ΚΑΛΟ ΣΑΣ ΤΑΞΙΔΙ

Σας καλωσορίζω σε αυτή τη σελίδα.

Η περιήγησή της μοιάζει με ένα συναρπαστικό ταξίδι γεμάτο εκπλήξεις και αποκαλύψεις γιά την φωτεινή και την αθέατη πλευρά του Φεγγαριού.

Το ταξίδι μόλις άρχισε…

Να θυμάστε πάντα ότι στην σκοτεινή πλευρά της Σελήνης εκτός των άλλων μπορεί ο καθένας μας να ανακαλύψει την χαμένη του Πόλη…

Γι αυτή όμως θα μιλήσουμε μια άλλη φορά...


ΣΤΟ BLOG ΓΡΑΦΟΥΝ …

ΕΓΩ ,Ο ΜΠΟΥΜΠΗΣ ΜΟΥ … ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ 13 ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ

Δευτέρα 11 Μαΐου 2009

Δυο χρόνια... προανάκριση για τις προπέρσινες φονικές πυρκαγιές



ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ...


Του ΜΑΚΗ ΝΟΔΑΡΟΥ

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: 11.5.2009


Ασέβεια στη μνήμη των δικών τους ανθρώπων που μαρτύρησαν μέσα στις φλόγες των φονικών και καταστροφικών πυρκαγιών της Ηλείας το καλοκαίρι του 2007, χαρακτηρίζουν οι συγγενείς των δεκάδων νεκρών του νομού την περίεργη καθυστέρηση ολοκλήρωσης της δικαστικής έρευνας για την απόδοση ευθυνών στους υπαίτιους της τραγωδίας.
Είκοσι μήνες μετά και παρά τις βαρύγδουπες κυβερνητικές εξαγγελίες και τις υποσχέσεις, η δικαστική έρευνα εξακολουθεί να βρίσκεται στο στάδιο της προανάκρισης, με τη δικογραφία να πηγαινοέρχεται δεξιά και αριστερά και με τον δικαστικό λειτουργό που έχει αναλάβει την έρευνα να είναι μάλλον πελαγωμένος, καθώς χειρίζεται παράλληλα εκατοντάδες άλλες άσχετες, απλές ή σύνθετες δικαστικές υποθέσεις.
Οι συγγενείς των νεκρών ζητούν να επισπευσθούν οι διαδικασίες της έρευνας και να ανατεθεί αυτή σε δικαστικό λειτουργό ο οποίος να μην ασχολείται με άλλες υποθέσεις μέχρι να τη φέρει σε πέρας.
«Είχαμε την ελπίδα ότι όλα θα γίνονταν σύντομα. Δυστυχώς η δικαστική έρευνα δεν προχωράει όπως θα έπρεπε και δεν ξέρω γιατί», λέει στην «Ε» ο τραγικός πατέρας Γιώργος Παρασκευόπουλος που έχασε μέσα στις φλόγες τα τέσσερα ανήλικα παιδιά του, τη σύζυγο και τη μητέρα του.
«Είκοσι μήνες τώρα μας λένε συνέχεια ότι κάνουν προανάκριση. Βαρεθήκαμε να το ακούμε αυτό. Θα μετατρέψουμε το μνημόσυνο του ερχόμενου Αυγούστου σε εκδήλωση διαμαρτυρίας κατά εκείνων που επιδιώκουν να συγκαλύψουν τις ευθύνες. Εχουμε την αίσθηση ότι υπάρχουν πολιτικές παρεμβάσεις στη δικαστική διερεύνηση της υπόθεσης με σκοπό να μην τιμωρηθούν εκείνοι που ευθύνονται», καταγγέλλει οργισμένη στην «Ε» η Χριστίνα Δρακοπούλου, αδερφή του δασοπυροσβέστη Ιωάννη Δρακόπουλου που κάηκε ζωντανός στη στροφή του θανάτου στην Αρτέμιδα.
«Πολύ φοβάμαι ότι οι συγγενείς των νεκρών στην Ηλεία δεν θα δικαιωθούν ποτέ. Γιατί εκεί που θέλει η Δικαιοσύνη στη χώρα μας γίνεται ευέλικτη και άμεση και εκεί όπου δεν θέλει γίνεται δύσκαμπτη και τα οδηγεί όλα στο αρχείο», λέει στην «Ε» ο αξιωματικός του Πυροσβεστικού Σώματος και συνδικαλιστής Νίκος Χανιάς.

nodaros@enet.gr

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Ξέρω πως είναι φοβερά επίπονο για τους συγγενείς των θυμάτων, να προσπαθούν καθημερινά να βρουν το δίκιο τους και να μην μπορούν, όμως θα πρέπει να γνωρίζουν ότι υπάρχουν πολλοί συνάνθρωποί τους που νοιάζονται και αγωνιούν καθημερινά όπως κι αυτοί και ελπίζουν πως θάρθει η στιγμή που θα αποδωθεί δικαιοσύνη. Βέβαια, καθώς όλα δείχνουν, θα πάρει πολύ χρόνο γι'αυτό θα πρέπει να οπλιστούν με κουράγιο, με δύναμη, με γιγάντια αντοχή και με απέραντο πείσμα για να φτάσουν μια μέρα στη δικαίωση!!! Βλέπετε έχουμε να τα βάλουμε με ένα σάπιο σύστημα που κατατρώει όποιον προσπαθεί μέσω της νομίμου οδού να βρει τις λύσεις που τον αφορούν. Ας ελπίσουμε πως θα αλλάξουν κάποια στιγμή όλα αυτά. Κουράγιο και δύναμη φίλοι μου!!!
ΤΡΕΧΑΝΤΗΡΙ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Η ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΠΟΥ ΟΙ "ΕΡΓΟΛΑΒΟΙ" ΤΗΣ ΗΛΕΙΑΣ ΕΚΛΕΙΣΑΝ ...

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ

ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΤΗΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ

ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΤΗΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ