ΚΑΛΟ ΣΑΣ ΤΑΞΙΔΙ

Σας καλωσορίζω σε αυτή τη σελίδα.

Η περιήγησή της μοιάζει με ένα συναρπαστικό ταξίδι γεμάτο εκπλήξεις και αποκαλύψεις γιά την φωτεινή και την αθέατη πλευρά του Φεγγαριού.

Το ταξίδι μόλις άρχισε…

Να θυμάστε πάντα ότι στην σκοτεινή πλευρά της Σελήνης εκτός των άλλων μπορεί ο καθένας μας να ανακαλύψει την χαμένη του Πόλη…

Γι αυτή όμως θα μιλήσουμε μια άλλη φορά...


ΣΤΟ BLOG ΓΡΑΦΟΥΝ …

ΕΓΩ ,Ο ΜΠΟΥΜΠΗΣ ΜΟΥ … ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ 13 ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ

Δευτέρα 21 Ιανουαρίου 2008

ΟΙ ΦΟΝΙΚΕΣ ΠΥΡΚΑΓΙΕΣ ΚΑΙ ΙΟΝΙΑ ΟΔΟΣ


Θύελλα αντιδράσεων

Του ΜΑΚΗ ΝΟΔΑΡΟΥ

Θύελλα αντιδράσεων και σάλο έχει προκαλέσει στην Ηλεία η πρόσφατη «πραξικοπηματική» και για λόγους εντυπωσιασμού απόφαση του δημοτικού συμβουλίου της Ζαχάρως περί θετικής γνωμοδότησης για το πέρασμα της Ιονίας Οδού μέσα από το προστατευόμενο και πληγωμένο από τις φωτιές οικοσύστημα του Καϊάφα.
Ο Σύλλογος Αρχιτεκτόνων Ηλείας με ανακοίνωσή του καταγγέλλει την πρόσφατη απόφαση του δημοτικού συμβουλίου Ζαχάρως που στηρίζει -όπως επισημαίνει- το αποτρόπαιο περιβαλλοντικό κοινωνικό και οικονομικό έγκλημα που πραγματοποιείται στον τόπο. Ο Πάνος Βεργέτης, αντιπρόεδρος του Τεχνικού Επιμελητηρίου Δυτικής Ελλάδος, δήλωσε στην «Ε» ότι αυτό που παίζεται στη Ζαχάρω με τις αποφάσεις του δημοτικού συμβουλίου περί θετικής γνωμοδότησης για το πέρασμα τις Ιονίας Οδού μέσα από το οικοσύστημα του Καϊάφα μοιάζει μάλλον με θέατρο, καθώς το δημοτικό συμβούλιο είναι αναρμόδιο και κανείς δεν το ρώτησε για να λάβει μια τέτοια απόφαση.

Παράνομη και άκυρη χαρακτηρίζει την πρόσφατη απόφαση του δημοτικού συμβουλίου της Ζαχάρως, σε γραπτή του δήλωση, ο δημοτικός σύμβουλος της μείζονος μειοψηφίας Χαράλαμπος Σαντάρμης και καταγγέλλει ότι η συγκεκριμένη απόφαση ελήφθη με «πραξικοπηματικό» τρόπο και με απούσα την αντιπολίτευση, τα μέλη της οποίας ειδοποιήθηκαν να προσέλθουν στο δημοτικό συμβούλιο μόλις μια ώρα πριν από τη συνεδρίαση.

Προκλητική και περίεργη απόφαση που συνηγορεί με το οικολογικό έγκλημα της ολικής καταστροφής του προστατευόμενου οικοσυστήματος, χαρακτήρισε τη συγκεκριμένη απόφαση και η Ενωση Πολιτών για την Οικολογία και το Περιβάλλον. «Το πλιάτσικο στις καμένες δασικές εκτάσεις και στις προστατευόμενες περιοχές της Ηλείας δεν θα περάσει» τονίζουν οι Ηλείοι οικολόγοι. Την αντίθεσή του στο πέρασμα της Ιονίας Οδού μέσα από τον Καϊάφα εξέφρασε στην «Ε», και ο νομάρχης Ηλείας Χαράλαμπος Καφύρας επισημαίνοντας ότι το νομαρχιακό συμβούλιο έχει αποφασίσει ομόφωνα και έχει προτείνει η συγκεκριμένη οδός να περάσει ανατολικά του οικοσυστήματος.

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ - 21/01/2008

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Η ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΠΟΥ ΟΙ "ΕΡΓΟΛΑΒΟΙ" ΤΗΣ ΗΛΕΙΑΣ ΕΚΛΕΙΣΑΝ ...

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ

ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΤΗΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ

ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΤΗΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ