ΚΑΛΟ ΣΑΣ ΤΑΞΙΔΙ

Σας καλωσορίζω σε αυτή τη σελίδα.

Η περιήγησή της μοιάζει με ένα συναρπαστικό ταξίδι γεμάτο εκπλήξεις και αποκαλύψεις γιά την φωτεινή και την αθέατη πλευρά του Φεγγαριού.

Το ταξίδι μόλις άρχισε…

Να θυμάστε πάντα ότι στην σκοτεινή πλευρά της Σελήνης εκτός των άλλων μπορεί ο καθένας μας να ανακαλύψει την χαμένη του Πόλη…

Γι αυτή όμως θα μιλήσουμε μια άλλη φορά...


ΣΤΟ BLOG ΓΡΑΦΟΥΝ …

ΕΓΩ ,Ο ΜΠΟΥΜΠΗΣ ΜΟΥ … ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ 13 ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ

Τρίτη 23 Σεπτεμβρίου 2008

"ΟΧΙ" ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΣΤΙΣ ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΔΙΟΔΙΩΝ ΣΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΚΑΡΜΑΝΙΟΛΑ ΕΟ ΠΑΤΡΩΝ-ΚΟΡΙΝΘΟΥ


Τα παίρνουν προκαταβολικά οι εργολάβοι
Του ΜΑΚΗ ΝΟΔΑΡΟΥ
ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ - 23/09/2008
Σάλο και έντονες αντιδράσεις έχει προκαλέσει στη Δυτική Ελλάδα η πρόσφατη πραξικοπηματική αύξηση της τιμής των διοδίων στον δρόμο-καρμανιόλα της Νέας Εθνικής Οδού Πατρών-Κορίνθου, από 2 ευρώ σε 2,80(!) με τη σιωπηρή ανοχή της κυβέρνησης πριν ξεκινήσουν τα έργα βελτίωσής του. Στο συγκεκριμένο οδικό δίκτυο έχουν σημειωθεί τα τελευταία χρόνια εκατοντάδες τροχαία ατυχήματα, τα περισσότερα εκ των οποίων είναι θανατηφόρα, λόγω των κακοτεχνιών και της παντελούς έλλειψης ουσιαστικής συντήρησης.
Χαρακτηριστικό είναι ότι σε δεκάδες σημεία, ακόμη και σε επικίνδυνες στροφές, υπάρχουν «σαμάρια» και λακκούβες στο οδόστρωμα, τα οποία ευθύνονται για τα τροχαία ατυχήματα.
«Η κυβέρνηση συμπεριφέρεται στους κατοίκους της Δυτικής Ελλάδας με τον χειρότερο και προκλητικό τρόπο. Νομίζει κάποιος ότι απευθύνεται σε υπηκόους... τριτοκοσμικής χώρας. Είναι απαράδεκτο να ζητάμε από τους οδηγούς να πληρώσουν επιπλέον χρήματα στα διόδια, τη στιγμή που το συγκεκριμένο οδικό δίκτυο αποτελεί αποδεδειγμένα παγίδα θανάτου. Είχαμε εκφράσει την αγανάκτησή μας στο πρόσφατο παρελθόν έπειτα από θανατηφόρα ατυχήματα. Θα πράξουμε ό,τι είναι δυνατόν, ώστε αυτή η προκλητική αύξηση των διοδίων να μην ισχύσει», δήλωσε στην «Ε» ο νομάρχης Αιτωλοακαρνανίας Ευθύμιος Σώκος.
Ο νομάρχης Αχαΐας Δημήτρης Κατσικόπουλος απειλεί με προσφυγή στα ευρωπαϊκά δικαστήρια και δηλώνει στην «Ε» τα εξής:«Είναι πρωτοφανές γεγονός για τα ελληνικά χρονικά και όχι μόνο, να καλούνται οι πολίτες να πληρώσουν για ένα δρόμο-σκοτώστρα (στον οποίο έχουν αφήσει την τελευταία τους πνοή εκατοντάδες άνθρωποι), πριν καν αρχίσουν οι εργασίες βελτίωσής του. Αυτή η τριτοκοσμικού τύπου αντίληψη, που προσβάλλει τους κατοίκους της Δυτικής Ελλάδας και τη σύγχρονη αντίληψη περί σεβασμού του πολίτη, είναι ενδεικτική της σχέσης γονυκλισίας μεταξύ της κυβέρνησης και των εργολάβων, τα χατίρια των οποίων ουδέποτε αυτή χαλάει, ακόμη και αν αυτό είναι ενάντια σε κάθε αρχή λογικής και δικαίου. Η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Αχαΐας θα αντιδράσει σε αυτή την πρωτοφανή απόφαση και, όπως είχαμε δεσμευθεί από τις αρχές του 2008, θα εξαντλήσει κάθε δυνατότητα δικαστικής διερεύνησης της υπόθεσης, με προσφυγές στα ελληνικά και ευρωπαϊκά δικαστήρια. Δεν είναι δυνατόν να πληρώνουν οι πολίτες για να σκοτώνονται, ούτε να δίνουν προκαταβολή στους εργολάβους για ένα έργο που... έπεται».
Παράλογες χαρακτηρίζει τις αυξήσεις των διοδίων στον δρόμο-«καρμανιόλα» και ο νομάρχης Ηλείας Χαράλαμπος Καφύρας και ζητεί την άμεση ακύρωση της αύξησης των διοδίων.«Τις αυξήσεις των διοδίων στη διαδρομή Πάτρας-Κορίνθου, πριν ακόμα ξεκινήσουν τα έργα τις θεωρούμε παράλογες και απαράδεκτες, για μια οδό που δεν πληροί στοιχειωδώς τις σύγχρονες προδιαγραφές και μόνο ως άκρως επικίνδυνη μπορεί να χαρακτηριστεί. Θεωρούμε ότι οι αυξήσεις για τη χρήση του πιο επικίνδυνου δρόμου, έξι χρόνια πριν από την κατασκευή του, αποτελεί πρωτοφανές ελληνικό και παγκόσμιο γεγονός, διότι δεν υπάρχει σε κανένα άλλο οδικό έργο με παρόμοια μεθόδευση. Δηλαδή να καλούνται οι πολίτες να πληρώσουν για έναν δρόμο-σκοτώστρα πριν καν αρχίσουν οι εργασίες βελτίωσής του», δήλωσε στην «Ε» ο κ. Καφύρας πρόσθεσε:«Η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Ηλείας και εγώ ως νομάρχης, πολύ νωρίτερα είχαμε αντιδράσει με κινητοποίησή μας τον Ιανουάριο του 2008 και από κοινού με τις νομαρχίες και τους δήμους της Αχαΐας και της Αιτωλοακαρνανίας, είχαμε ζητήσει, όχι μόνο να μην αυξηθούν, αλλά να καταργηθούν πλήρως τα διόδια».
nodaros@enet.gr

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Καλή φωτογραφία που θα πρέπει να αφιερωθεί σε όλα τα σχόλια του υπογράφοντος δημοσιογράφου για τα οδικά έργα ΑΘΗΝΑ-ΚΟΡΙΝΘΟ-ΠΑΤΡΑ-ΠΥΡΓΟ-ΤΣΑΚΩΝΑ.
Καλή φωτογραφία που θα πρέπει να αφιερωθεί στους τοπικούς άρχοντες, που αντί να συγκεντρώνονται για το πότε θα αρχίσουν,αλλά και πότε θα τελειώσουν τα έργα του οδικού δικτύου,συγκεντρώνονται για το αν τα 2,00Ε γίνουν 2,90Ε.
Καλή φωτογραφία που θα πρέπει να αφιερωθεί στούς δημάρχους της Δ.Αχαίας που θυμήθηκαν οτι περνάει εθνικός δρόμος μέσα από τους παράνομους οικισμούς τους.
Λυπηρή φωτογραφία,αφιερωμένη σε όλους τους παραπάνω,από έναν που πληρώνει τουλάχιστον 3,00Ε για έναν καφέ στηνΑΘΗΝΑ,στηνΚΟΡΙΝΘΟ,στηνΠΑΤΡΑ και στον ΠΥΡΓΟ.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Η ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΠΟΥ ΟΙ "ΕΡΓΟΛΑΒΟΙ" ΤΗΣ ΗΛΕΙΑΣ ΕΚΛΕΙΣΑΝ ...

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ

ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΤΗΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ

ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΤΗΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ