ΚΑΛΟ ΣΑΣ ΤΑΞΙΔΙ

Σας καλωσορίζω σε αυτή τη σελίδα.

Η περιήγησή της μοιάζει με ένα συναρπαστικό ταξίδι γεμάτο εκπλήξεις και αποκαλύψεις γιά την φωτεινή και την αθέατη πλευρά του Φεγγαριού.

Το ταξίδι μόλις άρχισε…

Να θυμάστε πάντα ότι στην σκοτεινή πλευρά της Σελήνης εκτός των άλλων μπορεί ο καθένας μας να ανακαλύψει την χαμένη του Πόλη…

Γι αυτή όμως θα μιλήσουμε μια άλλη φορά...


ΣΤΟ BLOG ΓΡΑΦΟΥΝ …

ΕΓΩ ,Ο ΜΠΟΥΜΠΗΣ ΜΟΥ … ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ 13 ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ

Παρασκευή 12 Σεπτεμβρίου 2008

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΕΕΣ: ΣΙΩΠΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ...ΤΑΜΠΑΚΙΕΡΑ


*** ΕΝΤΟΣ ΟΛΙΓΩΝ ΟΡΩΝ , ΝΕΑ ΣΥΝΤΑΡΑΚΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΚΑΙ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΑΜΑΡΤΩΛΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΤΗΣ ΖΑΧΑΡΩΣ

---------------------------------------------------------------------------------------------
ΡΕΠΟΡΤΑΖ - ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ "ΠΡΩΪΝΗ" ΤΟΥ ΠΥΡΓΟΥ

Πόντιος Πιλάτος …ο Μαρτίνης , επιχείρησε να ρίξει αλλού τις ευθύνες για το δημαρχείο Ζαχάρως

«Για όλα φταίει η νομαρχία!!»

***Απείλησε να πάρει τα 1,8 εκ. ευρώ της Αυστραλιανής κυβέρνησης

Σε παρωδία εξελίχθηκε η πολυαναμενόμενη ανοιχτή συγκέντρωση που προκάλεσε χθες στη Ζαχάρω ο πρόεδρος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Ανδρέας Μαρτίνης μετά τις καταγγελίες για παρανομίες σε ότι αφορά την ανέγερση του νέου δημαρχειακού μεγάρου Ζαχάρως με τα χρήματα της Αυστραλιανής βοήθειας προς του πυρόπληκτους της περιοχής.
Ο κ. Μαρτίνης μπροστά σε πολυπληθές κοινό που είχε συγκεντρωθεί στο προαύλιο του δημοτικού σχολείου Ζαχάρως, επιχείρησε εμφανώς να αποποιηθεί των ευθυνών του και ούτε λίγο ούτε πολύ έριξε τις ευθύνες στη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Ηλείας.
Μάλιστα κάλεσε το νομάρχη Χαράλαμπο Καφύρα «να συμμαζέψει τις υπηρεσίες του που στέλνουν αντιφατικά έγγραφα και να μην εκθέτει τοπικούς παράγοντες».
Προχώρησε μάλιστα ένα βήμα ακόμη υποστηρίζοντας ότι νωρίτερα είχε συνάντηση μαζί ττου κατά τη διάρκεια της οποίας ο νομάρχης τον διαβεβαίωσε πως δεν υπάρχει πρόβλημα και «πως χρειάζονται να γίνουν κάτι αλλαγές» του είπε ο νομάρχης όπως ισχυρίστηκε.
Επίσης, κάλεσε τον κ. Καφύρα «να απαντήσει τελεσιδίκως τι συμβαίνει» και απείλησε ότι αν αμφισβητηθεί η νομιμότητα του κτιρίου «τότε το έργο θα σταματήσει και τα χρήματα της Αυστραλιανής κυβέρνησης θα πάνε σε άλλα έργα που μου ζητάνε, γυμναστήρια, ιατρεία κλπ», διευκινίζοντας πως μέχρι σήμερα οι εργασίες εκξτελούνται με χρήματα του Ε.Ε.Σ. (500.000 ευρώ).
Ο κ. Μαρτίνης, κι απέφυγε εντέχνως να μιλήσει για την… ταμπακιέρα που είναι η νομιμότητα των διαδικασιών που ακολουθήθηκαν και επιχείρησε να συμβιβάσει τα… ασυμβίβαστα μεταξύ συμπολίτευσης κι αντιπολίτευσης του δήμου Ζαχάρως, ζητώντας να επικρατεί ομόνοια και ομοφωνία.
Ειδικότερα, κάλυψε εμμέσως τις ενέργειες του δημάρχου Ζαχάρως κ. Πανταζή Χρονόπουλου και τον κάλεσε να τα βρει με τους κ.κ. Γ. Βασιλόπουλο και Γ. Μπούσμπουρα. Την ίδια πρόσκληση απηύθυνε και στους δύο δημοτικούς συμβούλους της αντιπολίτευσης.
Δεν έδωσε απαντήσεις στα «καυτά» ερωτήματα, όπως πότε και από ποιον έγινε η δημοπράτηση του έργου, αν έγινε διαγωνισμός για την ανάδειξη του αναδόχου, αν η άδεια οικοδομής είναι νόμιμη κλπ. Απλά αρκέστηκε στην παρουσίαση του έργου και της προσφοράς του Ε.Ε.Σ. στην περιοχή της Ζαχάρως, το οποίο όντως είναι σημαντικό αλλά δε μπορεί να συμψηφιστεί με τις δικαιολογημένες ενστάσεις για την πρακτική που ακολουθήθηκε όσον αφορά την ανέγερση του δημαρχείου.
Ο κ. Μαρτίνης επαναλάμβανε συχνά ότι η καταστροφή πρέπει να ενώνει τις κοινωνίες και πως ο Ε.Ε.Σ. βρίσκεται να βοηθήσει την περιοχή της Ζαχάρως, ενώ κάλεσε το δημοτικό συμβούλιο να αποφασίσει με τη συνείδησή του. «Αν η συνείδησή σας λέει ότι πρέπει να γίνει το έργο, αν γίνει» είπε και ζήτησε απόφαση σύντομα του δημοτικού συμβουλίου Ζαχάρως
.

2 σχόλια:

ΤΡΕΧΑΝΤΗΡΙ είπε...

Οι τρεις δημοφηλέστερες παροιμίες που μου έρχονται στο μυαλό μετά από αυτήν την συνάντηση-παρωδία είναι:"Εκεί που μας χρωστάγανε, μας πήραν και το βόδι", "Φωνάζει ο κλέφτης, να φοβηθεί ο νοικοκύρης" και "Κόρακας, κοράκου μάτι βγάζει;" Ας προσέχαμε!!!
Ελπίζω βέβαια να συνεχιστεί η έρευνα σε βάθος, ώστε να δικαιωθούν -αν μη τι άλλο- οι πληγέντες!!!
Σε ότι αφορά στις "απειλές" του κ.Μαρτίνη ότι θα δώσει αλλού τα 1.800.000€ της Αυστραλιανής Κυβέρνησης, έχω να του συστήσω να φροντίσει να τα αξιοποιήσει τουλάχιστον για το σκοπό τον οποίο του διατέθησαν, δηλαδή την ΑΝΑΚΟΥΦΙΣΗ ΤΩΝ ΠΛΗΓΕΝΤΩΝ, και όχι για τα συμφέροντα των "επιτηδείων"!!!
Εκτός από την ανέγερση Δημαρχιακών Μεγάρων, ξέρετε κ.Μαρτίνη, υπάρχουν και χίλιες-δυο άλλες ανάγκες, που άπτονται των αρμοδιοτήτων του Ε.Ε.Σ. και θα μπορούσατε να υλοποιήσετε, έτσι για να μπορείτε να δικαιολογείτε και τις ενέργειές σας χωρίς προβλήματα!!!

ΗΛΕΚΤΡΑ είπε...

Μου αρέσουν πολύ αυτές οι πρωτοκαθεδρίες.
Καλούν τα ταλαίπωρα τα ανθρωπάκια να αποφασίσουν για πιό πράγμα?
ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ή ΘΑΝΑΤΟΣ?

Και ο ΝΟΜΑΡΧΗΣ γιατί είπε ότι το πρόβλημα φτιάχνεται εν ολίγοις???
Ο ΕΝΑΣ ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΕΙ ΤΟΝ ΑΛΛΟ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΟΠΟ?

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Η ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΠΟΥ ΟΙ "ΕΡΓΟΛΑΒΟΙ" ΤΗΣ ΗΛΕΙΑΣ ΕΚΛΕΙΣΑΝ ...

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ

ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΤΗΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ

ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΤΗΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ