ΚΑΛΟ ΣΑΣ ΤΑΞΙΔΙ

Σας καλωσορίζω σε αυτή τη σελίδα.

Η περιήγησή της μοιάζει με ένα συναρπαστικό ταξίδι γεμάτο εκπλήξεις και αποκαλύψεις γιά την φωτεινή και την αθέατη πλευρά του Φεγγαριού.

Το ταξίδι μόλις άρχισε…

Να θυμάστε πάντα ότι στην σκοτεινή πλευρά της Σελήνης εκτός των άλλων μπορεί ο καθένας μας να ανακαλύψει την χαμένη του Πόλη…

Γι αυτή όμως θα μιλήσουμε μια άλλη φορά...


ΣΤΟ BLOG ΓΡΑΦΟΥΝ …

ΕΓΩ ,Ο ΜΠΟΥΜΠΗΣ ΜΟΥ … ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ 13 ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ

Παρασκευή 8 Ιανουαρίου 2010

ΑΘΛΙΟΤΗΤΕΣ ΜΠΑΤΣΩΝ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΑ

" ΤΡΕΙΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΙ ΜΟΥ ΚΑΝΟΥΝ ΤΗ ΖΩΗ ΜΑΡΤΥΡΙΟ"

Σε εφιάλτη -όπως καταγγέλλει η Ν.Ν., ιδιοκτήτρια ιχθυοπωλείου στην Πάτρα- έχουν μετατρέψει επί σειράν ετών τη ζωή της τρεις αστυνομικοί της Αμεσης Δράσης, που τη σέρνουν στα δικαστήρια και επιδιώκουν να πάρουν και την περιουσία της μέσω αγωγών που έχουν καταθέσει σε βάρος της.

Η απίστευτη ιστορία της, όπως λέει η ίδια στην «Ε», ξεκινάει τον Μάρτη του 2002, όταν οι αστυνομικοί διαπληκτίστηκαν με πελάτη της. Η παρέμβασή της εξόργισε τους αστυνομικούς, οι οποίοι τη συνέλαβαν για εξύβριση και αντίσταση κατά της Αρχής. Στο περιπολικό -όπως καταγγέλλει- δέχτηκε την προσβλητική, απαξιωτική και απειλητική συμπεριφορά των αστυνομικών. Το ίδιο και στο αστυνομικό τμήμα. Τότε -όπως λέει- ζήτησε από τον δικηγόρο της να καταθέσει μήνυση κατά των αστυνομικών, αλλά εκείνος όχι μόνο αρνήθηκε, αλλά στη συνέχεια τάχθηκε με την πλευρά τους και τον βρήκε αντιμέτωπο στα δικαστήρια που ακολούθησαν.

Αθωώθηκε

Η Ν.Ν. -όπως λέει στην «Ε»- αθωώθηκε για τα αδικήματα της αντίστασης κατά της Αρχής και της εξύβρισης και στράφηκε νομικά κατά των αστυνομικών, οι οποίοι όμως απηλλάγησαν με συνοπτικές διαδικασίες μέσω ΕΔΕ και ουδέποτε πήγαν κατηγορούμενοι στα δικαστήρια, αφού απορρίφθηκε η μήνυσή της.

Αμέσως μετά στράφηκαν εναντίον της, καταθέτοντας σε βάρος της πάνω από δέκα (!) μηνύσεις και κατάφεραν να την καταδικάσουν σε δεύτερο βαθμό σε ποινή φυλάκισης 9 μηνών για ψευδή καταμήνυση και ψευδομαρτυρία. Στη συνέχεια και οι τρεις μαζί κατέθεσαν σε βάρος της αγωγή ζητώντας 30.000 ευρώ έκαστος ως αποζημίωση για την ηθική βλάβη που υπέστησαν...

Σύμφωνα με τον έγκριτο ποινικολόγο Σπύρο Φυτράκη: «Η συγκεκριμένη είναι από τις γνωστές περιπτώσεις ασκήσεως αστυνομικής βίας κατά πολίτη, που είναι πάρα πολύ δύσκολο να διερευνηθούν. Οπως επισημαίνει και ο Συνήγορος του Πολίτη, όπου προσέφυγε η πελάτισσά μου, ο εσωτερικός έλεγχος που έγινε για τους αστυνομικούς δεν τήρησε τις νόμιμες διαδικασίες και δεν ανετέθη η διερεύνηση της υπόθεσης σε αξιωματικό της αστυνομίας εκτός της περιοχής Πατρών, όπως συνήθως προβλέπεται από το εσωτερικό πειθαρχικό δίκαιο, με αποτέλεσμα την απαλλαγή των αστυνομικών.

Δεν ερευνήθηκαν

Επίσης, δεν ερευνήθηκαν σε βάθος οι αιτιάσεις της, ώστε να συλλεγούν τα απαραίτητα στοιχεία που θα ήταν χρήσιμα στα δικαστήρια που ακολούθησαν. Είναι χαρακτηριστικό ότι το βασικό αδίκημα στο οποίο φέρεται ότι υπέπεσε η πολίτης -αντίσταση κατά της Αρχής-, αθωώθηκε. Ετσι, παραμένει το κενό για το τι πράγματι συνέβη από την πλευρά των οργάνων της τάξης στη διάρκεια της μεταφοράς από τον χώρο της σύλληψης στο αστυνομικό τμήμα με μεγάλη καθυστέρηση».

Ο συνήγορός της υπογραμμίζει: «Το ποινικό σκέλος της συγκεκριμένης υπόθεσης έχει φτάσει στην ακυρωτική διαδικασία του Αρείου Πάγου. Δικάσαμε δύο αναιρέσεις σε αντίστοιχες καταδικαστικές αποφάσεις. Η αιτιολογία που περιλαμβάνουν αυτές οι δικαστικές αποφάσεις είναι αόριστη και ελλιπής. Συνεπώς, υπάρχει θέμα αναιρέσεως των αποφάσεων αυτών για έλλειψη ειδικής και εμπεριστατωμένης αιτιολογίας, που απαιτούν το Σύνταγμα και το δικονομικό μας σύστημα».

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Να διευκρινισουμε οτι η μηνυση της κυριας(2002)προηγηθηκε κατα πολυ δικαστηριου με την αθωωση για αντισταση κατα της αρχης και εξυβριση(2006)

Ανώνυμος είπε...

Μήπως να αρχίσει να ψάχνεται λίγο και η αστυνομία, γιατί έχει αρχίσει και μαζεύει μπουμπούκια, δεκαετίες τώρα;Για να καθαρίσει το μέσα της, γιατί από τη ζαρντινιέρα και δώθε, πολλά μας τά'χει κάνει...

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Η ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΠΟΥ ΟΙ "ΕΡΓΟΛΑΒΟΙ" ΤΗΣ ΗΛΕΙΑΣ ΕΚΛΕΙΣΑΝ ...

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ

ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΤΗΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ

ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΤΗΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ