ΚΑΛΟ ΣΑΣ ΤΑΞΙΔΙ

Σας καλωσορίζω σε αυτή τη σελίδα.

Η περιήγησή της μοιάζει με ένα συναρπαστικό ταξίδι γεμάτο εκπλήξεις και αποκαλύψεις γιά την φωτεινή και την αθέατη πλευρά του Φεγγαριού.

Το ταξίδι μόλις άρχισε…

Να θυμάστε πάντα ότι στην σκοτεινή πλευρά της Σελήνης εκτός των άλλων μπορεί ο καθένας μας να ανακαλύψει την χαμένη του Πόλη…

Γι αυτή όμως θα μιλήσουμε μια άλλη φορά...


ΣΤΟ BLOG ΓΡΑΦΟΥΝ …

ΕΓΩ ,Ο ΜΠΟΥΜΠΗΣ ΜΟΥ … ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ 13 ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ

Τρίτη 11 Μαρτίου 2008

ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΛΟΥΣΤΡΑΣΙΟΝ ΕΙΚΟΝΑ ΤΕΛΕΤΗΣ ΤΗΣ ΑΦΗΣ ΚΡΥΒΕΤΑΙ ΤΟ ΔΡΑΜΑ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ


ΚΙΝΑ Καταγγελίες για παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων και θεωρίες «συνωμοσιών»
Στραγγαλισμός μειονοτήτων με πρόσχημα τους Ολυμπιακούς
Οσο πλησιάζουν οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Πεκίνου, τόσο συχνότερα επανέρχεται στο προσκήνιο, με διάφορες αφορμές, το ανοιχτό μέτωπο της Κίνας σε θέματα μειονοτήτων και ανθρωπίνων δικαιωμάτων.
Την ώρα που οι κινεζικές αρχές ανακοινώνουν ότι απέτρεψαν τρομοκρατικό χτύπημα σε αεροσκάφος αποδίδοντας ευθύνες στη μουσουλμανική μειονότητα των Ουιγούρων, ο Δαλάι Λάμα κατηγορεί το Πεκίνο για κατάφωρες παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στο Θιβέτ.

Σε μια ασυνήθιστα οξεία δήλωση, ο πνευματικός ηγέτης των Θιβετιανών Βουδιστών κατήγγειλε «τεράστιες κι αδιανόητες παραβιάσεις», που φτάνουν «ως την άρνηση της θρησκευτικής ελευθερίας»: «Εδώ και σχεδόν έξι δεκατίες, οι Θιβετιανοί ζουν μονίμως μέσα στο φόβο, κάτω από τη σκληρή κινεζική καταπίεση» είπε σε οπαδούς του που συγκεντρώθηκαν στον τόπο εξορίας του, στην Νταραμσάλα της βόρειας Ινδίας, για την 49η επέτειο της αναγκαστικής απομάκρυνσής του από το Θιβέτ. Τα σχόλιά του αυτά έρχονται σε αντίθεση με τον πιο μετριοπαθή τόνο που είχε υιοθετήσει τα τελευταία χρόνια έναντι της Κίνας, προβάλλοντας μια πολιτική «της μέσης οδού». Πολλοί αναλυτές εκτιμούν ότι ο Δαλάι Λάμα, που έχει κατηγορήσει το Πεκίνο για «ένα είδος πολιτισμικής γενοκτονίας» στο Θιβέτ, προσπαθεί να πιέσει την Κίνα, εν όψει των Ολυμπιακών Αγώνων, να συζητήσει την πολιτιστική αυτονομία της περιοχής.Παράλληλα, οι κινεζικές αρχές φαίνεται να χρησιμοποιούν τους Ολυμπιακούς ως πρόσχημα για την καταστολή του τουρκόφωνων Ουιγούρων, της μουσουλμανική μειονότητας που ζει στην απομακρυσμένη βορειοδυτική επαρχία Ξινγιάνγκ κι από την οποία έχει ξεπηδήσει ένα αυτονομιστικό κίνημα. Η Κίνα ανακοίνωσε χθες ότι οι 18 αυτονομιστές που σκοτώθηκαν σε επιδρομή των αρχών, τον Ιανουάριο, σχεδίαζαν τρομοκρατικό πλήγμα κατά τη διάρκεια των Αγώνων και επίσης ότι την περασμένη Παρασκευή απετράπη τρομοκρατική ενέργεια σε αεροσκάφος που πραγματοποιούσε πτήση από την πρωτεύουσα της Ξινγιάνγκ προς το Πεκίνο. Ελάχιστες όμως λεπτομέρειες των «τρομοκρατικών αυτών συνωμοσιών» έχουν δοθεί στη δημοσιότητα και υπάρχει έντονη αίσθηση ότι οι αρχές υπερβάλλουν ως προς το μέγεθος της ισλαμιστικής τρομοκρατικής απειλής. Κατά την οργάνωση ανθρωπίνων δικαιωμάτων Huamn Rights Watch, «η τρομοκρατική απειλή δεν είναι παρά ένα πρόσχημα για μια νέα εκστρατεία καταστολής των Ουιγούρων στην Ξινγιάνγκ και για τη φίμωση κάθε δημόσιας αντιπολιτευτικής έκφρασης στην περιοχή πριν από τους Αγώνες».
ΛΗΔΑ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ (Πηγές: Ασ. Πρες-Γαλλικό)
ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ - 11/03/2008



Στην Ολυμπία για το Θιβέτ
Του ΜΑΚΗ ΝΟΔΑΡΟΥ
Ηχηρό μήνυμα κατά της Κίνας για την κυριαρχία της, για την καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και την καταστροφική επιβάρυνση του περιβάλλοντος στο Θιβέτ έστειλαν χθες από την Αρχαία Ολυμπία σ' όλον τον κόσμο 12 Θιβετιανοί πολίτες. Λίγο μετά τις 10 χθες το πρωί η ομάδα των Θιβετιανών, δέκα γυναίκες και δύο άνδρες, που είχαν έρθει στην Αρχαία Ολυμπία από διάφορες ευρωπαϊκές χώρες, μπήκαν στον αρχαιολογικό χώρο. Προσπάθησαν ν' ανάψουν μια δάδα και να οργανώσουν μέσω ειδικής τελετής τη δική τους αφή της Ολυμπιακής Φλόγας, εν όψει και της Ολυμπιάδας που διοργανώνεται στην Κίνα στις 8 Αυγούστου. Η διαμαρτυρία τους για την επί δεκαετίες κινεζική κυριαρχία στο Θιβέτ εκφράστηκε τελικά με το άναμμα της δάδας έξω από τον αρχαιολογικό χώρο της Αρχαίας Ολυμπίας.Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, που βρίσκονταν στην Αρχαία Ολυμπία, παρενέβησαν αμέσως και οδήγησαν τους Θιβετιανούς έξω από το αρχαίο Στάδιο. Εκείνοι επέμεναν και προσπάθησαν να οργανώσουν την τελετή τους πλησίον του αρχαιολογικού χώρου, όπου κι εκεί όμως παρενέβη η Αστυνομία, η οποία και τους απαγόρευσε την εκδήλωση και τους απομάκρυνε. Η παρουσία των Θιβετιανών στα ξενοδοχεία της Ολυμπίας είχε θορυβήσει τις αστυνομικές Αρχές και για το λόγο αυτό υπήρξε χθες μεγάλη κινητοποίηση και αποκλεισμός του αρχαιολογικού χώρου. Ο δήμαρχος Αρχαίας Ολυμπίας Γ. Αηδόνης καταδίκασε την ενέργεια της ομάδας των Θιβετιανών και χαρακτήρισε την πράξη τους προσβολή για την Αρχαία Ολυμπία.
ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ - 11/03/2008

1 σχόλιο:

andreas athanasopoulos είπε...

ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟΣ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΡΧΑΙΑΣ ΟΛΥΜΠΙΑΣ....ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑ ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΕΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ ΝΑ ΕΧΕΙ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ????????

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Η ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΠΟΥ ΟΙ "ΕΡΓΟΛΑΒΟΙ" ΤΗΣ ΗΛΕΙΑΣ ΕΚΛΕΙΣΑΝ ...

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ

ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΤΗΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ

ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΤΗΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ