ΚΑΛΟ ΣΑΣ ΤΑΞΙΔΙ

Σας καλωσορίζω σε αυτή τη σελίδα.

Η περιήγησή της μοιάζει με ένα συναρπαστικό ταξίδι γεμάτο εκπλήξεις και αποκαλύψεις γιά την φωτεινή και την αθέατη πλευρά του Φεγγαριού.

Το ταξίδι μόλις άρχισε…

Να θυμάστε πάντα ότι στην σκοτεινή πλευρά της Σελήνης εκτός των άλλων μπορεί ο καθένας μας να ανακαλύψει την χαμένη του Πόλη…

Γι αυτή όμως θα μιλήσουμε μια άλλη φορά...


ΣΤΟ BLOG ΓΡΑΦΟΥΝ …

ΕΓΩ ,Ο ΜΠΟΥΜΠΗΣ ΜΟΥ … ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ 13 ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ

Δευτέρα, 17 Νοεμβρίου 2008

ΔΕΗ ΚΑΙ ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΑ ΖΑΚΥΝΘΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΣΕΙΣΜΟΛΟΓΙΑΣ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΠΑΤΡΩΝ

Ζητούν άδεια για σεισμογράφο

Του ΜΑΚΗ ΝΟΔΑΡΟΥ
Οικοδομική άδεια για οίκημα μόλις 2 τ.μ. (!), μέσα στο οποίο βρίσκεται εγκατεστημένος δορυφορικός σεισμογράφος του Εργαστηρίου Σεισμολογίας του Πανεπιστημίου Πατρών, στον Αγαλά του Δήμου Λαγανά, ζητούν η Πολεοδομία και η ΔΕΗ της Ζακύνθου προκειμένου να ηλεκτροδοτήσουν την εγκατάσταση.
Οι ίδιες υπηρεσίες -όπως καταγγέλλουν οι πολίτες της Ζακύνθου αλλά και ο καθηγητής σεισμολογίας Ακης Τσελέντης- «κάνουν τα στραβά» μάτια στις «καραμπινάτες» περιπτώσεις ανέγερσης εκατοντάδων αυθαίρετων κτισμάτων στις παραλίες του νησιού, τα οποία μάλιστα ηλεκτροδοτούν τα τελευταία χρόνια χωρίς κανένα πρόβλημα.
«Αυτό που αντιμετωπίζουμε στη Ζάκυνθο τους τελευταίους δύο μήνες δεν έχει προηγούμενο. Η υποκρισία κάποιων δημόσιων υπηρεσιών ξεχείλισε. Η Πολεοδομία του νησιού, που τίποτα δεν είδε ούτε άκουσε ποτέ για τα αυθαίρετα που ξεφυτρώνουν σχεδόν καθημερινά σαν τα μανιτάρια στο νησί, θέλησε να εφαρμόσει με αυστηρότητα τον νόμο σε ένα μικρό σπιτάκι εμβαδού 2 τ.μ. όπου έχουμε εγκαταστήσει τον δορυφορικό μας σεισμογράφο. Αποτέλεσμα όλης αυτής της κατάστασης είναι η μη λειτουργία του σταθμού, αφού η ΔΕΗ επικαλούμενη κι εκείνη τον νόμο δεν ηλεκτροδοτεί τα μηχανήματα», δήλωσε στην «Ε» ο κ. Τσελέντης.
Το συγκεκριμένο θέμα απασχολεί έντονα τις τελευταίες μέρες και τη νομαρχία Ζακύνθου λόγω του ότι υπάρχει σε ερευνητικό επίπεδο και το ισχυρό σήμα του σταθμού ΒΑΝ της Πάτρας στις αρχές Οκτωβρίου που δημοσιοποίησε πρόσφατα η ομάδα του καθηγητή Παναγιώτη Βαρώτσου. Οπως είπε στην «Ε» ο αντινομάρχης Ζακύνθου Διονύσης Παλλαδινός, η νομαρχία, ανταποκρινόμενη στο αίτημα των επιστημόνων, αναζήτησε και βρήκε χώρο τοποθέτησης της εγκατάστασης σε ιδιοκτησία πολίτη ο οποίος τον παραχώρησε δωρεάν.
«Προχωρήσαμε στην κατασκευή της βάσης και του απαραίτητου στέγαστρου, όπου θα υπάρχει και η κεραία. Παρ' όλα αυτά, ο σεισμογράφος δεν μπορεί να λειτουργήσει διότι η ΔΕΗ αρνείται να τον ηλεκτροδοτήσει, ζητώντας άδεια της Πολεοδομίας», ανέφερε στην «Ε» ο κ. Παλλαδινός. Μάλιστα, για να ξεπεραστεί το πρόβλημα, ο αντινομάρχης ενημέρωσε και τις εισαγγελικές αρχές ζητώντας τη συνδρομή τους αλλά η απάντηση που έλαβε ήταν να τηρηθεί κατά... γράμμα ο νόμος. «Εδώ έχουμε να κάνουμε με παραλογισμό που αφορά όλο το ελληνικό κράτος, αφού συναντάμε τεράστιες καθυστερήσεις για ένα τόσο σοβαρό θέμα που έπρεπε να "τρέξει" με εντελώς διαφορετικούς ρυθμούς. Αραγε, αν σημειωθεί κάποιος σεισμός, θα ψαχνόμαστε πάλι;» δήλωσε στην «Ε» ο κ. Παλλαδινός.
Ο νομάρχης Ζακύνθου Διονύσης Γάσπαρος ζήτησε μέσω της «Ε» την άμεση παρέμβαση του ΥΠΕΧΩΔΕ στο θέμα προκειμένου -όπως είπε- να γίνει ειδική νομοθετική ρύθμιση για τους οικίσκους που στεγάζουν όργανα και μηχανήματα σεισμογράφων. *
ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ - 17/11/2008

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Η ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΠΟΥ ΟΙ "ΕΡΓΟΛΑΒΟΙ" ΤΗΣ ΗΛΕΙΑΣ ΕΚΛΕΙΣΑΝ ...

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ

ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΤΗΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ

ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΤΗΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ