ΚΑΛΟ ΣΑΣ ΤΑΞΙΔΙ

Σας καλωσορίζω σε αυτή τη σελίδα.

Η περιήγησή της μοιάζει με ένα συναρπαστικό ταξίδι γεμάτο εκπλήξεις και αποκαλύψεις γιά την φωτεινή και την αθέατη πλευρά του Φεγγαριού.

Το ταξίδι μόλις άρχισε…

Να θυμάστε πάντα ότι στην σκοτεινή πλευρά της Σελήνης εκτός των άλλων μπορεί ο καθένας μας να ανακαλύψει την χαμένη του Πόλη…

Γι αυτή όμως θα μιλήσουμε μια άλλη φορά...


ΣΤΟ BLOG ΓΡΑΦΟΥΝ …

ΕΓΩ ,Ο ΜΠΟΥΜΠΗΣ ΜΟΥ … ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ 13 ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ

Τρίτη 7 Οκτωβρίου 2008

ΕΚΔΟΤΙΚΟΣ ΦΑΣΙΣΜΟΣ ΣΤΗΝ ΗΛΕΙΑ






ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΤΟΝ ΜΑΖΕΨΕΙ ?


ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΗΣ ΕΣΗΕΠΗΝ ΚΑΙ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ "ΦΩΤΙΑ" ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΦΑΣΙΣΤΙΚΗΣ ΝΟΟΤΡΟΠΙΑΣ ΤΟΥ ΕΚΔΟΤΗ- ΚΑΝΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ : http://www.esiepin.gr/esiepin/



Ο γνωστός - από την σκανδαλώδη υπόθεση της ανέγερσης του αμαρτωλού δημαρχείου στη Ζαχάρω με τα χρήματα της αυστραλιανής κυβέρνησης που προορίζονταν για τους πυρόπληκτους - «αριστερός» της Ηλείας εκδότης- επιχειρηματίας- εργολάβος – (εκδότης της εφημερίδας ΠΡΩΤΗΣ στην Ηλεία) κύριος ΚΩΣΤΑΣ ΛΑΜΠΡΟΣ , προέβη πρόσφατα σε μια ακραία φασιστική και άκρως προσβλητική ενέργεια σε βάρος συναδέλφου – δημοσιογράφου που εργαζόταν στην εφημερίδα του.

Συγκεκριμένα αξίωσε από την συνάδελφο να διαγράψει από την ιστοσελίδα της στο BLOG , την προσωπική μου σελίδα (αυτή που βλέπετε τώρα) και να σταματήσει να μιλάει μαζί μου , με το σκεπτικό ότι οι εργαζόμενοι στην εφημερίδα του δεν μπορούν να μιλάνε η να έχουν οποιαδήποτε συναδελφική επαφή με δικούς του «εχθρούς»…
Η συνάδελφος αρνήθηκε προς τιμή της , την προτροπή του «αριστερού» εκδότη της Ηλείας και τότε ο τελευταίος της απέλυσε (!!!) για λόγους εκδίκησης χωρίς να ενημερώσει τους αρχισυντάκτες .

Για όσους δεν ξέρουν τον κύριο ΚΩΣΤΑ ΛΑΜΠΡΟ , εκτός από εκδότης της εφημερίδας ΠΡΩΤΗΣ του Πύργου , είναι και μέλος στο ΔΣ της γνωστής εταιρείας FORUM AE – που με τη βοήθεια του δημάρχου της Ζαχάρως Πανταζή Χρονόπουλου , πήρε από το «παράθυρο» χωρίς διαγωνισμό (!) , το έργο της ανέγερσης του αμαρτωλού δημαρχείου με τα χρήματα των αυστραλών και του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού.

Επίσης ο συγκεκριμένος κύριος , τον Ιούλιο του 2008 με απέλυσε από την εφημερίδα του κινούμενος εκδικητικά επειδή δημοσίευα στην εφημερίδα «Ελευθεροτυπία» όπου εργάζομαι , ρεπορτάζ για το «κράτος» της Ζαχάρως και το δημαρχείο της …αμαρτίας!

Από τότε μέχρι και σήμερα αρνείται να μου καταβάλει τα δεδουλευμένα και την νόμιμη αποζημίωσή μου , για την απόλυσή μου που οι δημοσιογραφικές ενώσεις ΕΣΗΕΑ, ΕΣΗΕΠΗΝ και ΠΟΕΣΥ έχουν χαρακτηρίσει με ανακοινώσεις τους ως παράνομη.

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΣΗΕΠΗΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ΑΘΛΙΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ ΛΑΜΠΡΟΥ
Απαράδεκτη και αναίτια απόλυση της Πηγής Γιακουμέλου8 Οκτωβρίου 2008
Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Πελοποννήσου – Ηπείρου – Νήσων καταγγέλλει τον ιδιοκτήτη της εφημερίδας «Πρώτη» Πύργου για την απαράδεκτη, αναίτια αλλά και προσβλητική για την ανθρώπινη αξιοπρέπεια απόλυση της συναδέλφου Πηγής Γιακουμέλου.
Ο κ. Κώστας Λάμπρος, ιδιοκτήτης της εφημερίδας, μ’ έναν τρόπο ακραία προσχηματικό και με αφορμή εντελώς ασήμαντη έθεσε εκτός εφημερίδος την συνάδελφο η οποία επιτελούσε με άριστο και αψεγάδιαστο τρόπο τα καθήκοντα της.
Η απόλυση διεκδικεί δε Όσκαρ πρωτοτυπίας αφ’ ης στιγμής η συνάδελφος απελύθη για μια ανάρτηση σε ιστολόγιο που δεν σχετιζόταν με τα καθήκοντα της στην εφημερίδα.
Πέραν αυτών αποκαλύπτεται ότι στην εφημερίδα «Πρώτη» το καθεστώς εργασίας των συναδέλφων είναι προβληματικό, η δε καταβολή αμοιβών με βάση την υποχρεωτική -εκ του νόμου- εφαρμογή της Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας δεν τηρείται σε όλες τις περιπτώσεις.
Το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΠΗΝ εξετάζει ήδη τρόπους αντίδρασης ώστε να αποκατασταθεί η εργασιακή τάξη στην εφημερίδα. Σε κάθε περίπτωση προειδοποιεί τον κ. Λάμπρο και του διαμηνύει ότι οι εργαζόμενοι δεν είναι «αναλώσιμα προϊόντα» και ουδείς έχει το δικαίωμα να παίζει με τα δικαιώματα και τις κατακτήσεις τους.

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητέ Μάκη,
θα ήθελα μέσα από τη σελίδα σου να στείλω τον χαιρετισμό μου και τα θερμά συγχαρητήριά μου στην αξιόλογη συνάδελφό σου, Πηγή Γιακουμέλου, για την αξιοπρεπή στάση της να υπερασπιστεί με το γνωστό "τίμημα", το δικαίωμα της ελευθερίας του λόγου, της σκέψης, του Τύπου, της ανθρώπινης ύπαρξης. Καταλαβαίνω πόσο σκληρό, απάνθρωπο και άδικο είναι να σε διώχνει η εργοδοσία σου με τέτοιο "φασιστικό" τρόπο, όμως εγώ τέτοιους "ανθρώπους-παραδείγματα" θα ήθελα να έχουν ως πρότυπο τα παιδιά μου στην ζωφερή κοινωνία που ζούμε!!!
Ευχαριστώ που υπάρχετε και διδάσκετε ήθος και αξιοπρέπεια με τις πράξεις σας!!!
ΤΡΕΧΑΝΤΗΡΙ

ΗΛΕΚΤΡΑ είπε...

Οσο και αξιόμαχο φαίνεται , ξέρω από πείρας πόσο άσχημο ειναι να χάνεις πηγή εισοδήματος σου, να ξεριζώνεσαι, να ταπεινώνεσαι κατά αυτό το τρόπο.

Οσο περήφανο και αν σε κάνει ξέρω πόσο άσχημο ειναι να σε κατατρέχουν και να σε ταλαιπωρούν ψυχικά, ηθικά, συναισθηματικά, κοινωνικά αλλά και να σε στιγματίζουν σε τόσο μικρές κοινωνίες.

Δεν ειναι εύκολο για αυτό και θαυμάζω όσους -ιδιαίτερα σε μικρές κοινωνίες- μπορούν να παραμένουν σταθεροί στις θέσεις και στις αξίες τους.

Συγχαρητήρια στη Πηγή.

ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΝΟΜΙΖΩ ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙΡΟΣ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΝΑ ΑΓΟΡΑΖΕΙ ΤΗΝ "ΠΡΩΤΗ".Πως αλλιώς θα μάθουν ότι υπάρχουν αξίες & αρχές σε αυτή τη χώρα?

Ανώνυμος είπε...

Ντροπή τους...
ΠΟΥΑΡΩ.

Ανώνυμος είπε...

ΑΡΑΓΕ πόσοι ανασφάλιστοι/ες εργάζονται στις εφημερίδες της Ηλείας και εν προκειμένω στην Πρώτη, με μισθούς πείνας και όρους εργασίας δουλοκτητικού καθεστώτος;
Τι έχουν να πούν ο Εισαγγελέας Ηλείας, η Επιθεώρηση Εργασίας, το ΙΚΑ,αλλά και οι δημοσιογραφικές ενώσεις;
Ας κοιτάξουν τις εφημερίδες των δύο τελευταίων ετών και ας καταγράψουν ολους/ες αυτούς που ενυπόγραφα δουλεύουν στις παραπάνω εφημερίδες.
Τι μισθούς παίρνουν, είναι ασφαλισμένοι; Και ας πράξουν όσα προβλέπει ο νόμος.
Διαφορετικά οι εκδότες-εργολάβοι ιδεών και συμφερόντων θα υποσκάπτουν ανενόχλητοι και προκλητικοί ό,τι απέμεινε όρθιο σ΄αυτή την Πολιτεία!
Να περιμένουμε;
Προς το παρόν μποϋκοταζ, όπως λέει και η Ηλέκτρα.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Η ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΠΟΥ ΟΙ "ΕΡΓΟΛΑΒΟΙ" ΤΗΣ ΗΛΕΙΑΣ ΕΚΛΕΙΣΑΝ ...

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ

ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΤΗΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ

ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΤΗΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ