ΚΑΛΟ ΣΑΣ ΤΑΞΙΔΙ

Σας καλωσορίζω σε αυτή τη σελίδα.

Η περιήγησή της μοιάζει με ένα συναρπαστικό ταξίδι γεμάτο εκπλήξεις και αποκαλύψεις γιά την φωτεινή και την αθέατη πλευρά του Φεγγαριού.

Το ταξίδι μόλις άρχισε…

Να θυμάστε πάντα ότι στην σκοτεινή πλευρά της Σελήνης εκτός των άλλων μπορεί ο καθένας μας να ανακαλύψει την χαμένη του Πόλη…

Γι αυτή όμως θα μιλήσουμε μια άλλη φορά...


ΣΤΟ BLOG ΓΡΑΦΟΥΝ …

ΕΓΩ ,Ο ΜΠΟΥΜΠΗΣ ΜΟΥ … ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ 13 ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ

Δευτέρα, 9 Απριλίου 2012

ΠΟΛΥΜΗΝΕΣ ΦΥΛΑΚΙΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΛΙΑΤΣΙΚΟ ΤΩΝ ΕΡΓΟΛΑΒΩΝ ΣΤΑ ΠΟΤΑΜΙΑ ΤΗΣ ΗΛΕΙΑΣ


ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΕΙΣ Κ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΤΟΥ ΣΕΕΔΔ


18 ΜΗΝΕΣ ΦΥΛΑΚΙΣΗ ΣΤΟΝ ΠΡΩΗΝ ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΟ ΤΗΣ ΚΤΗΜΑΤΙΚΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΗΛΕΙΑΣ 

20 ΜΗΝΕΣ ΦΥΛΑΚΙΣΗ ΣΕ 15 ΕΡΓΟΛΑΒΟΥΣ ΚΑΙ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥΣ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ 
Ανάμεσά τους ...και συγγενικό πρόσωπο σημαντικού υπηρεσιακού παράγοντα της Ηλείας που σχετίζεται με εγκρίσεις και με  μελέτες κατασκευών ! 
 
ΤΟΥ ΜΑΚΗ ΝΟΔΑΡΟΥ

Η πολυδαίδαλη διαπλοκή των μεγαλοεργολάβων και των ισχυρών οικονομικών συμφερόντων της Ηλείας που αρπάζουν επί σειρά ετών τα πανάκριβα αδρανή υλικά από τα ποτάμια της περιοχής , προκαλώντας τεράστια οικολογική καταστροφή ,  με την προκλητική ανοχή των τοπικών υπηρεσιακών παραγόντων,  αναδεικνύεται στην 755/5.4.2012 απόφαση του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Πύργου η οποία παραδόξως κρατήθηκε …μυστική από τα τοπικά ΜΜΕ.

Η υπόθεση έχει να κάνει με το αμαρτωλό «πάρτι» των παράνομων αμμοχαλικοληψιών στον Πηνειακό Λάδωνα και στον ποταμό Αλφειό που είχε στηθεί με κάλυψη υπηρεσιακών παραγόντων . Για το θέμα , μετά από πολύμηνη έρευνα  το Σώμα Επιθεωρητών Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης συνέταξε την υπ' αριθμ. 352/Α/2008 Εκθεση Ελέγχου η οποία και αποτέλεσε την βάση των δικαστικών διώξεων και της απόφασης του δικαστηρίου.  Στο πολυσέλιδο πόρισμα, οι επιθεωρητές-ελεγκτές Λάμπρος Χρανιώτης και Παντελής Αναστάσιος περιγράφουν και αποκαλύπτουν με λεπτομερή τρόπο τις παρανομίες των μεγαλοεργολάβων στα δύο ποτάμια της Ηλείας  κατά την τριετία 2005-2007.

Η δίκη  είχε προσδιοριστεί να πραγματοποιηθεί στις 15.11.2010 (!)  Όμως  μετά από συνεχείς αναβολές , άρχισε  τελικά να εκδικάζεται τον Γενάρη του 2012 και ολοκληρώθηκε προ ημερών στις 5 Απριλίου 2012 όπου το δικαστήριο εξέδωσε την τελική του απόφαση.  

Το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Πύργου Ηλείας καταδίκασε  σε φυλάκιση 18 μηνών τον  πρώην προϊστάμενο της Κτηματικής Υπηρεσίας Ηλείας Νικόλαο Σιάνη για παράβαση καθήκοντος ενώ επέβαλλε ποινή  φυλάκισης 20 (15+5) μηνών σε  δεκαπέντε από τους εργολάβους της Ηλείας και τους εκπροσώπους γνωστών εταιρειών παραγωγής ετοίμου σκυροδέματος .
Ο κ. Σιάνης κατηγορείται ότι έδινε  προφορικές εντολές για την εγκατάσταση των εργολάβων σε περιοχές των ποταμών προκειμένου να προβούν παράνομα σε εξόρυξη αδρανών υλικών . Το δικαστήριο με βάση την 755/5.4.2012 απόφασή του , τον καταδίκασε :
1) Για τη μη σύνταξη εκθέσεων αυτοψίας μετά το πέρας των αμμοχαλικοληψιών
2) Για προφορική εγκατάσταση εργολάβων στον Πηνειακό Λάδωνα
3) Για την μεταφορά αμμοχάλικου που είχε εξαχθεί παράνομα ,  χωρίς άδεια για την εκτέλεση τεχνικού έργου «Βελτίωση οδού Εφύρας».
Για τον κ. Σιάνη βρίσκεται σε εξέλιξη και έρευνα για τα περιουσιακά του στοιχεία η οποία όμως δεν έχει ολοκληρωθεί.   

Εντύπωση προκαλεί ότι μεταξύ των δεκαπέντε καταδικασθέντων , βρίσκεται και συγγενικό πρόσωπο σημαντικού υπηρεσιακού παράγοντα της Ηλείας που σχετίζεται με εγκρίσεις και με  μελέτες κατασκευών

Με απόφαση του δικαστηρίου κρίθηκαν ως αθώοι οι υπόλοιποι    δεκατέσσερις εκ των 30 συνολικά κατηγορουμένων  . Ανάμεσά τους  οι δύο πρώην  γενικοί γραμματείς της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας Παναγιώτης Καββαδάς και Σπύρος Σπυρίδων ,   υπάλληλοι της περιφέρειας, της Νομαρχίας Ηλείας της Κτηματικής Υπηρεσίας και εργολάβοι του νομού.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΟΤΙ Ο ΓΑΜΠΡΟΣ ΤΟΥ ΣΙΑΝΝΗ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΔΗΜ.ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ ΣΤΟ ΥΠ.ΣΥΓΚ/ΝΙΩΝ ΚΑΙ Η ΓΥΝΑΙΚΑ ΤΟυ ΔΕΝ ΔΟΥΛΕΥΕΙ,ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ ΜΕ JEEP ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΒΙΛΛΑ.ΜΗΠΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΨΑΞΟΥΝ ΚΑι ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΚΥΡΙΟ?ΕΠΙΣΗΣ ΚΑΙ Ο ΓΙΟΣ ΤΟΥ JEEP KI AYTOΣ>>>ΤΟΥΣ ΓΕΜΙΣΕ JEEP ΚΑΙ ΒΙΛΛΕΣ Ο ΣΙΑΝΝΗΣ ΟΥΤΕ ΝΑ ΚΡΥΦΤΕΙ ΔΕΝ ΗΞΕΡΕ...ΑΛΛΑ Ο ΙΔΙΟΣ ΛΕΕΙ ΣΕ ΓΝΩΣΤΟΥΣ ΤΟΥ ΟΤΙ ΘΑ ΤΗΝ ΣΚΑΠΟΥΛΑΡΕΙ ΣΤΑ ΜΑΛΑΚΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Η ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΠΟΥ ΟΙ "ΕΡΓΟΛΑΒΟΙ" ΤΗΣ ΗΛΕΙΑΣ ΕΚΛΕΙΣΑΝ ...

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ

ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΤΗΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ

ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΤΗΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ