ΚΑΛΟ ΣΑΣ ΤΑΞΙΔΙ

Σας καλωσορίζω σε αυτή τη σελίδα.

Η περιήγησή της μοιάζει με ένα συναρπαστικό ταξίδι γεμάτο εκπλήξεις και αποκαλύψεις γιά την φωτεινή και την αθέατη πλευρά του Φεγγαριού.

Το ταξίδι μόλις άρχισε…

Να θυμάστε πάντα ότι στην σκοτεινή πλευρά της Σελήνης εκτός των άλλων μπορεί ο καθένας μας να ανακαλύψει την χαμένη του Πόλη…

Γι αυτή όμως θα μιλήσουμε μια άλλη φορά...


ΣΤΟ BLOG ΓΡΑΦΟΥΝ …

ΕΓΩ ,Ο ΜΠΟΥΜΠΗΣ ΜΟΥ … ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ 13 ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ

Δευτέρα 12 Μαΐου 2008

ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΣΤΗ ΝΕΑ ΜΑΝΩΛΑΔΑ


Κραυγή αλληλεγγύης στους μετανάστες
Του ΜΑΚΗ ΝΟΔΑΡΟΥ

Με την παρουσία ισχυρών αστυνομικών δυνάμεων για την αποφυγή επεισοδίων πραγματοποιήθηκε χθες το πρωί στη Νέα Μανωλάδα Ηλείας το παμπελοποννησιακό συλλαλητήριο αλληλεγγύης στους μετανάστες εργάτες γης από τα μέλη και στελέχη του ΠΑΜΕ.

Με συνθήματα κατά του σύγχρονου δουλεμπορίου διαδήλωσαν τα μέλη του ΠΑΜΕ

Πάνω από 500 μέλη του ΠΑΜΕ συγκεντρώθηκαν στην κεντρική πλατεία της Νέας Μανωλάδας φωνάζοντας συνθήματα κατά του σύγχρονου δουλεμπορίου και καλώντας του αλλοδαπούς εργάτες γης να αντισταθούν και να απαιτήσουν το νόμιμο ημερομίσθιο και καλύτερες συνθήκες διαβίωσης.Απέναντι από την πλατεία, περίπου εκατό παραγωγοί φράουλας πραγματοποίησαν την ίδια ώρα αντισυγκέντρωση με τρακτέρ, μαύρες σημαίες και ανυπόγραφα έντυπα με σκοπό -όπως ανέφεραν σε αυτά- «να διαμαρτυρηθούμε για τον πόλεμο που μας έχει κηρύξει το ΠΑΜΕ - ΚΚΕ. Ταυτιζόμενο με τα μεγάλα συμφέροντα διακίνησης των αγροτικών προϊόντων με αποτέλεσμα το κατρακύλισμα των τιμών των προϊόντων μας». Τα ανυπόγραφα έντυπα αλλά και η αντισυγκέντρωση των φραουλοπαραγωγών προκάλεσαν την έντονη αντίδραση της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Ηλείας, η οποία σε ανακοίνωσή της επισημαίνει ότι η απήχηση που συναντά το κάλεσμα του ΠΑΜΕ είναι αυτή που φοβίζει τους τσιφλικάδες οι οποίοι, μπροστά στη συγκέντρωση, δεν διστάζουν να καταφύγουν στην πιο άθλια προβοκάτσια σε βάρος των ταξικών δυνάμεων και του ΚΚΕ.
Οπως επισήμαναν στις ομιλίες τους τα στελέχη του ΠΑΜΕ στους μετανάστες εργάτες γης και την εργατική τάξη της Ηλείας εκδηλώθηκε με τον πιο ωμό τρόπο η βία της αστικής τάξης και των παρακρατικών της μηχανισμών. Αυτή την τρομοκρατία την έσπασαν με τις απεργιακές κινητοποιήσεις που προηγήθηκαν και έφεραν αποτέλεσμα με την αύξηση του μεροκάματου. Χθες σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει: «Προκαλεί οργή και θλίψη ο νέος εργασιακός μεσαίωνας που ζουν σήμερα συνάνθρωποί μας αναγκαζόμενοι, για ένα κομμάτι ψωμί, να βιώνουν την εκμετάλλευση και τον εξευτελισμό». *

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ - 12/05/2008

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Τι να πω? Δεν ξέρω ειλικρινα. Πολυ πρωτοτυπη η προσεγγιση σας στο ζητημα. Σηκωνω τα χερια ψηλα...

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Η ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΠΟΥ ΟΙ "ΕΡΓΟΛΑΒΟΙ" ΤΗΣ ΗΛΕΙΑΣ ΕΚΛΕΙΣΑΝ ...

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ

ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΤΗΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ

ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΤΗΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ