ΚΑΛΟ ΣΑΣ ΤΑΞΙΔΙ

Σας καλωσορίζω σε αυτή τη σελίδα.

Η περιήγησή της μοιάζει με ένα συναρπαστικό ταξίδι γεμάτο εκπλήξεις και αποκαλύψεις γιά την φωτεινή και την αθέατη πλευρά του Φεγγαριού.

Το ταξίδι μόλις άρχισε…

Να θυμάστε πάντα ότι στην σκοτεινή πλευρά της Σελήνης εκτός των άλλων μπορεί ο καθένας μας να ανακαλύψει την χαμένη του Πόλη…

Γι αυτή όμως θα μιλήσουμε μια άλλη φορά...


ΣΤΟ BLOG ΓΡΑΦΟΥΝ …

ΕΓΩ ,Ο ΜΠΟΥΜΠΗΣ ΜΟΥ … ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ 13 ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ

Τρίτη 4 Μαρτίου 2008

ΜΗΝΥΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΦΗΜΕΣ ΠΕΡΙ ΜΕΓΑΛΟΥ ΣΕΙΣΜΟΥ


ΕΝΤΟΝΗ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΤΟΥ ΑΚΗ ΤΣΕΛΕΝΤΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΙΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ

Του ΜΑΚΗ ΝΟΔΑΡΟΥ
Τον δρόμο της Δικαιοσύνης επέλεξε χθες ο νομάρχης Αχαΐας Δημήτρης Κατσικόπουλος, προκειμένου να θέσει -όπως ισχυρίζεται- τέλος στην καταστροφολογία, στις φήμες και στα τελευταία σενάρια που βλέπουν το φως της δημοσιότητας για επικείμενη ισχυρή σεισμική δόνηση στην ευρύτερη περιοχή της Δυτικής Ελλάδας και στον Πατραϊκό Κόλπο.
Ο κ. Κατσικόπουλος κατέθεσε χθες το πρωί μηνυτήρια αναφορά στον εισαγγελέα πλημμελειοδικών Πατρών, ζητώντας την τιμωρία εκείνων που σπέρνουν στους πολίτες την ανησυχία και τον πανικό.«Δεν μπορούσαμε άλλο. Τις τελευταίες εβδομάδες μάς παίρνουν μέσα στη νύχτα τηλέφωνο πολίτες και μας ζητούν διευκρινίσεις. Εχουν κυκλοφορήσει δεκάδες ανυπόστατες φήμες που έχουν αναστατώσει τον κόσμο», ανέφερε στην «Ε» ο υπεύθυνος Πολιτικής Προστασίας της Ν.Α. Αχαΐας Δημήτρης Φιλιππάτος.

Ομως η ενέργεια του νομάρχη Αχαΐας να προσφύγει στη Δικαιοσύνη προκάλεσε την έντονη αντίδραση του καθηγητή Σεισμολογίας του Πανεπιστημίου Πατρών Ακη Τσελέντη, ο οποίος έκανε λόγο για τακτικές που θυμίζουν άλλες εποχές.

«Οι φήμες σίγουρα δεν βοηθούν σε τίποτα και μπορούν να προκαλέσουν σοβαρά προβλήματα στον κοινωνικό ιστό μιας πόλης ή μιας περιοχής. Γι' αυτό τον λόγο από την πρώτη στιγμή το Εργαστήριο Σεισμολογίας του Πανεπιστημίου Πατρών και η ερευνητική ομάδα ΒΑΝ βγήκαμε δημόσια και διευκρινίσαμε ότι από τη δική μας τη μεριά δεν υπάρχει κάποιο σημάδι που να μας δείχνει ότι θα εκδηλωθεί καταστροφικός σεισμός στην Πάρνηθα ή κάποιος μεγάλος σεισμός στην ευρύτερη περιοχή. Από πού προέρχονται αυτές οι φήμες δεν ξέρω. Φοβάμαι όμως ότι αυτές δεν πρόκειται να σταματήσουν με την παρέμβαση των εισαγγελέων και των αστυνόμων. Εκπλήσσομαι πραγματικά όταν βλέπω σοσιαλιστικά μυαλά να χρησιμοποιούν μεθόδους που θυμίζουν άλλες εποχές. Ο σεισμός δεν πρέπει να γίνεται αντικείμενο πολιτικής εκμετάλλευσης. Εκείνο που όλοι μας χρειαζόμαστε ενάντια στις φημολογίες είναι να έχουμε σωστή αντισεισμική πολιτική σε νομαρχιακό και κυβερνητικό επίπεδο, όπως επίσης και να έχουμε σωστά ενημερωμένους πολίτες», δήλωσε στην «Ε» ο κ. Τσελέντης και πρόσθεσε:«Ας μας πει ο κ. Κατσικόπουλος πόσο καιρό ζητάει να πάρει ρεύμα ο σταθμός του κ. Βαρώτσου στην περιοχή και ακόμη περιμένει και επίσης πότε έκανε έστω κι ένα τηλεφώνημα στο Εργαστήριο Σεισμολογίας του Πανεπιστημίου Πατρών για να ενημερωθεί. Σε αντίθεση με τον γενικό γραμματέα της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας που έδειξε μεγάλο ενδιαφέρον».

Τη φημολογία των τελευταίων εβδομάδων καταδίκασε και ο καθηγητής Σεισμολογίας και πρόεδρος του ΟΑΣΠ Κώστας Μακρόπουλος: «Δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή καμιά απολύτως ένδειξη ότι περιμένουμε μεγάλο σεισμό κάπου στη χώρα μας. Κανείς δεν μας έχει ενημερώσει σχετικά. Συνεπώς, είναι απαράδεκτη η σχετική φημολογία. Εμείς ως ΟΑΣΠ, σεβόμενοι την ερευνητική προσπάθεια όλων των επιστημόνων, θα καλέσουμε άμεσα σε συνάντηση την ερευνητική ομάδα του κ. Βαρώτσου και τον ίδιο προκειμένου να ανταλλάξουμε απόψεις αλλά και να ενημερωθούμε αν υπάρχει κάποια αξιόλογη εξέλιξη», δήλωσε στην «Ε».

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ - 04/03/2008

1 σχόλιο:

Xpapathan είπε...

ΑΝΤΙΘΕΤΑ ΜΕ ΣΕΝΑ ΠΙΣΤΕΥΩ ΠΩΣ ΧΡΕΙΑΖΟΤΑΝ ΟΝΤΩΣ ΑΥΤΗ Η ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ ΓΙΑ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΕΚΠΟΡΕΥΟΥΝ ΤΕΤΟΙΕΣ ΦΗΜΕΣ(ΔΕ ΞΕΡΩ ΑΝ ΗΤΑΝ Η ΟΜΑΔΑ ΒΑΝ 'Η ΟΧΙ).ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΑΥΤΗ Η ΣΕΙΣΜΟΛΑΓΝΕΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ.ΤΑ ΚΑΝΑΛΙΑ ΞΕΡΟΥΜΕ ΟΤΙ ΨΑΧΝΟΥΝ ΤΗΝ ΕΥΚΑΙΡΙΑΚΗ ΚΑΙ ΕΚΡΗΚΤΙΚΗ ΕΙΔΗΣΗ ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΥΨΗΛΑ ΠΟΣΟΣΤΑ ΤΗΛΕΘΕΑΣΗΣ.ΑΥΤΟΙ ΟΜΩΣ ΠΟΥ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΟΝΤΑΙ ΤΗΝ ΑΓΩΝΙΑ ΤΩΝ ΤΗΛΕΘΕΑΤΩΝ ΓΙΑ ΕΝΑΝ ΕΠΙΚΕΙΜΕΝΟ ΣΕΙΣΜΟ ΚΑΙ ΔΙΑΣΠΕΙΡΟΥΝ ΤΕΤΟΙΕΣ ΦΗΜΕΣ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΥΠΟΣΤΟΥΝ ΤΙΣ ΚΥΡΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ;

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Η ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΠΟΥ ΟΙ "ΕΡΓΟΛΑΒΟΙ" ΤΗΣ ΗΛΕΙΑΣ ΕΚΛΕΙΣΑΝ ...

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ

ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΤΗΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ

ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΤΗΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ