ΚΑΛΟ ΣΑΣ ΤΑΞΙΔΙ

Σας καλωσορίζω σε αυτή τη σελίδα.

Η περιήγησή της μοιάζει με ένα συναρπαστικό ταξίδι γεμάτο εκπλήξεις και αποκαλύψεις γιά την φωτεινή και την αθέατη πλευρά του Φεγγαριού.

Το ταξίδι μόλις άρχισε…

Να θυμάστε πάντα ότι στην σκοτεινή πλευρά της Σελήνης εκτός των άλλων μπορεί ο καθένας μας να ανακαλύψει την χαμένη του Πόλη…

Γι αυτή όμως θα μιλήσουμε μια άλλη φορά...


ΣΤΟ BLOG ΓΡΑΦΟΥΝ …

ΕΓΩ ,Ο ΜΠΟΥΜΠΗΣ ΜΟΥ … ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ 13 ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ

Παρασκευή 6 Απριλίου 2012

Η ΕΠΙΛΕΚΤΙΚΗ ΕΥΑΙΣΘΗΣΙΑ ΤΟΥ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΠΥΡΓΟΥ ΗΛΕΙΑΣ



ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ ΣΤΗΝ ΗΛΕΙΑ ...

Με σημερινή του απόφαση ο δικηγορικός σύλλογος του Πύργου Ηλείας , δεν έδωσε την ειδική άδεια που χρειάζονταν  τα μέλη του – δικηγόροι συνήγοροι υπεράσπισης των κατηγορουμένων για τις φονικές πυρκαγιές του 2007 στην Ηλεία – να μετέχουν στην δίκη που είχε προγραμματιστεί να συνεχιστεί σήμερα στο Τριμελές Πλημμελιοδικείο Ηλείας - με αποτέλεσμα η εκδίκαση της υπόθεσης να μετατεθεί για τις 23 Απρίλη 2012 !   

Αυτό έγινε σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την συμμετοχή του δικηγόρου Αθηνών Αντώνη Φούσα στην εκπομπή «Παρέμβαση» του «Αλφα»,  της δημοσιογράφου Γιάννας Παπαδάκου η οποία ασχολήθηκε με το ζήτημα των πυρκαγιών και τις παραλείψεις των αρμοδίων.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ :http://www.alphatv.gr

Οργισμένοι οι συγγενείς των τραγικών θυμάτων της φωτιάς έκαναν λόγο για προκλητική προσπάθεια σύγχυσης και τόνισαν κατηγορηματικά ότι η συγκεκριμένη εκπομπή ποτέ δεν ασχολήθηκε με την ουσία της υπόθεσης και απλά αναφέρθηκαν κάποια στοιχεία στο πλαίσιο κριτικής για τις σημαντικές δίκες που βρίσκονται σε καθυστέρηση.

Μάλιστα παρών στην εκπομπή ήταν και ο πρόεδρος της Ενωσης Δικαστών και Εισαγγελέων Χαράλαμπος Αθανασίου  .

« Αν είχε γίνει κάτι το μεμπτό ο κ. Αθανασίου θα είχε εκφράσει την ένστασή του. Στην εκπομπή δήλωσα πολλές φορές κατηγορηματικά ότι δεν υπεισέρχομαι στην ουσία της υπόθεσης των φονικών πυρκαγιών της Ηλείας ακριβώς επειδή ξεκίνησε η δίκη πριν από μερικές εβδομάδες.  Η στάση μου ήταν σαφής και απόλυτα σωστή.» - ανέφερε στο www.mnodaros.blogspot.com ο κ. Φούσας .

Η συγκεκριμένη εξέλιξη μετέθεσε τελικά την συνέχεια της δίκης  για τις 23 Απριλίου 2012 … παρά την αντίθετη άποψη του εισαγγελέα της έδρας που ζήτησε το αίτημα του δικηγορικού συλλόγου Πύργου Ηλείας να απορριφθεί.

Εξηγήσεις για την απόφαση του δικηγορικού Συλλόγου Πύργου επιχείρησε να δώσει  στον ραδιοφωνικό σταθμό IONION FM ο πρόεδρος Νικόλαος Θεοδώρου ο οποίος ανέφερε ότι δεν ήταν σωστό να βγει στον αέρα η συγκεκριμένη εκπομπή την ώρα που βρίσκεται σε εξέλιξη η δίκη για τις φωτιές και μάλιστα χωρίς την εκπροσώπηση των κατηγορουμένων.

Ο κ. Θεοδώρου στην αρχη της συνομιλίας του,  χαρακτήρισε «ως στημένη» την συγκεκριμένη εκπομπή προκαλώντας την έντονη αντίδραση του δημοσιογράφου Μάκη Νοδάρου με τον οποίον ο κ. Θεοδώρου αρνήθηκε δημόσια να συνομιλήσει η να απαντήσει στα ερωτήματά του.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ : http://ionionfm.gr/display.greek.news.php?artid=41656&Mid=17&sub1=1 

ΑΚΟΥΣΤΕ ΕΔΩ : http://ionionfm.gr

Ο Μάκης Νοδάρος χαρακτήρισε ως υποκριτική την στάση του δικηγορικού συλλόγου Πύργου τονίζοντας ότι κατά το παρελθόν ,  δεν κινήθηκε με την ίδια ευαισθησία απέναντι στην μνήμη των νεκρών πολιτών , όταν επιχειρήθηκε να μπει η υπόθεση στο Αρχείο.

Ο δημοσιογράφος ανέφερε επίσης ότι ποτέ ο δικηγορικός σύλλογος του Πύργου δεν έδειξε την ίδια  ευαισθησία απέναντι στον τραγικό πατέρα Γιώργο Παρασκευόπουλο που έχασε στις φωτιές τα 4 ανήλικα παιδιά του , την σύζυγο και τη μητέρα του , καθώς ουδέποτε τον πλησίασε έστω για να αναλάβει την υπεράσπισή του η να τον βοηθήσει νομικά στην περιπέτεια του.  

*** Βάση του υπ' αριθμ. 4/2011 πολυσέλιδου βουλεύματος του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Ηλείας παραπέμπονται να δικαστούν στο ακροατήριο του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Ηλείας οι :

Η Σοφία Α. Νικολοπούλου, συνταξιούχο του ΟΓΑ (σ.σ. πρόκειται για την ηλικιωμένη που έφτιαχνε κόλλυβα την ημέρα της καταστροφής και ξέχασε το μαγειρικό σκεύος στην κουζίνα, με αποτέλεσμα την εκδήλωση πυρκαγιάς).
Ο πρώην νομάρχης και νυν αντιπεριφερειάρχης Ηλείας Χαράλαμπος Καφύρας.
Ο έκπτωτος δήμαρχος της Ζαχάρως Πανταζής Χρονόπουλος.
Ο Νικόλαος Μιχαλόπουλος, τότε προϊστάμενος του πυροσβεστικού κλιμακίου Κρεστένων .
Ο Παναγιώτης Τσούρας εποχικός πυροφύλακας .
Ο Φώτης Παππάς, πρώην υπαρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος.

Οι ανωτέρω κατηγορούνται για εμπρησμό δάσους από αμέλεια, για τον εμπρησμό πραγμάτων από αμέλεια και για ανθρωποκτονία από αμέλεια κατά συρροή.

                

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΑΝ ΓΙΝΟΤΑΝ ΝΑ ΜΕ ΦΕΡΕΙ ΜΙΑ ΥΠΕΡΤΑΤΗ ΔΥΝΑΜΗ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΥΠΟΘΕΤΙΚΑ ΣΤΗ ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΠΑΡΑΣΚΕΥΟΠΟΛΌΥ ΤΟΥ ΑΛΒΑΝΟΥ Ή ΚΑΠΟΙΟΥ ΑΛΛΟΥ ΣΥΓΓΕΝΗ ΚΑΜΜΕΝΟΥ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΜΟΥ ΔΩΣΕΙ ΚΑΙ ΔΥΝΑΜΗ Ο ΠΑΝΤΟΔΥΝΑΜΟΣ ΝΑ ΕΚΤΕΛΟΥΣΑ ΜΕΣΑ Η ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟ ΔΙΚΑΣΤΙΚΟ ΜΕΓΑΡΟ ΠΥΡΓΟΥ ΕΝΑΝ ΑΝΘΡΩΠΟ. ΟΧΙ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΜΕΝΟΙ ΑΛΛΑ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΛΕΝΕ ΟΤΙ ΑΓΑΠΑΝΕ ΤΗΝ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ .
ΜΠΡΑΒΟ ΝΙΚΟΛΑ ΕΙΣΑΙ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΕΥΘΕΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟ. ΘΑ ΣΕ ΠΑΡΕΙ ΓΕΝΙΚΟ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ.
ΚΟΙΜΗΣΟΥ ΑΓΑΘΟ ΠΑΙΔΙ ΧΑΡΑ ΓΕΜΑΤΟ ΚΑΙ ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙΣ ΚΑΙ ΕΣΥ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΝ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΓΡΑΦΗ ΤΩΝ ΕΥΘΥΝΩΝ.
ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΟΣΑΣΤΑΙ ΑΠΡΟΚΑΛΥΠΤΑ ΧΩΡΙΣ ΝΤΡΟΠΗ ΧΩΡΙΣ ΤΗΝ ΠΑΡΑΜΙΚΡΗ ΑΙΣΘΗΣΗ ΕΥΘΥΝΗΣ. ΑΝ Ο ΕΙΣΑΓΓΕΛΑΕΣ ΤΟΥ ΑΡΕΙΟΥ ΠΑΓΟΥ ΑΚΟΥΓΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΕΙΜΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟΣ ΟΤΙ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΔΙΑΤΑΞΕΙ ΤΑ ΔΕΟΝΤΑ ΚΑΤΑ ΠΑΝΤΩΝ.... ????

Ανώνυμος είπε...

Κε Νοδάρο αυτή η υπόθεση θα έχει πολλά επεισόδια. Δεν θα τελειώσει εάν δεν παραγραφούν κάποια ή όλα τα αδικήματα.
Όταν βλέπεις στην έναρξη της δίκης τον δικηγορικό σύλλογο να παρεμβαίνει τόσο απροκάλυπτα να μην περιμένεις πολλά πράγματα.
Έχει όμως βάθος και μεγάλο παρασκήνιο η υπόθεση αυτή. Παίζονται μεγάλα συμφέροντα Υπουργεία γραμματείες επιτροπές και άλλα.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Η ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΠΟΥ ΟΙ "ΕΡΓΟΛΑΒΟΙ" ΤΗΣ ΗΛΕΙΑΣ ΕΚΛΕΙΣΑΝ ...

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ

ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΤΗΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ

ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΤΗΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ