ΚΑΛΟ ΣΑΣ ΤΑΞΙΔΙ

Σας καλωσορίζω σε αυτή τη σελίδα.

Η περιήγησή της μοιάζει με ένα συναρπαστικό ταξίδι γεμάτο εκπλήξεις και αποκαλύψεις γιά την φωτεινή και την αθέατη πλευρά του Φεγγαριού.

Το ταξίδι μόλις άρχισε…

Να θυμάστε πάντα ότι στην σκοτεινή πλευρά της Σελήνης εκτός των άλλων μπορεί ο καθένας μας να ανακαλύψει την χαμένη του Πόλη…

Γι αυτή όμως θα μιλήσουμε μια άλλη φορά...


ΣΤΟ BLOG ΓΡΑΦΟΥΝ …

ΕΓΩ ,Ο ΜΠΟΥΜΠΗΣ ΜΟΥ … ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ 13 ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ

Δευτέρα 5 Νοεμβρίου 2012

Η ΛΙΣΤΑ ΛΑΓΚΑΡΝΤ ΚΑΙ Η ΧΑΜΕΝΗ ΤΙΜΗ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑΣ …





ΟΤΑΝ ΤΑ ΜΜΕ ΤΗΣ ΔΙΑΠΛΟΚΗΣ ΚΡΥΒΟΥΝ ΤΙΣ ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ   
 
ΤΟΥ : ΜΑΚΗ ΝΟΔΑΡΟΥ

Την διαπλοκή στα ΜΜΕ της χώρας μας και την από καιρό χαμένη τιμή της Ελληνικής δημοσιογραφίας,  ανέδειξε με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο , η στάση του δημοσιογράφου Κώστα Βαξεβάνη που τόλμησε να αγνοήσει το διεφθαρμένο σύστημα εξουσίας και να δημοσιεύσει στο περιοδικό HOT DOC,  την περιβόητη λίστα Λαγκάρντ,  δίνοντας τέλος στην προκλητική στάση υψηλόβαθμων πολιτικών προσώπων που δήλωναν χωρίς ίχνος ντροπής ότι έχασαν την λίστα με τα ονόματα των φοροφυγάδων. 

«Το κύριο πρόβλημα στη χώρα είναι οι άνθρωποι που την κυβερνούν. Είναι μια κλειστή ομάδα, μια ελίτ, ένας μέρος της οποίας αποτελείται από ανθρώπους όλων των κομμάτων και ένα άλλο μέρος συνδέεται άμεσα ή έμμεσα με επιχειρηματίες. Η λίστα δημοσιεύτηκε, με συνέλαβαν και δε βγήκε τίποτα στα ελληνικά κανάλια. Σε ένα τεράστιο ζήτημα ελευθερίας του Τύπου κάποιοι  δεν έδειξαν απολύτως τίποτα.»- ανέφερε με δηλώσεις του στο πρακτορείο Reuters ο δημοσιογράφος και εκδότης του περιοδικού HOT DOC.
Αναφορά  στο συγκεκριμένο θέμα έγινε και στο editorial των New York Times, το οποίο ανέφερε χαρακτηριστικά ότι οι Έλληνες σκότωσαν τον αγγελιοφόρο τους, ενώ ο δημοσιογράφος καυτηρίασε την υποβάθμιση του θέματος από τα ελληνικά ΜΜΕ εξηγώντας ότι αυτό έγινε «γιατί οι άνθρωποι της λίστας τυπώνουν εφημερίδες και έχουν κανάλια».

Την εικόνα για την διαπλοκή των ελληνικών ΜΜΕ με την εξουσία και την χαμένη τιμή της δημοσιογραφίας στην χώρα μας που σιώπησε για το θέμα ,  την αποτυπώνει με τον πλέον γλαφυρό τρόπο ο Κώστας Βαξεβάνης στο κείμενό του που δημοσίευσε στο «Κουτί της Πανδώρας» αμέσως μετά την πανηγυρική αθώωσή του από το δικαστήριο προχθές.

Όπως λέει :

« Αποκαλύψαμε αυτό που έκρυβαν 2 υπουργοί και 3 κυβερνήσεις αλλά η Εισαγγελία δεν δίωξε κανέναν από αυτούς που το απέκρυψαν και το καταχράστηκαν. Αντί να ασκήσει δίωξη στον δολοφόνο άσκησε σε αυτόν που βρήκε το όπλο και το παρέδωσε στην Αστυνομία. Λεπτομέρειες για το πώς έγιναν όλα αυτά αλλά κυρίως γιατί έγιναν, θα σας έχουμε εν καιρώ.
Οι δύο επόμενες μέρες ήταν ένας τυφώνας. Τα ελληνικά ΜΜΕ, τα μέσα των λίσταρχων δεν γνωστοποίησαν τίποτα από όλα αυτά. Προσπάθησαν να απαξιώσουν την αποκάλυψη, ακόμα και την αυθεντικότητα της λίστας αλλά τα στοιχεία δεν άφηναν περιθώριο. Έτσι περιορίστηκαν να αποσιωπήσουν ότι συνέβαινε. Μέσα σε λίγες ώρες οι Έλληνες άρχισαν να θυμούνται την εποχή της χούντας, όταν ενημερώνονταν ακούγοντας κρυφά Deutsche Welle και BBC. Οι εξελίξεις για την λίστα Λαγκαρντ γίνονταν γνωστές στη χώρα από τα ρεπορτάζ των ξένων πρακτορείων. Η σιωπή των ελληνικών ΜΜΕ, έγινε σε μερικές ώρες η ίδια ρεπορτάζ από τα ξένα πρακτορεία.
Μερικές δεκάδες δημοσιογράφοι, οι πιο γνωστοί στον κόσμο, άρχισαν να καταλαβαίνουν και να γνωστοποιούν αυτό που συνέβαινε. Ένα διαπλεκόμενο σύστημα εξουσίας και διαφθοράς αποφάσιζε να τιμωρήσει την αλήθεια, υποβοηθούμενο από τα εθνικά Μέσα Ενημέρωσης που στην ουσία ήταν κομμάτι αυτού του διεφθαρμένου συστήματος.
Η Ελλάδα για την οποία ο κ.  Σαμαράς ανησυχεί μήπως δημιουργήσει κακή εικόνα στο εξωτερικό, έγινε η χώρα με προβλήματα ελευθερίας του Τύπου. Από τις γνωστές αμερικανικές εφημερίδες ως τις άγνωστες κινέζικες η κάλυψη των γεγονότων είχε τον ίδιο τίτλο «Φιμώνουν τους δημοσιογράφους, καλύπτουν τους ένοχους».
Τώρα που έχουν περάσει ώρες από την απόφαση και συνεχίζουν να χτυπάνε τα τηλέφωνα για συνεντεύξεις από ξένα Μέσα (όχι βέβαια από τα ελληνικά) προσπαθώ να συνειδητοποιήσω πόσο μεγάλο ήταν αυτό που έγινε. Οι ξένοι δημοσιογράφοι ομολογούν 5 μέρες τώρα, πως η εικόνα της Ελλάδας προς τα έξω είναι αυτό που προωθούν τα κυβερνητικά στελέχη. Αυτή η ψευδής εικόνα έσπασε σαν γυαλί σε μερικές ώρες βγαίνοντας στο γυαλί της τηλεόρασης.
Οι ξένοι δημοσιογράφοι βάζουν πλέον το ερώτημα «πώς θα επιλύσει το πρόβλημα της διαφθοράς μια διεφθαρμένη εξουσία».

Ανεξάρτητα από τις άθλιες προσπάθειες υποβάθμισης του θέματος από τα Ελληνικά κατευθυνόμενα από τους εργολάβους ΜΜΕ , η περιπέτεια του αγαπητού φίλου και συνάδελφου Κώστα Βαξεβάνη θα πρέπει να αποτελέσει σημείο αναφοράς για όλο τον δημοσιογραφικό κόσμο. Κι αυτό γιατί ο δημοσιογράφος λειτουργώντας θαρραλέα και αγνοώντας απειλές και κινδύνους έκανε το αυτονόητο . Δηλαδή να ενημερώσει τους πολίτες για κάτι που τους αφορούσε άμεσα και για κάτι που τα σκοτεινά κέντρα διαφθοράς και διαπλοκής στη χώρα μας προσπαθούσαν λυσσαλέα να το κρατήσουν επτασφράγιστο μυστικό…Σε αντίθεση με άλλους που θα χρησιμοποιούσαν την λίστα για εκβιασμούς και σαν μέσο για να πλουτίσουν. 

Θα πρέπει επίσης να σας αποκαλύψω ότι σημαντικό ρόλο στην αθώωση του Κώστα Βαξεβάνη που κατηγορούνταν για δήθεν παραβίαση προσωπικών δεδομένων , είχε το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Ηλείας με τις 64/2010 και 18/2011 αποφάσεις του σε αντίστοιχες υποθέσεις με κατηγορούμενους δημοσιογράφους. Σε αυτές οι δικαστές με απόλυτα  τεκμηριωμένη νομική επιχειρηματολογία , ξεκαθαρίζουν τι είναι και τι δεν είναι προσωπικό δεδομένο και πότε ο δημοσιογράφος μπορεί να δημοσιεύει ονόματα. 

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Η ΛΙΣΤΑ ΛΑΓΚΑΡΝΤ ΚΡΙΘΗΚΕ...
ΤΕΛΕΙΩΣΕ Ο ΒΑΞΕΒΑΝΗΣ ΑΘΩΟΣ ΟΛΑ ΚΑΛΑ.
Η ΛΙΣΤΑ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ ΣΤΙΣ 4-11-20012 ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ;
ΑΣ ΔΩΣΕΙ Ο ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ Ή ΤΟ ΣΔΟΕ Η Η ΕΠΙΘΕΏΡΗΣΗ ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΘΕΩΡΟΥΝΤΑΙ ΟΙ ΜΙΣΟΙ ΖΑΧΑΡΑΙΟΙ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ, ΕΝΟΧΟΙ.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Η ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΠΟΥ ΟΙ "ΕΡΓΟΛΑΒΟΙ" ΤΗΣ ΗΛΕΙΑΣ ΕΚΛΕΙΣΑΝ ...

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ

ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΤΗΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ

ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΤΗΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ