ΚΑΛΟ ΣΑΣ ΤΑΞΙΔΙ

Σας καλωσορίζω σε αυτή τη σελίδα.

Η περιήγησή της μοιάζει με ένα συναρπαστικό ταξίδι γεμάτο εκπλήξεις και αποκαλύψεις γιά την φωτεινή και την αθέατη πλευρά του Φεγγαριού.

Το ταξίδι μόλις άρχισε…

Να θυμάστε πάντα ότι στην σκοτεινή πλευρά της Σελήνης εκτός των άλλων μπορεί ο καθένας μας να ανακαλύψει την χαμένη του Πόλη…

Γι αυτή όμως θα μιλήσουμε μια άλλη φορά...


ΣΤΟ BLOG ΓΡΑΦΟΥΝ …

ΕΓΩ ,Ο ΜΠΟΥΜΠΗΣ ΜΟΥ … ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ 13 ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ

Σάββατο, 12 Ιουλίου 2008

ΜΟΝΟ ΣΤΑ ΦΑΣΙΣΤΙΚΑ ΚΑΘΕΣΤΩΤΑ Ο ΤΥΠΟΣ ΛΟΓΟΚΡΙΝΕΙ ΚΑΙ ΚΡΥΒΕΙ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ"ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ" ΚΑΙ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΠΑΤΡΑΣ (ΟΙ.ΚΙ.ΠΑ) ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΟΥ ΑΠΟΛΥΜΕΝΟΥ ΜΑΚΗ ΝΟΔΑΡΟΥ .

ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΑ "ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ" 11.7.2008

Ενοχλητικός; Απολύεται...
Απολύθηκε ξαφνικά από την καθημερινή εφημερίδα «Πρώτη» του Πύργου Ηλείας, όπου εργαζόταν από τον Αύγουστο του 2002, ο συνάδελφος, ανταποκριτής της «Ε», Μάκης Νοδάρος. Η ιδιοκτησία της εφημερίδας, για αδιευκρίνιστους ώς σήμερα λόγους, αποφάσισε την απόλυσή του, καταστρατηγώντας στοιχειώδεις αρχές που διέπουν την εργατική νομοθεσία και τα δικαιώματα των εργαζομένων.
Το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΠΗΝ, με ανακοίνωσή του χθες, συμπαρίσταται στον συνάδελφο, αξιώνει την ανάκληση της απόλυσης και επαναλαμβάνει ότι κάθε κρούσμα παραβίασης θεμελιωδών προβλέψεων της Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας καθιστά υπόλογους έναντι των αρχών του κράτους τους παραβάτες.
Να υποθέσουμε ότι έχουν σχέση τα ενοχλητικά ρεπορτάζ του συναδέλφου σχετικά με καταγγελίες για παρανομίες στον Δήμο της Ζαχάρως; Τα ρεπορτάζ αυτά έφτασαν ως ανταποκρίσεις στην «Ε», αλλά δεν έφτασαν, όπως φαίνεται, στην τοπική εφημερίδα.
Καρτ.
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

H Οικολογική Κίνηση Πάτρας καταγγέλλει την απόλυση του δημοσιογράφου ΜΑΚΗ ΝΟΔΑΡΟΥ από την εφημερίδα ΠΡΩΤΗ του Πύργου, ως άδικη, καταχρηστική και πλήγμα κατά της ανεξάρτητης άσκησης του δημοσιογραφικού επαγγέλματος.

Η αιφνιδιαστική και χωρίς εξηγήσεις απόφαση δείχνει ότι ο μαχητικός υπέρ του περιβάλλοντος και κατά της καταπάτησης των δημοσίων αγαθών χαρακτήρας της δημοσιογραφικής δουλειάς του Νοδάρου ενόχλησε ισχυρά συμφέροντα.

Ζητούμε την άμεση άρση της καταχρηστικής αυτής απόλυσης.
Η φίμωση ανεξάρτητων δημοσιογραφικών φωνών είναι πλήγμα κατά των δημοκρατικών δικαιωμάτων όλων.

3 σχόλια:

Άκης Τσελέντης είπε...

Μένω έκπληκτος από την "απόλυση-διωγμό" αυτού του εκλεκτού δημοσιογράφου που τιμά το δημοσιογραφικό λειτούργιμα στην επαρχία. Έχω συνεργαστεί πάρα πολλά χρόνα με τον κ. Νοδάρο και πάντα διακρινόταν από τιμιότητα, αξιοπιστία και ακριβή καταγραφή των γεγονότων. Φοβάμαι ότι η απόλυση αυτή είναι στα πλαίσια μία γενικής εκστρατίας εκφοβισμού όλων των προοδευτικών-δημοκρατικών δημοσιογράφουν με σκοπό να τους κλίσουν το στόμα και να κατακλιστούμε από δημοσιογράφους παπαγαλάκια επιχειρηματικών και άλλων συμφερόντων. ΕΧΟΥΝ ΓΝΩΣΙΝ ΟΙ ΦΥΛΑΚΕΣ....
Άκης Τσελέντης
Καθηγ. Σεισμολογίας Παν/μίου Πατρών

Ανώνυμος είπε...

ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ, ΚΑΤΑΡΡΕΟΥΝ, ας τους διευκολύνουμε!
Οι καταστροφικές - για δάση, μονοκαλλιέργειες, επάρκεια νερού - ξηρασίες θα συνεχιστούν για δεκαετίες... Το πετρέλαιο τελειώνει... Οι βαφτισμένες "εναλλακτικές" πανάκριβες πηγές ενέργειας (βι-αι-οκαύσιμα, τοξικά πάνελ, πανάκριβες ανεμογεννήτριες, "ακίνδυνα" ραδιενεργά κλπ), με τις οποίες κερδοσκοπούν και μας αποπροσανατολίζουν, γίνονται όλο πιο ακριβές, αφού κι αυτές στηρίζονται στο πετρέλαιο...
Κατάρρευση όπως οι μοιρολάτρες Πομπηιανοί και οι Μάγια
ή Αποκέντρωση-Αναδασώσεις-Αυτάρκεια επειγόντως;

http://www.youtube.com/v/dXSHtsOztRk
http://aftarkia.wordpress.com
http://www.youtube.com/watch?v=RQX9WgL7jQc

Ανώνυμος είπε...

Ηθελα να ήξερα τι σκέπτονται τα αφεντικά του Τύπου της Ηλείας για το θέμα αυτό. ευτυχώς όμως Μάκη μου υπάρχουν και άλλοι δρόμοι.

Κ. Φλαμής

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Η ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΠΟΥ ΟΙ "ΕΡΓΟΛΑΒΟΙ" ΤΗΣ ΗΛΕΙΑΣ ΕΚΛΕΙΣΑΝ ...

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ

ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΤΗΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ

ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΤΗΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ