ΚΑΛΟ ΣΑΣ ΤΑΞΙΔΙ

Σας καλωσορίζω σε αυτή τη σελίδα.

Η περιήγησή της μοιάζει με ένα συναρπαστικό ταξίδι γεμάτο εκπλήξεις και αποκαλύψεις γιά την φωτεινή και την αθέατη πλευρά του Φεγγαριού.

Το ταξίδι μόλις άρχισε…

Να θυμάστε πάντα ότι στην σκοτεινή πλευρά της Σελήνης εκτός των άλλων μπορεί ο καθένας μας να ανακαλύψει την χαμένη του Πόλη…

Γι αυτή όμως θα μιλήσουμε μια άλλη φορά...


ΣΤΟ BLOG ΓΡΑΦΟΥΝ …

ΕΓΩ ,Ο ΜΠΟΥΜΠΗΣ ΜΟΥ … ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ 13 ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ

Πέμπτη, 24 Ιανουαρίου 2008

«Σκούπα» της Αστυνομίας για μετανάστες στην ΠατραΕΝΤΟΝΕΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ


Του Μ. ΝΟΔΑΡΟΥ

Μεγάλη «επιχείρηση σκούπα» κατά Αφγανών και μεταναστών άλλων εθνικοτήτων που ζουν τα τελευταία χρόνια στην Πάτρα βρίσκεται σε εξέλιξη αυτές τις ημέρες από την Αστυνομία.
Μετά από εισήγηση της Νομαρχίας Αχαΐας αλλά και της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος, εκατοντάδες αστυνομικοί και ΜΑΤ εξαπέλυσαν ένα πρωτοφανές κυνηγητό κατά των ξένων στην πόλη, με απώτερο σκοπό την απομάκρυνσή τους από τον χώρο του λιμανιού αλλά και από τον καταυλισμό τους που βρίσκεται στην περιοχή της Τερψιθέας, χωρίς ωστόσο να υπάρχουν οι προϋποθέσεις φιλοξενίας αυτών των ανθρώπων κάπου αλλού και κάτω από ανθρώπινες συνθήκες. Οι αρμόδιες υπηρεσίες της Νομαρχίας, αφού συνέταξαν πρωτόκολλα κατεδάφισης τα οποία κοινοποιήθηκαν στις αστυνομικές αρχές έδωσαν το πράσινο φως για την απομάκρυνση και την κατεδάφιση των παραπηγμάτων των αλλοδαπών. Η αστυνομική επιχείρηση που βρίσκεται σε εξέλιξη από το πρωί της περασμένης Δευτέρας κορυφώθηκε χθες στις 9.30 το πρωί, με τα συνεργεία της Περιφέρειας, της Νομαρχίας και του δήμου να κάνουν την εμφάνισή τους στον καταυλισμό και να προχωρούν στην κατεδάφιση των υπόλοιπων περίπου 20 κτισμάτων που είχαν στήσει στο χώρο οι πρόσφυγες. Οι εναπομείναντες πρόσφυγες στο χώρο δεν έφεραν αντίσταση, μάζεψαν τα λιγοστά υπάρχοντά τους και παρακολουθούσαν χωρίς να αντιδρούν τα συνεργεία να καθαρίζουν το χώρο. Ορισμένοι εξ αυτών, βλέποντας το αδιέξοδο, δήλωσαν ότι θα παραμείνουν στην Πάτρα με όποιο κόστος γιατί δεν έχουν άλλη επιλογή, ενώ κάποιοι άλλοι πήραν τους σάκους με τα υπάρχοντά τους στα χέρια ζητώντας να μεταφερθούν σε κάποιο χώρο φιλοξενίας. «Δεν έχουμε πού να πάμε», έλεγαν δακρυσμένοι κάποιοι από τους πρόσφυγες τους οποίους φαίνεται ότι θα αναλάβει πλέον ο Ερυθρός Σταυρός, οι άνθρωποι του οποίου θα τους καθοδηγήσουν σε ό,τι αφορά τις διαδικασίες αιτήσεων για τη χορήγηση πολιτικού ασύλου.Η Ενωση Νοσοκομειακών Γιατρών του Νομού Αχαΐας με ανακοίνωσή της παρενέβη στο θέμα διαχείρισης της επιχείρησης απομάκρυνσης των προσφύγων, σημειώνοντας πως «στα νοσοκομεία της πόλης μας τους συναντάμε καθημερινά, εξαθλιωμένους, ανήμπορους, πεινασμένους, ζητώντας να τους βοηθήσουμε να ζήσουν αξιοπρεπώς». Κατά της επιχείρησης «σκούπα» της Αστυνομίας τάχθηκε χθες ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στην Αχαΐα, Νίκος Τσούκαλης. «Εχουμε πληροφορίες ότι εκατοντάδες από αυτούς τους ανθρώπους μεταφέρθηκαν με λεωφορεία της Αστυνομίας στα κρατητήρια της Διεύθυνσης Αλλοδαπών στην Αθήνα όπου κρατούνται κάτω από δραματικές και άθλιες συνθήκες. Η διαχείριση της κατάστασης θα έπρεπε να έχει γίνει διαφορετικά και με σεβασμό στην ανθρώπινη ζωή», δήλωσε στην «Ε» ο κ. Τσούκαλης.Ανακοίνωση κατά της απομάκρυνσης των αλλοδαπών εξέδωσε και το Δίκτυο Κοινωνικής Υποστήριξης Προσφύγων. Σημειώνεται ότι ελάχιστες ημέρες πριν από την επιχείρηση «σκούπα» της Αστυνομίας, ακροδεξιά στοιχεία καλούσαν με ανακοινώσεις τους πολίτες να διώξουν τους ξένους από την Πάτρα με δυναμικό τρόπο.

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ - 24/01/2008

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Η ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΠΟΥ ΟΙ "ΕΡΓΟΛΑΒΟΙ" ΤΗΣ ΗΛΕΙΑΣ ΕΚΛΕΙΣΑΝ ...

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ

ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΤΗΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ

ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΤΗΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ