ΚΑΛΟ ΣΑΣ ΤΑΞΙΔΙ

Σας καλωσορίζω σε αυτή τη σελίδα.

Η περιήγησή της μοιάζει με ένα συναρπαστικό ταξίδι γεμάτο εκπλήξεις και αποκαλύψεις γιά την φωτεινή και την αθέατη πλευρά του Φεγγαριού.

Το ταξίδι μόλις άρχισε…

Να θυμάστε πάντα ότι στην σκοτεινή πλευρά της Σελήνης εκτός των άλλων μπορεί ο καθένας μας να ανακαλύψει την χαμένη του Πόλη…

Γι αυτή όμως θα μιλήσουμε μια άλλη φορά...


ΣΤΟ BLOG ΓΡΑΦΟΥΝ …

ΕΓΩ ,Ο ΜΠΟΥΜΠΗΣ ΜΟΥ … ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ 13 ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ

Πέμπτη 12 Φεβρουαρίου 2009

To BLOG μου στο Πειθαρχικο της ΕΣΗΕΑ ?



Αγαπητοί μου φίλοι .

Η Βασιλική Γκουγκουστάμου – κατά δήλωσή της - δημοσιογράφος από το 1996 σε Αθηναϊκά ΜΜΕ (εφημερίδες, περιοδικά και τηλεοπτικούς σταθμούς) , με δισέλιδη αναφορά της με κατήγγειλε στο Πειθαρχικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ και ζητά την τιμωρία μου , για τέσσερις αναρτήσεις μου στην ιστοσελίδα που βρίσκεστε τώρα.

Η συγκεκριμένη κυρία που εργάζεται σήμερα στην εφημερίδα ΠΡΩΤΗ του Πύργου Ηλείας , αν και στην αναφορά της κάνει λόγο για την άσκηση του δημοσιογραφικού λειτουργήματος με ευσυνειδησία , καλή πίστη, τιμιότητα κλπ , απέκρυψε – κοινώς έκανε «γαργάρα» για λόγους που θα καταλάβετε - όλους αυτούς τους μήνες από τους πολίτες της Ηλείας, τα όσα παράνομα συμβαίνουν στο «κράτος» της Ζαχάρως , δηλαδή τον δήμο που καλύπτει για την εφημερίδα της.

Σας παρακαλώ διαβάστε την ενημερωτική επιστολή που έστειλα προς το ΔΣ της ΕΣΗΕΑ θα καταλάβετε όλοι σας πολλά ενδιαφέροντα πράγματα …

11.2.2009

ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΚΑΙ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΔΣ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΗΜΕΡΗΣΙΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ ΑΘΗΝΩΝ (ΕΣΗΕΑ)

Αγαπητοί συνάδελφοι.

Έκπληκτος πληροφορήθηκα σήμερα για την ΑΠ 293/10.2.2009 αναφορά της Βασιλικής Γκουγκουστάμου που κατέθεσε στην ΕΣΗΕΑ εναντίον μου , ζητώντας την πειθαρχική μου δίωξη για τέσσερις αναρτήσεις στην ιστοσελίδα μου στο Διαδίκτυο (
www.mnodaros.blogspot.com) μέσω των οποίων – όπως υποστηρίζει – προσβάλλεται δήθεν η υπόληψη και η αξιοπρέπειά της ως δημοσιογράφου και ως ατόμου.

Σας ενημερώνω ότι η κ. Γκουγκουστάμου εργάζεται ως δημοσιογράφος στην εφημερίδα ΠΡΩΤΗ του Πύργου Ηλείας από την οποία απολύθηκα παράνομα τον Ιούλιο του 2008 ( υπάρχουν ανακοινώσεις της ΕΣΗΕΑ, ΠΟΕΣΗ, ΕΣΗΕΠΗΝ ) χωρίς να μου καταβληθούν τα δεδουλευμένα και η αποζημίωσή μου. Αυτό έγινε όταν αποκάλυψα στην εφημερίδα όπου εργάζομαι ( Ελευθεροτυπία ), την προσπάθεια της παράνομης ανέγερσης του δημαρχείου στην Ζαχάρω Ηλείας με τα χρήματα της Αυστραλιανής βοήθειας προς τους πυρόπληκτους (1.800.000 ευρώ) και του ΕΕΣ (500.000 ευρώ) χωρίς διαγωνισμό και μετά από ενέργειες του δημάρχου , με απευθείας ανάθεση στην εταιρεία FORUM AE .

Σημειώνεται ότι ο εκδότης της εφημερίδας «ΠΡΩΤΗ» όπου εργάζεται η κ. Γκουγκουστάμου είναι ο Κωνσταντίνος Λάμπρος και με βάση το καταστατικό που δημοσιεύεται στην εφημερίδα της κυβερνήσεως , είναι μέλος του ΔΣ της εταιρείας FORUM AE που έχτιζε χωρίς διαγωνισμό το παράνομο δημαρχείο και κατά συνέπεια έχει άμεση οικονομική σχέση με τον δήμο της Ζαχάρως.

Στην «Ελευθεροτυπία» όπου εργάζομαι μέσα από το ρεπορτάζ αποκάλυψα τους τελευταίους μήνες τις παράνομες δραστηριότητες του πρώην αστυνομικού και νυν δημάρχου της Ζαχάρως Πανταζή Χρονόπουλου ο οποίος διώκεται δικαστικά για πλήθος σοβαρών αξιόποινων πράξεων ενώ έχει καταδικαστεί τελεσίδικα για κάποιες από αυτές. Επίσης σε βάρος του έχουν ασκηθεί από την Διεύθυνση Τοπικής Αυτοδιοίκησης Ηλείας πειθαρχικές διώξεις για σοβαρότατα πειθαρχικά αδικήματα.
Ενδεικτικά σας παραθέτω κάποια από τα τελευταία ρεπορτάζ μου :
ΔΕΝ ΕΙΔΕ ΑΥΤΟ :
http://www.enet.gr/online/online_text/c=112,dt=15.09.2008,id=59750120ΟΥΤΕ ΑΥΤΟ: http://www.enet.gr/online/online_text/c=112,dt=27.08.2008,id=33018216ΟΥΤΕ http://www.enet.gr/online/online_text/c=112,dt=14.08.2008,id=59574248ΟΥΤΕ ΑΥΤΟ http://www.enet.gr/online/online_text/c=112,dt=25.08.2008,id=94936712ΟΥΤΕ ΑΥΤΟ http://www.enet.gr/online/online_text/c=112,dt=12.12.2008,id=98094164ΟΥΤΕ ΑΥΤΟ http://www.enet.gr/online/online_text/c=112,dt=12.12.2008,id=98094164ΟΥΤΕ ΑΥΤΟ http://www.enet.gr/online/online_text/c=112,dt=29.09.2008,id=73828208ΟΥΤΕ ΑΥΤΟ http://www.enet.gr/online/online_text/c=112,dt=11.07.2008,id=46301056

Όμως με τα παραπάνω, η κ. Γκουγκουστάμου ως εργαζόμενη στην εφημερίδα ΠΡΩΤΗ του Πύργου Ηλείας και καλύπτοντας τον δήμο της Ζαχάρως , κατά περίεργο τρόπο και καταπατώντας προκλητικά τον κώδικα δημοσιογραφικής δεοντολογίας όχι μόνο δεν ασχολήθηκε ποτέ αλλά απέκρυψε και συνεχίζει να αποκρύπτει από την κοινή γνώμη συστηματικά , όλες αυτές τις ειδήσεις για τις οποίες υπάρχουν καταγγελίες και αναφορές από την αντιπολίτευση του δήμου, από τον Συνήγορο του Πολίτη, από τις τοπικές Οικολογικές Οργανώσεις και όλα τα κόμματα. Μάλιστα πολλά από τα θέματα αυτά έχουν απασχολήσει και την Βουλή μετά από σχετικές ερωτήσεις βουλευτών.

Στις Αρχές Δεοντολογίας του Δημοσιογραφικού Επαγγέλματος της ΕΣΗΕΑ - Αρθρο 1 παρ.β. αναφέρεται ότι ο δημοσιογράφος θα πρέπει :
« Να θεωρεί προσβολή για την κοινωνία και πράξη μειωτική για τον εαυτό του τη διαστρέβλωση, την απόκρυψη, την αλλοίωση ή την πλαστογράφηση των πραγματικών περιστατικών.»
Αυτό ακριβώς επεσήμανα, κατήγγειλα και καυτηρίασα μέσα από τις τέσσερις αναρτήσεις της ιστοσελίδας μου που σας παραθέτω και παρακαλώ να διαβάσετε προσεκτικά:
http://mnodaros.blogspot.com/2009/01/blog-post_29.html

http://mnodaros.blogspot.com/2008/12/pulitzer-prize.html

http://mnodaros.blogspot.com/2008/10/blog-post_19.html

http://mnodaros.blogspot.com/2008/10/blog-post_17.html

Επεσήμανα και καταδίκασα όπως όφειλα, την συστηματική απόκρυψη σημαντικών ειδήσεων της κ. Γκουγκουστάμου και της εφημερίδας της , από τον δήμο της Ζαχάρως , για λόγους που είναι προφανείς.

Είμαι πάντα στην διάθεσή σας για οποιαδήποτε πληροφορία, εξήγηση η διευκρίνιση.

Με εκτίμηση

Μάκης Νοδάρος.


Τηλ: 6937166005

Email:
nodaros@enet.gr


1 σχόλιο:

Πηγη Γιακουμελου είπε...

Υπάρχουν άνθρωποι που ενοχλούνται αφάνταστα όταν μια άλλη δουλειά είναι καλύτερη από την δική τους. Άλλοι σκορπούν το δηλητήριο από εδώ και από 'κει και άλλοι τον φόβο τους προσπαθούν να τον κρύψουν και να φανούν δυναμικοί ή πιο ισχυροί. Έχουμε νιώσει τις μαχαιριές από την θέση του ο καθένας. Έτσι γίνεται όταν θεωρείσαι επικίνδυνος για κάποιους...

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Η ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΠΟΥ ΟΙ "ΕΡΓΟΛΑΒΟΙ" ΤΗΣ ΗΛΕΙΑΣ ΕΚΛΕΙΣΑΝ ...

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ

ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΤΗΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ

ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΤΗΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ