ΚΑΛΟ ΣΑΣ ΤΑΞΙΔΙ

Σας καλωσορίζω σε αυτή τη σελίδα.

Η περιήγησή της μοιάζει με ένα συναρπαστικό ταξίδι γεμάτο εκπλήξεις και αποκαλύψεις γιά την φωτεινή και την αθέατη πλευρά του Φεγγαριού.

Το ταξίδι μόλις άρχισε…

Να θυμάστε πάντα ότι στην σκοτεινή πλευρά της Σελήνης εκτός των άλλων μπορεί ο καθένας μας να ανακαλύψει την χαμένη του Πόλη…

Γι αυτή όμως θα μιλήσουμε μια άλλη φορά...


ΣΤΟ BLOG ΓΡΑΦΟΥΝ …

ΕΓΩ ,Ο ΜΠΟΥΜΠΗΣ ΜΟΥ … ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ 13 ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ

Πέμπτη, 9 Απριλίου 2009

Κι άλλος καταυλισμός ντροπής στην Ηλεία


ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΤΕΛΟΣ Η ΑΘΛΙΟΤΗΤΑ ΣΤΗΝ ΗΛΕΙΑ...

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ 7.4.2009

Του ΜΑΚΗ ΝΟΔΑΡΟΥ

Σαν τα ζώα στοιβαγμένοι μέσα σε παλιά λεωφορεία δίπλα από τη νέα εθνική οδό Πύργου-Πάτρας, στο ύψος της διασταύρωσης με την Ανδραβίδα Ηλείας, βρίσκονται περίπου πενήντα Βούλγαροι εργάτες γης μαζί με τις οικογένειές τους, βιώνοντας καθημερινά την αθλιότητα, την εκμετάλλευση και την προκλητική αδιαφορία της Πολιτείας.
Κάνουν ότι έπεσαν από τα σύννεφα οι αρμόδιοι για τον καταιγισμό της εκμετάλλευσης Εκαναν ότι... έπεσαν από τα σύννεφα χθες οι τοπικοί άρχοντες, η αστυνομία και οι υπόλοιποι αρμόδιοι, όταν η δημοσιογραφική έρευνα ανέδειξε τον νέο καταυλισμό της ντροπής στην Ηλεία. Και όμως σ' εκείνο το σημείο βρίσκεται το σχεδόν καθημερινό μπλόκο της Τροχαίας, ενώ από την εθνική οδό και δίπλα από τον καταυλισμό περνούν καθημερινά οι εισαγγελείς που υπηρετούν στην Ηλεία, οι βουλευτές αλλά και ο κατά τα άλλα «ευαίσθητος» σε εργασιακά θέματα Ηλείος υφυπουργός Απασχόλησης Γιώργος Κοντογιάννης.
Κανένας τόσους μήνες δεν είχε αντιληφθεί το παραμικρό... Ή μάλλον κανένας δεν ήθελε να αναδείξει το πρόβλημα που πίσω του κρύβει την γερή κονόμα και χιλιάδες ευρώ από τα κυκλώματα των εργατονταβαντζήδων που λυμαίνονται την πεδινή Ηλεία. Πενήντα ευρώ το «κεφάλι» πληρώνουν στον ιδιοκτήτη της μάντρας των παροπλισμένων λεωφορείων οι αλλοδαποί εργάτες για να έχουν το δικαίωμα να στεγάσουν τη φτώχεια τους μέσα σ' αυτά. Κάτι λιγότερο, περίπου 40 ευρώ, πληρώνουν οι γυναίκες και τα ανήλικα παιδιά.
Και δεν είναι η μοναδική επιχείρηση κονόμας σε βάρος των αλλοδαπών της Ανδραβίδας.
Υπάρχουν συμπολίτες μας που, αντιλαμβανόμενοι ότι το ζήτημα έχει χρήματα αφορολόγητα και μαύρα, έχουν ενοικιάσει με το «κεφάλι» ακόμα και κοτέτσια σε αυτούς τους φουκαράδες. Οικήματα χωρίς στοιχειώδεις χώρους υγιεινής. «Τρώγλες ντροπής» - λέει στην «Ε» ο δήμαρχος της Ανδραβίδας Γιάννης Παπανδρέου και στη συνέχεια αποκαλύπτει κάτι το συνταρακτικό:
«Υπάρχουν και κάποιοι ασυνείδητοι που έχουν ενοικιάσει στους αλλοδαπούς εργάτες γης παλιά πλίνθινα σπίτια που έχουν κριθεί από τους μηχανικούς ως κατεδαφιστέα λόγω των ζημιών που υπέστησαν από τον σφοδρό σεισμό που έπληξε την περιοχή μας. Φαντάζεστε πόσα θύματα θα υπάρξουν αν τύχει και έχουμε έναν νέο σεισμό» - λέει ο δήμαρχος της Ανδραβίδας και υπογραμμίζει:
«Δεν είναι δυνατόν σε σπίτι που βγήκε κόκκινο μετά τον τελευταίο σεισμό να στεγάζονται είκοσι άτομα. Η εικόνα αυτή που βλέπουμε με τα λεωφορεία είναι το αποκορύφωμα του αίσχους!».
Σύμφωνα με πληροφορίες το τοπικό αστυνομικό τμήμα πριν από τρεις μήνες ενημέρωσε με επίσημο έγγραφο όλες τις αρμόδιες υπηρεσίες και την Εισαγγελία της Αμαλιάδας για τον καταυλισμό της ντροπής, αλλά παραδόξως ουδείς ασχολήθηκε μέχρι χθες με το θέμα.
nodaros@enet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Η ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΠΟΥ ΟΙ "ΕΡΓΟΛΑΒΟΙ" ΤΗΣ ΗΛΕΙΑΣ ΕΚΛΕΙΣΑΝ ...

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ

ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΤΗΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ

ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΤΗΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ