ΚΑΛΟ ΣΑΣ ΤΑΞΙΔΙ

Σας καλωσορίζω σε αυτή τη σελίδα.

Η περιήγησή της μοιάζει με ένα συναρπαστικό ταξίδι γεμάτο εκπλήξεις και αποκαλύψεις γιά την φωτεινή και την αθέατη πλευρά του Φεγγαριού.

Το ταξίδι μόλις άρχισε…

Να θυμάστε πάντα ότι στην σκοτεινή πλευρά της Σελήνης εκτός των άλλων μπορεί ο καθένας μας να ανακαλύψει την χαμένη του Πόλη…

Γι αυτή όμως θα μιλήσουμε μια άλλη φορά...


ΣΤΟ BLOG ΓΡΑΦΟΥΝ …

ΕΓΩ ,Ο ΜΠΟΥΜΠΗΣ ΜΟΥ … ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ 13 ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ

Πέμπτη, 17 Ιανουαρίου 2008

ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΓΙ' ΑΓΡΙΟΥΣ ΣΤΟ ΤΕΙ ΤΗΣ ΠΑΤΡΑΣ


ΤΕΙ Πάτρας: Τον έκαναν προϊστάμενο για μία μέρα
Του ΜΑΚΗ ΝΟΔΑΡΟΥ
Σοβαρές παρανομίες σε βάρος του από τη διοίκηση του ΤΕΙ Πάτρας καταγγέλλει ο καθηγητής Θεμιστοκλής Τσίπηρας, που υπήρξε προϊστάμενος στο τμήμα ΜΜΕ του Πύργου μόλις «για μία μέρα», αφού καθαιρέθηκε για να τοποθετηθεί στη θέση του άλλο πρόσωπο.
Ο κ. Τσίπηρας παραιτήθηκε από καθηγητής στο ΤΕΙ διαμαρτυρόμενος για τον υποβιβασμό του από τη θέση του προϊσταμένου του παραρτήματος ΤΕΙ Πύργου, πριν από δυο χρόνια, γεγονός στο οποίο συνηγορεί και το πόρισμα της ΕΔΕ, που διενεργήθηκε στο Ιδρυμα.
Το χρονικό της υπόθεσης ξεκινά ως εξής: Ο ίδιος είχε αναλάβει καθήκοντα προϊσταμένου του εκπαιδευτικού ιδρύματος έπειτα από την πρόσκληση ενδιαφέροντος στις 8/6/2005. Η διοίκηση του ΤΕΙ τον τοποθέτησε στη θέση με θητεία από 1/9/2005 μέχρι να υπάρξει αυτοδύναμη λειτουργία του τμήματος. Μόλις την επόμενη ημέρα, όπως λέει, στις 2/9/2005 η διοίκηση αποφάσισε να τον αντικαταστήσει και να ορίσει νέο προϊστάμενο!
Ακολούθησε η ΕΔΕ (ΕΠ 209/6/7/07) από τον καθηγητή Γ. Ζαφειρόπουλο όπου αναφέρεται ότι: «...η αντικατάσταση του κ. Τσίπηρα Θ. από τη θέση του προϊσταμένου του παραρτήματος Πύργου έγινε με διαδικασίες και αιτιολόγηση, που δεν προβλέπονται από την κείμενη νομοθεσία».
Σύμφωνα με το πόρισμα της ΕΔΕ ούτε η θέση του προϊσταμένου ήταν κενή ούτε είχε λήξει η θητεία του καθηγητή ούτε επίσης στην πρόσκληση ενδιαφέροντος είχε συμμετάσχει ο αντικαταστάτης τού κ. Τσίπηρα, ο οποίος ορίστηκε από τη διοίκηση του ΤΕΙ.
Ο κ. Τσίπηρας απευθύνθηκε στη Δικαιοσύνη: «Οι αρμόδιοι του υπουργείου Παιδείας σιωπούν στην καραμπινάτη σε βάρος μου παρανομία. Μάλιστα η ηγεσία του υπουργείου δεν προέβη σε ΕΔΕ αλλά αντίθετα αυτή έγινε από το ΤΕΙ. Ζητώ από τους αρμόδιους να ψάξουν σε βάθος το θέμα και να με αποκαταστήσουν», μας είπε. Μάλιστα με «εμπιστευτική» επιστολή που έστειλε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πατρών στις 19.10.2007 ο καθηγητής που διενήργησε την ΕΔΕ Γ. Ζαφειρόπουλος, ζήτησε προστασία λέγοντας ότι δέχεται απειλές...
«Εχω δεχθεί σωρεία απειλών, εκβιασμών και ύβρεων, διότι τόλμησα να βγάλω πορίσματα τα οποία δεν ήσαν αρεστά στη διοίκηση. Το πρώτο πόρισμα αφορά την παράνομη απομάκρυνση του προϊσταμένου Τμήματος και ταυτόχρονα παράνομο διορισμό νέου, το δε δεύτερο έχει σχέση με επιστημονικά τεκμηριωμένες απόψεις, που αφορούν στην προσπάθεια αλλοίωσης του εγκεκριμένου από το ΥΠΕΠΘ προγράμματος σπουδών ενός τμήματος, βαπτίζοντας μάθημα που εντάσσεται στην περιοχή του Μάνατζμεντ σαν Πληροφορική!», αναφέρει.
Χθες ο νυν πρόεδρος του ΤΕΙ Πάτρας Θεοφάνης Γεωργόπουλος μιλώντας στα τοπικά ΜΜΕ ανέφερε ότι ο κ. Τσίπηρας δεν έχει το ίδιο γνωστικό αντικείμενο μ' αυτό του Τμήματος Πύργου ούτε ακαδημαϊκούς τίτλους ή διοικητική εμπειρία, αφού στο παρελθόν δεν έχει υπάρξει πρόεδρος τμήματος ή σχολής του ΤΕΙ Πάτρας.
Στο ΤΕΙ Πάτρας ερευνώνται τους τελευταίους μήνες από στελέχη του Σώματος Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης καταγγελίες για οικονομικές και άλλες ατασθαλίες. Σύμφωνα με δικαστική πηγή, έχει οριστεί ειδικός εισαγγελέας να εξετάσει όλες αυτές τις καταγγελίες-μηνύσεις που υπερβαίνουν τις 150!

nodaros@enet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Η ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΠΟΥ ΟΙ "ΕΡΓΟΛΑΒΟΙ" ΤΗΣ ΗΛΕΙΑΣ ΕΚΛΕΙΣΑΝ ...

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ

ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΤΗΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ

ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΤΗΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ