ΚΑΛΟ ΣΑΣ ΤΑΞΙΔΙ

Σας καλωσορίζω σε αυτή τη σελίδα.

Η περιήγησή της μοιάζει με ένα συναρπαστικό ταξίδι γεμάτο εκπλήξεις και αποκαλύψεις γιά την φωτεινή και την αθέατη πλευρά του Φεγγαριού.

Το ταξίδι μόλις άρχισε…

Να θυμάστε πάντα ότι στην σκοτεινή πλευρά της Σελήνης εκτός των άλλων μπορεί ο καθένας μας να ανακαλύψει την χαμένη του Πόλη…

Γι αυτή όμως θα μιλήσουμε μια άλλη φορά...


ΣΤΟ BLOG ΓΡΑΦΟΥΝ …

ΕΓΩ ,Ο ΜΠΟΥΜΠΗΣ ΜΟΥ … ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ 13 ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ

Δευτέρα, 9 Μαρτίου 2009

ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΤΗΣ ΝΤΡΟΠΗΣ


Νέα φωτιά για πυρόπληκτους
Του ΜΑΚΗ ΝΟΔΑΡΟΥ
Εκδικητικά και ανάλγητα εξακολουθεί να συμπεριφέρεται η κυβέρνηση στους χιλιάδες πυρόπληκτους πολίτες της Ηλείας, οι οποίοι βιώνουν καθημερινά την εγκατάλειψη, την αδιαφορία και το οικονομικό αδιέξοδο στα ερημωμένα από τη φωτιά και τον σεισμό «χωριά - φαντάσματα» όπου διαμένουν.
Οι ιδιοκτήτες μικρών καταστημάτων και παραδοσιακών καφενείων στα πυρόπληκτα χωριά που είναι ασφαλισμένοι στον ΟΓΑ καταγγέλλουν ότι οι αρμόδιοι τους αναγκάζουν να εγκαταλείψουν τον τόπο τους, καθώς πρόσφατα ενημερώθηκαν ότι υπάγονται στην υποχρεωτική ασφάλιση του Οργανισμού Ασφάλισης Ελεύθερων Επαγγελματιών (ΟΑΕΕ) και μάλιστα σε κάποιες περιπτώσεις έχουν κληθεί να καταβάλουν τις σχετικές εισφορές.
Οι ιδιοκτήτες των καφενείων και των μικρών καταστημάτων σε οικισμούς κάτω των 2.000 κατοίκων εξαιρούνταν μέχρι σήμερα από την ασφάλιση του ΟΑΕΕ, αλλά τώρα θα πρέπει να υπαχθούν υποχρεωτικά με βάση την 983/15.10.2008 γνωμοδότηση της νομικής υπηρεσίας του ασφαλιστικού οργανισμού.
Ερώτηση για το θέμα κατέθεσε στη Βουλή ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Γιάννης Κουτσούκος, ενώ ο πρόεδρος του συλλόγου πυροπλήκτων Αγίας Αννας, Γιώργος Μαρκόπουλος, δήλωσε στην «Ε» ότι κάποιοι επιχειρούν να εκδικηθούν αντί να βοηθήσουν εκείνους που παρά τις αντιξοότητες κρατάνε Θερμοπύλες στην περιφέρεια.
Την ίδια ώρα την έντονη οργή και αγανάκτησή τους εκφράζουν πολλοί πυρόπληκτοι κάτοικοι της Ηλείας μετά την «ανεγκέφαλη» και «αντικοινωνική» -όπως τη χαρακτηρίζουν- συμπεριφορά των διοικήσεων της ΔΕΗ και του ΟΤΕ να διακόψουν τη σύνδεση με συνδρομητές λόγω μη πληρωμής από αυτούς των μηνιαίων λογαριασμών.
Οπως καταγγέλλει με ερώτησή του στη Βουλή ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Μιχ. Κατρίνης, χαρακτηριστικό και ταυτόχρονα τραγικό παράδειγμα αποτελεί η πρόσφατη διακοπή της σύνδεσης παροχής ρεύματος σε πυρόπληκτους κατοίκους προχωρημένης ηλικίας για χρέος μόλις 18 ευρώ. *
ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ - 09/03/2009

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Η ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΠΟΥ ΟΙ "ΕΡΓΟΛΑΒΟΙ" ΤΗΣ ΗΛΕΙΑΣ ΕΚΛΕΙΣΑΝ ...

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ

ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΤΗΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ

ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΤΗΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ