ΚΑΛΟ ΣΑΣ ΤΑΞΙΔΙ

Σας καλωσορίζω σε αυτή τη σελίδα.

Η περιήγησή της μοιάζει με ένα συναρπαστικό ταξίδι γεμάτο εκπλήξεις και αποκαλύψεις γιά την φωτεινή και την αθέατη πλευρά του Φεγγαριού.

Το ταξίδι μόλις άρχισε…

Να θυμάστε πάντα ότι στην σκοτεινή πλευρά της Σελήνης εκτός των άλλων μπορεί ο καθένας μας να ανακαλύψει την χαμένη του Πόλη…

Γι αυτή όμως θα μιλήσουμε μια άλλη φορά...


ΣΤΟ BLOG ΓΡΑΦΟΥΝ …

ΕΓΩ ,Ο ΜΠΟΥΜΠΗΣ ΜΟΥ … ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ 13 ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ

Πέμπτη, 27 Νοεμβρίου 2008

80 ΩΡΕΣ ΣΕ ΠΥΡΙΝΟ ΚΛΟΙΟΤο βιβλίο του Πάνου Τριγάζη στα βιβλιοπωλεία

Κυκλοφορεί στα βιβλιοπωλεία, εδώ και λίγες ημέρες, το νέο βιβλίο του Πάνου Τριγάζη «80 ΩΡΕΣ ΣΕ ΠΥΡΙΝΟ ΚΛΟΙΟ – Οδοιπορικό στις φλόγες της Ηλείας» (εκδόσεις «Ταξιδευτής»).
Καταγόμενος από το χωριό Μίνθη του Δήμου Ζαχάρως, ον συγγραφέας καταθέτει τη δική του μαρτυρία για τον «πυρινο πόλεμο» του Αυγουστου 2007, που «η Ηλεία έγινε Χιροσίμα», σύμφωνα με δική του έκφραση.
Με την υποστήριξη και φωτογραφικού υλικού αναδύονται μέσα από τις σελίδες του βιβλίου συγκλονιστικές εικόνες της πολυδιάστατης καταστροφής από την επέλαση της πύρινης λαίλαπας, αλλά και εικόνες μεγαλείου από την δράση των απλών ανθρώπων –μεταξύ των οποίων και μετανάστες- που έσωσαν ολόκληρα χωριά, ενώ το κράτος απουσίαζε.
Επίσης, ο Π. Τριγάζης αναφέρεται στο εκπληκτικό κίνημα αλληλεγγύης με τις πυρόπληκτες περιοχές που κορυφώθηκε και πήρε παγκόσμιες διαστάσεις όταν επλήγη και η Αρχαία Ολυμπία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Η ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΠΟΥ ΟΙ "ΕΡΓΟΛΑΒΟΙ" ΤΗΣ ΗΛΕΙΑΣ ΕΚΛΕΙΣΑΝ ...

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ

ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΤΗΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ

ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΤΗΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ