ΚΑΛΟ ΣΑΣ ΤΑΞΙΔΙ

Σας καλωσορίζω σε αυτή τη σελίδα.

Η περιήγησή της μοιάζει με ένα συναρπαστικό ταξίδι γεμάτο εκπλήξεις και αποκαλύψεις γιά την φωτεινή και την αθέατη πλευρά του Φεγγαριού.

Το ταξίδι μόλις άρχισε…

Να θυμάστε πάντα ότι στην σκοτεινή πλευρά της Σελήνης εκτός των άλλων μπορεί ο καθένας μας να ανακαλύψει την χαμένη του Πόλη…

Γι αυτή όμως θα μιλήσουμε μια άλλη φορά...


ΣΤΟ BLOG ΓΡΑΦΟΥΝ …

ΕΓΩ ,Ο ΜΠΟΥΜΠΗΣ ΜΟΥ … ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ 13 ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ

Παρασκευή, 4 Φεβρουαρίου 2011

Η ΚΟΡΟΪΔΙΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΤΗΣ ΗΛΕΙΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ...

Κρίσιμες ώρες για το αεροδρόμιο Ανδραβίδας
ΟΠΩΣ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΕΙ ΤΟ "ΗΛΕΙΑΤΩΡΑ": http://www.iliatora.gr/news_details.php?id=3496

Στο προσκήνιο έρχεται το θέμα του αεροδρομίου Ανδραβίδας και μάλιστα με τρόπο έντονα διεκδικητικό από την πλευρά της Ηλείας, όπως διαφάνηκε από κλειστή ευρεία σύσκεψη που έγινε την Τετάρτη 2 Φεβρουαρίου στο Yπουργείο Μεταφορών και...
... Επικοινωνιών, υπό την προεδρία του υφυπουργού Γιάννη Μαγκριώτη.
Ευρεία σύσκεψη στο ΥΜΕ
Σύμφωνα με πληροφορίες του ΗΛΕΙΑ ΤΩΡΑ, στη σύσκεψη συμμετείχαν ο γενικός γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Δυτικής Ελλάδας, Πελοποννήσου και Ιονίων Νήσων, Τάσος Αποστολόπουλος, ο περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας, οι αντιπεριφερειάρχες των τριών περιφερειακών ενοτήτων καθώς επίσης βουλευτές της Περιφέρειας και υπηρεσιακοί παράγοντες. Αν και ανακοινώσεις δεν έγιναν, οι πληροφορίες μας αναφέρουν ότι νέα εμπόδια φαίνεται να υψώνονται στην πορεία υλοποίησης του σημαντικού αυτού έργου.

Συγκεκριμένα, παρά το γεγονός ότι για το έργο είναι διασφαλισμένο από το ΕΣΠΑ το ποσό των 20 εκατ. ευρώ, σύμφωνα με την τελευταία απόφαση του προηγούμενου περιφερειακού συμβουλίου στην Ανδρίτσαινα, με την προοπτική να προστεθούν άλλα 9,5 εκατ. ευρώ από την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας, το ΓΕΑ προβάλλει για μιαν ακόμη φορά τις ενστάσεις του. Αυτή τη φορά το επιτελείο ισχυρίζεται ότι χρειάζονται συμπληρωματικά έργα για να γίνει λειτουργικό το αεροδρόμιο σ’ αυτή τη διπλή του χρήση (στρατιωτικό και πολιτικό), το κόστος των οποίων υπολογίζεται σε 47 εκατ. ευρώ!

Από την πλευρά των παραγόντων της Ηλείας υπήρξαν ενστάσεις και αντιρρήσεις για το νέο αυτό δεδομένο, το οποίο ουσιαστικά καταργεί το έργο που για δεκαετίες περιμένει ολόκληρος ο νομός (οι πηγές του iliatora.gr κάνουν μάλιστα λόγο και για ιδιαίτερα έντονη αντίδραση του βουλευτή Τάκη Δημητρουλόπουλου). Επειδή υπήρξαν αυτές οι αντιδράσεις/αντιρρήσεις ο υφυπουργός κ. Μαγκριώτης πρότεινε να γίνει ξεχωριστή σύσκεψη σε δεκαπέντε μέρες, με αποκλειστικό θέμα το αεροδρόμιο Ανδραβίδας, δεδομένου ότι η χθεσινή σύσκεψη αφορούσε υποδομές ολόκληρης της Περιφέρειας (όπως η Ολυμπία οδός κ.α.).

Πάντως ο παράγοντας «ΓΕΑ» έχει και στο παρελθόν επιδράσει επιβραδυντικά στην εξέλιξη του έργου μετατροπής του αεροδρομίου Ανδραβίδας σε πολιτικό, προβάλλοντας διάφορα επιχειρήματα όπως ότι πρόκειται για επιχειρησιακό στρατιωτικό αεροδρόμιο του ΝΑΤΟ κλπ. Όλα δείχνουν ότι βούληση του υπουργείου Μεταφορών είναι να προχωρήσει το έργο και η προσπάθεια που γίνεται είναι να εξασφαλισθούν τα 47 εκ. ευρώ που ζητά το ΓΕΑ για τα συμπληρωματικά έργα, ώστε να γίνει κοινή δημοπράτηση.

Όμως, οι παράγοντες της Ηλείας αλλά και της Περιφέρειας (αν πράγματι οι τελευταίοι είναι υπέρ της υλοποίησης του έργου) θα πρέπει να εξαντλήσουν όλα τα περιθώρια, διαφορετικά θα χαθούν και τα 20 εκατ. ευρώ που είναι διασφαλισμένα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Η ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΠΟΥ ΟΙ "ΕΡΓΟΛΑΒΟΙ" ΤΗΣ ΗΛΕΙΑΣ ΕΚΛΕΙΣΑΝ ...

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ

ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΤΗΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ

ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΤΗΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ