ΚΑΛΟ ΣΑΣ ΤΑΞΙΔΙ

Σας καλωσορίζω σε αυτή τη σελίδα.

Η περιήγησή της μοιάζει με ένα συναρπαστικό ταξίδι γεμάτο εκπλήξεις και αποκαλύψεις γιά την φωτεινή και την αθέατη πλευρά του Φεγγαριού.

Το ταξίδι μόλις άρχισε…

Να θυμάστε πάντα ότι στην σκοτεινή πλευρά της Σελήνης εκτός των άλλων μπορεί ο καθένας μας να ανακαλύψει την χαμένη του Πόλη…

Γι αυτή όμως θα μιλήσουμε μια άλλη φορά...


ΣΤΟ BLOG ΓΡΑΦΟΥΝ …

ΕΓΩ ,Ο ΜΠΟΥΜΠΗΣ ΜΟΥ … ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ 13 ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ

Τρίτη 2 Σεπτεμβρίου 2008

ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΑ: "ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ ΤΟ ΠΑΡΑΝΟΜΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ"


*** ΕΡΧΕΤΑΙ "ΤΣΟΥΝΑΜΙ" ΝΕΩΝ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΤΗΣ ΖΑΧΑΡΩΣ


*** ΤΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΕΙΝΑΙ ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΟ ΣΤΟΝ ΜΕΓΑΛΟ ΤΟΠΙΚΟ "ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟ - ΑΓΩΝΙΣΤΗ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ" (ΚΟΣΤΟΥΣ 300 ΕΥΡΩ/ΜΗΝΑ) ΚΑΙ ΤΑ ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΑΥΤΟΝ ΠΑΠΑΓΑΛΑΚΙΑ ΤΟΥ (ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥΣ-ΛΑΜΟΓΙΑ-ΕΡΓΟΛΑΒΟΥΣ-ΚΑΙ ΛΟΙΠΟΥΣ ΙΛΟΥΣΤΡΑΣΙΟΝ ΚΥΡΙΟΥΣ...)- ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΝ ΤΟΝ ...ΚΙΝΕΖΟ.


ΕΠΙΣΗΜΟ "ΑΔΕΙΑΣΜΑ" ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΤΗΣ ΖΑΧΑΡΩΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΕΡΥΘΡΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ...

ΤΟΥ Μ. ΝΟΔΑΡΟΥ

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ 2.9.2008

Έκθετος απέναντι στους δημότες του, στην Δικαιοσύνη, στην αυστραλιανή κυβέρνηση και στον πολιτικό κόσμο της χώρας είναι από χθές ο δήμαρχος της Ζαχάρως Πανταζής Χρονόπουλος.
Ελάχιστες μόλις ώρες μετά τις μηνύσεις εκφοβισμού που κατέθεσε κατά του υπογράφοντος και κατά του γραμματέα της ΝΕ επιτροπής του ΠΑΣΟΚ και διευθυντή της εφημερίδας "Πρωινή" του Πύργου Γιάννη Αργυρόπουλου, επιβεβαιώνονται πλήρως τα ρεπορτάζ της «Ε» και αποκαλύπτεται μέσα από έγγραφα φωτιά των αρμοδίων υπηρεσιών ότι το δημαρχείο που κατασκευάζει μέσω του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού με χρήματα της αυστραλιανής κυβέρνησης που προορίζονταν για την ανακούφιση των θυμάτων από τη φωτιά, χτίζεται παράνομα.
Η Διεύθυνση Πολεοδομίας Χωροταξίας και Περιβάλλοντος του Τμήματος Πολεοδομίας Ζαχάρως με έγγραφό της (ΑΠ: 1707 -26/8/2008) που αποστέλλει προς το τοπικό Αστυνομικό Τμήμα και κοινοποιεί στον δήμο, ζητά την διακοπή των εργασιών για την ανέγερση του δημαρχιακού μεγάρου «λόγω πολεοδομικών παραβάσεων» που εντόπισε.
Πριν από το έγγραφο «φωτιά» της πολεοδομίας είχε προηγηθεί η παρέμβαση του αντινομάρχη Ηλείας Ευγένιου Μπαλκάμου ο οποίος με αφορμή τα ρεπορτάζ της «Ε» και τον σχετικό θόρυβο, ζήτησε την διερεύνηση του θέματος σε βάθος. Πηγές της Διεύθυνσης Πολεοδομίας Ηλείας αποκάλυψαν χθές στην «Ε» ότι από τον έλεγχο του φακέλου της υπ αριθμ. 1/2008 οικοδομκής άδειας που αφορά την ανέγερση του δημαρχείου της Ζαχάρως, διαπιστώθηκε ότι:
Α) Τμήμα του οικοπέδου που κατασκευάζεται το κτίριο, ίσως και ολόκληρο, βρίσκεται, με βάση τον γενικό πολεοδομικό σχεδιασμό, σε χώρο πρασίνου. (Εκεί επιτρέπονται μόνο αναψυκτήρια, αθλητικές εγκαταστάσεις και χώροι συνάθροισης του Κοινού).
Β) Η άδεια για την ανέγερση του συγκεκριμένου κτιρίου φαίνεται να εκδόθηκε παράτυπα καθώς βρίσκεται εκτός του ισχύοντος νομικού πλαισίου στο θέμα του αριθμού των ορόφων. Συγκεκριμένα από την άδεια προβλέπεται τριόροφο κτίριο, ενώ με βάση το ΠΔ περί οικισμών (ΦΕΚ 138 Δ.13.3.81) , σε οικισμούς πριν του 1923 όπως είναι η Ζαχάρω Ηλείας επιτρέπεται η ανέγερση κτιρίων μέχρι δύο ορόφους.
Η άδεια της οικοδομής του συγκεκριμένου κτιρίου εκδόθηκε στο όνομα του Δήμου Ζαχάρως και όχι για τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό όπως είχε ισχυριστεί σε γραπτή του δήλωση προς τα ΜΜΕ ο Πανταζής Χρονόπουλος.
Σημειώνεται ότι η υπ. αριθμ.1/2008 άδεια για την ανέγερση του δημαρχιακού μεγάρου της Ζαχάρως με χρήματα της αυστραλιανής κυβέρνησης, υπογράφεται παραδόξως από τον τεχνικό υπάλληλο Σπήλιο Φωτόπουλο που είναι δημοτικός σύμβουλος με την παράταξη του κ. Χρονόπουλου και όχι από τον τοπογράφο μηχανικό προιστάμενο της πολεοδομίας. Θεωρητικά ο συγκεκριμένος υπάλληλος έχει το δικαίωμα της υπογραφής αδειών αλλά θεωρείται παράδοξο την άδεια ενός τόσο σοβαρού έργου να μην την υπογράφει ο προιστάμενος της υπηρεσίας. Ο ίδιος υπάλληλος στις 26/10/2005 στο ΑΠ1804 έγγραφό του είχε αποφανθεί για το εν λόγω οικόπεδο ότι δεν είναι οικοδομήσιμο.
Η χθεσινή εντολή της Πολεοδομίας προς την ΕΛ.ΑΣ για την διακοπή των εργασιών ανέγερσης του δημαρχείου της Ζαχάρως λόγω πολεοδομικών παραβάσεων και παρατυπιών της σχετικής άδειας, αφήνει έκθετο και τον πρόεδρο του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού ο οποίος πριν από μερικές ημέρες σε γραπτή του δήλωση προς τα ΜΜΕ είχε αναφέρει επί λέξει: «Κατά τον έλεγχο νομιμότητας που είχε προηγηθεί της έναρξης των εργασιών διαπιστώθηκε εξ άλλου ότι είχαν υποβληθεί για την ανέγερση του κτιρίου όλα τα αναγκαία νομιμοποιητικά έγγραφα…». Γιατί άραγε οι αρμόδιες υπηρεσίες του ΕΕΣ δεν εντόπισαν τότε στον σχετικό φάκελο τις πολεοδομικές παραβάσεις οι οποίες και έγινα αιτία να διακοπούν οι εργασίες;
Τότε ο κ. Μαρτίνης είχε επίσης ισχυριστεί ότι στο υπό ανέγερση κτίριο θα στεγάζονταν εκτός των υπηρεσιών του δήμου Ζαχάρως, υπηρεσίες πρόνοιας, κέντρο ιατρικής και ψυχοκινητικής υποστήριξης, πρώτων βοηθειών, αγωγής υγείας κλπ. ( όλα αυτά την ώρα που στη Ζαχάρω είναι υπό κατασκευή Κέντρο Υγείας). Όμως πουθενά στην οικοδομική άδεια που έχει στην διάθεσή της η «Ε» δεν αναφέρονται όλα όσα ισχυρίστηκε ο κ. Μαρτίνης.
Σημειώνεται επίσης ότι παρά την εισαγγελική παρέμβαση και την δημοσιότητα που έχει λάβει το θέμα, ο δήμαρχος της Ζαχάρως αρνείται να δώσει στη δημοσιότητα την προκήρυξη του διαγωνισμού για την ανάδειξη του εργολάβου (FORUM AE) που κατασκευάζει σήμερα το δημαρχείο με τα χρήματα της αυστραλιανής κυβέρνησης (1.800.000 ευρώ) και 500.000 ευρώ επιπλέον που διέθεσε – κατά δήλωση του κ. Μαρτίνη – ο ΕΕΣ για την ολοκλήρωση του έργου.
nodaros@enet.gr

5 σχόλια:

ΗΛΕΚΤΡΑ είπε...

Μην αναζητάτε τόσο σύντομα το χαρτί της δημοπράτησης ...
Μπορεί, λεώ μπορεί, να το συντάσουν τώρα και να παλαιώνουν το χαρτί!!!

Ανώνυμος είπε...

Ειλικρινά, δε μπορώ ούτε τον τρόπο σκέψης σου να καταλάβω ούτε γιατί πράττεις άλογα , αλλά παράλληλα διερωτώμαι Μάκη Νοδάρε, πόσα έχεις πάρει(€)κι από ποιούς τά'χεις αρπάξει για να διακατέχεσαι από τέτοιο μένος και τέτοιας σφοδρότητας εμπάθεια ενάντια στο Δήμαρχο Ζαχάρως. Να σου θυμήσω λοιπόν, γιατί η μνήμη σου βρίσκεται σε χειμερία νάρκη, ότι ο Πανταζής Χρονόπουλος ψηφίστηκε από το 52,04% των συμπολιτών μου και ΔΕ ΔΙΚΑΙΟΥΣΑΙ ούτε ΝΑ ΜΑΣ ΔΙΑΣΥΡΕΙΣ, ούτε ΝΑ ΜΑΣ ΣΠΙΛΩΝΕΙΣ με αυτά που γράφεις. Αν ζούσε ο αείμνηστος Παπανούτσος, θα σήκωνε με την περίπτωσή σου τα χέρια ψηλά!!!
Εσύ από μόνος αναθεωρείς και τα πλέον τεκμηριωμένα αξιώματα κι αρχές πάνω στις οποίες έχει βασιστεί η επιστήμη της Ψυχολογίας-Ψυχανάλυσης βρε παιδί μου!
Δεν είναι καθόλου κακό να γράφεις και να δημοσιογραφείς, αλλά εσύ έχεις ξεπεράσει τα πλέον ανεκτά όρια προ πολλού. Δεν ασκείς δημοσιογραφία, ασκείς λασπολογία όχι μόνο σε βάρος του Πανταζή Χρονόπουλου, αλλά προσβάλλεις κι εμάς όλους ως πολίτες της Ζαχάρως...

Και ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ!!!

Πρόσεχε λοιπόν τί λες και κυρίως τί γράφεις.
Ελέγχεσαι, κρίνεσαι, αξιολογείσαι. Και πίστεψέ με έχεις προ πολλού μείνεις μετεξεταστέος και στις συνειδήσεις μας και στην κοινωνία....

ΠΑΡΑΓΕΙΣ ΗΧΟΡΡΥΠΑΝΣΗ ΦΙΛΤΑΤΕ....


Μιλάω απλά,ξεκάθαρα,ελληνικά κι ευελπιστώ να κατανοήσεις το νόημα και το μήνυμα....

Γιάννης Χαραλαμπόπουλος είπε...

Κύριε Γιαννακόπουλε επειδή ο κύριος Χρονόπουλος πήρε 52% τι πρέπει να γίνει;; Δεν υπάρχει κριτική, έλεγχος μετά το 52%;;;
Για τα περί διασυρμού και σπίλωσης...να σου πω ένα παλιό ρητό: Την αξιοπρέπεια σου δεν στην παίρνει κανείς, την χάνεις μόνος σου.

Δες και το παρακάτω για να καταλάβεις πως την αξιοπρέπεια την χάνουν οι πολίτες που καταντούν απαθείς

http://geo-ponos.blogspot.com/2008/08/blog-post_27.html

andreas athanasopoulos είπε...

"ΩΡΑΙΟΣ" Ο ΚΥΡΙΟΣ ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΣ...εγω παντως θα ντρεπομουν να ημουν κατοικος ΖΑΧΑΡΩΣ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΚΑΙΡΟ....δεν μπορω να καταλαβω τι τους εχει υποσχεθει αυτος ο ανθρωπος γιατι δεν νομιζω ολουσ αυτουσ να τους εχει εξαγορασει...αντι να τον Στηρίζετε λοιπόν…εγώ προτείνω να του ρίξετε στις επόμενες εκλογές μια πολιτική κλωτσιά…και όχι να απειλείτε τους δημοσιογράφους γιατί τόλμησαν να γράψουν την ΑΛΗΘΕΙΑ…που μάλλον εσείς έχετε ξεχάσει εδώ και πολύ καιρό εκεί στην Ζαχαρω. για αυτο κυριε ΝΟΔΑΡΕ περα απο τον ΧΡΟΝΟΠΟΥΛΟ μεγαλη ευθυνη εχουν και οι κατοικοι της ΖΑΧΑΡΩΣ που δεν αντιδρουν.

ΗΛΕΚΤΡΑ είπε...

Δυστυχώς φοβούμαι ότι ο κος ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΣ εκφράζει μια τεράστια αλήθεια. Εγώ σέβομαι όλες τις απόψεις και όλες τις τοποθετήσεις όπως απαιτώ να σέβονται και τις δικές μου.

Απλά η εν λόγω τοποθέτηση ΑΠΟΔΕΙΚΝΎΕΙ ΠΛΕΟΝ ΕΜΠΡΑΚΤΑ τη δική μου τοποθέτηση: ΟΤΙ ΤΟ ΨΑΡΙ ΒΡΩΜΑΕΙ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΥΡΑ. Πλέον όχι από το ΚΕΦΑΛΙ.
Ψηφίζουμε εμείς.
Αποφασίζουμε εμείς.
Δίνουμε εμείς το δύναμη σε διάφορους ανθρώπους να μας διασύρουν παγκοσμίως και να διαχειρίζονται τις ζωές μας.

Ο κος Γιαννακόπουλος έχει δίκιο.
Ο ΚΟΣ ΠΑΝΤΑΖΗΣ και ο κάθε κος ΔΗΜΑΡΧΟΣ είναι ΕΚΕΙ ΠΑΝΩ ΚΑΙ ΚΑΝΕΙ ΑΡΧΟΝΤΟΚΟΥΜΑΝΤΟ γιατί εμείς του δίνουμε τη δύναμη και την εξουσία.

ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΟΤΑΝ ΠΑΤΑ ΣΤΟ ΛΑΙΜΟ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ, ΟΤΑΝ ΧΤΙΖΕΙ ΤΙΣ ΑΚΤΕΣ, ΟΤΑΝ ΧΤΙΖΕΙ ΣΕ ΑΣΤΙΚΟ ΠΡΑΣΙΝΟ, ΟΤΑΝ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙ 2ΕΚ ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΝΑ ΣΤΕΓΑΣΕΙ ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΑΝΤΙ ΝΑ ΦΡΟΝΤΙΣΕΙ ΤΟ ΚΟΣΜΟ ΤΟΥ όλα αυτά γίνονται γιατί εμείς το επιτρέπουμε και σε όπως δείχνει ο κος Αρης το ΘΕΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΟ ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ!!!

Μην τον πετροβολείτε.
Εχει δίκιο!!!

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Η ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΠΟΥ ΟΙ "ΕΡΓΟΛΑΒΟΙ" ΤΗΣ ΗΛΕΙΑΣ ΕΚΛΕΙΣΑΝ ...

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ

ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΤΗΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ

ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΤΗΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ