ΚΑΛΟ ΣΑΣ ΤΑΞΙΔΙ

Σας καλωσορίζω σε αυτή τη σελίδα.

Η περιήγησή της μοιάζει με ένα συναρπαστικό ταξίδι γεμάτο εκπλήξεις και αποκαλύψεις γιά την φωτεινή και την αθέατη πλευρά του Φεγγαριού.

Το ταξίδι μόλις άρχισε…

Να θυμάστε πάντα ότι στην σκοτεινή πλευρά της Σελήνης εκτός των άλλων μπορεί ο καθένας μας να ανακαλύψει την χαμένη του Πόλη…

Γι αυτή όμως θα μιλήσουμε μια άλλη φορά...


ΣΤΟ BLOG ΓΡΑΦΟΥΝ …

ΕΓΩ ,Ο ΜΠΟΥΜΠΗΣ ΜΟΥ … ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ 13 ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ

Κυριακή 9 Νοεμβρίου 2008

ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΤΟΥ ΠΑΝΤΑΖΗ ΧΡΟΝΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΗΝ ΗΛΕΙΑ


Την ώρα που τα τοπικά "παπαγαλάκια-δημοσιογράφοι" στην Ηλεία , κατ εντολή των εργολάβων- εκδοτών τους "λιβανίζουν" τον παράνομο φίλο του αρχικοριού με άθλια ρεπορτάζ , και ο Περιφερειάρχης κάνει τον Κινέζο... η δημοσιογράφος Νάντια Βασιλειάδου (στημένη είναι και αυτή?) αποκαλύπτει στην Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία το κράτος της Ζαχάρως...

Από την ψαροταβέρνα στο εδώλιο
\

Της ΝΑΝΤΙΑΣ ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΟΥ

Για παράβαση καθήκοντος κατ' εξακολούθησιν παραπέμπεται σε δίκη ο δήμαρχος Ζαχάρως, Παντ. Χρονόπουλος, με πρόσφατο βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Ηλείας. Λίγες εβδομάδες νωρίτερα ο Αρειος Πάγος τον καταδίκασε αμετάκλητα για παραβίαση όρων διακήρυξης που αφορούσε προσλήψεις στο ΚΕΠ της Ζαχάρως.

Το αυθαίρετο κατάστημα στην παραλία Κακοβάτου.Μαζί με τον δήμαρχο πρόκειται να λογοδοτήσουν ο προκάτοχός του, Αρ. Κριτσέλης, καθώς και ο προϊστάμενος της τοπικής Κτηματικής Υπηρεσίας, Νικ. Σιάννης. *Η υπόθεση αφορά αυθαίρετο κατάστημα εντός κοινόχρηστου χώρου του αιγιαλού στην περιοχή Κακοβάτου που λειτουργούσε από το 1982 με άδεια της Χωροφυλακής Ζαχάρως. Η άδεια έληξε το 2002, αλλά από τότε μέχρι σήμερα η ψαροταβέρνα λειτουργεί κανονικά στην παραλία. Σύμφωνα με το βούλευμα οι δυο δήμαρχοι, ενώ γνώριζαν λόγω της ιδιότητάς τους ότι ο επιχειρηματίας συνέχιζε τη δραστηριότητά του, δεν προέβησαν ούτε πριν αλλά ούτε και μετά τη λήξη της άδειας στην επιβολή των προβλεπόμενων διοικητικών μέτρων, δηλαδή στην ανάκλησή της και την οριστική σφράγιση του καταστήματος.


*Η πράξη τους αυτή, σύμφωνα με τη δικογραφία, είχε ως αποτέλεσμα «να προσπορίσει ο Γ. Κ. παράνομο περιουσιακό όφελος από την επικερδή εκμετάλλευση του αυθαίρετου και παράνομου καταστήματος», το οποίο μάλιστα δεν είχε ούτε καν εκμισθώσει έναντι χρηματικού ποσού από τον δήμο Ζαχάρως.

Αναστολή κατεδάφισης

Ο προϊστάμενος της Κτηματικής Υπηρεσίας παραπέμπεται με το σκεπτικό ότι από τον Νοέμβριο του 2007 μέχρι και τις 13 Φεβρουαρίου 2008, αν και γνώριζε πολύ καλά ότι για το επίμαχο κτίσμα είχε εκδοθεί πρωτόκολλο κατεδάφισης ήδη από το 2003, παρέλειψε να το εκτελέσει, «με σκοπό να προσπορίσει παράνομο περιουσιακό όφελος στον Γ. Κ.».

*Το κτίσμα επρόκειτο να κατεδαφιστεί αρχές του 2008 μαζί με άλλα αυθαίρετα και περιλαμβανόταν σε κατάσταση που ο ίδιος κοινοποίησε (στις 4/1/2008) προς αρμόδια διεύθυνση της περιφέρειας. Ομως τρεις μέρες αργότερα σε έγγραφό του πρότεινε, «ως αρμόδια για την κατεδάφιση αρχή», την αναστολή της κατεδάφισης λόγω δικαστικής εκκρεμότητας, η οποία, σύμφωνα με το βούλευμα, είναι εντελώς προσχηματική. «Ο ενδιαφερόμενος έχει προσφύγει στο ΣτΕ κατά του πρωτοκόλλου κατεδάφισης και η υπόθεση εκδικάζεται τον Νοέμβριο. Αν το γκρεμίζαμε και τελικά δικαιωθεί, θα διεκδικήσει αποζημίωση από το Δημόσιο. Υπάρχουν ακόμη 3-4 τέτοιες περιπτώσεις που ζήτησα να εξαιρεθούν» τονίζει ο Ν. Σιάννης. «Ταυτόχρονα μόλις πριν από δεκαπέντε μέρες εκδικάστηκε πρωτόκολλο διοικητικής αποβολής που είχε επιβάλει το 1993 η ΔΟΥ και βγήκε απόφαση υπέρ του Δημοσίου. Αυτό το πρωτόκολλο βασίζεται σε δική μου αυτοψία» καταλήγει.*Την εκκρεμοδικία επικαλείται και ο δήμαρχος Π. Χρονόπουλος: «Είναι ένα γραφικό μαγαζάκι που λειτουργεί από το 1950 αλλά, αν το ΣτΕ το κρίνει κατεδαφιστέο, θα σφραγιστεί. Πρέπει να λάβουμε υπόψη ότι η άδεια που χορήγησε η Χωροφυλακή το 1982, αν δεν αλλάξει η χρήση, ισχύει εφ' όρου ζωής». *Σε λάθος αποδίδει την παραπομπή του ο επί 16 χρόνια δήμαρχος Ζαχάρως Αρ. Κριτσέλης, αφού όπως λέει παρέδωσε στα τέλη του 2002 και καλείται να απολογηθεί για πράξεις που τελέστηκαν μετά.

Πειθαρχικά αδικήματα

Την ίδια στιγμή ο γενικός επιθεωρητής δημόσιας διοίκησης, Λ. Ρακιντζής, εγκαλεί την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και το Πειθαρχικό Συμβούλιο για «υπέρμετρα μεγάλη καθυστέρηση» και ανεξήγητη κωλυσιεργία που οδήγησαν σε διοικητική παραγραφή σειράς σοβαρών πειθαρχικών αδικημάτων του δημάρχου Π. Χρονόπουλου. *Η υπόθεση αφορά πόρισμα που είχε συντάξει η διεύθυνση Τοπικής Αυτοδιοίκησης και Διοίκησης Ηλείας ύστερα από ένορκη διοικητική εξέταση. Σύμφωνα με αυτό, ο δήμαρχος εμπλέκεται σε εφτά περιπτώσεις παρανομιών και προτείνεται να ασκηθεί εναντίον του πειθαρχική δίωξη «για τα πειθαρχικά αδικήματα της σοβαρής παράβασης των καθηκόντων του και της υπέρβασης αυτών». *Αν και οι καταγγελίες κατά του δημάρχου διαβιβάστηκαν στην περιφέρεια το καλοκαίρι του 2005, ακόμη «δεν έχει ολοκληρωθεί η πειθαρχική διαδικασία, κατά παράβαση του νόμου», αναφέρει έγγραφο του επιθεωρητή. *Την ύπαρξη ποινικών ευθυνών διερευνά ο εισαγγελέας Πλημμελειοδικών Ηλείας.
ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗ - 09/11/2008

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Η ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΠΟΥ ΟΙ "ΕΡΓΟΛΑΒΟΙ" ΤΗΣ ΗΛΕΙΑΣ ΕΚΛΕΙΣΑΝ ...

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ

ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΤΗΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ

ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΤΗΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ