ΚΑΛΟ ΣΑΣ ΤΑΞΙΔΙ

Σας καλωσορίζω σε αυτή τη σελίδα.

Η περιήγησή της μοιάζει με ένα συναρπαστικό ταξίδι γεμάτο εκπλήξεις και αποκαλύψεις γιά την φωτεινή και την αθέατη πλευρά του Φεγγαριού.

Το ταξίδι μόλις άρχισε…

Να θυμάστε πάντα ότι στην σκοτεινή πλευρά της Σελήνης εκτός των άλλων μπορεί ο καθένας μας να ανακαλύψει την χαμένη του Πόλη…

Γι αυτή όμως θα μιλήσουμε μια άλλη φορά...


ΣΤΟ BLOG ΓΡΑΦΟΥΝ …

ΕΓΩ ,Ο ΜΠΟΥΜΠΗΣ ΜΟΥ … ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ 13 ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ

Τρίτη, 14 Απριλίου 2009

Στον οικοδόμο η περιουσία της δασκάλας , που διεκδικούσε ό μητροπολίτης Ηλείας Γερμανός


ΑΠΟΦΑΣΗ "ΦΩΤΙΑ" ΤΟΥ ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟΥ ΑΜΑΛΙΑΔΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΗΛΕΙΑΣ
ΕΠΕΙΔΗ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΕΚΕΙΝΑ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΚΡΥΒΟΥΝ ....
Του Μ. ΝΟΔΑΡΟΥ
Σοβαρό ηθικό ζήτημα για τον μητροπολίτη Ηλείας Γερμανό προκαλεί η απόφαση του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αμαλιάδας (βρίσκεται στη διάθεση της «Ε») βάσει της οποίας απορρίπτει την προσπάθεια της Μητρόπολης Ηλείας να συμπεριλάβει στην περιουσία της την κινητή και ακίνητη περιουσία μιας πλούσιας δασκάλας από την Αμαλιάδα που πεθαίνοντας άφησε ως μοναδικό της κληρονόμο τον οικοδόμο Παύλο Κουκούνα.
Η τεράστια περιουσία της δασκάλας, Πόπης Πεντοβόλου, που πέθανε στις 20.10.2003 σε ηλικία 90 ετών στην Αμαλιάδα, αποτελούσε τα τελευταία πέντε χρόνια αντικείμενο δικαστικής διαμάχης μεταξύ του μητροπολίτη Ηλείας Γερμανού και του οικοδόμου. Ο κ. Γερμανός υποστήριζε ότι η θανούσα είχε αφήσει όλα της τα υπάρχοντα με διαθήκη το 2001 στη Μητρόπολη Ηλείας και ότι η τελευταία της διαθήκη στις 26.8.2003, όπου ορίζει ως γενικό κληρονόμο τον 50χρονο Παύλο Κουκούνα, τον άνθρωπο που τη φρόντιζε επί δεκαετίες, αποτελούσε έργο κυκλώματος πλαστογράφων.
Στις 18 και 21.11.2003 το Μονομελές Πρωτοδικείο Αμαλιάδας με τις υπ' αριθμ. 147/ΔΔ/ 187/2003 και 157/ΔΔ/180/2004 αποφάσεις του όρισε ως γενικό κληρονόμο της περιουσίας της Πεντοβόλου τον Παύλο Κουκούνα μετά την εξέταση της χειρόγραφης διαθήκης της που είχε κατατεθεί στον συμβολαιογράφο Πέτρο Τσάγκα της Αμαλιάδας, αλλά και άλλης πανομοιότυπης που είχε βρεθεί στα προσωπικά ημερολόγια της θανούσης. Ομως ο μητροπολίτης Ηλείας Γερμανός αντέδρασε και στις 2.2.2004 και 15.3.2005 κατέθεσε αγωγές ζητώντας να κηρυχθούν άκυρες οι δύο διαθήκες της θανούσης, με το επιχείρημα ότι αυτές ήταν προϊόν πλαστογραφίας.
Το Πολυμελές Πρωτοδικείο Αμαλιάδας με απόφασή του απέρριψε τις δύο αγωγές της Μητρόπολης Ηλείας, την οποία μάλιστα υποχρεώνει και στην καταβολή των δικαστικών εξόδων ύψους 4.730 ευρώ.
ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ 14.4.2009

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Η ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΠΟΥ ΟΙ "ΕΡΓΟΛΑΒΟΙ" ΤΗΣ ΗΛΕΙΑΣ ΕΚΛΕΙΣΑΝ ...

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ

ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΤΗΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ

ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΤΗΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ