ΚΑΛΟ ΣΑΣ ΤΑΞΙΔΙ

Σας καλωσορίζω σε αυτή τη σελίδα.

Η περιήγησή της μοιάζει με ένα συναρπαστικό ταξίδι γεμάτο εκπλήξεις και αποκαλύψεις γιά την φωτεινή και την αθέατη πλευρά του Φεγγαριού.

Το ταξίδι μόλις άρχισε…

Να θυμάστε πάντα ότι στην σκοτεινή πλευρά της Σελήνης εκτός των άλλων μπορεί ο καθένας μας να ανακαλύψει την χαμένη του Πόλη…

Γι αυτή όμως θα μιλήσουμε μια άλλη φορά...


ΣΤΟ BLOG ΓΡΑΦΟΥΝ …

ΕΓΩ ,Ο ΜΠΟΥΜΠΗΣ ΜΟΥ … ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ 13 ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ

Πέμπτη 6 Νοεμβρίου 2008

ΚΑΙ ΑΛΛΗ ΚΑΤΑΔΙΚΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΑΦΙΟΖΟΥΣ ΤΗΣ ΗΛΕΙΑΣ


ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ ΤΩΝ ΣΥΜΦΩΝΙΩΝ ΤΟΥ ΕΛΣΙΝΚΙ (ΕΠΣΕ)
Τ.Θ. 60820, 15304 Γλυκά Νερά, Tηλ. 2103472259 Fax: 2106018760
email:
office@greekhelsinki.gr ιστοσελίδα: http://cm.greekhelsinki.gr/

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

6 Νοεμβρίου 2008

Διεθνής καταδίκη επίθεσης κατά Νοδάρου. Καμιά πρόοδος σε έρευνα αντίθετα με Κροατία.

Το Ελληνικό Παρατηρητήριο των Συμφωνιών του Ελσίνκι (ΕΠΣΕ) επισημαίνει τις καταδίκες της επίθεσης κατά του δημοσιογράφου Μάκη Νοδάρου στις 23 Οκτωβρίου 2008 στα Λεχαινά (βλπ. δελτίο τύπου ΕΠΣΕ
Εγκληματική επίθεση κατά του δημοσιογράφου Μάκη Νοδάρου για εκφοβισμό) από διεθνείς οργανώσεις προστασίας των δημοσιογράφων αλλά και των υπερασπιστών ανθρώπινων δικαιωμάτων. Το ΕΠΣΕ επισημαίνει πως καμιά σοβαρή προσπάθεια αναζήτησης των δραστών δεν έχει γίνει, σε αντίθεση με την Κροατία, όπου έχουν ήδη εντοπισθεί και έχει ασκηθεί ποινική δίωξη κατά των φερόμενων ως δραστών της δολοφονίας δύο δημοσιογράφων την ίδια ημέρα και ώρα (περίπου) με την επίθεση κατά του Μάκη Νοδάρου.

Στο
Greece: SEEMO condemns assault on Makis Nodaros. No real investigation unlike in Croatia. περιέχεται το δελτίο τύπου της Οργάνωσης για τα ΜΜΕ στη Νοτιοανατολική Ευρώπη (SEEMO), ένα δίκτυο εκδοτών, διευθυντικών στελεχών ΜΜΕ και κορυφαίων δημοσιογράφων από τις χώρες της Νοτιοανατολικής Ευρώπης και τμήμα του Διεθνούς Ινστιτούτου Τύπου (IPI), με έδρα τη Βιέννη.
Ο Γενικός Γραμματέας της SEEMO Oliver Vujovic δήλωσε: «Η SEEMO θεωρεί αυτήν την επίθεση ως ένα φοβερό παράδειγμα για το πώς οι δημοσιογράφοι αποτελούν στόχο όταν αναφέρονται δημόσια σε προβλήματα των τοπικών κοινωνιών.
Η SEEMO ενώνει τη φωνή της με τους συναδέλφους του Νοδάρου στην Ελλάδα, απαιτώντας την πλήρη διερεύνηση του περιστατικού για να αποκαλυφθεί όχι μόνο ποιοι επιτέθηκαν στο δημοσιογράφο, αλλά επίσης και η ταυτότητα αυτών που διέταξαν την επίθεση.» Περιέχονται επίσης πληροφορίες για τα γεγονότα στην Κροατία.

Στο
Greece: Assault on journalist and human rights defender Makis Nodaros περιέχεται το δελτίο του Παρατηρητηρίου για την Προστασία των Υπερασπιστών Ανθρώπινων Δικαιωμάτων, ένα κοινό πρόγραμμα της Παγκόσμιας Οργάνωσης Κατά των Βασανιστηρίων (OMCT) και της Διεθνούς Ομοσπονδίας για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα (FIDH).
Μεταξύ άλλων αναφέρεται: «Το Παρατηρητήριο ανησυχεί βαθύτατα για την επίθεση κατά του Μάκη Νοδάρου που φαίνεται να αποτελεί αντίποινο για τις δραστηριότητες του στο χώρο των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Μάλιστα, ο Μάκης Νοδάρος πρόσφατα έγραψε σειρά άρθρων που εκθέτουν τη διαφθορά και την κακοδιαχείριση των μέτρων αποκατάστασης από την κυβέρνηση, τις τοπικές αρχές και μη κυβερνητικές οργανώσεις για τα θύματα των πυρκαγιών που πέρυσι κατέστρεψαν ένα μεγάλο μέρος της περιοχής. Ο Μάκης Νοδάρος έχει επίσης πρόσφατα δημοσιεύσει πολλά άρθρα σχετικά με ισχυρισμούς περί διαφθοράς στην οποία εμπλέκονται ο Δήμαρχος της γειτονικής πόλης Ζαχάρω Ηλείας. Ο Δήμαρχος φέρεται να πέτυχε να απολύσουν το Μάκη Νοδάρο από μια τοπική εφημερίδα, και ανακοίνωσε επίσης την κατάθεση αγωγών κατά του Μάκη Νοδάρου και των εφημερίδων στις οποίες δημοσιεύονται τα άρθρα του. Ο δήμαρχος είναι αντικείμενο δικαστικών και διοικητικών ερευνών. (…)
Το Παρατηρητήριο καλεί τις ελληνικές αρχές σε κάθε περίπτωση να παράσχουν εγγύηση για την υλική και ψυχολογική ακεραιότητα του Μάκη Νοδάρου. Επίσης, να διατάξουν ενδελεχή και αμερόληπτη έρευνα για την επίθεση, προκειμένου να εντοπισθούν όλοι οι υπεύθυνοι, και να παραπεμφθούν σε δίκη ώστε να επιβληθούν οι ποινικές κυρώσεις που προβλέπονται από το νόμο.»
Στο
Greece: EFJ condemns beating of journalist, calls on Greece to act περιέχεται το δελτίο τύπου της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Δημοσιογράφων (EFJ).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Η ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΠΟΥ ΟΙ "ΕΡΓΟΛΑΒΟΙ" ΤΗΣ ΗΛΕΙΑΣ ΕΚΛΕΙΣΑΝ ...

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ

ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΤΗΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ

ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΤΗΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ