν;

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Η ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΠΟΥ ΟΙ "ΕΡΓΟΛΑΒΟΙ" ΤΗΣ ΗΛΕΙΑΣ ΕΚΛΕΙΣΑΝ ...

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ

ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΤΗΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ

ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΤΗΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ